Προς το περιεχόμενο

nickgeo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    82
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή nickgeo

0

Φήμη

  1. Μάλον σε όλους το ίδιο στέλνει. Να τι έστειλε σε μένα Hi Nikos! Thanks for playing! Only a perfect score is an instant winner, and yours wasn't quite perfect. (It was better than average, though!) If I don't get enough perfect scores, the prizes go to the best "almosts." I'll keep your answers on file, and let's see how the other contestants do! In the meantime, I'd be deeply appreciative if you felt inspired to leave a comment or two on the blog. We just launched, and it looks so LONELY! :) Best, Joe
  2. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    τις μέτρησα κει με πολύμετρο και είναι όντως 1,5Μ. επικοινώνησα και μαζί τους. Μου ζητήσαν συγνώμη και είπαν πως θα μου στείλουν τις σωστές. επίσης μου είπαν ότι παρά τις λάθος τιμές θα πρεπε να παίρνω κάποιο ήχο. Πάντως το συντομότερο θα αγοράσω από εδώ αντιστάσεις 1Μ μπας και το κάνω να δουλέψει.
  3. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    ψαχνοντας τις αντιστάσεις με το χρωματικό κώδικα ανακάλυψα πως ενώ οι R1, R4, R5, R6 και R7 αναφέρονται στην λίστα με τα υλικά ως 1Μ, σύμφωνα με τον κώδικα είναι 1,5 M. είναι δυνατόν να έγινε τέτοιο λάθος? τα χρώματα πάνω στην αντίσταση είναι καφέ, πράσινο, μαύρο, κίτρινο και καφέ. αν πράγματι είναι τόσο μεγαλύτερες οι αντιστάσεις μπορεί να είναι η αιτία που δεν παίρνω ήχο?
  4. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    με το πολύμετρο τι ακριβώς μέτρησες?
  5. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    εφτιαξα και το distortion, παλι τα ιδια. το λαμπακι ανάβει κανονικά αλλά ήχος γιοκ. τα καλώδια όλα σωστά, οι κολήσεις καθαρές, τα πάντα στη θέση τους. ερωτήσεις: το ολοκληρωμένο με ποιά φορά μπάινει? μπορώ να δω με πολύμετρο, αν το ολοκλ. είναι καμένο? υπάρχει τρόπος να βρω που είναι το λάθος χρησιμοποιώντας πολύμετρο?
  6. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    πρόβλημα με το silicon fuzz. τα ποτενσιόμετρα δεν επηρεάζουν καθόλου τον ήχο. το fuzz παίζει μόνιμα σε σχετικά χαμηλή ένταση και χαμηλό προς μεσαίο gain, χωρίς να μπορώ να επηρεάσω volume και gain. τι μπορεί να συμβαίνει? όλα τα καλώδια είναι συνδεμένα σωστά. τις κολήσεις τις έχω ξαναφρεσκάρει.
  7. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    εγώ όταν έκανα δοκιμή, πριν τα μοντάρω στο κουτί δούλεψε αλλά έκανε διακοπές. είδα κάποια κόληση χαλαρή, την ξανακόληασα, το μοντάρισα και δεν δουλεύει. με το διακόπτη κλειστό έχω τον καθαρό ήχο του ενισχυτή, με το διακόπτη ανοικτό τίποτα. άλλαξα και τρανσίστορ αλλά τίποτα. τι μπορεί να συμβαίνει? πάντως όλες οι συνδέσεις είναι σύμφωνα με το σχέδιο.
  8. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    [email protected] είναι ο klaus. μέχρι τώρα του έστειλα 2 mail και απάντησε και στα 2.
  9. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    σήμερα μου απάντησε ο γερμανός για τον κεραμικό πυκνωτή που περισεύει. χρησιμοποιείται προεραιτικά στην θέση C5 και είναι για να μειώνει τις υψηλές συχνότητες.
  10. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    OK το κατάλαβα. τοποθετούνται αντίστοιχα με το σχέδιο. Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις.
  11. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    τις βάσεις τις έβαλα με τυχαία διευθυνση, αλλά και τα τρανσίστορ μου φαίνονται από όλες τις πλευρές ίδια. δεν βρίσκω καμία διαφορά.
  12. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    ευχαριστώ για τις απαντήσεις. τα τρανζίστορ κολιούνται στις βάσεις ή απλά μπαίνουν? ο κεραμικός πυκνωτής ούτε καν αναφέρετε στο φύλλο με τα εξαρτήματα. όσο για τον κατασκευαστή του έστειλα mail το μεσημέρι και περιμένω απάντηση.
  13. nickgeo

    DIY overdrive. Κάποια πρόταση?

    ερώτηση (κυρίως προς rocka cola) στη φωτο φαίνονται δύο μαύρα εξαρτήματα τα οποία δεν ξέρω που πάνε (ήταν στο ίδιο φακελάκι με τα ποτενσιόμετρα). επίσης φαίνεται ένας μικρός πυκνωτής (φακή) με την ένδειξη 101 που πάλι δεν αναφέρεται πουθενά που συνδέέται. να θυμίσω ότι πήρα το silicon fuzz.
  14. κάπου κάπου βγάζει το lidl προσφαρά επαναφορτιζόμενες. οι 9V έχουν από 3 ευρώ. εγώ πήρα μερικές για πετάλια κι είναι μια χαρά. Δεν τις μέτρησα, οπότε δεν ξέρω πόσα ακριβώς volt φτάνουν σε πλήρη φόρτιση, αλλά διαρκούν περίπου όσο οι φθηνές (μη επαναφορτιζόμενες) αλκαλικές αλά ΙΚΕΑ (που έχουν περίπου 3 ευρώ).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου