Προς το περιεχόμενο

iliasaek

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  209
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

3 Neutral

Σχετικά με τον iliasaek

 • Rank
  Musician
 1. ΄Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για αυτές τις πρώτες 18 σελίδες του τρέχοντος θέματος..έχετε λινκάρει μουσικάρες του παρόντος και του παρελθόντος (στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας σας) των οποίων την ύπαρξη αγνοούσα πλήρως!
 2. Φίλε Magnus, ο επίλογός σου ήταν όλα τα λεφτά! Θέλω να καταθέσω την άποψη μου -in brief- για τις αγγελίες μουσικού εξοπλισμού εδώ, στο noiz! Όντως, πολλές εξ' αυτών είναι και στα δικά μου μάτια εκτός τόπου και χρόνου.. Και κάτα πάσα πιθανότητα θα κοσμούν το site για πολύ καιρό ακόμα, θα ανακυκλώνονται κλπ κλπ.. Υπάρχουν όμως και κάποια διαμαντάκια.. Είναι αυτές, που όταν σκάσουν λες από μέσα σου "της δίνω 2-3 μέρες ζωής".. Προσωπικά, έχω οφεληθεί απίστευτα από τέτοιες αγγελίες και ένιωσα της ανάγκη να το γράψω! Καλημέρα!
 3. Σας ευχαριστώ πολύ, σίγουρα θα εξετάσω τις ενδιαφέρουσες προτάσεις σας!!
 4. Καλημέρα στην παρέα! Είμαστε τριμελής μπάντα (φωνή, ηλεκτρικό μπάσο, ηλεκτρική κιθάρα) και διασκευάζουμε rock κομμάτια σε οικιακό "studio"! To set up έχει ως εξής: Η κιθάρα και το μπάσο παίζουν με τους αυθύπαρκτους ενισχυτές τους και η φωνή ενισχύεται μέσω ενός Roland AC-60. Στον Roland συνδέουμε και ένα ipad μέσω του οποίου παίρνουμε ήχους κρουστών, ή κάποιο backing track κλπ, μιάς και δεν έχουμε drummer.. Ο ήχος που παράγεται στο δωμάτιο είναι ικανοποιητικός, είναι όμως και αρκετά "κατευθυντικός". Σκεφτόμουν ως λύση, την επένδυση σε κάποιο απλό PA system πχ Yamaha Stagepas που αν μη τι άλλο θα προσέφερε μια "ηχητική ενοποίηση", μιάς και όλα τα όργανα και η φωνή θα ακούγονται μέσω των 2 monitors.. Ενισχυτής κιθάρας mesa mark V25 απευθείας στο mixer μέσω του cab clone DI, μπάσο στο mixer μέσω κάποιου DI box και αντιστοίχως, μικρόφωνο φωνής και ipad σε κάποια από τα λοιπά διαθέσιμα κανάλια του mixer.. Εναλλακτικά, σκέφτομαι τη χρήση 2 έξτρα active monitors τα οποία νομίζω πως μπορώ να συνδέσω στον Roland μέσω της εξόδου Line out που διαθέτει (έχω ήδη στην κατοχή μου ένας ζεύγος Focal CMS 50), ώστε να"απλώνεται" πιο ομοιόμορφα στο χώρο έστω η φωνή και τα back tracks. Οποιαδήποτε σκέψη ή πρόταση καλοδεχούμενη!
 5. Black Spirit 200 - Hughes & Kettner Παίδες, συγνώμη αν έχει ήδη αναφερθεί..έχω δει ένα δυο βιντεάκια και έχω εντυπωσιαστεί!
 6. iliasaek

  Balkan Ghosts

  Πολύ ωραίο! Εμένα προσωπικά, τα φαντάσματα μου έσκασαν κυρίως στο διάστημα 0.59-1.15!
 7. iliasaek

  "Stand By Me"-cover

  Σας ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια, θετικά και αρνητικά!!! Σε σχέση με την παραγωγή, έγινε ολοκληρωτικά στο σπίτι, στο ipad! Χρησιμοποίησα ως κάρτα ήχου το itrack dock και ως daw το Auria. Αφού ολοκλήρωσα τη μίξη, έριξα απλώς το track στο final touch app το οποίο έχει έτοιμες ρυθμίσεις comp κλπ για ψεύδο-mastering! Το θέμα με τα πρίμα θα το κοιτάξω! Να είστε καλά!!!
 8. iliasaek

  "Stand By Me"-cover

  Καλημέρα παίδες! Αυτή είναι η διασκευή μας για το "Stand By Me" των Jerry Leiber & Mike Stoller. Είναι βασισμένη στη διασκευή των Ki:Theory για το συγκεκριμένο κομμάτι. [soundcloud] [/soundcloud]
 9. Καλημέρα παιδιά! Μετά από τις τοποθετήσεις σας, έκανα κάποιες μικρές αλλαγές και προσθήκες για το Jam multipedal! Σε σχέση με τα drives...κατέχοντας ήδη το Rattler, έχω διαπιστώσει πως μου αρέσει πάντα δεύτερο σε σχέση με οποιοδήποτε overdrive:od-->Rattler! Για μεγαλύτερη ευελιξία στους συνδυασμούς στα γκάζια, όπως πολύ σωστά μου προτείνατε, θα βάλω το fuzz αμέσως μετά το od με προσθήκη switch που θα αλλάζει τη σειρά μεταξύ τους! Σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον η επιλογή fuzz-->od! Άρα, σε σχέση με τα drives, η σειρά θα είναι TubeDreamer 58-->Red muck mkii (με switch μεταξύ τους)-->Rattler! Σε σχέση με το univibe...αν και πιστεύω πως θα το χρησιμοποιώ κυρίως σε καθαρούς ήχους, για μεγαλύτερη ευελιξία, θα το τοποθετήσω αμέσως μετά το Rattler με προσθήκη switch της σειράς μεταξύ τους. Έτσι θα έχω είτε distortion-->uni-vibe, είτε uni-vibe-->distortion. Σε αυτό παίζει ρόλο και το γεγονός πως το μοναδικό παρομοίου ηχοχρώματος πετάλι (vibe σκέλος του waterfall), βρίσκεται μετά τα drives αποκλειστικά.. Επιπλέον, σκέφτομαι σοβαρά να βάλω το Llama supreme, αντί του Llama+ γιατί όπως πολύ σωστά έγραψε ένας φίλος, το tap tempo είναι μεγάλο συν! Τέλος, όπως πολύ ωραία μου επισημάνατε, θα προσθέσω σε άλλα δυο σημεία της αλυσίδας effect loops, ώστε να είναι δυνατή η χρήση έξτρα πεταλιών μελλοντικά.. Καταλήγω λοιπόν στην εξής τελική (μάλλον, χεχε) σειρά: Guitar. Wahcko (ίσως!) 1) Boss tuner. 2) Dynassor (compressor). Loop 1 send return για χρήση π.χ. ενός εξωτερικού octaver ή pitch shifter pedal, whammy κλπ. 3) Ripple (phaser). 4) Rooster (treble booster). 5) TubeDreamer 58 (tube screamer). 6) Red muck mkii (fuzz). Switch 1 για αλλαγή της σειράς των δυο παραπάνω. 7) Rattler (distortion). 8) Retrovibe (uni-vibe). Switch 2 για αλλαγή της σειράς των δυο παραπάνω. Loop 2 send return για χρήση εξωτερικού preamp, ή high gain ενισχυτή με 4cm. 9) Mini boomster (clean booster μόνο για αύξηση του volume). 10) Waterfall (chorus/vibrato). 11) Chill (tremolo). 12) Delay Llama supreme (delay). Loop 3 send return για χρήση εξωτερικού time based effect π.χ. Strymon Timeline, ή κάποιου reverb pedal κλπ. 13) Ditto looper (looper). Output A/B to guitar amp. Υ/Γ: Οι κάτοχοι ενός Jam multipedal, ας γράψουν δυο λόγια για το σκεπτικό με το οποίο το "έχτισαν", για τη σειρά των effects, ή οτιδήποτε άλλο! Και αν ανέβαζαν και καμιά φώτο όπου θα φαίνεται και το artwork, ακόμα καλύτερα!
 10. Παιδιά, μου έχετε δώσει άπειρη τροφή για σκέψη! Το ενδεχόμενο χρήσης διακόπτη για αλλαγή της σειράς ούτε που το είχα σκεφτεί! Έχω κάνει προσωπικά αρκετούς πειραματισμούς με τα πετάλια που διαθέτω και ομολογώ πως δεν έχω ακόμα ΑΠΟΛΥΤΗ άποψη για το ποιά σειρά εξυπηρετεί ΕΜΕΝΑ περισσότερο! Πάντως και σε διάφορα forums άλλα και σε youtube videos προτείνονται ποικίλες και ενδιαφέρουσες προτάσεις σειράς σύνδεσης, πχ οι τύποι του That Pedal Show προτείνουν τρέμολο μετά από το delay κ.α.
 11. Το θέμα της θέσης του phaser (ripple) το έψαξα αρκετά και κατέληξα στη λογική phaser--->drive! Σε σχέση με το retrovibe, θεωρώ πως θα το χρησιμοποιώ σε clean καταστάσεις οπότε το έριξα απλώς κάπου στο modulation section.. Πολύ χρήσιμη πάντως η ιδέα για δοκιμή από κοντά, πριν την παραγγελία! :)
 12. Παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τη συζήτηση! Όντως παίζει πολύ το υποκειμενικό στοιχείο στη σειρά σύνδεσης πεταλιών, γενικότερα! Προσωπικά, σε ένα nova drive tc που έχω, όπου σου δίνεται η δυνατότητα να στακάρεις dist και overdrive και με τις δύο κατευθύνσεις, μου κάθεται καλύτερα το σενάριο od-->dist. Γούστα είναι αυτά!
 13. Ευχαριστώ Superfunk για την απάντηση! Σκέφτομαι να βάλω έτσι τα γκαζοπέταλα γιατί σε περίπτωση gain stacking ανέκαθεν προτιμούσα από άποψη χροιάς να έχω το overdrive να σπρώχνει το κυρίως γκάζι! Od-->Dist παρά Dist-->Od Τι λες;!
 14. Καλησπέρα παιδιά! Σκέφτομαι να προβώ στην παραγγελία ενός Jam custom multipedal, οπότε προκύπτει το καίριο ζήτημα της σειράς σύνδεσης των πεταλιών που θα το απαρτίζουν. Η σειρά που έχω στο μυαλό μου είναι η εξής: Boss waza tuner-->Dynassor (comp)-->Ripple (phaser)-->Rooster (treble booster)-->TubeDreamer 58-->Rattler (dist)-->Red Muck mkII (fuzz)-->fx send/return-->Mini boomster (αποκλειστικά και μόνο για volume boost-->Retro vibe (univibe)-->Waterfall (chorus)-->Chill (tremolo)--Delay LLama+-->Ditto looper. Το multipedal είτε θα μπαίνει καρφί σε καθαρό κανάλι λαμπάτου ενισχυτή (χρήση Rattler και Red Muck για τα heavy γκάζια), είτε θα είναι συνδεδεμένο με 4 cable method με high gain ενισχυτή. (Σε αυτή την περίπτωση, το βασικό γκάζι θα το παίρνω από τον ενισχυτή και κατά περίπτωση θα το στακάρω με το Dreamer και το Rooster. Οποιαδήποτε πρόταση-σκέψη-συμβουλή για αλλαγή της σειράς των παραπάνω, καλοδεχούμενη!!!
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.