Προς το περιεχόμενο

Chris Spy

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    36
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Chris Spy

  1. Το instrument in δεν υποτίθεται πως είναι ήδη στο σωστό impedance για όργανα; Τι θα εξυπηρετούσε ένα Di;
  2. Συνάδελφοι ο διαγωνισμός λήγει απόψε Δευτέρα ή αύριο Τρίτη; Η αναφορά στα μεσάνυχτα της 22ης με μπερδεύει...
  3. Καλησπέρα, έχω κάνει πολλές συναλλαγές τα τελευταία χρόνια μέσω του noiz, περισσότερες από όσες φανταζόμουν και ανα καιρούς σκέφτομαι οτι θα ηταν καλό να ενεργοποιήσω την επιλογή για την αξιολόγηση μου ως συναλλασσόμενου. Είχα προσπαθήσει παλαιότερα να το κάνω αλλά δεν έβγαλα άκρη. Υποτίθεται πως πρέπει να κάνω copy/paste κάποιο link που θα βρώ στο προφίλ μου στο φόρουμ ως "διεύθυνση των συναλλαγών" αλλά δεν μπορώ να το βρώ πουθενά. Υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει λοιπόν? Ευχαριστώ για κάθε βοήθεια!
  4. Chris Spy

    oriental metal fun time

    Full metal band με αράβικα strings και κρουστά. Ένα παλιό (8ετίας) demo δίκής μου σύνθεσης και παραγωγής για ένα προτζεκτάκι που σκεφτόμουν να κάνω αλλά ποτέ δεν βρήκα τα άτομα να το στελεχώσουν. Εκτός από την κιθάρα που ηχογράφησα "αληθινά" και τα κρουστά που είναι έτοιμες λούπες, όλα τα υπόλοιπα όργανα είναι γραμμένα με διάφορα VSTi.
  5. Ένα μικρό θεματάκι που συνέθεσα για τη μουσική στο μενού επιλογών ενός scifi game με σκοπό να λουπάρει επ' άπειρον μέχρι ο παίχτης να πατήσει start, load κλπ.
  6. Chris Spy

    An Urban Elegy

    Σε ευχαριστώ!
  7. Chris Spy

    An Urban Elegy

    Η συμμετοχή μου για το διαγωνισμό της ADAM Audio. Μουσική επένδυση φωτογραφίας με χρονικό περιορισμό τα 30 δευτερόλεπτα. Μια χορωδία, ένα σύνολο εγχόρδων και drumbeats... Photo by Tobias Zielony, The Opening, 2005
  8. Άραγε λοιπόν από ένα καλώδιο UTP που έχει 4 ζέυγη καλωδιών μέσα μπορούμε να περάσουμε μέχρι 2 XLR/TRS; Μιάς και θέλουμε 3 καλώδια για το κάθε XLR.
  9. Εγω σκέφτομαι να τα χρησιμοποιήσω για να μεταφέρω αναλογικό σήμα με ακροδέκτες jack & xlr.
  10. Chris Spy

    UAC Keycard

    Ένα μουσικό θέμα που γράφτηκε με σκοπό να θυμίζει τη μουσική που είχαν τα παιχνίδια στο DOS. Όλοι οι ήχοι είναι από ενα Roland SC-88 του 1994.
  11. Καλησπέρα και μεγειά το νεο forum! Σκέφτομαι εδώ και καίρο να αναβαθμισω το προβάδικο μου με ενα ηλεκτρολογικό καναλάκι γύρω γύρω και σε αυτό να έχω τις συνδέσεις προς την κονσόλα μου. Για οικονομία πόρων (αλλά και όγκου) σκεφτόμουν μήπως χρησιμοποιούσα τα φθηνά καλώδια UTP (ethernet). Έτσι κι αλλίως δεν χρείαζομαι ιδιαίτερη προστασία από τσακίσματα γιατί θα είναι δομημένα. Είναι όμως εφικτό ή θα δημιουργήσω καμία κεραία και θα ακούω τα ραδιοταξί στο PA μου?
  12. Σε ευχαριστω για την απαντηση! Ηταν η πρωτη μου σκεψη αλλα θεωρησα οτι αν συνεβαινε κατι τετοιο δεν θα ειχα αυξηση της εντασης οσο το γυρνουσα. Ειναι σαν να ξεκιναω απο ενταση 2 και να φτανω 15 (αντι για 0 εως 10).
  13. Καλημέρα φίλοι! Εχω εναν Koch Studiotone XL combo (o δευτερος Koch που περναει απο τα χερια μου υστερα απο εναν Studiotone head). Μου παρουσιαζει ενα προβλημα και πριν αποφασισω να τον παω για σερβις θα ηθελα να ρωτησω μηπως ειναι κατι που ειναι οικειο σε καποιον. Στο καθαρο καναλι εχω πολυ αυξημενη ενταση του ηχου μου. Στο 0 δλδ εχω την ενταση που κανονικα θα επαιρνα στο 3 με 4. Το ιδιο δεν συμβαινει ομως στα 2 βρωμικα του καναλια τα οποια δουλευουν κανονικα. Τι λετε; Εχετε συναντησει ποτε κατι αντιστοιχο;
  14. Καλημέρα, Ψάχνω να βρω δισκεττες για το Roland s 50. Έχω βρει τα αρχεία αλλά δυστυχώς δεν έχω ούτε το κατάλληλο φορμάτ δισκέτας ούτε floppy drive στο PC μου. Θα ήμουν εξαιρετικά ευγνωμων αν μπορούσε κάποιος να με βοηθήσει!
  15. Καλο αλλα πως αλλαξε ετσι ο Dave Murray και γιατι παιζουν το trooper τοσο διαφορετικα?
  16. εγω τους χρησιμοποιησα κυριως σαν παραδειγμα εφαρμογης της jazz πανω σε μελωδιες και ρυθμους που δεν εχουν σχεση με τη jazz. αλλα συμφωνω οτι ο καθενας μπορει να βγαλει οτι συμπερασμα θελει. ;)
  17. Ενταξει παιδια ευχαριστω, κραταω τα βιντεο του Τζιαλλα γιατι μου φαινεται πως ο ανθρωπος εκπεμπει. Κατα τα αλλα νομιζω οτι το θεμα ξεφυγε και τα ποστ ειναι εκτος θεματος.
  18. Meh... Τι να πω ισως να φταιει το νεαρο της ηλικιας μου που ερχεται σε αντιπαραθεση με τον ωριμο χαρακτηρα μου.
  19. Προφανως δεν εχουν την λογικη του Coltrane ουτε του Miles Davis ομως, οπως ειδα και στο αρθρο που ανεφερες, υπαρχουν κομματια οπως το Summertime και διαφορα pop της εποχης τα οποια δεν χαρακτηριζονται και απο τον μεγαλο αρμονικο πλουτο. Επισης οταν λες jazz αρμονια εννοεις κατι παραπανω απο τα 2-5-1? Ειναι καπως υποκειμενικο αλλα δεν εχω βρει καποιο κομματι που να πω οτι μαμει και δερνει (και εκει ειναι που σκεφτομαι οτι ισως απλα να στερουμαι την ακροαση της αυθεντικης εκτελεσης) Τωρα για την ελληνικη μουσικη, αν αφησουμε στην ακρη τα σκυλαδικα και τα πολυμετρικα εμβατηρια του 70, ακομα και οι εξευρωπαϊσμενοι ανατολιτικοι δρομοι χρησιμοποιουνται μεσα σε ενα αυστηρα "δυτικο" πλαισιο και πολλα ρεμπετικα ειναι σε ρυθμο χασαπικο και οχι καποιο 9αρι. Αυτο στην περιπτωση που δεν βλεπει καποιος το διαφορετικο ως ευκαιρια. Το γεγονος επισης οτι τα ακκορντα ειναι τριφωνα στις περισσοτερες περιπτωσεις πιο πολυ χωρο αφηνει παρα περιοριζει (βεβαια αυτο εχει να κανει κυριως με την αισθητικη) πολλες φορες αλλωστε στην jazz η 7η μικραινει και η 3η μεγαλωνει ενω οι ψηλοτερες αρμονιες εχουν ακομα μεγαλυτερη ελευθερια. Αυτο ειναι μια εξηγηση ομως προσωπικα θεωρω την jazz ως κατασταση, σχολη ή καπως ετσι και οχι σαν καποιο genre.
  20. Ειναι ενα θεμα που με απασχολει καθως μελετω μονος μου την jazz κιθαρα και με ενδιαφερει πολυ η γνωμη της μουσικης κοινοτητας του noiz. Η περιπτωση μου: Αφ'ενος δεν βρισκω -σχεδον- κανενα ενδιαφερον να παιξω κομματια του αμερικανικου ρεπερτοριου, αφέτερου σαν ακροατης, απολαμβανω οποια jazz εκτελεση πολυ καλυτερα οταν ειμαι σε ενα βαθμο εξοικειωμενος με το αυθεντικο εργο. Δεν θα ηταν πιο αποτελεσματικο η μελετη να γινεται πανω σε ενα κομματι του οποιου οι αλλαγες βγαινουν πιο φυσικα στον παιχτη, η μελωδια ειναι μερος της κουλτουρας του, κατα πασα πιθανοτητα γνωριζει τους στιχους και εχει ακουσει πολλες διαφορετικες ερμηνειες απο πολλους καλλιτεχνες; Αν μη τι αλλο ειναι ενα σημαντικο βημα πιο κοντα σε σχεση με ενα κομματι που πρακτικα δεν γνωριζε την υπαρξη του μεχρι τωρα. Και ενας ακροατης δεν θα ειναι σε θεση να ψυχαγωγηθει καλυτερα οταν θα μπορει να καταλαβει την αρμονικη και αυτοσχεδιαστικη δουλεια του καλλιτεχνη καλυτερα εχοντας σαν βαση ενα μουσικο θεμα που θα του ειναι οικειο; Το πρωτο πραμα που μαθαινει συνηθως καποιος οταν ξεκιναει το ταξιδι του στην jazz ειναι οι αλλαγες του autumn leaves, γιατι οχι καποιο απο τα γνωστα του Χατζιδακι, του Τσιτσανη, του Μαρκου ακομα ακομα. Μπορει σε καποιους να φανει αστειο αλλα γιατι να μην ειναι πιο αστειο αυτο που γινεται τωρα; Ηδη εχουν ακουστει jazz εκτελεσεις πανω σε ελληνικες μελωδιες και πολλα κομματια ειναι γραμμενα σε φορμες που σχεδον ζητουν μια jazz εκτελεση. Η μονη λογικη εξηγηση που βρισκω ειναι οτι πρωτα ακους την jazz, μετα σου αρεσει η jazz και τελικα την μαθαινεις ομως πιστευω οτι ειναι δυνατον να σου αρεσει η αρμονια της jazz (ή τελικα της μουσικης του 20ου αιωνα, ποια η διαφορα;) χωρις να διατηρεις καμια ιδιαιτερη καψα για το διεθνες ρεπερτοριο της.
  21. Εμενα μου αρεσε η φωνη (η χροια και το υφος της) και η funky κιθαρα. Το distortion ηταν μαλλον overkill και εκτος υφους. Παιδια βγειτε εξω και παιξτε οπου μπορειτε. Οι ηχογραφησεις μπορουν να περιμενουν. Αλλωστε στη σημερινη εποχη, μια βιντεοσκοπηση απο καποιο live μπορει να εκτελεσει χρεη demo.
  22. Λετε απλως να μην εχει φορτωμενα samples ε? ;D Δεν υπηρχε περιπτωση να παει το μυαλο μου εκει, παντα φανταζομουν οτι θα ειχε καποιους ηχους στη μνημη του. Θα κανω μια αποπειρα με τις δισκεττες αν κ εφ οσον βρω κανα floppy drive. Η αληθεια ομως ειναι οτι δεν πολυκαταλαβαινω την διαδικασια. Υπαρχει ενα system disk το οποιο το φορτωνεις καθε φορα? :-\ Και μετα βαζεις τη δισκεττα με τους ηχους που θες?
  23. Καλησπέρα κόσμε του νοιζ, έχει καταλήξει στα χέρια μου ενα Roland S-50 το οποίο ενω ανάβει κανονικά και το κλαβιέ του στέλνει απροβλημάτιστα midi, δεν λεει να βγάλει ήχο. Προφανώς είναι αρκετά παλιό και αρκετά ξεπερασμένο σαν μηχάνημα αλλά όργανο είναι, μια ψηφιακή ψυχή την έχει και θέλω αν μπορώ να του φερθώ σαν καλός οικοδεσπότης. Εγω κιθάρα παίζω. Δεν ξέρω πολλά από αυτά και ερωτώ. Αξίζει τον κόπο η απόπειρα επισκευής του; Κι αν ναι, που θα πρέπει να απευθυνθώ;
  24. οχι το εγραψαν απο μονοι τους γιατι ειναι μπαγασηδες μαλλον
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου