Προς το περιεχόμενο

Vintager

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  339
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

1 Neutral

Σχετικά με τον Vintager

 • Rank
  Musician

Bio

 • Τόπος
  Αττική
 1. Vintager

  Six Feet Underground

  Ωραίο κομμάτι. Το επόμενο πράγμα που θα πρέπει να σκεφτείς είναι με ποιο τρόπο θα αναδείξεις ένα καλό κομμάτι. Δλδ θες να το παίζιες live; ακουστικά; η θα το κάνεις διασκευή για μπάντα; κτλ κτλ Προσωπικά θεωρώ πως το μεγαλήτερο κίνητρο για να πάει κάποιος παραπέρα την ενασχόληση του με την μουσική είναι να γράφει ωραία τραγούδια, και εσύ το κάνεις. Δεν έχω ιδεά ποια ειναι η σχέση σου με την μουσική αλλά σε περιπτωση που δεν το έβλεπες σοβαρά μέχρι τώρα δες το πιο σοβαρά. Αν μπορεις να γράφεις αντιστοιχης ποιότητας τραγούδια έχεις το μεγαλύτερο προσον που χρειάζεται κάποιος στην μουσική. Προσωπικά θα σκεφτόμουνα και μια ενναλακτικη ενορχηστρωση με περισσότερα όργανα, αν και δεν ειναι κατα κανένα τρόπο απαραίτητο.
 2. http://www.thomann.de/gr/kustom_defender.htm Ότι πρέπει. Μόνο που θέλει πετάλι overdrive η distortion.
 3. Ο ενισχυτής που σου προτείνω έχει 1) άψογα καθαρά λαμπάτου ενισχυτή, ότι πρέπει μετά να άρχίσεις να του βάζεις πετάλια πάνω 2) γκάζι από λάμπα που σπάει, 3) παίζεις άνετα σπίτι, αν και χωρις γκάζι, για αυτο και σου προτείνω ένα πεταλάκι 4) παίζει άνετα σε live 5) παρα πολύ ελαφρύς 6) με 433 ευρώ ασυναγώνιστος... όσον αφορά το ζήτημα αν λέει ενας αρχάριος να παιζει με γκίμπσον, αδιάφορο. Ξανα κιθάρα είναι, απλώ θα έχεις μια γνωστή κιθάρα και καθόλου ενισχυτή... Άρα μοίρασε στην μέση τα λεφτά σου και πάρε και τα δυο... Καλές αγορές... 6)
 4. Ότι και να αγοράσεις τελικά δοκιμασε τα αυτά. http://www.thomann.de/gb/epiphone_les_paul_custom.htm http://www.thomann.de/gb/kustom_defender.htm http://www.thomann.de/gb/boss_sd1_super_overdrive.htm Κόστος ένα χιλιάρικο ακριβώς... :P
 5. Πραγματικά καταλαβαίνω τα κίνητρα για να ανοιξει ένα τετοιο θέμα, αλλά πραγματικά δεν νομίζω πως βοηθάει ουσιαστικά στην κατεύθυνση που θέλει, η οποία είναι να βελτιωθεί το φόρουμ. Γενικά θεωρώ πως κατά κύριο λόγο οι κουβέντες για το φόρουμ δεν το βοηθάνε, αν και για αυτό το λόγο γίνονται. Το μόνο σίγουρο είναι πως η βελτίωση του φόρουμ εξαρτάται από το επίπεδο των μελών. Άρα και οποτεδήποτε γράφουμε να το παίρνουμε ιδιαίτερα σοβαρά, γιατί γενικά το πρόβλημα, και όχι μονο για το φόρουμ, είναι πως όλοι θέλουμε να έχουμε άποψη για τα πάντα. Κάτι που είναι αδύνατον. Τώρα πιστεύω πως το φόρουμ σαν φόρουμ μουσικής τεχνολογίας, είναι αντιμέτωπο με μια αντίφαση. Έχει σαν αντικείμενο την μουσική, μορφή τέχνης που γίνεται αντιληπτή μέσω της ακοής, και την μουσική έκφραση κατα κύριο λόγο από ερασιτέχνες, άρα τα περισσότερα μέλη σε οτιδήποτε κάνουνε (το τι αγοράζουνε, το τι παιζουνε, τι προτεινουνε, κτλ) δεν το κρίνουνε αυστηρα λογικά, αλλά με συναισθηματικους και εντελώς υποκειμενικούς λόγους. Όλα αυτά προσπαθούμε να τα εκφράσουμε με τον γραπτο λόγο, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Δεν ειναι καθόλου έυκολο να μιλάει κανείς για μουσική μέσω του γραπτού λόγου, σαν υπενθύμιση να αναφέρω πως υπάρχουν κλάδοι της φιλοσοφίας που το κάνουνε αυτό, και αν και δεν θεωρώ πως γράφουμε φιλοσοφικά δοκίμια στο φόρουμ για την μουσική, αλλά είναι καλό να το θυμόμαστε για προσεγγίζουμε το κάθε ζήτημα με τον σεβασμο που του ανήκει. Παρολαυτά το βασικό αντικείμενο του φόρουμ είναι η μουσική τεχνολογία. Σαν αντικείμενο ειναι πολύ πιο έυκολο να συζητηθεί σε ένα φορουμ, καθώς μιλάμε για εργαλεία, αλλά να θυμομάστε πως είναι αδύνατον να συζητήσει κάποιος για θέματα μουσικής τεχνολογίας χωρίς να αναφερθει στην μουσική. Στο ζήτημα της μουσικής τεχνολογίας υπάρχει ένα πολυ σοβαρό πρόβλημα. Τα τελευταία χρόνια πολύς κόσμος αγοράζει από διαδικτυακά καταστήματα. Καθώς αυξήθηκε αυτό έγινε πιο δύσκολο να δοκιμάζει ο αγοραστής αυτο που θέλει να αγοράσει σε καταστήματα και να το παραγγείλει μετά από το ιντερνετ. Το φόρουμ καλύπτει και αυτο το κενο, δλδ ο υποψήφιος αγορααστης να πάρει κάποιες πληροφορίες από άλλους για αυτο που θέλει να αγοράσει, γιατί δεν μπορεί να το δοκιμάσει σε μαγαζί. Θεωρώ πως είναι προβληματικό κάποιος να αγόράζει μουσικά εργαλεία. το λιγότερο όργανα και ενισχυτές, χωρίς να τα έχει ακούσει καθόλου. Ότι επίπεδο πληροφόρησης και να παρέχει το φόρουμ, δεν είναι δυνατόν να καλύψει αυτο το κενό. Άρα συγκεκριμένα πιστεύω πως διαδικτυακά πολύ λίγα πράγματα μπορουν να απαντηθούν, στην ερώτηση τι κιθάρα να πάρω π.χ.
 6. Θα είμαι εκεί. Άρα άπαντες οι Brown Sugar θα παρευρίσκονται στο event του νόιζ! /size]
 7. Οποιοσδήποτε παίζει μουσική, ότι εξοπλισμό και αν χρησιμοποιεί έχει σαν στόχο να βγάλει καλό ήχο. Θεωρώ πως το κριτήριο για τον καλό ήχο δεν μπορεί να είναι ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο αλλά πως χρησιμοποιείται αυτός ο εξοπλισμός. Άρα δεν μπορούμε να λέμε πως δεν είναι δυνατόν να βγει καλός ήχος από ψηφιακά εργαλεία. Το παράδειγμα του Maclaughin είναι χαρακτηριστικό. Και φυσικά κάποιος μπορεί να βγάλει καλό ήχο από αναλογικό εξοπλισμό. Ένα παράγοντας που παίζει ρόλο όμως είναι το πόσο εύκολα κάποιος μπορεί να μάθει τον εξοπλισμό του για να φτιάξει ήχο. Και σε αυτό το ζήτημα τα ψηφιακά εργαλεία έχουν πολύ μεγάλο περιθώριο βελτίωσης νομίζω. Είναι πολύ πιο εύκολο κάποιος να βγάλει ήχο μέσα σε ένα τέταρτο από έναν ενισχυτή παρά από ένα software για κιθάρα. Πάντως κάποιος παραγωγός ο οποίος πραγματικά ξέρει το software που χρησιμοποιεί μπορεί να βγάλει ηχάρα από εκεί και να μην χρειάζεται ντε και καλά έναν γαμάτο ενισχυτή. Βέβαια πρέπει να μπει και ο παράγοντας τς ψυχολογίας, καθότι μιλάμε για μουσική. Και εκεί βοηθάει πάρα πολύ ο κιθαρίστας να παίζει μπροστά από έναν φεντερ ή βοξ, από το να παίζει καρφωμένος σε ένα pc. Άρα σαν συμπέρασμα ο κύριο παράγοντας για το αν κάποιος έχει καλό ήχο(ότι και να σημαίνει αυτό) δεν μπορεί να είναι αν χρησιμοποιεί αναλογικό, ή ψηφιακό εξοπλισμό.
 8. Μπάσο, αν και έχω προσέξει πως είναι δύσκολο να για κάποιον που παίζει κιθάρα να καταφέρει να παίξει μπάσο. Εννοώ πως συνήθως οι κιθαρίστες παίζουν μπάσο με νοοτροπία κιθάρας ενώ το μπάσο έχει τελείως διαφορετική νοοτροπία στο παίξιμο. Δεν νομίζω πως έχει καμιά τρομερή μπλουζ φωνή ο duane. Αλλά περί ορέξεως...
 9. Πραγματικά δεν νομίζω πως στα κουρδιστίρια μπορεί να γίνει πολύ κουβέντα. Τρία πράγματα ζητάει κανείς. Να είναι ευανάγνωστο, να είναι true by pass και να κουρδίζει! :P Το Korg Pitchblack, που έχω, τα κάνει και τα τρία, όπως, φαντάζομαι, τα περισσότερα κουρδιστίρια.
 10. Στον thomann έχει ανέβει ένα άρθρο στα αγγλικά που αναφέρεται στα διάφορα ξύλα που χρησιμοποιούνται στην κιθάρα. Με βοήθησε να πάρω μια ιδέα αλλά επειδή δεν είμαι ιδιαίτερα σχετικός με το θέμα δεν μπορώ να αξιολογήσω την ποιότητα των πληροφοριών που έχει. http://www.thomann.de/gr/onlineexpert_90_6.html
 11. Και μένα δεν μου άρεσε ο ενισχυτής στο βίντεο. Αλλά ενδεχομένως να μην είναι πρόβλημα του ενισχυτή. Τελικά έφτασε ο ενισχυτής;
 12. Πάρα πολύ καλή εκτέλεση! Έχει το σωστό mood! Θα έπρεπε να παίζει σαν τραγουδι σε έναν τέτοιον σταθμό. http://www.youtube.com/watch?v=jC3v1AflX0w Άκουσα κάτι τρεμολίές αλά Jeff Beck ή είναι η ιδέα μου;
 13. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος για αυτό αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κιόλας για να ξέρω. Αλλά νομίζω πως τουλάχιστον στα live έπαιζε καρφί σε καμπίνα hiwatt έχοντας μόνο ένα boost για τα σόλο. Am i right?
 14. Δεν πειράζει φίλε! That's rock n roll! Λες ο Clapton όταν πείραξε έναν μαρσαλ και έκανε τον bluesbreaker να ήταν νηφάλιος! ;D (Στα σοβαρά τώρα δεν έχω ιδέα... :()
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.