Προς το περιεχόμενο

NoIzY

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  639
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον NoIzY

 • Rank
  Artist
 1. Πάντως, αν αναφέρεσαι (και) σε μένα, εγώ επισήμανα ότι το φαινόμενο κρατά δεκαετίες και ότι δεν είναι υπεύθυνη κάποια τάση (πρωτεουσιάνων?) των τελευταίων ετών.
 2. @harilatron Το διάγραμμα δείχνει πράγματι ότι τα τελευταία 7 περίπου χρόνια υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα πανηγύρια. Ωστόσο, μέχρι να βρεις αντίστοιχα διαγράμματα για... - τη συσχέτιση του ενδιαφέροντος αυτού με την "μπουζουκοποίηση" των πανηγυριών και κυρίως - τη χωρική συσχέτιση των "μπουζουκοποιημένων" πανηγυριών με των πανηγυριών που ψάχνουν οι χρήστες... δεν αποδεικνύεις τίποτα. Προσωπικά, εκτιμώ ότι οι περισσότερες των αναζητήσεων έχουν να κάνουν με in νησιά και in πανηγύρια (βλ. Ικαρία). Κι έχοντας ζήσει πανηγύρια της Ηπείρου, μπορώ να σου πω ότι δεν αποτελούν πόλο έλξης για τους μη Ηπειρώτες (κατοίκους ή με καταγωγή από εκεί). Και έτσι όπως έχουν καταντήσει, καλά κάνουν, αν θέλει ο πρωτευουσιάνος μπουζούκια θα πάει στα μπουζούκια, δε θα τρέξει στην επαρχία. Όσο για τους Ηπειρώτες, δε θα γκουγκλάρουν για το πού έχει πανηγύρι. Επίσης, είσαι λάθος αν θεωρείς ότι οι ντόπιοι -όλων των ηλικιών, πλέον- γουστάρουν περισσότερο τα παραδοσιακά πανηγύρια από τα drums-synth-epiphone-echo πανηγύρια. Δεν πρόκειται για τίποτα φυλές που ζούνε στα βουνά και τους την πέφτουν οι πρωτευουσιάνοι τα καλοκαίρια, αλλοιώνοντας την κουλτούρα τους. Και για να σου δώσω ένα παράδειγμα, υπάρχει μια μπάντα -πολύ ωραία και γνωστή- που παίζει παραδοσιακά. Κατά καιρούς, αυτή η μπάντα έχει παίξει σε διάφορα χωριά και θα άξιζε πραγματικά να έρθει κάποιος από μακριά να τους ακούσει και να κάνει μια σύνδεση του τόπου με την παράδοσή του. Με ντόπιους που έχω μιλήσει, είναι πολλοί αυτοί που δεν πολυγουστάρουν, που θέλουν λίγο τζέρτζελο. Από την άλλη, δε βρήκα και κανέναν να πει "επιτέλους ρε παιδιά, κάποιοι που παίζουν παραδοσιακά". Φυσικά, σεβαστό το γούστο του καθενός αλλά μη σεβαστή η απόδοση του προσδιορισμού "παραδοσιακό" σε ένα πανηγύρι που ξεκινά με "Άλλα θέλω κι άλλα κάνω..." και κάπου στο τέλος παίζει τσιφτετέλια. Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ήπειρο και σίγουρα, όχι για όλα τα χωριά της (υπάρχουν χωριά που έχουν παραδοσιακά πανηγύρια και είναι υπέροχα). Στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής Ελλάδας, δυστυχώς, τα πανηγύρια είναι αυτό που βλέπουμε στο βίντεο. Στα νησιά είναι κάπως καλύτερα τα πράγματα αλλά κι εκεί κάπου πάει να διαβρωθεί το πράγμα. Κι εκεί, να συμφωνήσω για πρωτεουσιάνους, charts κλπ.
 3. Επειδή τυχαίνει να είμαι κατά το ήμισυ από εκείνα τα μέρη (όχι από το χωριό αυτό, συγκεκριμένα), μπορώ να σου πω ότι είσαι λάθος. Δεν πρόκεται για μόδα των τελευταίων ετών αλλά για μια κατάσταση που κρατά δεκαετίες. Πριν 10 χρόνια μπορεί να μην άκουγες το despacito αλλά θα άκουγες τις ζειμπεκιές σου, το τσιφτετελο-λαικό σου και άλλα τέτοια παραδοσιακά των τόπων αυτών...
 4. NoIzY

  Πληροφορική 2017

  trolley, αρχικά, μην τσιτώνεις χωρίς λόγο. Πάμε στα υπόλοιπα. Με άλλα λόγια... Ανοίγει κάποιος που θέλει να αγοράσει κάρτα ήχου ένα thread: "Ποιά είναι η καλύτερη κάρτα ήχου για οικιακή χρήση?" Κι εσύ απαντάς: "Η Komplete Audio 6" ...και τόσο η ερώτηση, πόσο μάλλον η απάντηση, εσένα σου φαίνονται κομπλε. Δίχως να ρωτήσεις για budget, τρόπο χρήσης, απαιτήσεις, κανάλια κλπ. Ε πες μας λοιπόν, μετά από τι δοκιμές κατέληξες στα συμπεράσματα αυτά? Ποιες κάρτες ήχου δοκίμασες? Σε τί είδους χρήση? Ποια DAW? Ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο κύκλος δοκιμών για να κάνουμε κι εμείς τον ίδιο, όπως λες.. Χωρίς κάποιες βασικές πληροφορίες, θυμίζεις απλά σκιτζή του τύπου "ξέρω εγώ, είμαι χρόνια στο επάγγελμα, εγώ σου μιλάω τώρα".. Προτείνω να γράφεις πιο εμπεριστατωμένα. Δεν αμφιβάλλω ότι έχεις γνώσεις κι έχεις φάει ώρες δοκιμών, ωστόσο, αδικείσαι με τον τρόπο που τις παρουσιάζεις. LK, 1) O χαρακτηρισμός gay, παραπέμπει κατά κύριο λόγο στη σεξουαλικότητα. Τα υπόλοιπα είναι ιστορικής σημασίας. Αλλά ας δεχτούμε ότι το "gay aestetics" είναι όρος, και μάλιστα μη φορτισμένος από σεξουαλικότητα... 2) Ο trolley δε μίλησε για "gay aesthetics" αλλά για "gay αισθητική". Κι έχει σημασία, γιατί σκόπιμα κρατά την πρώτη λέξη όπως είναι (που από μόνη της παραπέμπει στη σεξουαλικότητα) και μεταφράζει τη δεύτερη. Ας μιλούσε λοιπόν για "χαρούμενη αισθητική", δε θα έλεγε κανείς τίποτα. Αλλά μίλησε για gay αισθητική. 3) Όταν λέει ο trolley ότι "η Apple γά**σε τον κόσμο της πληροφορικής" εννοεί ότι έκανε σεξ με τους απανταχού πληροφορικάριους? Γιατί κι αυτή η λέξη έχει πολλαπλές ερμηνείες αλλά καταλαβαίνουμε πως δεν εννοεί αυτό.
 5. NoIzY

  Πληροφορική 2017

  Οκ, αν σταματήσεις να απαντάς σαν script, μπορεί να γίνει και κουβέντα. Μέχρι τότε, προσωπικά, δε μπορώ να πάρω και πολύ στα σοβαρά ένα ποστ του τύπου: - η καλύτερη κάρτα ήχου είναι η Α. - το καλύτερο DAW είναι το Β. - η καλύτερη καφετιέρα είναι η Γ. - το καλύτερο φαγητό είναι το Δ. Μέχρι και τα scripts έχουν κριτήρια.
 6. NoIzY

  Πληροφορική 2017

  Ρε συ trolley, το θέμα το άνοιξες εσύ ή έγραψες κάπου ένα ποστ και το μετέφερε ο συντονισμός σε νέο θέμα? Τα παραπάνω τι είναι? Γιατί τόσο απόλυτος? :D Υ.Γ. PC για ΑΝΤΡΕΣ πού θα βρώ?
 7. Λίγο "γραμμικά" το περιγράφεις και δεν είναι ακριβώς έτσι.. ΟΚ, αν κάνεις ταρζανιές στα 100 watt και μπουριά πνευμονικούς ατμοποιητές κλπ, μάλλον τα πράγματα γίνονται χειρότερα... φαντάζομαι.. Ωστόσο, το βασικό ατού -κατά τη γνώμη μου- ενός mod, είναι η διάρκεια της μπαταρίας και όχι τα watt που μπορεί να φτάσει.. Προσωπικά, δε λειτουργώ το μοντάκι μου πάνω από 4.5 volt.. Όμως βγάζω μια μέρα με τη διάρκεια της μπαταρίας. Παλιότερα με μικρή μπαταρία, ξέμενα στη μέση του καφέ.. Και όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, μια "σοβαρή" μπαταρία κρατάει την ίδια περίπου απόδοση μέχρι να αδειάσει, δεν έχει μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση. Αν μείνεις χωρίς υγρό/αντίσταση/μπαταρία, εκεί είναι που ξαναβάζεις τσιγάρο στο στόμα σου.. Όπως επίσης, αν δε σου αρέσει αυτό που ατμίζεις και το βλέπεις σαν μέτριο και αναγκαίο υποκατάστατο.
 8. @ x-minor Αφού θες "χτύπημα", θα σου πρότεινα τον fodi f2. Παίζει να είναι ο πιο δυνατός σε "χτύπημα" για τσιγαρίσιο ατμοποιητή και επίσης είναι πάμφθηνος γι αυτό που είναι. Είναι επισκευάσιμος (δηλαδή φτιάχνεις μόνος σου την αντίσταση και βάζεις το βαμβάκι) αλλά είναι πραγματικά πολύ εύκολος, δε θα σε δυσκολέψει. Και για το 50-50 τσιγαρίσιες-αεράτες, θα σε βολέψει φουλ. Για μπαταρία, πάρε ένα istick pico. Στα 70-80€ θα σου βγει όλο το σετ. Και θα είναι και όσο πιο κομψό μπορεί να γίνει, όχι καμιά γκουμούτσα. ;D Για το "χτύπημα" που λες πάντως, νομίζω ότι είσαι λίγο υπερβολικός και θα σου πρότεινα -αν μπορείς- να δοκιμάσεις και άλλα σετάκια. Δυστυχώς δεν έχω δοκιμάσει το AIO για να καταλάβω πώς το έχεις στο μυαλό σου. Αλλά έχε υπόψιν ότι: - είναι (και) θέμα συνήθειας. Σε μια μέρα, μπορεί να μη θες παραπάνω "χτύπημα". - καλύτερα να συγκρίνεις το "χτύπημα" τσιγαρίσιων ατμοποιητών ξεχωριστά από αυτό των αεράτων (π.χ. του smok που λες). - είναι πολλοί παράγοντες που παίζουν ρόλο: υγρό (κυρίως η νικοτίνη του), watt μπαταρίας, σχεδιασμός ατμοποιητή, αντίσταση, τα ξύλα.. ;D Έχοντας τώρα πει τα παραπάνω, προσωπικά δεν τρελάθηκα με τον fodi αρκετά ώστε να γίνει ο βασικός μου. Ο fodi μου δίνει πιο έντονη γεύση και χτύπημα αλλά περισσότερο με "μπουχτίζει" με τα υγρά που κάνω. Πολλοί "ορκίζονται" πάντως σε αυτόν και έχοντάς τον, νομίζω ότι είναι αυτό που θες (ή καλύτερα, αυτό που περιγράφεις ότι θες). Και είναι πολύ φθηνός.
 9. Και τώρα θα βγάλω τον άσσο από το μανίκι! Έχετε πάει ποτέ σε... μεταμοντέρνο ηπειρώτικο πανηγύρι (αυτά με τα... παραδοσιακά ντραμς, σύνθια, epiphone cherry ;D ) να ακούσετε μπασοκίθαρο? Δηλαδή σας έλειψε εκεί το μπάσο ή το groove? 8)
 10. Ε λογικό, αφού η ορίτζιναλ μίξη έγινε για να περιλαμβάνει και μπάσο.. Απλά δώσε λίγο παραπάνω μπάσο στις κιθάρες και είναι μια χαρά! ;D ;D
 11. Λογικό άλμα εις τριπλούν.. Λες: -Μια μπάντα δε μπορεί να αγαπηθεί απλά και μόνο επειδή έχει πολιτικές πεποιθήσεις. (αληθές) -Οι Clash ήταν καλοί μουσικοί και αγαπήθηκαν. (αληθές) -Άρα προκύπτει αβίαστα ότι οι πολιτικές πεποιθήσεις και το καλλιτεχνικό έργο είναι δύο άσχετα πράγματα!! (?) Φαντάζομαι πως όταν ακούει κάποιος το Magnificent Seven ας πούμε, δεν αντιλαμβάνεται αναφορές στην καταπίεση της εργασίας, τον υπερκαταναλωτισμό, την καταστολή. Όταν ακούει το Guns of Brixton, δεν αντιλαμβάνεται την αναφορά στην καταπίεση και την καταστολή που υπήρχε στο φτωχό (και με πολλούς μετανάστες) προάστιο του Brixton. Αν εγώ ας πούμε σήμερα -θέλοντας να είμαι επίκαιρος όσο και οι Clash- γράψω ένα τραγούδι ενάντια στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία μας, εσύ μπορεί και να γουστάρεις γιατί "μου άρεσε πολύ το γύρισμα στο 2.09" και γιατί "άλλο οι πολιτικές πεποιθήσεις και άλλο το καλλιτεχνικό έργο". Και για να μην πεις ότι λαικίζω: και εσύ και ο Superfunk, αναφερθήκατε και σε περιπτώσεις που οι καλλιτέχνες εκφράστηκαν πολιτικά μέσα από το έργο τους. Όχι σε καλλιτέχνες που δημιούργησαν έργα δίχως πολιτική φόρτιση (π.χ. ένας μάγειρας με Χ πολιτικές πεποιθήσεις που έφτιαξε ένα βιβλίο συνταγών, ένας κατασκευαστής ποδηλάτων κλπ).. Εκεί είναι πιο σύνθετα τα πράγματα, αν και νομίζω αυτό είναι στην ουσία το αντικείμενο του thread.
 12. Balanced καλωδιο σε unbalanced είσοδο θα είναι απλά μια unbalanced σύνδεση. Δεν κερδίζεις ούτε και χάνεις τίποτα.
 13. NoIzY

  Sometimes i feel alive....cigaret13

  Μπράβο, πάρα πολύ όμορφο. Το "δυνατό" part με ξάφνιασε ευχάριστα!
 14. πολύ καλό! :D θα συμφωνήσω με waterfall, τονίζοντας ότι ο ήχος είναι εξίσου oldschool..
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.