Προς το περιεχόμενο

johann

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή johann

0

Φήμη

  1. Σχετικά με τα παραπάνω, τι λέτε για τα Kawai MP5, Roland FP7, Roland RD300GX και Yamaha CP33; Με κύριο κριτήριο το πλήκτρο και τους ήχους του πιάνου, ποιό πλησιάζει περισσότερο ένα πραγματικό πιάνο; Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω το Yamaha και το μεγαλύτερο αδερφό CP300 ενώ από Kawai το MP8. Ο ήχος από o,τι κατάλαβα είναι θέμα γούστου αλλά τα κλαβιέ του CP300 και MP8, αν και διαφέρουν στην αίσθηση, είναι αρκετά στοιβαρά και μπορώ να πω καλύτερα από αντίστοιχα φθηνών πιάνων της αγοράς.
  2. Εννοείς κάτι τέτοιο; http://www.redmatica.com/Redmatica/AutoSampler.html Αν υπάρχει αντίστοιχο σε pc, με ενδιαφέρει.
  3. Καταρχήν συγχαρητήρια για το noiz, σας παρακολουθώ λίγο καιρό τώρα αλλά δεν είχα καιρό ελεύθερο για να γράψω. Ασχολούμαι αρκετά με τα ηλεκτρονικά και κατά καιρούς έκανα κάποια πειράματα με το midi με τη χρήση μικροελεγκτών. Για την καρδιά του συστήματος θα σας πρότεινα να κινηθείτε σε μικροελεγκτές που βρίσκονται εύκολα στο εμπόριο και είναι απλοί στον προγραμματισμό π.χ. pic της microchip και avr της atmel. Για τους συγκεκριμένους κυκλοφορούν assembler και c compiler αρκετοί, τόσο εμπορικοί όσο και open source (ακόμα και για linux). Επίσης, κυκλοφορούν αρκετά φθηνοί εμπορικοί προγραμματιστές αλλά και σχέδια για κατασκευή τους. Αν επιλεγεί η σειρά pic, συγκεκριμένα, πολύ καλή αρχή είναι οι 16F877A ή 18F4525 ως κεντρικοί ελεγκτές καθώς διαθέτουν αρκετά περιφερειακά και είναι ευέλικτοι στην ανάπτυξη. Τα ολοκληρωμένα βρίσκονται εύκολα στην αγορά τόσο σε καταστήματα όσο και μέσα από την ίδια την εταιρία. Εγκρίνω και επαυξάνω! Ο τύπος έχει κάνει τρομερή δουλειά και έχει φτιάξει το σύστημα με τέτοια μορφή ώστε να προσθέτει συνεχώς δυνατότητες. Τελευταία πειραματιζόμουνα με το usb σε midi το οποίο αν και δεν είναι ακόμα στην τελική του μορφή, λειτουργεί ικανοποιητικά. Αυτά για την ώρα, το project είναι μια καλή προτοβουλία και ελπίζω να υλοποιηθεί.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου