Προς το περιεχόμενο

Kheadas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    9
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή Kheadas

0

Φήμη

  1. Αγόρια ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Επι της ουσίας, μάλλον κάτι κατάλαβε λάθος ο θωμάς και μου στέλνει πάλι 0404 (καινούρια ελπίζω, αυτή τη φορά). Αν δουλέψει αυτή τη φορά το καρτάκι, θα είμαι ευχαριστημένος (αν και έψηνα την 1212, που όμως δεν μου προσφέρει και κάτι παραπάνω) :-)
  2. Είχα για αρκετό καιρό την E-mu 1820m. Υπερικανοποιημένος απο την ποιότητα της, αλλά κυρίως απο το απίστευτα ευέλικτο πίνακα ελέγχου της (patchmix, όσοι έχουν emu, ξέρουν). Η εν λόγω κάρτα μεταφέρθηκε σε άλλο pc και έπρεπε να βρω φτηνό αντικαταστάτη για αυτό το pc. Επέλεξα τη Lexicon Alpha, απογοητεύτηκα απο latency και απο το οτι η κάρτα δε μπορεί να διαχειριστεί wave πηγή (winamp) και asio (πχ, GuitarRig) ταυτόχρονα. Την επέστρεψα στο θωμά και πήρα την E-mu 0404pci, που έχει το patchmix που τόσο πολύ αγάπησα. Η κάρτα αυτή ήρθε με αυτοκόλλητο thomann RMA πάνω στο pcb, δαχτυλιές, σημάδια χρήσης και γενικώς είναι σίγουρο πως ήταν returned product. Δεν θα είχα πρόβλημα αν λειτουργούσε κανονικά. Όμως αυτό δε συνέβει. Φαινομενικά ολα είναι οκ, αλλά δεν υπάρχει ήχος στην έξοδο (ούτε απο την είσοδο). Όπως και να'χει, εχω σκοπό να την επιστρέψω και να ζητήσω απλά αντικατάσταση. Θα ήθελα πολύ, όμως, να ακούσω μερικές εναλλακτικές προτάσεις. Ενδεικτικά αναφέρω πως με ενδιαφέρει πολύ το latency. Δουλεύω κυρίως Reason, Nuendo και GuitarRig. Μου είναι απαραίτητο να μπορώ να έχω directsound (mp3, whatever) ΚΑΙ asio ταυτόχρονα. Το midi δε μου χρειάζεται, ούτε και προενισχυτές. Ουσιαστικά θέλω 2in και 2out, με πολύ σωστό latency και σταθερούς/ευέλικτους drivers. Και το σημαντικότερο, μη φύγουμε απο τα 150ευρώ (κατά πολύ, έστω). Δε με ενδιαφέρει αν είναι pci, usb ή οτιδήποτε, αρκεί να καλύπτει τις ανάγκες μου.
  3. Kheadas

    lexicon alpha

    Για να μην ανοίγω καινούριο θέμα, ας γράψω εδω. Ήρθε η εν λόγω κάρτα, συνδέθηκε κλπ, ολα καλά για αρχή (παρεπιμπτόντως αναφέρω οτι εχω συνηθίσει στο uber-flexible patchmix της emu 1820m). Ανοίγω guitar rig λοιπόν, ε το latency ηταν γύρω στα 40-50, με asio4all κατέβηκε πολύ πάντως. Το θέμα είναι πως θέλω να παίζω την κιθαρούλα μου και απο πίσω να παίζει το winamp (ή οποιοσδήποτε player τέλος πάντων). Δεν τα κατάφερα. Έψαξα, σκάλισα, δοκίμασα. Τίποτα. Ή το ενα, ή το άλλο. Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως το GR παίζει με asio, ενω το winamp με directsound. Δεν καταλαβαίνω την αδυναμία των drivers ή της κάρτας. Κάποιος που να έχει την alpha, έχει αντιμετωπίσει κάτι τέτοιο; Κάποιος που να θέλει να προτείνει κάτι; Στην τελική, να την βάλω στο κουτάκι της και να την γυρίσω πίσω στο θωμά;
  4. Να σου πω, κατέληξα στο yamaha λόγω εμφάνισης :P Οχι οτι ξέρω και τίποτα απο μπάσσα (και έγχορδα γενικώς), μια ματιά στο γουίκι έριξα ο έρμος, κανά ριβιού και τέτοια. Απλά αυτά τα yamaha ήταν με τερατώδη διαφορά τα ομορφότερα που συνάντησα. Για μένα, έστω. Ακόμα και κάτι Fender 1000 και 2000 ευρώ, μου φαίνονται απάισια, και ας είναι εξαιρετικά όργανα. Οπότε, αφού δε μπορώ να διαθέσω και πολύ χρήμα, ας πάρω κάτι που να μου κάνει κούκου στο μάτι. Εκτός αν θες να πείς οτι τα yamaha είναι χάλι μαύρο ρε παιδί μου, οπότε παω πάσο.
  5. Thanx πολύ, παιδιά. Λοιπόν, σχετικά με το 270 που πρότεινε ο Παναγιώτης, τα περίπου 60Ε που θα γλιτώσω, είναι κάτι που μετράει γιατί είμαι ψιλο-χοντρο-στριμωγμένος οικονομικά. Όμως δεν είναι active. Αυτό για κάποιον αρχάριο είναι μεγάλο μειονέκτημα ή δεν έχει μεγάλη σημασία; Για ενισχυτή δεν το βλέπω, ακόμα τουλάχιστον. Είναι στάνταρ οτι θα απογοητευτώ/ξενερώσω με τα ακουστικά (Sennheiser hd600); Επίσης, μου έκανε εντύπωση που το όργανο δεν έρχεται με μια έστω υποτυπώδη θήκη. :( Όσο αφορά τις χορδές, να παραγγείλω (πχ 40-90 που είπε ο φίλος) ταυτόχρονα με το όργανο ή να δω αν μου κάνουν οι δικές του και βλέπουμε;
  6. Λοιπόν, δεν εχω ιδέα απο έγχορδα γενικά, αλλά θέλω να ασχοληθώ και να το παλέψω λίγο μόνος μου. Έχοντας και μια αδυναμία στο μπάσσο, είπα να ξεκινήσω απο εκεί και να πάρω ενα, σχετικά οικονομικό και βλέπουμε. Μου γυάλισε ενα Yamaha και μιας που η τιμή είναι χαμηλή λεω να το χτυπήσω. Μοιάζει καλή αγορά, δεδομένων των συνθηκών, ή οχι; Μερικές απορίες: 1. Γενικά οι κιθάρες/μπάσσα έρχονται με τη θήκη τους ή οχι πάντα; 2. Οι χορδές περιλαμβάνονται; (γελοία ερώτηση, αλλά δε βρήκα πουθενά κάτι :-[ ) 3. Το ξέρω οτι οι περισσότεροι παίζουν με τα δάχτυλα, αλλά λεω να πάρω και καμια πέννα, για τη καβάτζα. Αυτές που προορίζονται για μπάσσο, έχουν κάτι ιδιαίτερο; Τα "medium", "heavy", "extra heavy" κλπ αναφέρονται στη σκληρότητα/ελαστικότητα; Κάποια πρόταση για εναν που ξεκινά τώρα; 4. Ενισχυτής δεν υπάρχει, το μπάσσο θα περνά απο μια E-mu 1820m στα ακουστικά μου. Η κάρτα δέχεται "hi-Z inputs", είναι αρκετό αυτό; Φαντάζομαι πως δε θα χρειαστεί di-box, σωστά; Το οτι το μπάσσο είναι active δεν έχει καμία σχέση, έτσι; Ευχαριστώ όσους βοηθήσουν. :)
  7. Σ'ευχαριστώ φίλε Λάμπρο, για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση. :) Edit: Άνοιξα ξανά το όργανο με σκοπό να αλλάξω τα ελαττωματικά πλήκτρα με τα αντίστοιχα των ακριανών οκτάβων. Αφού το έκανα αυτό, είπα να ρίξω μια ματιά στα χαλασμένα. Δεν είχε σπάσει τίποτα, όμως φαινόταν καθαρά το ράγισμα. Έσπασα τελείως το κομματάκι και το κόλλησα με κόλλα στιγμής. Έγιναν σαν καινούρια, για την ωρα τουλάχιστον. Δε ξέρω αν θα σπάσουν πάλι ή αν θα σπάσουν και άλλα στην πορεία, όμως πλέον απέκτησα την εμπειρία της μεταμόσχευσης. :P Και για άλλη μια φορά, μπράβο για τον οδηγό που έφτιαξες, με βοήθησε απίστευτα.
  8. Κι'εγω Κρήτη μένω τώρα, Χανιά. Δε θυμάμαι πόσο διαρκεί η εγγύηση, αλλά το όργανο το αγόρασα προ 6 χρόνων, οπότε μάλλον είναι εκτός. Έτσι λεω να αλλάξω τα πλήκτρα μόνος μου. Μήπως τυχόν θυμάσαι το τηλ του σέρβις του Νάκα, εχω βρεί διάφορα και δε ξέρω που να πρωτοπάρω. Αν και θα ανέβω σύντομα, σε ποιό υποκατάστημα μου προτείνεις να παω; Και όντως, κι'εμένα μου έκανε εντύπωση που κολλάνε τα πλήκτρα του μοτίφ, αλλά ολα τα βαρυκεντρισμένα της yamaha μοιράζονται τον ίδιο μηχανισμό, ο οποίος αποδείχτηκε μάπα. :(
  9. Γειά σας παιδιά, πρώτο ποστ, δυστυχώς απο ανάγκη. Είπα να μην ανοίξω καινούριο θέμα, μιας κι αυτό εδω το βρήκα εξαιρετικά χρήσιμο. Στο ψαχνό: το S90 μου έχει πλέον δυο πλήκτρα [συμπτωματικά(?) είναι D και τα δυο] που παρουσιάζουν το σύμπτωμα που αναφέρει ο lambrosgg, να επανέρχονται πιο αργά πάνω, και με μια "μουδιασμένη" αίσθηση, ενω το ενα απο δυο γέρνει ελαφρώς συν τοις άλλοις. Ψάχνωντάς το στο νετ, βρήκα προς έκληξή μου πάρα πολλούς ομοιοπαθούντες (όπως επίσης και με οκτάρια motif) και γενικώς τα βαρυκεντρισμένα της yamaha είναι λίγο ευαίσθητα να το πω.. κάπως έτσι.. Διαβάζοντας το θέμα εδω, και έχοντας ηδη ανοίξει το όργανο μια φορά για ανίχνευση, διαπίστωσα πως -φυσικά- το ολο σύστημα του κλαβιέ είναι ίδιο με του clavinova που παρουσιάζει ο lambrosgg. Το θέμα είναι: το παω στο Νάκα; Δεδομένου οτι φοιτώ εκτός Αθήνας και δεν εχω αυτοκίνητο. Αξίζει τον κόπο; Παίζει να μου αλλάξει ολόκληρο το κλαβιέ και χωρίς χρέωση, όπως διάβασα σε ξένα φόρα ή είναι εκτός ελληνικής πραγματικότητας αυτό; Αν οχι, απο πού μπορώ να προμηθευτώ έξτρα πλήκτρα; Lambrosgg, απο ποιό (υπο)κατάστημα τα αγόρασες; Γνωρίζεις αν μπορώ να τα παραγγείλω online; Το πόστ σου ήταν τρομερά χρήσιμο και κατατοπιστικό και ενδέχεται (ελπίζω δηλαδή) να με γλυτώσει τόσο απο έξοδα οσο και απο -χειρότερο- ταλαιπωρία. Σ'ευχαριστώ.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου