Προς το περιεχόμενο

mike_rhd

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    501
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από mike_rhd

  1. Καλησπέρα, πως μπορω να ξανακάνω ενεργές τις ανενεργες αγγελίες μου? Τις μετετρεψα σε τονισμενες αλλα δεν αλλαξε κατι. Ειναι τονισμενες αλλα ακομα ανενεργες. Ευχαριστώ!
  2. Εγώ, όταν μπορώ να δοκιμάσω, κοιτάω το playability, τα αλλα ερχονται. Από Ίντερνετ παω με βάση τα specs αναγκαστικα. That being said, εχω και εχω παιξει ακριβες κιθαρες που ειχαν οντως κατι διαφορετικο στον ακουστικο τους ηχο. Ακουγοντουσαν και στον ενισχυτή καλύτερες αλλά ίσως απλά να ταίριαζαν οι μαγνήτες που είχαν. Ξανά-that being said, επειδη μου αρεσει να πειραζω, ΟΛΕΣ οι ηλεκτρικες μου (φθηνες και ακριβες) εχουν aftermarket μαγνητες που ειναι πιο κοντα στα γουστα μου απ τους εργοστασιακους. Μου αρέσουν καλύτερα τώρα, όντως οι ακριβές ακούγονται καλύτερα απ τις φθηνές αλλά μου αρέσουν όλες. Τον ηχο μπορείς να τον φέρεις λίγο-πολυ πιστεύω, εξαρτάται ποσο θες να ψάξεις (και να πληρώσεις) για να τον φέρεις βέβαια. Αν μιλάμε για out of the box οργανα, πρεπει απλα να δοκιμασεις πολλα και να βρεις το ενα αλλα, εδω στη Ροδο τουλαχιστον, αυτο δεν παιζει. Άρα πήρα την άλλη οδό.
  3. Gibson σε fender γενικοτερα. Tωρα τελευταια ειδικα ειμαι σε honey moon φαση με Les Paul (humbucker ή p90) στον Tweed deluxe
  4. Την καλημέρα μου σε όλους! Θα βρίσκομαι στην πρωτεύουσα για δυο εβδομάδες και εννοείται θέλω να αρπάξω την ευκαιρία να δω όσα περισσότερα λαιβ μπορώ. Αν έχετε κάτι να προτείνετε ή ακόμα καλύτερα αν παίζουν μέλη του φόρουμ κάπου, θα χαρώ να τους ακούσω. Τα γούστα μου κινούνται σε blues, rock, country, funk, soul etc. μουσικες. Τα πάντα λίγο-πολυ δηλαδη, αλλά όχι τόσο hard rock-metal και πιο "βαρια" ειδη μουσικης. Καλά παιξίματα και ευχαριστώ εκ των προταιρων!
  5. Το θεμα με το treble bleed, αν θυμαμαι καλα, ειναι οτι επηρεαζει τον ηχο ακομα και με τα κοντρολς στο 10. Βεβαια αν αλλαζει τον ηχο με τροπο που αρεσει στον παίχτη, αψογα!
  6. Εγω παρατηρω οτι ξεμπουκωνει ο ηχος μου οποτε παω απο modern σε 50ς wiring παντως. Μυστηρια πραγματα Επισης στο 50ς wiring χανω λιγοτερα πριμα χαμηλωνοντας τα volume (με διαφορετικο τροπο βεβαια απ το treble bleed) και ακουνε τα ποτενσιομετρα καλυτερα (για το δικο μου γουστο). Χαιρομαι που εφερες τον ηχο στα μετρα σου παντως, I know that feeling!
  7. Σας ευχαριστω ολους, αρχιζει το κυνηγι !
  8. Καλησπέρα σε ολα τα μελη! Μπηκα στη διαδικασία και μετέτρεψα τον 1980 super reverb μου σε κεφαλή. Ψαχνω προτάσεις για μεγάφωνο σε 1χ12 καμπίνα ωστε να μπορω να τον μεταφερω σε κανενα λαιβ. Ο ενισχυτής εχει εξοδο 4 ohm (αρα μέχρι 8 ohm μας παίρνει πιστευω)και δεν πρόκειται ΠΟΤΕ να παιξει τερμα. Παιζω σε μπαρ 50-80 ατομων πανω κατω. *καποιο μεγαφωνο με τονισμενα μεσαία νομιζω θα βοηθουσε γιατί ειναι λιγο "αδειος" σ αυτη την περιοχη. Παιζω blues inspired μουσικη. Καλα παιξιματα σε ολους! Α! Και για το καλο, μια φωτο:
  9. mike_rhd

    My Les Paul DIY

    Πολυ ωραια! Καλοπαιχτη!
  10. Καλοπαιχτη! Κουκλες ολες αλλα ειδικα η White Falcon....Ερωτας.
  11. Και οι δικοί μου custom buckers ηταν ναι μεν αλλα. Σαφώς καλύτεροι από τους burst buckers (1,2,3), burst buckers pro και 57 classics (στα δικα μου αυτια) αλλά ό,τι paf clone και να δοκιμασα μετα (Lindy Fralin, Klopmann, Bare knuckle, GAS κλπ) ηταν πιο κοντα σ αυτο που εψαχνα και κατεληξα τελικα σε LeoSounds. Ειδικά ο neck custom bucker δεν ερχοταν με τιποτα στον ηχο που ηθελα.
  12. Εγω εχω πουλησει και αγορασει πολλα πραγματα μεσω reverb (πεταλια, μαγνητες, ενισχυτες, κιθαρες). Χρησιμοποιω το paypal για πληρωμες και δεν ειχα ποτε κανενα θεμα. Μια φορα που ηρθε μια κεφαλή ενισχυτη με σπασμενο κουτι και με αποζημειωσε ο πωλητης. Βεβαια προτιμω παντα πωλητες με αριστο feedback. Το "προβλημα" με το reverb ειναι το fee που σου κραταει οταν πουλησεις κατι. Γι αυτο προσωπικα παω εκει μονο σαν λυση αναγκης οταν δεν μπορω να βρω κατι στο νοιζ ή οταν βλεπω οτι δεν υπαρχει ενδιαφερον εδω για καποιο προ'ι'ον, οποτε θελω να απευθυνθω σε μεγαλυτερο κοινο. Αυτα απο μενα.
  13. Κ γω το χρησιμοποιω παντου πλεον, οποτε ηταν εξαιρετικη προσθηκη!
  14. Δεν ξερω αν αποτελεί μετρο σύγκρισης αλλα εγω πηρα μια R8 το 2017 απ το Νακα στα 3800. Τωρα στον thomann νομιζω ειναι στα 4600? Εχουν ανέβει υπερβολικά πολυ ολα. Οπως ειπατε η μεξικάνικη classic player σειρα (οπως λεγεται τωρα τελος παντων) κοστίζει οσο η παλια american Standard. Θες δηλαδη χιλιαρικο και βαλε, ενω το 2013 ειχα πάρει την classic player 50s strat καινούρια απο το musicstore.de στα 680.
  15. Aφου θα τα βγαλεις που θα τα βγαλεις, ε κανε και κανενα series-parallel
  16. Eμένα παλι η 1η καραντινα μου τα εσκασε τελειως αλλιως. Πηρα εργαλεια κηπου και αρχισα να φυτευω, σκαλιζω, κλαδευω Μουσικά, μελετουσα αλλα με πολυ χαλαρους ρυθμους. Στη 2η καραντινα βαρεθηκα τον κηπο αλλα μετα απο οοοσα ειχαμε περασει ειχα ερεθισματα να σκαρωσω μερικα κομματια. Ειμαι απ τους τυχερους που εδω και κανα μηνα εχω gigs (στη Ροδο που μενω) αν και βλεποντας τα κρουσματα, πολυ φοβαμαι οτι παλι θα απαγορευτουν τα gigs. Δε θα ξεχασω τις πρωτες νοτες πανω στο παταρι μετα απο τοσο μεγαλο διαστημα αποχης. Ευχομαι σε ολους να το (ξανα)νιωσουν αυτο το συντομοτερο δυνατο. Κρατατε γερα!
  17. To κατανοω απολυτα. Την ζηταει κι αλλος τωρα, οποτε ανεβαινει η τιμη On topic παντως, και γω οταν ειχα δει το βιντεο με τον Bukovac ημουν ετοιμος να παρω EQ pedal γιατι... ετσι. Καπου θα χρειαστει λεω. Χτυπα το.
  18. Eγω παντως με τη μεσαια θεση της λες πωλ που παιζω τα κομματια που ανεφερες (εκτος του sultans) δεν ακουσα ποτε παραπονο απο κανεναν Βεβαια παιζω με τους Pure PAF του Fralin που δεν ειναι high output. Δεν ειναι στρατ προφανως, αλλα αν δεις jams γνωστων παιχτων, ο καθενας παιζει τα εκαστοτε κομματια με το δικο του ηχο= το δικο του οργανο. Μπορεις δηλαδη να παιξεις το οποιο cover βαζοντας μια δικια σου πινελια στον ηχο. Ασε που μπορεις να κρατησεις τα λεφτακια σου, να παρεις ενα μεγαφωνο που δινω Εdit: παιζοντας με το υψος των μαγνητων και αρα αλλαζοντας τη μεταξυ τους ισσοροπια, μπορεις να πετυχεις περισσοτερο ή λιγοτερο single coil-y ηχο στη μεσαια θεση (σε λογικα πλαισια παντα)
  19. Αυτο ειναι το κλειδι ολης της συζητησης νομιζω. Γιατι οι οποιες "διαφωνιες" προκυπτουν ειναι επειδη ο καθενας προσπαθει να πεισει (και καλα κανει) τον εαυτο του και τους αλλους (και δεν κανει και τοσο καλα) οτι αυτο που πηρε αυτος ειναι η καλυτερη δυνατη αγορα που μπορει να κανει καποιος. Δηλαδη καλυτερα "ωραια η custom shop Gibson φιλε. Εγω δεν ηθελα-μπορουσα να σκασω τοσα, πηρα μια Epiphone, μ αρεσει και τη χαιρομαι." Παρα, "Ε εσκασες 2000 ευρω εξτρα για το flametop" και αντιστοιχα "500 ευρω? καυσοξυλο πηρες. Αν δεν ειναι USA..."
  20. Και γω πιστευω πως οσο η τιμη ανεβαινει, τοσο οι διαφορες μικραινουν. Εχει να κανει με το τι ακριβως ψαχνει ο καθενας και τι budget εχει βεβαια. Αυτο που χω καταλαβει μετα απο πολλες κιθαρες και πολλα χαμενα ευρω ειναι οτι (εφοσον ξερεις τι θες) αν θες την Χ κιθαρα, πρεπει να παρεις την Χ κιθαρα. Δηλαδη θελω κιθαρα supercaster 3000 ευρω? Καλυτερα να κανω υπομονη και να την παρω, γιατι αν παω να βολευτω με κατι αλλο, τελικα θα παρω το προσωρινο αλλα μετα θα παρω ΚΑΙ την supercaster
  21. εμενα μου εγραψε καποιος αξιολογηση πριν δεκα μερες παντως, δουλευε κανονικα
  22. Ειναι πολυ υποκειμενικο ολο γιατι ο καθεις κανει τα λεφτα του ο,τι αυτος θεωρει αξιζει να τα κανει. With that being said τα τελευταια χρονια γερνω περισσοτερο προς μεσαιας-ψηλης τιμης οργανα γιατι ,συνηθως, εναι πιο κοντα σ αυτα που θελω. Αλλο αν μετα τα πειραζω απο προσωπικο βιτσιο. Εχω μια τελε classic 50s laquer με bare knuckles που ακουγεται πολυ καλυτερα απ την AV 52 reissue που ειχα και παιζει το ιδιο καλα. Ειχα αγορασει μια gibson les paul traditional την οποια πειραζα συνεχως για να την φερω εκει που θελω, τελικα ειχε κι ενα dead spot στην ταστιερα οποτε την εδωσα. Πηρα μια Custom shop 58 reissue les paul που απο το εργοστασιο ηταν ηδη πολυ καλυτερη (για τα δικα μου γουστα. Την πειραξα κι αυτη αλλα απο προσωπικο βιτσιο οπως ειπα). Ηταν καλυτερη απ την trad. Ηταν 1500 ευρω καλυτερη? Ισως οχι, αλλα ειναι μια κιθαρα στην οποια χαιρομαι να παιζω και με εμπνεει να γραφω. Αυτη η αισθηση δεν νομιζω οτι εχει "τιμη". Αν το budget σου, σου επιτρεπει να παρεις αυτο ΑΚΡΙΒΩΣ που θες χωρις να χρειαστει να τρως πετρες, παρτο. Γενικα οσο πιο ακριβα οργανα επαιρνα τοσο λιγοτερο τα πειραζα. Τωρα αν για καποιο λογο δεν φτανουν τα χρηματα γι αυτο, υπαρχουν, πλεον, πολλες εναλλακτικες. Το σημαντικο ειναι να παιζεις μουσικη. Σορρυ για το μεγαλο post
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου