Προς το περιεχόμενο

trolley

Solist
  • Αναρτήσεις

    11.433
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    16

Είδηση Σχόλια από trolley

  1. Άντε, ας γίνει μία προσπάθεια, με αγάπη και σεβασμό: από μία συμφωνία οφελούνται και τα δύο μέρη. Αν δεν συμβαίνει αυτό, είτε η συμφωνία δε συνάπτεται, είτε δεν τηρείται. Δεν αδικείται λοιπόν, κανείς. Γράφεις ότι σου είναι άχρηστοι, ναι, σου είναι άχρηστοι αλλά και εσύ τους είσαι άχρηστος. Οπότε γιατί να υπάρχει μίσος, και φράσεις όπως "νταβατζήδες" ή "χορεύω στον τάφο τους" (άσε που δεν υπάρχει και κανένας τάφος να χορέψεις, μην αυταπατάσαι).

     

    Δηλαδή, αν εγώ είχα ένα κατάστημα δίσκων, και ερχόσουν και άφηνες τα σαραντα-τέσσερα (44) άλμπουμ σου, και πέντε μήνες μετά δεν είχαν πουληθεί, κατά τη γνώμη σου αυτός θα ήταν λόγος να αφανιστώ επαγγελματικά, και να έρθεις να πίνεις ρακές έξω από το καμμένο μου μαγαζί;

     

    Η προσωπική μου γνώμη είναι πως τρεις μήνες(3) είναι ελάχιστος χρόνος και αδικείς τον εαυτό σου και την προσπάθειά σου αν λες ότι έκρινες από αυτό το ποιος είναι άχρηστος σε ποιον. Επίσης, το Paypal είναι απολύτως αξιόπιστη υπηρεσία εκκαθάρισης πληρωμών και - φυσικά - δεν έχει κάποια σχέση ούτε με τη μουσική ούτε με τις όποιες πρακτικές των μεγαθηρίων του χώρου, οπότε για ποιο λόγο αναφέρεται στη συζήτηση;

     

    Το Τικ-Τοκ επίσης δεν έχει κάποια ειδική σχέση με τη μουσική, αλλά θα μπορούσες να φτιάχνεις μικρά βιντεάκια με το (πολύ ενδιαφέρον) γραφιστικό υλικό που χρησιμοποιείς στο artwork των άλμπουμ σου και αρκετοί θα τα άφηναν να παίξουν.

     

    Δηλαδή, βλέπω ότι μέσα από μία εντελώς αδικαιολόγητη ανυπομονησία, έχεις οδηγηθεί σε φρικωδώς λανθασμένα συμπεράσματα που είναι αδιέξοδα. Ο καθένας βέβαια μπορεί να έχει όποια γνώμη θέλει, αλλά τι ιστορία και αυτή να έχεις γνώμη που βλάπτει αποκλειστικά και μόνο εσένα;

     

     

    • Like 4
  2. Παιδιά, θέλω και εγώ από το 50%, μην ξεχνιόμαστε.

     

    (Αδελφέ, σόρυ για το χιούμορ, αλλά αν σου απαντήσω σε αυτά που γράφεις, θα υπάρξει πρόβλημα).

     

     

    • Συμφωνώ 1
  3. 13 λεπτά πριν, Waterfall-K είπε

    Δύσκολοι εκτελεστικά, ναι, αλλά μια και το ανέφερες, και δύσκολοι να παρακολουθηθούν από τον ακροατή (όχι όλους προφανώς) γενικά.  Η δυσκολία παρακολούθησης της μουσικής κάποιου γκρουπ δεν έχει να κάνει (μόνο) με τη δυσκολία εκτέλεσης της. DT δεν μπορώ να ακούσω πάνω από 15' πλέον, Chick Corea (απείρως πιο δύσκολος εκτελεστικά) μπορώ να ακούω στο repeat για μέρες (εξού και έχω σχεδόν 100 studio/live άλμπουμς του💖)

    Απ'την άλλη, Rolling Stones δεν μπορώ να ακούσω ούτε 3 λεπτά, κι ας παίζουν 10 νότες την ώρα.😴

    Είσαι (βασικά) JazzHead (ελπίζω να υπάρχει ο όρος).

     

    Ούτως ή άλλως, η τεχνική και η μουσική (ή αλλιώς η "φόρμα" και το "περιεχόμενο") πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία και συνεργασία για να σταθεί κάτι. Οι DT συχνά αποτυγχάνουν σε αυτό το σημείο, οι RS επίσης, οπότε σε καταλαβαίνω.

     

  4. Στις 27/10/2023 στις 4:36 ΜΜ, Grey είπε

    Ο Μike Portnoy δεν ήταν ο ντράμερ των Dream Theater,ήταν οι Dream Theater.

     

    Χθές Σάββατο, έκανα μία καλή αναδρομική βόλτα στη δισκογραφία τους. Προφανώς αυτό που γράφεις είναι μία "καθ' υπερβολήν" ρομαντική σκέψη. Έχει γράψει ελάχιστα τραγούδια και ΠΟΤέ δεν αποδίδουμε τέτοιο χαρακτηρισμό ("ήταν οι Dream Theater") σε μέλος μπάντας που δεν γράφει τραγούδια, έτσι δεν είναι;

     

    Η δουλίτσα γίνεται βασικά από τον κιθαρίστα, και (με λύπη μου ομολογώ) από τον Μπόζο, άντε και τον τραγουδιστή. Κυρίως από τον κιθαρίστα. Οι άλλοι δύο, είναι φανταστικοί (μπασίστας/ντράμερ) και ειδικά όταν τη θέση του ντράμερ την έχει ο Portnoy.

     

    Αν ο Portnoy ήταν οι Dream Theater, τότε επί 13 χρόνια δεν είχαμε DT. Επίσης, κάτι (πολύ) καλύτερο θα είχε καταγραφεί στις σόλο προσπάθειες του Portnoy, που όμως δεν καταγράφηκε.

     

    Δεν ξέρω τι λες και εσύ, είσαι σίγουρα πιο ενημερωμένος, αν έχεις όρεξη πες μας κάτι παραπάνω.

     

    Στις 26/10/2023 στις 2:47 ΜΜ, Waterfall-K είπε

    Δύσκολοι είναι για το είδος τους, καθότι υπάρχουν απείρως πιο δύσκολοι σε κάποια άλλα είδη.

    Σκεπτόμουν ΚΑΙ αυτή την τοποθέτηση (είδες η αργία;), και μάλλον δεν αναφέρεστε στο ίδιο πράγμα όταν λέτε "δύσκολοι". Νομίζω ότι αυτός που το πρωτο-έγραψε εννοούσε "δύσκολοι να παρακολουθηθούν από τον ακροατή" ενώ ο Καταρ εννοούσε "δύσκολοι εκτελεστικά". Κατά τη γνώμη μου ισχύουν και τα δύο, αλλά ας μην αυταπατώμεθα - η δημοφιλία τους δείχνει ότι υπάρχουν εξόχως βατές στιγμές στις μουσικές τους.

  5. 2 λεπτά πριν, mpamps είπε

    Μαζί σου σε αυτό.

    Απλά θεωρώ ότι τα δεσμά που λες, οι δυναμικές μέσα που αναπτύσονται σε μια μπάντα δεν μπορούν να παραλληλιστούν με αυτές ενός ζευγαριού.

    Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει επένδυση ενός κεφαλαίου εμπιστοσύνης.

    Ότι και να δηλώνουν τώρα (είπαμε, είναι επαγγελματίες) αν του λέγανε, "έλα φίλοους, αλλά άμα θέλει να γυρίσει ο Πορτνόης θα σε διώξουμε", δεν θεωρώ ότι θα είχε πάει.

    Θα μου πεις "έτσι έγινε;", θα απαντήσω "δεν ξέρω τι έγινε, εξ' ου και ρώτησα μήπως έχει γραφτεί κάτι σχετικό".

  6. 19 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Ξεροστάλιαζα τότε στο YT να δω τα βίντεο που βγάζανε από τις auditions. Έκανε μπαμ ότι ταίριαζε περισσότερο ο Minnemann, ακόμα απορώ γιατί πήγαν στον Mangini.

    Ακριβώς.

     

    19 λεπτά πριν, BillTrantos είπε

    Νεράκι πέρασαν 13 χρόνια, θα ορκιζόμουν ότι όλο αυτό έγινε πριν 5-6 χρόνια μαξ

    Δυστυχώς.

     

    13 λεπτά πριν, mpamps είπε

    Δεν τον θεωρώ πετυχημένο τον παραλληλισμό!

    Έχω ακόμη την ρομαντική αντίληψη ότι οι μπάντες δένονται με βαθύτερα δεσμά από εκείνα που μπορούν να αναφερθούν σε ένα γενικόλογο job description. Ακόμη και αν εγώ δεν ήμουν ρομαντικός, τόσα χρόνια όλη μέρα μαζί, τι στην ευχή, δημιουργείται κεφάλαιο που δεν μπορεί να διαγραφεί εν' μία νυκτί. Καλλιτεχνικό κεφάλαιο επίσης.

     

    Τέλος πάντων, αυτός που ειδικεύονταν ανέκαθεν σε τέτοιες διαγραφές ήταν ο Ian Anderson, οπότε μπορώ να φανταστώ τι θα είναι ο επόμενος δίσκος των Dream Theater.

  7. Μόλις τώρα, Waterfall-K είπε

    Όχι (τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει), αλλά στις δηλώσεις τους, συμπεριλαμβανομένου και του Mangini, ήταν όλοι τους αγκαλίτσες και φιλάκια.

     

    Εντάξει, όλοι επαγγελματίες είναι, θα ήταν δυσάρεστη έκπληξη να πουν "τον διώξαμε γιατί μας έτρωγε τις σοκοφρέτες", αλλά ρε παιδί μου... είναι μία ήττα, όχι η επιστροφή στον Portnoy, αλλά το ότι απέτυχαν τελικά να επιλέξουν τον καλύτερο από τους ντράμερ που είχαν κάνει κάστινγκ όταν έφυγε ο Portnoy. Μετά από σχεδόν δεκαπέντε χρόνια, τι λένε δηλαδή στο κοινό;

     

    1 λεπτό πριν, mpamps είπε

    Δε νομίζω ότι εκδιώχθηκε ο Mangini. 

    Αλλά επέστρεψε ο Portnoy. 

     

    Δηλαδή, θα φύγει εμένα η γυναίκα μου, θα φέρω άλλη, και όταν γυρίσει η γυναίκα μου θα της πω (της άλλης) "Καιτούλα, τσάμπα μου έδωσες τρεις πενταετίες, κατά βάθος μόνο με την Κούλα αισθάνομαι πλήρης".

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου