Προς το περιεχόμενο

Oldtimer

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  112
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από Oldtimer

 1. Oldtimer

  Αγορά Tolex

  Σας ευχαριστώ παιδιά !
 2. Oldtimer

  Αγορά Tolex

  Σ' ευχαριστώ. Δεν κοίταξα για εξωτερικό γιατί δεν ξέρω εάν μπορώ να πληρώσω λόγω capital control.
 3. Oldtimer

  Αγορά Tolex

  Γνωρίζει κανείς που μπορώ να αγοράσω Τolex ? Κάποιο ποντίκι που μπήκε στην αποθήκη, χόρτασε με το tolex θήκηs κιθάρας :) Ευχαριστώ
 4. Ευχαριστώ Superfunk. Πάντα τράπεζα πληροφοριών !
 5. Αποφάσισα να καταστήσω στην αρχική κατάσταση την EXPLORER του 84 με μαγνήτες 496R και 500Τ. Τώρα φοράει EMG85 και 89 που σπλιτάρει. Έχει κανείς τα μαμίσια σχέδια συνδεσμολογίας των μαγνητών, τις αξίες των pots, αντιστάσεων και πυκνωτών για την Explorer? Ευχαριστώ Κώστας
 6. Συμβουλή σαν πατέρας που έχω περάσει τα ίδια. Για αρχή τον αφήνεις να κάτσει στην καρέκλα και να νιώσει άρχοντας των οργάνων. Για να εξοικιωθεί με το πληκτρολόγιο του λες ένα παραμύθι με ζώα και διάφορα στοιχεία που κάνουν ήχους και τον προκαλείς να κάνει τα ηχητικά εφε. (Π.χ. μπάσα πλήκτρα για τον λύκο, ψηλές νότες για πουλιά, ήχοι ντραμς για βήματα, ήχοι για κεραυνούς κλπ) και ταυτόχρονα του δείχνεις πως αλλάζουν τα εφέ. Τα παιδιά τα ρουφάνε σαν σφουγγάρι, αλλά θέλουν να ελέγχουν αυτά το πληκτρολόγιο. Αν κοπανήσουν δυνατότερα το πληκτρολόγιο σφήξε δόντια και κράτα ψυχραιμία. Ο δικός μου μετά μόνος του ζήτησε να πάει ωδείο (5 χρόνια) αλλά τελικά ο ήχος της ηλεκτρικής μου κιθάρας τον κέρδισε και παράτησε τα πλήκτρα :)
 7. Πόσα mA μέγιστη κατανάλωση έχει το κάθε πεταλάκι? Συνήθως το γράφει σε ταμπελάκι από κάτω.
 8. Γράφει ότι είναι 9βολτα τα πεταλάκια. Άρα είναι θέμα συνολικής ισχύς με λίγο αέρα για να μην ζορίζεται το τροφοδοτικό.
 9. Φυσικά και μπορείς αρκεί το τροφοδοτικό που θα πάρεις αθριστικά να υποστηρίζει τις 3 καταναλώσεις συν 50% extra για σιγουριά. Π.χ. εάν το κάθε πεταλάκι καταναλώνει 200mA, τότε το τροφοδοτικο ας είναι κοντα στο 1Α (3χ200= 600mΑ επιπλέον +50%=300mΑ συνολικά 900mA.
 10. Θα σας ξενερώσω λίγο, αλλά πιο πολύ με συγκινεί να πιάσω μια Black Beauty καρφί σε λυχνία με λίγο reverb....
 11. Παιδιά 9αρες. Δεν χρειάζεται να κακοποιείς τα δάχτυλά σου ιδίως για τους μεγαλύτερους όπως εγώ. Και ο BB King με 9αρες έπαιζε. Jimmy Page: well-known user of 8-gauge strings. Danny Gatton: played 10s with a wound G, also played 9s. Jeff Beck: “On my early stuff, I was playing the thinnest strings you could get, .008s,” Billy Gibbons: hipped to light-gauge 8s or 9s by B.B. King. King’s take on it is that it takes a lot less stress and strain to play the light stuff. Gibbons’ custom set from Dunlop has a 7-gauge high E! Peter Frampton: 8s back in the Comes Alive days. Carlos Santana: 9s Eddie Van Halen: well-known for using 9-gauge. James Hetfield: .009-.042
 12. Απολύτως καμία διαφορά από πριν, εκτός την απογοήτευση ότι τραυματίστηκε και μπήκε σε χειρουργείο :)
 13. Σε συνέχεια της ανάρτησης, ανεβάζω φωτογραφίες από την επισκευή του headstock. Λίγο βερνικάκι έπεσε στο "MADE IN USA", αλλά υποφέρεται...
 14. Ευχαριστώ τον φίλο "Πνοή και Νύξη" , ήταν πολύ κατατοπιστική η παρέμβασή του και οι συμβουλές του. QUIZ: Υπάρχει αγγελία στο ΝΟΙΖ για Gibson Les Paul με εμφανή σημάδια επισκευής από σπάσιμο headstock χωρίς όμως να αναφέρεται στην περιγραφή του ή να μεταφράζεται σε οικονομικότερη τιμή. Ας μην αναφέρουμε το όνομά του, αλλά ας διορθώσει την αγγελία του.
 15. Εάν παραμένει κάτασπρη, γιατί το νίτρο κιτρινίζει με το καιρό, τότε είναι ακόμα πιο εύκολο. Στο εργαστήριο του που πήγα σήμερα είδα μια επισκευασμένη άσπρη. Συνήθως το πίσω μέρος της κιθάρας που το βλέπει λιγότερο ο ήλιος, κιτρινίζει λιγότερο.
 16. Αν πρόσεξες στο βίντεο κοπάναγε μόνο το σώμα. Το ευαίσθητο σημείο της Gibson είναι το Headstock που αντέχει γύρω στα 60 κιλά τάση από τις χορδές. Αν την κοπάναγε στο headstock θα είχε διαλυθεί γιατί το μαόνι είναι σχετικά μαλακό. Και μες την θήκη να σου πέσει πολύ πιθανό να σου σπάσει το headstock γιατί η τάση φόρτισης είναι οριακή και γι'αυτό κανονικά πρέπει να την ξεκουρδίζεις κανα 2-3 τόνους στην μεταφορά. Όπως και νάχει η Les Paul είναι έρωτας (για μένα) και όταν την κρατάω κουμπώνει πάνω μου καλύτερα και από ......γυναίκα.
 17. Στο βάψιμο περνάει και Νίτρο.
 18. Πήγα από το εργαστήριο του, είδα δουλειές του και συζητώντας μαζί του με έπεισε ότι μπορεί να το κάνει. Επίσης έχει μεγάλη εμπειρία με τις μπογιές και τα βαψίματα της Gibson, γεγονός που το διασταύρωσα και από φίλο. Πάντως είχε πάρα πολλές κιθάρες για επισκευή στο εργαστήριό του που σου έδινε μια επιπρόσθετη εμπιστοσύνη ότι τον προτιμούν συμπάσχοντες σαν και μένα.
 19. Ανεβάζω φωτό για το "Πριν". Το 'Μετά" σε 10 ημέρες
 20. Τελικά την πήγα στον Κακανιάρη. Σε 10 μέρες που θα την πάρω πίσω θα ανεβάσω φωτογραφίες.
 21. Ρώτησα στον Καγμάκη και μου είπε 50 Ευρώ για το κόλλημα και 150 Ευρώ για το βάψιμο, το οποίο βάψιμο δεν κάνει ο ίδιος αλλά το στέλνει σε κάποιο εξωτερικό μάστορα.
 22. Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την προθυμία σας να με βοηθήσετε. Μάλλον θα πάρω την κιθάρα παραμάσχαλα και θα τους επισκεφτώ να μου πει ο καθένας τι μπορεί να κάνει και πιο θα είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.
 23. Κανένα τηλέφωνο του Πάνου?
 24. Το δικό μου headstock δεν έχει αποκολληθεί τελείως, αλλά φαίνεται οτι ο τύπος κάνει καλή δουλειά. Ευχαριστώ !!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.