Προς το περιεχόμενο

vanner

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    86
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή vanner

0

Φήμη

  1. Πρακτικη του παραγωγου Gareth Jones... Ακομα και τα emulator μεσα απο ενυσχιτη κιθαρας περναγαν... Το αποτελεσμα παντως ειναι ενδιαφερον οταν εχεις να κανεις με απλους ηχους απο το synth σου και dry απο fx.
  2. Δε τους χρησιμοποίησες?... ντροπή σου!
  3. ρε νόμιζα πως είχα κάνει initialize πριν το δώσω... Σαν ήχο τον έχεις αλλάξει λίγο... το sequence είναι ίδιο Έχει πλάκα όμως, το πόσο διαφορετική αντίληψη υπάρχει πάνω στο (σχεδόν) ίδιο ήχο και sequence, αλλιώς το χρησιμοποίησα εγω... Anyway, καλή δουλειά όμως, αρκετά καλή.
  4. ...Δεν μπορω να θυμηθώ που το είχω διαβάσει αυτό: το Odyssey ήταν το αντίπαλον δέος του MiniMoog... το προτιμούσαν οι new wave πληκτράδες (πχ. Ultravox) ενώ οι rockάδες το moog (Keith?). Ίσως γιατί ήταν ποιό φτηνό? Τέλος πάντων, ποιό τυχεροί ήταν αυτοί που είχαν και τα δύο (πχ. Kraftwerk)!
  5. Για άλλους λόγους και οχι για τον ήχο του. Ήλπιζα οτι πουλώντας το, μαζί με άλλα, θα μπορούσα να μαζέψω τα λεφτά για ενα poly-evolver. Κακός προγραμματισμός και 5-6 έκτακτα live, πήρα ενα nord lead 2Χ.
  6. ουπθθ! ναι, το ΜΟ6 δε κυκλοφορεί... αρα, μεταχειρισμένο λοιπόν. εντάξει, εσένα δε σου άρεσε το evolver (γούστα είναι αυτά), εγώ τι να πω που πριν 2 χρόνια το είχα (το desktop), το έδωσα και τώρα μου λείπει?
  7. @ waterfall-k: το ποστ μου διαβάζεται λίγο σαν μομφή στις εταιρίες αυτές αλλά, κάθε άλλο, μ'αρέσει και το fantom xr (που έχω), και το microkorg μαζί με το microX (που είχα) και κάποια στιγμή ελπίζω να μπορέσω να πάρω έστω και μεταχειρισμένο ένα MO6 για live... Λεφτά υπάρχουν... αλλά, τα έχουν άλλοι. @ neeq: η ίδια η novation έχει βγάλει παλαιότερα το nova και το supernova με 5 οκτάβες εκτός απο τις desktop και rack εκδόσεις αντίστοιχα. Ήταν κούκλες αλλά... ακριβά. Κάποια στιγμή, ήμουν μεταξύ mopho keys και tetra, νίκησε τελικά η πολυφωνία και όχι τα έξτρα πλήκτρα+ποντεσιόμετρα. Τελικά όμως απορώ με τον εαυτό μου... γιατί δεν έψαξα για ένα evolver rack, έστω μεταχειρισμένο? Στα δικά μου αυτιά, είναι καλύτερο μακράν και απο το nova και απο το tetra.
  8. Όμορφα όλα... H novation προσπαθεί να (ξανα)έχει την επιτυχία που είχε με το nova και το supernova... και ο Dave, να (ξανα)έχει την επιτυχία του mopho. Καλά κάνουν. Έχοντας αποκτήσει σιγά-σιγά πάντως και το nova (το παλιό) και το tetra, θέλω να πιστεύω, οτι έκανα πολύ καλά που τα λεφτουδάκια μου δεν πήγαν, για άλλη μια φορά, σε rolandokorgoyamahas.
  9. Η δημιουργία ήχων και αυτή... δημιουργία. Έτσι απλά. Τα presets υπάρχουν εκεί και αν σου αρέσει κάτι το χρησιμοποιείς. Τώρα για το άλλο θέμα (με το z3ta) έχεις τύψεις δηλαδή? αφού αυτό σου αρέσει, με αυτό θα ασχοληθείς. Άλωστε σίγουρα, αν και δεν το έχει δει καν το synth (είμαι hardware...) έχει στοιχεία αφηρετικής μεθόδου, με κάνα LPF με ADSR κτλ.
  10. Αααααχ το Jenάκι... εγώ το είχα βρεί σπασμένο... το πήρα, το καθάρησα, το μόνταρα και με το που το έβαλα στο ρεύμα λειτούργησε! Αλλά, ό,τι νότα και να πάταγα ήταν η ίδια... Πλην της μικρής απογοήτευσης που έννιωσα, της φασης του "έλα μωρέ, θα το έχω μόνο για εφφέ..." έννιωσα πολύ καλύτερα όταν ανακάλυψα οτι το glide, ήταν τέρμα γυρισμένο δεξιά... με το που το έφερα σε normal τιμές όλα ήταν εντάξει. Anyway, φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη περίπτωσή σου... αν έχεις κάποιον που μπορείς να εμπιστευτείς και ξέρεις οτι δεν θα κάνει πολλά πειράματα, κάτσε μαζί του, ανοίξτε το και τσεκάρετε την κατάσταση μέσα (καλωδιάκια κτλ.) το jenάκι μέσα του είναι πολύ απλό και κατανοητό
  11. Έχει δίκιο ο Σταύρος, το micron έχει wide στερεοφωνική εικόνα ,μπορείς να πανάρεις τα φίλτρα του όσο αριστερά & δεξιά θές... μπορείς με mod να κάνεις γενικότερα τρελά πραγματάκια με το panning. Είναι κρίμα λοιπόν αυτό να μην μπρορείς να το απολαύσεις! Και κάτι ακόμα... δεν έχει μονοφωνική έξοδο, δεν έχει δλδ. αυτό που βρήσκεις στα rolandyamahakorg synthια: L/mono που κάνει μήξη της left & της right εξόδου... με το micron αν έχεις 1 μόνο καρφί ή left ή right θα ακούγεται, άρα αν έχεις κάποιον ήχο με πανάρισμα στα φίλτρα του (και έχει τέτοια presets το micron) δεν θα ακούς το ένα από τα δύο...
  12. Πολύ σωστός ο fixxxer113... Το fantom xr μου, πλέον έχει μια 512 μνήμη. Xάρη στη ευγενική χορηγία ενός φίλου, που δίνοντάς του τα στοιχεία της κάρτας, όπως ακριβώς τα έγραφε το manual, όχι μόνο είχε αλλά μου την εγκατέστησε κιόλας (πράγμα αρκετά εύκολο όπως είδα). Κάνε καμία βόλτα σε αυτά τα "κλασσικά" κομπιουτερομάγαζα της γειτονιάς σου... δεν θα χάσεις και κάτι.
  13. Φίλε μου θα σου πρότεινα να πάρεις ένα laptop-soft synths-midi... πλάκα κάνω... 1. To sh101 παλιό... αν το βρείς πάρτο. Εκτός αν εννοείς το sh201... 2. To ultra nova (κρίνοντας απο το super nova & το nova) αν δεν το πάρεις εσύ, δεν πειράζει θα το πάρω εγώ, κάποια στιγμή. 3. Το Akai miniak (που είναι το ίδιο με το Alesis micron που έχω, απλά σε άλλο κουτί) είναι πολύ καλό μηχάνημα, που θα σου φάει όμως λίγες παραπάνω ώρες, σε σχέση με το microkorg, για να φτιάξεις τους δικούς σου ήχους. Ο ήχος του όμως, είναι πολύ καλός. 4. Τώρα για τα korgάκια... είναι πολύ καλά και απο ένστικτο και μόνο θα έπερνα το R3 (μου μοιάζει λίγο ποιό "καθαρόαιμο" synth σε σχέση με όλη αυτή την σειρά των micro-κάτι της korg). Αν μου επιτρέπεις, μία ερώτηση: αφού έχεις ήδη ένα korg, δεν θα ήταν καλύτερο να πάρεις και καμια άλλη μάρκα? Ειδικότερα όταν μιλάμε για VA?
  14. Καλή Χρονιά MGE7 Ενισχυτή για που? Για το σπίτι? Για κάποια live σκηνή? Αν θες για το σπίτι, υπάρχουν αυτοενισχυόμενα μονιτορς: tascam, yamaha, m-audio, edirol-roland, kvr και άλλες πολλές, μα πάρα πολλές μάρκες για να κοιτάξεις... Αν θες βέβαια σώνει και καλά ενισχυτή... τσέκαρε στη roland που βγάζει κάποιους στερεοφωνικούς (combo, με ηχεία δηλαδη) ειδικά για πλήκτρα. Αν θες τώρα ενισχυτή για να ζεστάνεις τον ήχο σου και για να του δώσεις μια ποιό vintage χροιά... χε... orange, fender, vox...
  15. Καλή χρονιά Δε θυμάμαι να έχεις αναφέρει κάπου το "ταβάνι" σχετικά με το πόσα χρήματα διαθέτεις... Αν και ο τίτλος alternative rock είναι αρκετά γενικός (αν παίζεις pearl jam θες λίγα στα πλήκτρα, αν παίζεις porcupine tree θες πολύ πράμα) Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ένα setup με 2 πλήκτρα: ένα για να σου καλύπτει τα πίανα και τα organs (βλ. nord electro ή korg SV) και ένα για pads και ό,τι άλλο απο synthομπλιμπλικια θές (βλ. NL2x ή roland gaia ή novation ultranova κτλ.κτλ.)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου