Προς το περιεχόμενο

Spartan

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    27
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή Spartan

-5

Φήμη

  1. Εναλλακτικά μπωρεις να παρεις το Bad Cat Amps <b>"The Leash"</b> Atenuator στα 400 Euro... Δουλευει σαν "καλο εργατικο σκυλι" με τον 1959 JMP-Plexi 100 Superlead μου... Spartan.
  2. Tινος <b>"παπαγαλακι"</b> ειμαι?... Του <b>"αφεντικου"</b> μου και των δυο <b>"συνεργατων"</b> του... Και ξερεις τι μου ειπε το <b>"αφεντικο"</b> μου να σου γραψω <b>dkall</b>??? -'Εκτως απο το αυτονοητο που θα με <b>"στειλει"</b> στο <b>-6</b>- Μου ειπε να σου γραψω οτι τα C.N.Cs <b>"κοβουνε"</b> τα ξυλα, δεν <b>"φτιάχνουν"</b> ομως τις κιθαρες... Για να γινουν κιθαρες χρειαζεται η γνωση (το Know-How)... Και αυτο δυστυχώς για την Gibson Co. έμεινε στο "παλιο" εργοστασιο www.heritageguitar.com -Kalamazoo, Michigan-, στους "παλαιους" εργατες, που με τα "παλαια" εργαλεία, εξακολουθούν να φτιάχνουνε <b>"masterpiecies"!!!</b> και αυτο θα στο πουνε οσοι παιζαμε με Gibson Les Paul std. στην δεκαετια του 1980 - 1985 και συγκρίνουμε την ποιοτητα & τον ηχο με τις Gibson Les Paul std. 1990 - 2000-. Τωρα αν εσυ δεν υπήρχες σαν ύπαρξή τοτε... Δεν ειναι δικο μας προβλημα... Αλλα επειδη οπως γραφω, καποιες αλήθειες <b>"πονάνε"</b> καποιους Dealers... Πήγαινε και ψαξε την μονος σου, αν εχω δικιο 'η αδικο... Αυτο γιατι <b>"κανω και παραπληροφορηση...."</b> Αυτα τα ολιγα... Spartan.
  3. Σωστο αυτο που γραφεις, yameth... Αν δεν προσφερει ο ενισχητης αυτη την δυνατοτητα (π.χ. Komet amps, Heritage Amps, Speedster Amps), καλο ειναι η διεργασια του biasing να γινει απο έμπειρους τεχνικούς. Spartan.
  4. Γεια,evris. 25 inch scale (P.R.S.), 24,75 inch scale (Gibson, Hertage) σαν ενδεικτικες τιμες μηκους scale... Αλλα οπως ειπα... Ειναι προσωπικη επιλογη... Spartan...
  5. Ολοι θα σου πουνε τα υπερ & τα κατα της καθε "σχολης" σε ενα Fender Vs. Gibson thread. Εγω θα σου 'πω απλα να αποδεκτεις τις διαφορες τους... Οταν ο Leo Fender κοπιαρε το scale length μιας Martin (25,5 inch) , ειχε στο μυαλο του να αποδοσει εναν παρομοιο ηχο & επελεξε για τις κιθαρες του, τους Single Coil Pickups που τονιζαν αυτον τον ηχο... Θα μπωρουσε να κοπιαρει τις Gibson Guitars (24,74 inch) αλλα δεν ηθελε κατι τέτοιο... Οι Gibson Co. απο την αλλη, εκμεταλλεύτηκαν τα χαρακτηριστικα των κατασκευαστικων τους προτέρημα των, και με την αποδοχη & χρηση των Humbucker Pickups (πιο παλια ειχαν P-90 pick-ups) δημιούργησαν -προς οφελος τους- την δικια τους "σχολη" στον ηχο. Οταν και οποτε ακουω Strat με Humbuckers 'η Gibson με Single Coil Pickups, κατι δεν μου καθεται "καλα" στον ηχο... Αλλα οπως ειπα, αυτο ειναι προσωπικη επιλογη... Spartan...
  6. Οι "Παλιες Αγαπες δεν ξεχνουνται"... Audiokostas. Για κάποιους απο μας οι Pink Floyd ηταν κορυφαίο συγκρότημα!!! Στιγμες σαν το Live at Pompeii - Echoes (part 1) σου καρφώνονται στο μυαλο... Οπως και ο Ηχος των Ηiwatt... "Παιξε" μ'εναν Hiwatt και θα καταλαβεις τι εννοω... Αυτα και παλι... Spartan...
  7. Hiwatt Custom DR201!!! Για το Live at Pompeii, ρε γαμώτο!!!!! Point to Point - Universal Turret Board Costraction... Ηχος - Second of None και tribute to Dave Reeves (will live in our minds forever!!!!!) Αυτα... Spartan.
  8. Μαλλον δεν παιζεις με Fender Strat, taq... Που το ειδες το "...ότι από το εργοστάσιο όλες οι στράτ φεύγουν με floating trem config...." Μπωρεις να κανεις Reverse Tremolo σε Stock Fender Strat?... Αφου οι Fender Stratocaster δεν εχουνε το Απαραίτητο "Σκαψιμο" στο σωμα (οπως οι Godin ST-1 και οι κιθαρες με Floyd Rose full foating trem. configuration πως ειναι δυνατών να γραφεις για full foating configuration??? Αλλο το 1 mm max. αποσταση (λογικο) και αλλο το full foating configuration... Οταν λεω οτι "θα "βγουνε" Off..." εννοώ το κουρδισμα σου... Οχι, το tremolo σου... Αν ολα είτανε Perfect στην Fender Statocaster εδω και 50 χρονια, εταιριες σαν την Schaller & την Spertzel θα ειχαν κλεισει τα εργοστασια τους & δεν θα πουλουσαν Locking Tuners στις Godin και Suhr Guitars αντίστοιχα... Αυτα τα ολιγα... Spartan. P.S. Μην το παρεις σαν πολεμο αποψεων, εξαλλου γραφεις για να βοηθήσεις τον fuZZed με το προβλημα του...
  9. <b>"Δύο Καρπουζια δεν χορουν(ε) σε μια μασχάλη"</b> λεει ο παπους μου και εχει δικιο... Μια Strat type με scale 25,5 inch <b>"παιζει"</b> πιο καλα -για μενα- με Single Coil Pickups... Μια Gibson type με scale 24,75 inch <b>"παιζει"</b> πιο καλα -για μενα- με Humbucker Pickups... Οποτε κοιτάξα οι κιθαρες μου να κανουν την <b>"δουλειά"</b> τους καλα και να μην μπερδευουν τους ρολους τους... Τωρα για το term: Rosewood Vs. Maple fretboard... Ειναι προσωπικη επιλογη... Εγω προτίμησα το Rosewood... To www.warmoth.com/Bass/Necks/BassNeckWoods.aspx εχει πολλες & Καλες infos για αυτο το term... Ελπίζω να σε βοήθεισα με αυτο... Spartan.
  10. Αν <b>"Δεν ειναι προβλημα τα Λ7"</b> παρε εναν <b>"λαμπατο"</b> Head Amp. & Closed Cabinet Set να βρεις την υγεια σου και άφησε κατα μέρους τις modelling ενισχυτο-μ@λ@κιες... Προτασεις ειπαρχουν πάμπολλες στην αγορα για ολα τα <b>"βαλαντια"</b> & στην τελικη γιατι να <b>"βολευτεις"</b> με το <b>"ημίμετρο"</b> οταν διπλα σου ειναι το <b>"Real thing"</b>?
  11. Συμφωνώ εν μέρει με τον Superfunk μιας και η Godin ST-1 Artisan strat type που εχω, ειχει απο την "μαμα" της -Godin- Schaller STAGERED locking tuners και δεν ειχα ποτε προβλημα. Απο εκει και περα, βίδωσε τα ελατήρια του τρεμολο πιο σφιχτά οστε το tremolo tail να ακουμπαει στο σωμα της κιθαρα σου... Το tremolo στις Fender Stat ειναι Non-Floaded... Oποτε αν το "σχιζεις" εν ειδη floyd rose, με "βαριες" χορδες, ειναι λογικο οτι και αυτα τα ελατήρια & αυτο θα "βγουνε" Off... Οδηγοντας σε προβληματα...
  12. Καλημερα, STEFMAISTER. Εξυπνο & καλο θεμα... Οι Gibson (ολα τα μοντελα, εκτως του Custom Shop...) εχουν ριξει την ποιοτητα τους πολυ κατω και προφανως οπως βλεπoυμε ολοι εχουν εκτιναξει τις τιμες στα υψη αδικαιολογητα... Πιστευω οτι αν βαλεις ποιοτικούς μαγνητες οπως Seymour Duncan Antiquity Line, Heritage HRW, Suhr Pick-ups... Η Εpiphone Les Paul std Plus που εχεις θα παρει τα πανω τις & θα μπωρει να "πατήσει κατω" οπιαδηποτε "Γιβσον" της σειράς. Εξαλλου & αυτες σε αυτο το κοινο απευθύνονται... Αυτους που θα παρουν μια Gibson 'η μια Fender μονο απο το ονομα & το shape του headstock και οχι απο την ποιοτητα της κιθαρας... Εχω μια Heritage Guitar CM-150 Ultra, Black Translucent Finish, HRW Premium Heritage Pickups, Gold Hardwire... www.heritageguitar.com και καταλαβενεις τι ειχα & τι εχω "τραβήξει" με ολες τις "γιβσον" Les Paul std που ακούγονταv & ακούγονται χειρότερα απο Tokai LS250 (£1 850.00) www.tokai-guitars.co.uk ... Ελπιζω να σε βοήθησα οσο μπωρουσα... Spartan.
  13. Ψαξε στο www.musicstore.com οταν φτειαχτει ο Server τους, το www.banzaieffects.com δεν εχει Ernie Ball RPS 9 χορδες... Ελπιζω να σε βοηθησα οσο μπωρουσα. Χαιρετισμους, Spartan.
  14. Για χαρα, spy. Αν το ολο consept σου φένεται δύσκολο, μπωρεις να αγορασεις το Bias King απο T.A.D. και να κανεις το biasing του ενισχητη σου, πολυ πιο ευκολα... Παράληψη μου -πιο πανω- να γραψω, οτι το biasing γινεται με τον ενισχητη "Live", δηλαδή με τροφοδοσια & τασεις ανοδου στα 370 - 380 DC Volts και συνδεση με μεγαφωνα. 'Οποτε πρεπει να εισαι προσεκτικός με τις Επαφές σου με το κύκλωμα, ειδικά με τα pins 3 (Plate pin) & 4 (Screen pin) των Octal Tube Sockets (Octal λυχνιο-βασεων). Ελπιζω να σε βοηθεισα οσο μπωρουσα... Spartan.
  15. O Home P.C. εχει προβλημα & και γραφει in English. Συγνωμη αν γινω παρεξηγησιμος αλλα AndyC δεν εχεις γραψει και καμια info... Αν τα "κελαιδαει" η τσεπουλα σου και γουσταρεις more infos για scratch build, take look at www.ppwatt.com/node/16148 για να δεις τι εχω!!! Audiokostas καλουτσικο για "amateur" βλεπουμε σινεχεια.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου