Προς το περιεχόμενο

oselifer

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    860
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από oselifer

  1. απο το dv247 την είχα πάρει..ήταν σε προσφορά στα 1100.. Πολύ καλή τιμή και ήμουν πολύ χαρούμενος με την αγορά μου ,αλλά τώρα με έχει χαλάσει αυτό. Μέχρι τώρα μίλησα μόνο με τη gibson που σφυράνε κλέφτικα. Να τι μου είπαν.. 1η απάντηση "Thanks for sending the requested information. What we can see on the images is not the result of over screwed knobs nut, it seems to be a nitrocellulose reaction to the wood aging in combination with temperature changes. However, this is not affecting at all to the guitar structure. Finish cracks are not covered by warranty, unfortunately. Please read below the Gibson policies regarding to the warranty:" 2η αφού τους έκραξα "As far as you know our traditional nitrocellulose is a kind of organic material used for years because of the result on the sound and guitar sustain which makes the wood can breathe somehow. Certainly, every guitar will react in a different way because of the contraction and expansion of the wood due the changing on temperature and humidity, this reaction could be more evident on metallic finishes as the Gold Top for example. Again, this is not considered a defect and consequently not covered by the warranty. In case you are not satisfied with the product, please contact your dealer, they can check the guitar and assist you." Θα μιλήσω και με το κατάστημα αλλά δε νομίζω να μπορώ να κάνω τίποτα.
  2. Και εμένα μου αρέσουν γενικά,αλλά τα συγκεκριμένα είναι σα να πήρες ένα κοπίδι και να τη χάραξες.. Είναι πιο ευαίσθητες οι goldtop;Γιατί δε μου έχει ξανατύχει σε κιθάρα μετά το 2000.
  3. Τα χριστούγεννα είχα πάρει μια Gibson Les paul deluxe 2015. Καταπληκτικό όργανο,απόλυτα ευχαριστημένος,μέχρι πριν μια βδομάδα όπου παρατήρησα οτι είχαν εμφανιστεί πολλά σπασίματα στο νίτρο. Και όλα συγκεντρωμένα κοντά στα knobs και κατω απο τις βίδες. Έστειλα email στη gibson και λένε τα κλασσικά δικά τους ότι είναι μέρος του aging και δε μπορούν να κάνουν τπτ. Μα είναι δυνατόν;4 μηνών κιθάρα;Και γιατί εμφανίστηκαν όλα εκεί; Είναι και άσχημα σπασίματα.Δεν είναι τα κλασσικά που δίνουν ομορφιά στην κιθάρα. Υπάρχει τρόπος επισκευής; παρεμπιπτόντως έχω εθιστεί στο tuner που έχει στα κλειδιά.. ούτε κουρδιστήρια ούτε τπτ..Μακάρι να είχαν όλες μου οι κιθάρες αυτό το κακάσχημο σύστημα. ;D
  4. Δυστυχώς όλοι αυτοί οι αστέρες είναι σε ηλικία 60+ οπότε έτσι θα γίνεται. Πραγματικά θλιβερό να σκεφτείς τον κόσμο σε 10-15 χρόνια που οι πιο πολλοί θα έχουν πεθάνει.
  5. Ή θα βρεις κάποιο φίλο που ξέρει να πάτε μαζί ή θα κανονίσεις με κάποιο μάστορα κιθαρών, να πάτε με τον πωλητή στο εργαστήριο του να την ελέγξει πριν την αγορά. Τα βασικά φαίνονται και απο μακριά.Βλέπω για παράδειγμα στις αγγελίες μια καταπληκτική Gibson standard με 1350ευρώ απο θεσσαλονίκη.Φαίνεται άριστη! Του κόβεις κάτι την πας στο μάστορα την ελέγχει και την παίρνεις..Λέω τώρα εγώ..... ;)
  6. Η γνώμη μου είναι οτι πολύ καλή Les paul για να την κρατήσεις μια ζωή δεν παίρνεις με 1.000. Θα είναι απλά καλή. Επίσης δεν εχεις δίκιο για τις μεταχειρισμένες κιθάρες.Αν έχει κάτι θα φαίνεται.Κάποιος που ξέρει θα το δει αμέσως. Δεν είναι αυτοκίνητο να σου χαλάσει ο κινητήρας. Απο τα χέρια μου έχουν περάσει δεκάδες μεταχειρισμένες κιθάρες και ποτέ δεν είχα κάποιο πρόβλημα.Και τις πιο πολλές τις αγόρασα τυφλά απο ebay χωρίς να τις δω απο κοντά.. Το πολύ πολύ να έχουν φαγωμένα τάστα κάτι που φαίνεται. Εγώ θα μάζευα άλλα 200-300 ευρώ και θα πήγαινα σε gibson les paul standard μεταχειρισμένη. Ευκολάκι! ;) Μακράν καλύτερη απο studio,tributes κτλ όπως και απο epiphone. Και αυτή μάλιστα.Μπορείς να την έχεις άνετα μια ζωή.
  7. Έχεις δίκιο!!! Με ξεγέλασε οτι στη φόρμα επιλέγεις εσύ ότι πετάλι θες. Αξίζει μόνο αν κάποιος θέλει να αγοράσει έτσι και αλλιώς 2 πετάλια.
  8. Έψαχνα να πάρω ένα πεταλάκι boss και είδα αυτή την προσφορά. Είναι καλή περίπτωση. Αγοράζεις 2 πετάλια και σου στέλνει η boss ένα ακόμη δώρο. Το καλό απ'οσο κατάλαβα είναι οτι μπορείς να αγοράσεις 2 φτηνά boss των 55ευρώ και να επιλέξεις για δώρο ένα ακριβό πχ το Boss DM-2w Delay που έχει 175ευρώ στον θωμά. http://www.boss3for2.com/en/ Και συμμετέχουν αρκετά ελληνικά καταστήματα οπότε δεν είναι ανάγκη να πάρετε απο το εξωτερικό.
  9. Ναι τώρα το κατάλαβα :) Είπαμε ,είμαι χαζός αλλά όχι και έτσι.Πρέπει να δείχνεις κατανόηση. :'( Η αλήθεια είναι οτι κουφάθηκα απο την ασυναρτησία του πρώτου μερους που δεν πρόσεξα την συνέχεια που γράφεις το ανάλογος. Αλλά και πάλι αυτό που έγραψες δεν έχει κανένα νόημα..Καμία σχέση με τα παιδιά.. Μόνοι τους χαρακτηρίζονται ως local band. Ποιος μουσικός που ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο θα κάτσει να παίξει δωρεάν;Χωρίς κανένα κέρδος,ούτε καν διαφήμιση. Το ανάλογος που λες δεν υπάρχει πουθενά σε κανένα επάγγελμα.Όλοι αμείβονται αναλόγως της αξίας τους.
  10. Καλά,εσύ όταν αρρωστήσεις να πας στον ερασιτέχνη χομπίστα γιατρό επειδή είναι τσάμπα. :o ;D Ή όταν θα χρειαστείς σοβαρή μετάφραση για τη δουλειά σου πήγαινε στην ξαδέρφη σου που ξέρει αγγλικά lower επειδή και πάλι είναι τσάμπα.. Σα να λες,να διώξουμε τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και να πάμε να μαζέψουμε τους ερασιτέχνες απο την γειτονιά αφού όλοι στην τελική κλωτσάνε μια μπάλα. ΔΕΝ πάει έτσι. Στον κόσμο που ζούμε ,οι αμοιβές πάνε αναλογικά με την αξία κάποιου και επίσης αναλογικά με τα λεφτά που θα φέρει στο ταμείο. Στην τελική όποιος κάνει κάποιο επάγγελμα που πλέον δεν μπορεί να βγάλει χρήματα πρέπει να αλλάξει επάγγελμα ή ίσως δεν είναι αρκετά καλός σε αυτό που κάνει. Όχι να κατηγορεί αυτούς που ερασιτεχνικά κάνουν το κέφι τους. Επιπλέον απο πότε η τέχνη είναι επάγγελμα; Η τέχνη είναι μορφή έκφρασης.Τα χρήματα που πιθανώς να ακολουθήσουν είναι μια ευχάριστη παρενέργεια.Δεν μπορεί να είναι η βάση.
  11. Το '77 χάσαμε το βασιλιά της rock n roll το '09 χάσαμε το βασιλιά της pop το '15 έφυγε και ο βασιλιάς της blues Η βασιλεία των ουρανών ολοκληρώθηκε.. Jam in peace! :'(
  12. Μια χαρα θα παίζει! Μόνο καθάρισε τη καλά μην πάθεις καμιά αρρώστια.. ;D έχει μικρόβια μες τους κάδους.
  13. Ειναι δυνατόν; Ποιός την πέταξε;;; :o ;D
  14. oselifer

    Fool SG και βερνίκι

    Σας ευχαριστούμε όλους για τα καλά λόγια! ;) :)
  15. oselifer

    Fool SG και βερνίκι

    Τελικά πήγαμε στον Κακανιάρη και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!
  16. Οι άνθρωποι πεθαίνουν γενικά..Δεν παίζει ρόλο αν είναι μουσικοί.150.000 τη μέρα φεύγουν.. Εν πάσει περιπτώσει,να είναι καλά οι συγγενείς του να τον θυμούνται. Ας αναπαυθεί εν ειρήνει.. Σημαντική απώλεια!
  17. Αφού γράφει μέμφις κατα τη γνώμη μου δεν τίθεται θέμα.Άλλωστε εκεί φτιάχνονται οι 335.
  18. Εσύ μπορεί να μη συμφωνείς αλλά σε σώσαμε απο την αγορά της custom και του ριχλίτη!! ;D ;D ;D
  19. Με γειά!! Άριστη επιλογή. απο ebay τη βρήκες; επισύναψη έχει στις πρόσθετες επιλογές.
  20. Ψάξε και στα ελληνικά καταστήματα..Πολλές φορές έχουν τα ίδια πράγματα στην ίδια ή και καλύτερη τιμή.
  21. Πολλοί λέτε οτι είναι μόνο στο μυαλό.. Και ρωτάω εγώ; Είναι μικρό πράγμα να κάνεις το μυαλό να πιστέψει οτι κάτι είναι ανώτερο χωρίς να είναι πραγματικά; Η χαρά που δίνει σε κάποιους ένα παλιό όργανο είναι κάτι μη μετρήσιμο ή εξηγήσιμο.. Εγώ έχω μια gibson 330 του '66-'67 και μόνο που τη βλέπω χαίρομαι..Μη μιλήσω για τη μυρωδιά που βγάζει..Κάτι μεταξύ παλιού μπαούλου,σπίτι γιαγιάς και παλαιοπωλείου.. ;D ;D Αυτά και μόνο είναι αρκετά να σου ανεβάσουν τη διάθεση και να σε "φτιάξουν" ώστε τον ίδιο ήχο που θα έπαιρνες ακόμη και απο μια epiphone να τον ακούς δεκάδες φορές καλύτερο. ;) Και ακολούθως εάν σου αρέσει ο ήχος που ακούς συνήθως παίζεις και καλύτερα.
  22. Ε καλά.. δε διαφωνούμε,αλλά μη νομίζεις οτι οι vintagολάτρεις και οι κσυλολάτρεις αναζητούν καμία τεράστια διαφορά..Μπορεί να δώσουν 100.000$ για να παίζει 2-3% καλύτερα..
  23. Γιατί να εξαιρούνται;Απο ξύλο είναι και αυτά..Μπορεί να μη συμμετέχει τόσο στον τελικό ήχο αλλά παίζει το ρόλο του. Μη μιλήσω για hollowbody ηλεκτρικές. ;) Θα εμφανιστεί όπου νάναι!! ;D ;D ;D
  24. Υπάρχει και μια θεωρία οτι το ξύλο ωριμάζει όσο η κιθάρα παίζεται..Δεν ξέρω κατα πόσο ισχύει.μεταφέρω ένα post που είχα βρει σε κάποιο φόρουμ,με κάθε επιφύλαξη! "First of all, solid wood will NOT age if it is not played. This is very important because buying an old guitar does NOT mean that it is aged. This is due to the aging process. Anyone who tells you so is misinformed. "aging" occurs when the wood is vibrated. What happens is that the sap in between each grain of the wood loosens as it vibrates. When the sap loosens, the wood becomes more free to vibrate, and as we know, vibrations are everything in an acoustic guitar body. The amount of aging depends almost PURELY on how much you play the guitar. A guitar made in 1996 might not have aged as much as a guitar made in 2000. It depends on how much it is played."
  25. Δε νομίζω οτι υστερούν οι καινούρες κιθάρες απο τις vintage. Αν έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστηκά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να υπερτερεί η vintage. Είναι και σε τι κομμάτι θα πέσεις..Ακόμη και ανάμεσα στις περίφημες les paul του '59 θα υπάρχουν κιθάρες κούτσουρα. Το γιατί είναι ακριβές δεν έχει να κάνει τόσο με τη απόδοση τους όσο με την σπανιότητα τους..Όλα τα παλιά και σπάνια πράγματα είναι ακριβά.Και όσο καλύτερη η κατάσταση του,τόσο πιο σπάνιο. Πχ μια παλιά ferrari μπορεί να κοστίζει και 10εκ ή παραπάνω τη στιγμή που οι καινούριες κοστίζουν πολύ λιγότερο.Αυτό δε σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι είναι πιο γρήγορη ή καλύτερο αυτοκίνητο!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου