Προς το περιεχόμενο

vanner

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    86
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από vanner

  1. Πρακτικη του παραγωγου Gareth Jones... Ακομα και τα emulator μεσα απο ενυσχιτη κιθαρας περναγαν... Το αποτελεσμα παντως ειναι ενδιαφερον οταν εχεις να κανεις με απλους ηχους απο το synth σου και dry απο fx.
  2. Δε τους χρησιμοποίησες?... ντροπή σου!
  3. ρε νόμιζα πως είχα κάνει initialize πριν το δώσω... Σαν ήχο τον έχεις αλλάξει λίγο... το sequence είναι ίδιο Έχει πλάκα όμως, το πόσο διαφορετική αντίληψη υπάρχει πάνω στο (σχεδόν) ίδιο ήχο και sequence, αλλιώς το χρησιμοποίησα εγω... Anyway, καλή δουλειά όμως, αρκετά καλή.
  4. ...Δεν μπορω να θυμηθώ που το είχω διαβάσει αυτό: το Odyssey ήταν το αντίπαλον δέος του MiniMoog... το προτιμούσαν οι new wave πληκτράδες (πχ. Ultravox) ενώ οι rockάδες το moog (Keith?). Ίσως γιατί ήταν ποιό φτηνό? Τέλος πάντων, ποιό τυχεροί ήταν αυτοί που είχαν και τα δύο (πχ. Kraftwerk)!
  5. Για άλλους λόγους και οχι για τον ήχο του. Ήλπιζα οτι πουλώντας το, μαζί με άλλα, θα μπορούσα να μαζέψω τα λεφτά για ενα poly-evolver. Κακός προγραμματισμός και 5-6 έκτακτα live, πήρα ενα nord lead 2Χ.
  6. ουπθθ! ναι, το ΜΟ6 δε κυκλοφορεί... αρα, μεταχειρισμένο λοιπόν. εντάξει, εσένα δε σου άρεσε το evolver (γούστα είναι αυτά), εγώ τι να πω που πριν 2 χρόνια το είχα (το desktop), το έδωσα και τώρα μου λείπει?
  7. @ waterfall-k: το ποστ μου διαβάζεται λίγο σαν μομφή στις εταιρίες αυτές αλλά, κάθε άλλο, μ'αρέσει και το fantom xr (που έχω), και το microkorg μαζί με το microX (που είχα) και κάποια στιγμή ελπίζω να μπορέσω να πάρω έστω και μεταχειρισμένο ένα MO6 για live... Λεφτά υπάρχουν... αλλά, τα έχουν άλλοι. @ neeq: η ίδια η novation έχει βγάλει παλαιότερα το nova και το supernova με 5 οκτάβες εκτός απο τις desktop και rack εκδόσεις αντίστοιχα. Ήταν κούκλες αλλά... ακριβά. Κάποια στιγμή, ήμουν μεταξύ mopho keys και tetra, νίκησε τελικά η πολυφωνία και όχι τα έξτρα πλήκτρα+ποντεσιόμετρα. Τελικά όμως απορώ με τον εαυτό μου... γιατί δεν έψαξα για ένα evolver rack, έστω μεταχειρισμένο? Στα δικά μου αυτιά, είναι καλύτερο μακράν και απο το nova και απο το tetra.
  8. Όμορφα όλα... H novation προσπαθεί να (ξανα)έχει την επιτυχία που είχε με το nova και το supernova... και ο Dave, να (ξανα)έχει την επιτυχία του mopho. Καλά κάνουν. Έχοντας αποκτήσει σιγά-σιγά πάντως και το nova (το παλιό) και το tetra, θέλω να πιστεύω, οτι έκανα πολύ καλά που τα λεφτουδάκια μου δεν πήγαν, για άλλη μια φορά, σε rolandokorgoyamahas.
  9. Η δημιουργία ήχων και αυτή... δημιουργία. Έτσι απλά. Τα presets υπάρχουν εκεί και αν σου αρέσει κάτι το χρησιμοποιείς. Τώρα για το άλλο θέμα (με το z3ta) έχεις τύψεις δηλαδή? αφού αυτό σου αρέσει, με αυτό θα ασχοληθείς. Άλωστε σίγουρα, αν και δεν το έχει δει καν το synth (είμαι hardware...) έχει στοιχεία αφηρετικής μεθόδου, με κάνα LPF με ADSR κτλ.
  10. Αααααχ το Jenάκι... εγώ το είχα βρεί σπασμένο... το πήρα, το καθάρησα, το μόνταρα και με το που το έβαλα στο ρεύμα λειτούργησε! Αλλά, ό,τι νότα και να πάταγα ήταν η ίδια... Πλην της μικρής απογοήτευσης που έννιωσα, της φασης του "έλα μωρέ, θα το έχω μόνο για εφφέ..." έννιωσα πολύ καλύτερα όταν ανακάλυψα οτι το glide, ήταν τέρμα γυρισμένο δεξιά... με το που το έφερα σε normal τιμές όλα ήταν εντάξει. Anyway, φαντάζομαι οτι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει στη περίπτωσή σου... αν έχεις κάποιον που μπορείς να εμπιστευτείς και ξέρεις οτι δεν θα κάνει πολλά πειράματα, κάτσε μαζί του, ανοίξτε το και τσεκάρετε την κατάσταση μέσα (καλωδιάκια κτλ.) το jenάκι μέσα του είναι πολύ απλό και κατανοητό
  11. Έχει δίκιο ο Σταύρος, το micron έχει wide στερεοφωνική εικόνα ,μπορείς να πανάρεις τα φίλτρα του όσο αριστερά & δεξιά θές... μπορείς με mod να κάνεις γενικότερα τρελά πραγματάκια με το panning. Είναι κρίμα λοιπόν αυτό να μην μπρορείς να το απολαύσεις! Και κάτι ακόμα... δεν έχει μονοφωνική έξοδο, δεν έχει δλδ. αυτό που βρήσκεις στα rolandyamahakorg synthια: L/mono που κάνει μήξη της left & της right εξόδου... με το micron αν έχεις 1 μόνο καρφί ή left ή right θα ακούγεται, άρα αν έχεις κάποιον ήχο με πανάρισμα στα φίλτρα του (και έχει τέτοια presets το micron) δεν θα ακούς το ένα από τα δύο...
  12. Πολύ σωστός ο fixxxer113... Το fantom xr μου, πλέον έχει μια 512 μνήμη. Xάρη στη ευγενική χορηγία ενός φίλου, που δίνοντάς του τα στοιχεία της κάρτας, όπως ακριβώς τα έγραφε το manual, όχι μόνο είχε αλλά μου την εγκατέστησε κιόλας (πράγμα αρκετά εύκολο όπως είδα). Κάνε καμία βόλτα σε αυτά τα "κλασσικά" κομπιουτερομάγαζα της γειτονιάς σου... δεν θα χάσεις και κάτι.
  13. Φίλε μου θα σου πρότεινα να πάρεις ένα laptop-soft synths-midi... πλάκα κάνω... 1. To sh101 παλιό... αν το βρείς πάρτο. Εκτός αν εννοείς το sh201... 2. To ultra nova (κρίνοντας απο το super nova & το nova) αν δεν το πάρεις εσύ, δεν πειράζει θα το πάρω εγώ, κάποια στιγμή. 3. Το Akai miniak (που είναι το ίδιο με το Alesis micron που έχω, απλά σε άλλο κουτί) είναι πολύ καλό μηχάνημα, που θα σου φάει όμως λίγες παραπάνω ώρες, σε σχέση με το microkorg, για να φτιάξεις τους δικούς σου ήχους. Ο ήχος του όμως, είναι πολύ καλός. 4. Τώρα για τα korgάκια... είναι πολύ καλά και απο ένστικτο και μόνο θα έπερνα το R3 (μου μοιάζει λίγο ποιό "καθαρόαιμο" synth σε σχέση με όλη αυτή την σειρά των micro-κάτι της korg). Αν μου επιτρέπεις, μία ερώτηση: αφού έχεις ήδη ένα korg, δεν θα ήταν καλύτερο να πάρεις και καμια άλλη μάρκα? Ειδικότερα όταν μιλάμε για VA?
  14. Καλή Χρονιά MGE7 Ενισχυτή για που? Για το σπίτι? Για κάποια live σκηνή? Αν θες για το σπίτι, υπάρχουν αυτοενισχυόμενα μονιτορς: tascam, yamaha, m-audio, edirol-roland, kvr και άλλες πολλές, μα πάρα πολλές μάρκες για να κοιτάξεις... Αν θες βέβαια σώνει και καλά ενισχυτή... τσέκαρε στη roland που βγάζει κάποιους στερεοφωνικούς (combo, με ηχεία δηλαδη) ειδικά για πλήκτρα. Αν θες τώρα ενισχυτή για να ζεστάνεις τον ήχο σου και για να του δώσεις μια ποιό vintage χροιά... χε... orange, fender, vox...
  15. Καλή χρονιά Δε θυμάμαι να έχεις αναφέρει κάπου το "ταβάνι" σχετικά με το πόσα χρήματα διαθέτεις... Αν και ο τίτλος alternative rock είναι αρκετά γενικός (αν παίζεις pearl jam θες λίγα στα πλήκτρα, αν παίζεις porcupine tree θες πολύ πράμα) Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ένα setup με 2 πλήκτρα: ένα για να σου καλύπτει τα πίανα και τα organs (βλ. nord electro ή korg SV) και ένα για pads και ό,τι άλλο απο synthομπλιμπλικια θές (βλ. NL2x ή roland gaia ή novation ultranova κτλ.κτλ.)
  16. Αφου έπεσε στα χέρια σου το zeta, λογικά ξέρεις πλέον αν σου κάνει ή όχι... Ως hardware-άκιας μπορώ να σου πω οτι το microkorg είναι ωραίο synth (το είχα...) αλλά με τα ίδια χρήματα μπορείς να αποκτήσεις αρκετά vst synths τα οποία θα σου βγάλουν καλύτερο ήχο, τσέκαρε τα synths της gforce (imposcar ας πούμε). Αν θες τον "τέλειο" ήχο σε hardware πρέπει να ανέβεις αρκετά σε χρήματα, όχι μόνο σε synths αλλά και σε περιφεριακά (κάρτα ήχου ας πούμε?) Υ.Γ. όσο, μα όσο και να "στήψεις" το microkorg... virus ή prophet δεν γίνεται.
  17. Εεεε, να μπω σφίνα και 'γω με μια σχετική ερώτηση... Τελικά πως είναι καλύτερα να βγαίνεις live: stereo ή mono? θέλω να πω οτι ξεπερνώντας τα όποια τεχνικά θέματα (ποσότητα καλωδίων, ποσότητα DI κτλ.) και έχοντας ως δεδομένο (λέμε τώρα) ενα καλό P.A. σύστημα στο χώρο, υπάρχει κάποια άποψη για το τί είναι καλύτερο? Στη μέχρι τώρα (μικρή) εμπειρία μου, έχω συναντήσει και τις δύο "σχολές" (ανάλογα τον ηχολήπτη) και πάντα πάνω-κάτω με ίδιο set ήχων, οπού η στερεοφωνική εικόνα τους διαφέρει κατα περίπτωση (mono pianos, stereo leads κτλ.). Τι είναι "καλύτερο" τελικά, ιδικά όταν πρέπει να δέσει με μπάσο, κιθάρα κτλ.
  18. Πάλι κόντρες? Κάποιος που βλέπει τον τίτλο λέει "α! για να δω, γιατί αυτά τα synths σκέφτομαι και 'γω..." Λοιπόν επειδή και στη πρώτη μου απάντηση θεωρώ τελικά οτι ήμουν εκτός θέματος ξεκινάω σωστά αυτή τη φορά: 1. microkorg: δυνατό και εύκολο, αναλογικού τύπου synth, ψιλοαντέχει καταπονήσεις (live κτλ.) με βασικά αλλά νοστιμότατα εφε (phazer, chorus, delay, flanger). Εκτός απο τις βασικές κυμματομορφές (saw, square κτλ.) έχει και κάποια wavetables που σε συνδιασμό με το ring modulation, το sync, και το ring+sync μπορείς να έχεις κάποιους ενδιαφέροντες ήχους, χωρίς όμως να "σκίζει" ηχεία. Δεν έχει πολλές φωνές και δεν είναι multytimbral. 2. microkorg xl: δεν το έχω δουλέψει (ακόμα) έχει όμως και κάποιες sample κυμματομορφές (πιάνα, organ κτλ,) 3. roland gaia: ούτε αυτό το έχω δουλέψει αλλα, όταν βλέπω μόνο ένα ADSR για το φίλτρο και μόνο 1 για το amp... τότε πάμε για κλασσικών αναλογικών synth ήχους. 4. X50: είχα το microX που μόνο στο μέγεθος διαφέρει. Δεν είναι VA synth, είναι rombler (όπως τα triton κτλ.) έχει και "φυσικούς" ήχους, έχει και synth ήχους, πολλά εφφέ (τα περισσότερα σε σχέση με τα άλλα) είναι το ποιό multytimbral + πολυφωνία, φοβερό arpegiator, πολύ "ψέυτικα" φίλτρα (LPF & HPF), πληθώρα απο drum sets. 5. Ultranova: Νομίζω δεν έχει βγεί στην αγορά ακόμα... αν είναι όμως σαν το nova, τότε κόβω το κάπνισμα, δουλεύω υπερωρίες και σε λίγο το κάνω δικό μου! Αν είναι σαν το xiosynth... θα ανάψω ένα τσιγαράκι να το σκεφτώ 2 και 3 και 4 φορές για να το πάρω... Αυτή είναι η άποψή μου για αυτά τα synths... η άποψή μου λέω... ελπίζω κάποιος απο εδω μέσα να μπορέσει να προσθέσει (ή να αφαιρέσει) απο κάτι στο καθ' ένα.
  19. Αν, μέχρι τώρα, έχεις PC (ή mac) και τρέχεις daw με vst instruments τότε, ό,τι και να πάρεις απο αυτά τα synths, θα σου αρέσει... η αίσθηση και η εικόνα ενός hardware synth στο studio σου, απλά αρκεί. Πρόσεχε: τα synths αυτά μπορεί να παίζουν στην ίδια κατηγορία τιμής, αλλά δεν έχουν τις ίδιες δυνατότητες. Σκέψου καλά τι θες να βγάλεις σαν ήχο, άκου demos, κατέβασε και διάβασε manuals (έστω, μια ματιά ρίξε).
  20. Ένα λεπτό, ενα λεπτό λέγω... το nord lead 2x έχει usb drivers? usb? που διάολο είναι η usb θύρα του? δεν τη βλέπω πουθενά! Όταν άνοιξα το κουτί του είχε και κάτι αυτοκόλητα... που τα κολάω? στο nord ή στο pc μου?... Ανιγουεϊ... αν και δεν έχω ασχοληθεί με το cd αυτό, έχω την υποψία οτι έχει να κάνει με drivers για DAWs (όπως έχω δεί στο cubase) ή με το o.s. (opperating system) του nord (σε περίπτωση που χαθούν εργοστασιακοί ήχοι απο βλάβη κτλ.).
  21. Το blofeld δεν έχει sequencer ή rhythm programmer... μόνο arpegiator... Αν θες κάτι φθηνό και με καλό ήχο τοτε πάρε το miniak, είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει σε αυτή τη τιμή. Είχα κάποτε το microkorg και σε σχέση με το alesis micron (που έχω ακόμα) και είναι ίδιο με το miniak, οι ήχοι που μπορείς να φτιάξεις δεν συγκρίνονται. Μια ματιά στα specs του κάθε οργάνου τα λέει όλα... τώρα για το sh201 της roland δεν έχω γνώμη αλλά δε νομίζω να σου δώσει όλα αυτά που μπορεί να δώσει το miniak. Όταν, γενικότερα, ψάχνεις synths, και σου είναι δύσκολο να αποφασίσεις, καλό είναι να "κατεβάζεις" τα manual τους, να ρίχνεις μια ματιά και πάνω απ' όλα να τα ακούς. Αλήθεια, απο αυτά τα synth που σκέφτεσαι, έχεις ακούσει κανένα απο κοντά? ps. τα περι δύσκολων menus των synths έχω βαρεθεί να το ακούω. Το micron πλέον το δουλεύω με κλειστά μάτια (όχι αυτιά!)
  22. Η κάρτα ήχου, έχει περιστροφικό ποντεσιόμετρο που επιλέγεις πόσο απο το direct και πόσο από το DAW σήμα θα ακούς (τέρμα δεξιά ή τέρμα αριστερά ακούς αντίστοιχα 1 από τα 2). Μάλλον αυτό εννοείς εεε? Anyway, το Σ/Κ θα το δοκιμάσω...
  23. κατ αρχήν συγνώμη εννοούσα cubase 4 Le... συνδέω για την ώρα ενα nord lead 2x με την καρτα ήχου (audio out to audio in) και ήχο ακούω απο την έξοδο ακουστικών της κάρτας, midi συνδεσμολογία έχω τα κλασσικά: midi out από synth σε midi in του emu... και αντίστροφα (έχοντας το local off όπως λέει το manual του synth). Λοιπόν, γράφω ενα midi track και το στέλνω στο synth + ενα instrument track για το cm505 (vst). Εννοείται οτι όλα είναι με αυστηρό quantize και είμαι σίγουρος γιατί αν αντικαταστήσω το midi track με ενα vst synth όλα είναι ρολόι. Κονσόλα δεν έχω βάλει ακόμα, λόγω χώρου (!) αλλά θα γίνει και αυτό σε λίγο καιρό για να λάβουν μέρος και τα υπόλοιπα synths που έχω... μέχρι τότε καλό θα ήταν να λύσω το πρόβλημα. Μέχρι τώρα όπως καταλαβαίνεις έχουμε 2 (μόνο 2) tracks και απλά το synth καθηστερεί σε σχέση με το vst.
  24. Καλησπέρα σε όλους και καλό μήνα Χρησιμοποιώ το cubase 4LT (το φόρτωσα απο το cd της κάρτας ήχου) σε laptop (dell με i7 και 4 gb ram, σε windows 7, το μηχάνημα τρέχει σφαίρα) με εξωτερική κάρτα ήχου την tc electronics connect6 (fireware) και με ενα midi interface emu (2in+2out, usb). Στο Cubase εχω επιλέξει για asio driver αυτό της TC electronics. Αυτό που παρατηρώ είναι οτι ποτέ (μα ποτέ, ότι και αν δοκιμάζω σε buffer) τα hardware synths που έχω συνδεδεμένα δεν συγχρονίζονται με vst plugins (πχ το cm505 drum synth) αλλά ούτε και με audio channels (σε λογικότατες ποσότητες και χωρίς πολλα fx). Πάντα είναι παρόν το latency... Υπάρχουν τρόποι να λυθεί αυτο το πρόβλημα? Ψάχνω λύσεις που να ξεκινάν απο απλές ρυθμήσεις στην υπάρχουσα κατάσταση, μέχρι και αγορές νέου εξοπλισμού, αλλαγή DAW κτλ.
  25. Δηλαδή, για να καταλάβω... ο τύπος δεν είχε άλλη λύση? Μήπως ήταν καλύτερα να ψαχτεί με ένα μεγαλύτερο-με περισσότερη εργονομία κτλ. έπιπλο απ' το να καταστρέψει ένα synth?... θέλω να δω τι θα λέει αν τυχόν θελήσει να το πουλήσει... (αγρατσούνιστο... σε άψογη κατάσταση... σαν καινούργιο...)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου