Προς το περιεχόμενο

hetaios

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή hetaios

0

Φήμη

  1. Φίλε Σωτο ο δικός μου είναι σε τέλεια φόρμα ακόμα αλλά ενος φιλαράκου που έχει τον ίδιο ψιλοκάνει σαν τρένο. Λες να την κάνουμε τη μοντα; Ούτε στοιχίζει τπτ τρελά λεφτά ούτε δύσκολη είναι. Άμα βελτιώνει τον ήχο να το τρέξω και εγώ το θέμα. Άλλες διαφορές στον τόνο παρατηρείς; Η φάση με το GAS είναι πως με τρώνε τα χέρια έχω δεν έχω ευρά. Και συνήθως δεν έχω. Τώρα σκέφτομαι κάποια στιγμή να πάρω κάτι σε λάμπα ψιλό φτηνό. Η μεταχειρησμένο ή κανα Bugera V22 με κανα πεταλάκι. Αλλά τώρα τσιμουδιά ξηλώθηκα κοντά 700ευράκια για την LTD. Φίλε marmelaki δεν έχω αυτοκίνητο. Του πατέρα μου στο χωριό είναι 14ετίας και το citroen pony για τις αγροτικές κοντεύει 33.
  2. Βασικά φίλε prophesib πάντα το ίδιο λέμε. Εδώ είναι το πιο αστείο. Παίρνουμε το τάδε πράγμα ηρεμούμε για λίγο καιρό και μετά ξανα τα ίδια παντελάκη μου... Είναι αρρώστια η φάση.
  3. Γειά και χαρά στην όμορφή παρέα. Πρόσφατα πήρα καινούριο κιθαρικό και θα ήθελα να ακούσω τις γνώμες σας για τον εξοπλισμό μου. Παίζω 12 χρόνια κιθάρα, δεν είμαι κανένας φοβερός και τρομερός κιθαρίστας πολλοί από εσάς εδώ μέσα με τα μισά χρόνια θα με κάνετε σκόνη αλλά τα καταφέρνω αρκετά καλά και γουστάρω. Παίζω κυρίος metal και stone και λιγότερο rock με αγαπημένες μπάντες OZZY, BLS, sabbath, led zep, shinedown, COC, Pantera, Megadeth, Metallica, G N' R, Dokken, Whitesnake, Savatage, sodom, anthrax orange goblin, kyuss, 7zuma7, sleep, electrick wizard, bongzilla και πολλά άλλα... Λοιπόν μέσα σε αυτά τα χρόνια έχω καταφέρει να μαζέψω τα εξής: *Η πρώτη μου κιθάρα μια Samick χρώματος μαύρου σε σχήμα strat και με locking tremolo licenced by floyd rose. *Μια Ibanez Rg 570 με αλλαγμένα ηλεκτρικά και φοράει τον X2N bridge και Air Norton Neck ο μεσαίος ο μονός είναι μαμά. Μοντέλο 2002 made in Japan. *Μια Dean Razorback V two tone ασπρο/μαυρο με Dimebucker. *Μία ESP LTD EC 401 STBK με EMG 81/60. *Κύριος ενισχυτής Randall RG 75 G3 και ένας Marshall 50w RCD που είχα πάρει παλιά, ως δεύτερος. Από πεταλάκια έχω ένα BOSS ME-50. Βασικά την πεταλιερίτσα την έχω για τον Marshall κυρίως. Θα ήθελα να πάρω ένα ωραίο analog delay και ένα αξιοπρεπές chorus κάποια στιγμή για να τα κάνω ομαδούλα με το Zakk Wylde Wah που έχω. Πώς σας φαίνονται λοιπόν;
  4. Ρε παίδες μην βαράτε. Απλά μου ακουγόταν ασυνήθιστο. Ξέρω πεντατονικές εννοείτε ρε συ και ναι πέτυχες τους δύο κιθαρίστες που εκτιμώ λιγότερο σε όλη τη μέταλ σκηνή. Απλά στο μπουζούκι ακούγεται κάπως διαφορετικο από το στερεότυπο που έχω δημιουργήσει στο μυαλό μου για αυτό το είδος. Από τα λίγα που ξέρω και έχω ακούσει φυσικά. Και όμως το είδαν 250 και απάντησαν μόνο 2. Ευχαριστώ πολύ και τα δύο παιδιά που απάντησαν και όσους του έριξαν μια ματιά.
  5. Φίλοι Noizάδες θέλω τι βοήθειά σας. Άκουγα λίγη πραγματική λαϊκη Ελληνική μουσική και σκόνταψα επάνω στο "μιλώ για τα παιδιά" της Βίκης Μοσχολιού. Να ξεκαθαρίσω ότι με τα λαϊκα όργανα όπως μπουζούκι, τζουράς κτλ αν και θα ήθελα πολύ να αρχίσω να ασχολούμαι δεν έχω καμία σχέση. Είμαι κιθαρίστας αμετανόητος μεταλλάς παίζω 11 χρόνια δεν είμαι κανένα τέρας της θεωρίας ούτε shredder απλά είμαι σε ένα κάποιο επίπεδο και τελευταία 2-3 χρόνια προσπαθώ να επεκτείνω της θεωρητικές μου γνώσεις. Να μην σας ζαλίζω άλλο, η απορία μου είναι ότι το εξης κομμάτι ακούγεται εξωτικό ειδικά το κεντρικο riff. Αρκετά προτότυπο κατά την αποψή μου. Μπορεί κάποιος να μου πει σε τι κλίμακα είναι γραμμένο;
  6. Γειά και χαρά σας noizαδες. Με αφορμή ότι υπάρχουμε πολλοί μεταλλάδες, punkαδεσ, hardcoreαδες κ.α. φυλές του σκληρού ήχου στο forum είπα να γράψω για τις αγαπημένες Dr Martens μπότες που επί σειρά δεκαετιών τις έχουμε τιμήσει δεόντος. Εν αρχή, ο Δρ Ματρινς έκανε αυτές τις μπότες πρώτη φορά για το Γερμανικό στρατό. Μετα το 1945 τραυματίστηκε όταν έκανε σκι στις Βαυβαρικές Άλπεις και διαπίστωσε ότι οι μπότες είναι κάπως άβολες και τις τροποποίησε ελαφρώς. Αργότερα δέχτηκε πρόταση από έναν μεγάλο παραγωγό υποδημάτων της Αγγλίας και έτσι για ξεκίνησε η μαζική παραγωγή αυτού του τύπου της μπότας με την επωνυμία Dr Martens Airwair bouncing soles. Στο ξεκίνημα της κυκλοφορίας τους και για πολλές δεκαετίες φοριώνταν από βιομηχανικούς εργάτες, αστυνόμους, εργαζομένους ταχυδρομίων κτλ κτλ. Γύρω στην δεκαετία του '60 οικιοποιήθηκε από "περιθωριακές" ομάδες όπως οι skinheads και αργότερα στο Punk κίνημα. Μέχρι τις μέρες φοριούνται ακόμα και είναι σήμα κατατεθέν οι κίτινη ραφή καθώς και ένα σύμβολο του ευρύτερου Rock κινήματος όπως και τα αγαπημένα μας all-star άλλωστε. Κατα κύριο λόγο είναι σχεδιασμένες να είναι βολικές. Θεωρούνται πιο βολικές και από αθλητικά παπούτσια σε ορισμένες περιπτώσεις. Ειδικά όταν το δέρμα στις ραφές "σπάσει". Είναι 100% δέρμα και κατά συνέπεια αποδίδουν σε όποιοδήποτε περιβάλλον και θερμοκρασία. Κοστίζουν κάτι παραπάνω αλλά είναι αθάνατες. Τι γίνεται όμως σε περιπτώσεις που παρόλο το ότι το νούμερο είναι σωστό αλλά προκαλλούν πόνο και πληγές στα πόδια μας; Λοιπόν μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψιν σας: - Δεν παίρνουμε μεγαλύτερο νούμερο από όσο μας ταιριάζει γιατί όταν με τον καιρό ανοίγει και η μπότα γίνετε άβολη. - Αν τραυματίζονται τα πόδια μας στις ραφές τις φοράμε με χοντρές κάλτσες ακόμα και με δύο ζευγάρια. - Μέχρι να ανοιξουν και να μην ενοχλούν τις φοράμε στο σπίτι χωρίς κορδόνια με χοντρές κάλτσες για μερικές ώρες για 4-5 μέρες. - Τις πλακώνουμε στα κάμελ για να μαλακώσουμε το δέρμα. - Μερικοί χρησημοποιούν και πετρέλαιο για να μαλακώσει το δέρμα. - Μπορούμε επίσης όταν δεν τις φοράμε να τις γεμίζουμε με εφημερίδα ή μουσκεμένα ελαφρώς πανιά. - Μετά από καμια βδομάδα με 10 μέρες οι Martens μας είναι έτοιμες για χρήση ετών. Καλή τύχη και καλοφόρετες.
  7. Noizάδες θέλω την βοήθεια σας. Ψάχνω μία gigbag για την razorback μου και δεν βρίσκω πουθένα τη δική της. Μόνο hardcase έχει την οποία και την έχω βέβαια αλλά δεν κουβαλιέται. Ξέρετε από καμία άλλη κιθάρα που να ταιριάζει. ΣΟΣ τη βιάζομαι αύριο φεύγω για το χωριό και θα αργήσω να την ξαναδώ αν δεν την πάρω μαζί γιατί πάω φαντάρος στις 17. Όποιος έχει καμιά ιδέα θα το εκτιμούσα πάρα πάρα πάρα πολύ.
  8. Κατα τη δική μου άποψη για μεταλ και μόνο είναι οι schecter, dean, ibanez και jackson βέβαια υπάρχουν και από άλλες πολλές μάρκες που κάνουν εξαιρετικές μεταλ κιθαρες αλλά τεσ/πα οι παραπάνω είναι από τις πιο ευρέως χρησημοποιούμενες για αυτό το είδος. Σχετικά με τις dean που ακούω διάφορα έχω να πω ότι είναι από τις πιο άνετες και καλόπαιχτες κιθάρες μιας και είμαι κάτοχος μιας DIME V. Και επίσης έχω και ένα αρκετά ακριβό μοντέλο Ibanez της σειρας RG το οποίο βέβαια είναι αρκετά ποιοτικό αλλά δεν έχει την ίδια άνεση με τη DEAN. Με Jackson έχω παιξει με πολλά μοντέλα τα 10 χρονια που παίζω και με κανένα δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη. Οι schecter και οι Dean μαζί με κάποια ακριβα μοντέλα της BC RICH είναι οι δικές μου επιλογές.
  9. Σίγουρες και δοκιμασμένες 12ΑΧ7 της Electro Harmonix. Μία πάιρνει αλλάζει εύκολα κόλπα στο bias δεν θέλει γιατί δεν βράζει ποτέ αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να τα καταφέρεις πήγαινε από BON STUDIO να σου πουν αν την αλλάζουν οι ίδιοι ή ποιος μπορεί να την αλλάξει. Η λυχνία κάνει ένα 20αρικάκι. Τώρα λάμπες προενίσχυσης υπάρχουν και άλλες του τύπου διπλές-τρίοδες όπως οι ECC803 αλλά δεν ξέρω αν θα είναι καλύτερη από αυτή που του έχουν φορέσει εργοστασιακά. Πάντως πάνω στο χρόνο ενάμιση να τη θυμάσαι να την αλλάζεις γιατί και αυτές τελικά... λάμπες είναι...
  10. Παράγωγο της νέας ελληνικής του ρήματος λαμβάνω από το θέμα του μέλλοντα, η σωστή ορθογραφία είναι μέ "η".
  11. Το floyd rose γενικά επανέρχεται πολύ δύσκολα. Ένας καλός τρόπος να το επαναφέρεις αν δεν έχεις πειράξει τίποτα άλλο είναι να ξεκουρδίσεις εντελώς και κάτω από το τρέμολο να βάλεις κάτι σταθερό όπως έναν αναπτήρα για παράδειγμα ώστε να το κρατάει σε ένα ύψος επιθυμητό. Μετά άρχισε να κουρδίζιες σε Μι πάλι. Αν τώρα έχεις πειράξει το ύψος και τα ελατήρια καλή τύχη. Επίσης αν θες να κάνεις down tune κάνε το ίδιο κόλπο που σου είπα απλά θα παίζεις σαν να μην έχεις floyd rose. Εν ώρα στούντιο ξέχνα τα όλα και φέρε back up αν θες μαιμουδιές στα κουρδίσματα.
  12. Εγώ θα σε καταλάβω φίλε μου εγώ θα σου πω μια φιλική κουβέντα η πρώτη μου κιθάρα στο 8 τάστο στη σολ έχει κάνει γούβα το σιδεράκι και πάντα ακούγεται σαν σιτάρ εκεί και κουβαλάει μόνο μία 10ετία. Απάντηση αλλαγή μπράτσου και κάψε το παλιό μην το βλέπεις και μαραζώνεις.
  13. Κάνε μία βόλτα από το hlektonika.gr έχει πολύ χρήσημα projects και πολλά πραγματα για καινούριους. Τυγχάνει να είμαι ηλεκτρονικός και μπορώ να σου πω ότι είναι πολύ καλό forum και όλοι οι συνάδελφοι εκεί σου λύνουν οποιαδήποτε απορία.
  14. Ένας καλός λαμπάτος που έχει γκάζια από μόνος του μαζί με ένα κλασσικό overdrive (tubescreamer, MXR boost/overdrive) θα κάνουν το σετ σου να πετάει με ένα γλκό τόνο και γκάζια χωρίς πολλούς θορύβους και μαζί με ένα compressor για καλό και για κακό θα έχεις ότι ονειρεύσαι (γκάζια, ξύσιμο όπου χρειάζεται, sustain κτλ κτλ).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου