Προς το περιεχόμενο

sfaku

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    1.318
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από sfaku

  1. Πάντως πρόσφατα στο steam έβλεπα πολλές κυκλοφορίες (νέες και ported) που ήταν και για linux. Κάτι που παλιά δεν υπήρχε. Για να πέφτουν χρήματα για ανάπτυξη τίτλων, προφανώς υπάρχει πλέον αγορά.
  2. Τα φύλαγα για κερασάκι και με αυτη τη σειρά!
  3. Συγγνώμη αλλά δεν βλέπω πού συνδέεται αυτό με τα γραφόμενά μου. Τι είδους απειλή μπορώ να ασκήσω εγώ; Δεν είμαι μοδ. Η συζήτηση είναι μια ανακύκλωση των ίδιων και των ίδιων. Μηδενικές οι αλλαγές από το Περί επικαιρότητας 1. Σε ένα τέτοιο πλαίσιο ακόμη και οι σοβαρές απόψεις αποκτούν έναν μανδύα γραφικότητας. Όσο για τον ισχυρισμό ότι δεν συμμετέχω γιατί δεν με συμφέρει η κουβέντα (γιατί αφορά κριτική στην κυβέρνηση λέει)... Αν ήταν αυτή η σκοτούρα μου, τότε ήταν που θα συμμετείχα. Δεν είναι αυτή. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φρίττω με απόψεις που διατυπώνονται ούτε ότι δεν έχω τον οπλισμό να επιχειρήσω την αναίρεσή τους. Επιχειρήματα διαθέτω και αρθρωμένο λόγο επίσης. Όρεξη δεν διαθέτω. Δεν ξέρω για τον σκύλο, πάντως εγώ χόρτασα.
  4. χαμός! Ας στρίψουμε τη βάρκα λίγο κατά τα μέρη μας Τραγούδι της δουλειάς που δίνει ρυθμό στους ψαράδες γιά να τραβούν τα δίχτυα. Από Τσεσμέ Μικράς Ασίας.
  5. Κανείς δεν μου είπε τίποτε εμένα. Αλλά όταν γίνονται τέρατα και σημεία και το νήμα παραμένει ξεκλείδωτο, θα ήταν τουλάχιστον άκομψο να υπονοείς κομψά ότι απαγορεύεται η κριτική.
  6. Εδώ έχεις υποστεί άλλα, σε αυτό θα κολλήσουμε τώρα?
  7. και κάτι με την ανεπιτήδευτη γοητεία του κλασικού
  8. Σε μια κοινότητα όλοι είμαστε δυνητικά θεματοφύλακες ή υπενθυμιστές θεμάτων. Δεύτερον, και έτσι να 'τανε, όταν κάνεις δίαιτα για ζάχαρο και η υπόλοιπη οικογένεια γεμίζει το ψυγείο γλυκά, συγκρατείσαι μεν, αλλά σου δημιουργεί έναν εκνευρισμό να ανοίγεις το ψυγείο για να πάρεις το άπαχο γάλα και να βλέπεις μπροστά σου 9 τριόροφες τούρτες. Και με αυτό εννοώ ότι έχει μια επιφανειακή γλύκα να μπούμε όλοι στο νήμα και να γίνει Αρμαγεδδών (ή αλλιώς ναπολιτάνα όλα) *Γιάννη σε πρόλαβα αλλά στην πραγματικότητα μας βγαίνει ξινό. Είναι κακό για την υγεία.
  9. νομίζω βγαίνει ένα ωραιότατο θεματικό playlist[quote author=theoctapus link=topic=207766.msg868003#msg868003 date=1438526959] Είσαι θεός, σε πάω ;D ;D ;D οφείλω να αναγνωρίσω όμως, η ιδέα ήταν δική σου ;D ;D
  10. Δυστυχώς ένας λόγος που δουλέυαμε τόσο πολύ είναι ότι 5 άτομα έχουν μετατραπεί υποχρεωτικά σε τριήμερους.
  11. Έχεις χάσει τα καλύτερα Ακριβώς αυτό είναι το θέμα. Αν είναι έτσι, που εδράζεις ότι η άποψή μου δεν ενδιαφέρει κανέναν; Όπως ίσως δεν θυμάσαι όχι μόνο έχω συμμετάσχει σε όλες τις συζητήσεις περί επικαιρότητας του νόιζ αλλά και ήμουν από τους πολυγραφότερους. Επομένως αυτό που μου καταλογίζεις ως απολυτοσύνη δεν είναι παρά η ιδία άποψη κάποιου που έχει δοκιμάσει. Το θέμα το εξαντλήσαμε. http://www.noiz.gr/index.php?topic=207766.msg867989;topicseen#new Μπούρδες η κοινότητα έχει κανόνες. http://www.noiz.gr/index.php?topic=207766.msg867989;topicseen#new και επίσης http://www.noiz.gr/index.php?topic=207766.msg867989;topicseen#new Είπε ο στρατηγός Λι σε ένα φόρουμ με θέμα "να σφαχτούμε μεταξύ μας ή όχι"?
  12. Λοιπόν αυτή την εβδομάδα δούλευα μέχρι τα μεσάνυχτα. Στον ιδιωτικό τομέα βέβαια, όπως σε όλη μου τη ζωή. Δεν άνοιξα αυτό το θέμα απλώς για να ενδιαφερθεί για μένα ο Οκτάπους. Ήταν μια αφορμή για να ποστάρω το αγαπημένο μου Slouch Rock σχήμα. Κανά τραγούδι με θέμα τη σκληρή δουλειά κανείς?
  13. THREAD HAS JUST UPGRADED TO "BOXING PUB". Ειδοποιήστε με όταν γίνει upgrade σε ρινγκ. Το box με ξεκουράζει. http://assets.nydailynews.com/polopoly_fs/1.2149480!/img/httpImage/image.jpg_gen/derivatives/article_635/boxing12n-2-web.jpg[/img]
  14. Εννοείς σίγουρα εκεί που κάποιος έψαχνε ένα ΒΡΩΜΟΚΟΥΜΜΟΥΝΙ για να του σκοτώσει το σόι; Η κομψότητα νομίζω μας τελείωσε εκεί που άρχισε το χοντροβρισίδι, οι χαρακτηρισμοί δεκαετίας του '50 και οι απειλές. physical, όχι λεκτικές. Αυτό που λες, δεν με ενδιαφέρει. Είμαι ένα αρκούντως παλιό μέλος εδώ μέσα για να έχει βάρος η γνώμη μου όσο οποιουδήποτε άλλου. Σιχαίνομαι την απολυτοσύνη απόψεων εδώ μέσα. Θα θυμάστε ίσως επίσης ότι δεν με χαρακτήριζε. Μπαίνω στο φόρουμ μετά από μια πολύ ζόρικη εβδομάδα για να χαζέψω τίποτε και όχι για να χαζέψω με αυτά που διαβάζω. Και με εξοργίζει οι φορείς συγκεκριμένων απόψεων και κάτοχοι συγκεκριμένων θέσεων να απαντούν σε αυτό με το "ναι, αλλά έχουμε δίκιο". Ορατότης μηδέν.
  15. Καταρχήν θα αντιπαρέλθω κάθε πρό(σ)κληση να εισέλθω στο καφενείο. Κατά δεύτερον, αν πιστεύεις ότι κάτι που εγώ έγραψα εδώ, άλλαξε την πραγματικότητα καλή διασκέδαση με θεούς του ορθολογισμού όπως η Άση Μπίλιου και ο Ντέιβιντ Κόπερφιλντ. Όσο για τη μέρα της μαρμότας, όχι μόνο υπάρχει αλλά είναι και πιο κωμωδία από την ομώνυμη ταινία. Οι πολιτικές συζητήσεις είναι ακόμη πιο copy-paste από τις αντίστοιχες για τα κσύλα. Εκτός αν νομίζεις ότι εκφράζεις κάποιοι είδους ποικιλία απόψεων. Η αυτάρεσκη ιδέα ότι η τοποθέτησή σου βάζει τα πράγματα στη θέση τους με κάνει να διευρύνω σημαντικά τη γκάμα του τι θεωρώ καφενειακή κουβέντα εδώ μέσα. Η μαγκιά όμως ότι αυτού του τύπου η τοποθέτηση συνιστά σοβαρή και δίκαιη απάντηση από mod σε κάποιο μέλος που δηλώνει ότι δεν θέλει ούτε να συζητάει ούτε να βλέπει τα ίδια και τα ίδια που έχουμε συζητήσει εδώ 15.000 φορές και τα οποία έχουν βρει -βάσει κανόνων που οφείλεις να τηρείς- τη θέση τους σε συγκεκριμένη ενότητα, νομίζω ότι είναι η καλύτερη επιβεβαίωση των λεγομένων μου. Η άποψή σου δεν είναι θέσφατο. Μπορεί να το πιστεύεις ότι είναι, μπορείς και να το λες, αλλά για αποφυγή αυτής της ψυχικής οδύνης επινοήθηκε εν σοφία η εσπρέσο.
  16. Διαφωνώ και με το ποστ σου και με του Οντιοκόστα μάσα στα οποία εκφέρεται μια σαφώς πολιτική ερμηνεία γεγονότων, σαφώς υποκειμενική, την οποία αν ήθελα να δω και να σχολιάσω, δεν θα έμπαινα σε αυτό το σάιτ. Μετά από 15 νήματα περί επικαιρότητας, στα οποία συμμετείχα με μεγάλη όρεξη, έφτασα στο συμπέρασμα ότι έχουμε εξαντλήσει τελείως το ζήτημα. Όλοι εδώ με ελάχιστες εξαιρέσεις ξέρουμε πολύ καλά τι πιστεύουν όλοι οι άλλοι. Μπορώ να σου γράψω 100 ποστ που μιμούνται άψογα σε περιεχόμενο αλλά και σε στιλ τους πρωταγωνιστές αυτών των συζητήσεων. Είναι σαν να συζητάμε για κσύλα, μόνο που πέφτει πού και πού και κσύλο. Μέρα της μαρμότας. Δόθηκε μια λύση που λέγεται εσπρέσο, με την οποία διαφώνησα και δεν είχα καμία όρεξη να συμμετάσχω, γιατί δεν βρίσκω νοήμα στις πολιτικές συζητήσεις εν κρυπτώ. Από την άλλη όμως ήταν μία λύση που νοικοκύρευε την κατάσταση. Όπου κατάσταση, βλέπε την πολιτική συζήτηση με καφενειακούς όρους. Προτίμησα και εξακολουθώ να προτιμώ οι καφενειακές κουβέντες να διεξάγονται στην (περιγραφικά ονομασμένη) εσπρέσο.
  17. Νο κόμεντ Ysterografo: προτείνω το θέμα να μετονομαστεί σε Συζήτηση περί Επικαιρότητας 5 και να γίνει sticky. Eyxaristw
  18. Δεν θυμάμαι να είχα συνδρομή στην εσπρέσο. Μάλλον η μνήμη μου με απατά.
  19. sfaku

    Μια συνθήκη

    Σχολιάζω ως μέλος της κοινότητας με άποψη για αυτά που λέγονται και γράφονται εδώ, υπενθυμίζοντας αυτονόητα (υπό ΚΣ) πράγματα, όπως: -Μιλάμε για πολιτικά μόνο στην εσπρέσο. -Δεν κοροϊδεύουμε τις δημιουργίες των άλλων. Εσύ νομίζω το πήγες πολύ πιο διαχειριστικά όταν ζήτησες να μη δημοσιεύονται στίχοι, ξεχνώντας ότι είναι από τους σκοπούς του φόρουμ η προαγωγή της μουσικής δημιουργίας των μελών. Επιπλέον θα ήθελα να τονίσω δύο ακόμη πράγματα: 1) ο ατρέου καταθέτει δημιουργίες υψηλού επιπέδου. Δεν μου αρέσουν πάντοτε όλες στον ίδιο βαθμό, αλλά έχουν σαφή καλλιτεχνικότητα, κάτι σπάνιο για ερασιτεχνική δουλειά. 2) έχω γράψει μερικές χιλιάδες σελίδες κείμενα στη ζωή μου, στίχων συμπεριλαμβανομένων, και τολμώ να πω ότι δεν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω τους στίχους του εν λόγω πονήματος προς συγκεκριμένη πολιτική "κατεύθυνση". Επίσης κανένας άλλος στίχος του Ατρέου δεν μου έχει δώσει την εντύπωση ότι μπορεί να μπει κάτω από πολιτική ταμπέλα. Αν μπορούσε να μπει μια ταμπέλα (συγγνώμη ατρέου μη το εκλάβεις σαν καπέλωμα) θα ήταν κάτι του τύπου: σκεπτόμενος άνθρωπος που καταγράφει αυτά που νιώθει με έντονη διάθεση να εκφράσει τον εαυτό του και όχι αντικειμενικές αλήθειες (όπως είναι οι πολιτικές απόψεις που επιχειρούν να προτείνουν αντικειμενικές θεάσεις του κόσμου). Είναι άδικο για κάποιον που έχει καταθέσει δουλειά με γερή δόση τέχνης, να επικρίνεται με βάση αυτό που νομίζουμε ότι λέει, τη στιγμή που αυτό που έχει γράψει είναι ένα ανοιχτό σύστημα, επιδεχόμενο πολλαπλές ερμηνείες. Κατά τη γνώμη μου και hardcore punk να ήταν, με αδιαμφησβήτητα πολιτικό μήνυμα, και πάλι οφείλουμε να μένουμε στο αισθητικό. Για να προλάβω τυχόν παρερμηνείες, είδαμε ότι ο Ατρέου δεν θίχτηκε και τόσο, οπότε δεν ένιωσα κάποια ανάγκη να του κάνω τον δικηγόρο. Δεν είναι πλέον δικό του θέμα αλλά θέμα κοινότητας, η οποία μπορεί και πρέπει να συζητά για το πώς η ίδια λειτουργεί. ---------------------------------------- Για την ταμπακιέρα: το τραγούδι έχει όπως πάντα καλό στίχο και έντονη πειραματική διάθεση στη μουσική (που άλλοτε πετυχαίνει και άλλοτε όχι εντελώς το στόχο της). Ερμηνευτικά είναι όπως πάντοτε πολύ δυνατό και προσωπικό.
  20. sfaku

    Μια συνθήκη

    Παναγιώτη ο atreu δημοσιεύει πάντοτε τους στίχους του. Επιπλέον οι στίχοι είναι μέρος του κομματιού. Δεν αφαιρούνται χειρουργικά. Μήπως να το δημοσίευε και χωρίς τα φωνητικά, γιατί μπορεί να σε "προκαλούσαν" για πολιτική συζήτηση; Εξάλλου σε καμία περίπτωση οι κανονισμοί του φόρουμ δεν απαγορεύουν τη δημοσίευση έργων με δυνητικά πολιτική αναφορά, πόσο μάλλον όταν είναι συμβολικοί, επομένως ο καθείς τους διαβάζει κατά το δοκούν του. Αυτό που απαγορεύουν οι κανονισμοί είναι η πολιτική κουβέντα πάνω στους στίχους, την οποία ο πόστερ δεν επιδίωξε, ούτε κανείς άλλος πρέπει να την επιδιώκει βασιζόμενος στη δική του ερμηνεία για το τι λέει ο στίχος. Εξάλλου και οι κανόνες ευγένειας επιβάλλουν να σχολιάζουμε με πολύ διακριτικό τρόπο την επιλογή θεματολογίας. Εσένα δεν σου αρέσουν αυτά που μόνος σου υπονόησες στο τραγούδι. Εμένα δεν μου αρέσουν τα χαζά καψουροτράγουδα. Αν λοιπόν κάποιος ποστάρει ένα τέτοιο, ή δεν θα σχολιάσω καθόλου ή θα περιοριστώ να πω διακριτικά ότι η θεματολογία δεν είναι του γούστου μου. Και end of story.
  21. Γιου αρ ε γίφτεντ βάλσιστ. Θαυμάζω την αντοχή στο δαχτυλοτροχάδην, το σωστό ύφος και την αναγνωστική ικανότητα (128 σελίδες παρτιτούρα).
  22. Σε σοβαρό eshop δεν παίζει flicker με την καμία. Δες όλα τα μεγάλα: amazon, ebay κλπ. Παντού ευανάγνωστα μεγάλα κουμπιά στο σημείο της οθόνης, εκεί που πέφτει πρώτα το βλέμμα. Είναι αρκετά πιο σύνθετοι οι παράγοντες που αυξάνουν το response. Είχα δει ένα workshop με άκρως εντυπωσιακά ευρήματα. Το κόκκινο χρώμα κειμένου του button σε ένα site σκόραρε 15% περισσότερο από το μπλε, ενώ σε άλλο σάιτ το σκορ αντιστρεφόταν, γιατί άλλαζαν οι υπόλοιπες μεταβλητές. Αν η απλοϊκή δυνατότητα να αυξάνεις τις πωλήσεις με εντοπισμό βλέμματος (προσλαμβάνουν part-timers/πειραματόζωα που φορούν ειδική συσκευή) είναι προσιτή σε μικρομεσαίες εταιρείες, οι μεγάλοι πελάτες μπορούν άνετα να πειραματιστούν με υπερόπλα του neuromarketing. Ήδη από το 2010 γίνονται πειράματα με πολιτικές καμπάνιες. Πρόκειται για νεογνό κλάδο που σίγουρα έχει να δώσει (και κυρίως να πάρει) πολλά. Ξαναλέω ότι χρησιμοποιώ την τεχνολογία χωρίς καμία... εχέμ... προφύλαξη χάρη της αγάπης μου προς την πρόοδο, αλλά από την άλλη παραδέχομαι ότι κάνω μαμακία. Η λογική "ό,τι νέο και καλό" είναι και λίγο αντίστροφος μανιχαϊσμός. Εδώ κοτζάμ Βόζνιακ και Χόκινγκ θεωρούν το AI μέγιστο κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Κάποιος αφελής θα νόμιζε ότι αυτές είναι λουδιτικές απόψεις ή τα λέει κανένας ψεκασμένος που είδε πρόσφατα back to back όλα τα terminator. Και όμως...
  23. Δεν ξέρω τι πετύχατε πριν από 10 χρόνια αλλά αυτή τη στιγμή υπάρχουν ελληνικές εταιρείες που το κάνουν αποτελεσματικά, εδώ και 5 χρόνια περίπου, με πελατολόγιο μεγάλες εταιρείες. Δεν υπάρχουν πια παπάτζες, όλα μετρούνται ;) και μίλησα για e-shops όπου η μετρησιμότητα ισοδυναμεί όχι με κλικς αλλά με πωλήσεις. Αν αλλάξεις χρώμα ή copy στο κουμπί add to cart, αν του αλλάξεις θέση και μέγεθος, αλλάζει το response. Αυτά θεωρούνται κοινότοπα στο εξωτερικό αλλά και εδώ, για τον μέσο γνώστη των web sales. Το θέμα είναι ότι εισάγονται έτσι και μη συνειδητές παράμετροι στις επιλογές μας, και οι παραπάνω είναι οι πιο αθώες χρήσεις. Σημειωτέον ότι μιλάω ως επαγγελματίας του κλάδου.
  24. Δεν μας παρακολουθούν μόνο ως καταναλωτές (που και αυτό με ενοχλεί γιατί το marketing διαθέτει πλέον νέα μη συμβατικά όπλα, περισσότερα παρακάτω). Μας παρακολουθούν γενικά, καταγράφοντας όλες μας τις κινήσεις μέσω server και αποθηκεύοντάς τις. Εφόσον χτυπήσουμε κάποιο search στο google, με keywords ορισμένα από τις υπηρεσίες (κυρίως) των ΗΠΑ ή επισκεφτούμε κάποια ιστοσελίδα χαρακτηρισμένη ως ύποπτη ή είμαστε στον κύκλο γνωριμιών κάποιου υπόπτου/καταζητούμενου κλπ, τότε μπαίνουμε σε hotlist υπόπτων. Και αν πληρούμε μια σειρά από προϋποθέσεις που μας κατατάσσουν στις πάνω θέσεις του hotlist, τότε πλέον είμαστε οι λίγοι και εκλεκτοί που όντως ελεγχόμαστε/παρακολουθούμαστε και από άνθρωπο. Δηλαδή το ότι δεν ελεγχθήκαμε δεν σημαίνει ότι δεν θα ελεγχθούμε, αφού και τα email μας ακόμη φυλάσσονται για το μέλλον. Η δε λογική "δεν έχω τίποτε να κρύψω οπότε δεν φοβάμαι" δεν απαντά στα ερωτήματα που εγείρονται περί δημοκρατίας. Όσον αφορά το marketing, που ανέφερα παραπάνω, ένα κομμάτι του διεξάγεται πλέον με όρους νευροεπιστήμης (neuromarketing) και η μετρησιμότητα του αποτελέσματος θα επιτρέπει πολύ πιο στοχευμένες καμπάνιες, που δεν θα εντοπίζουν απλώς αυτούς που όντως θέλουν το προϊόν μας αλλά θα πείθουν πολλούς άσχετους να το επιλέξουν με λίγο mindf#ck. Ήδη στην Αθήνα υπάρχει εταιρεία κατασκευής e-shop που βελτιώνει την αποτελεσματικότητα μετρώντας που πέφτει το μάτι του χρήστη στην οθόνη, σε ποια χρώματα ανταποκρίνεται καλύτερα κλπ. Οι υπηρεσίες της είναι προσιτές ακόμη και για μικρομεσαίες εταιρείες. Με άλλα λόγια το κομμάτι neuro- του νέου marketing δεν είναι προσβάσιμο μόνο σε πολυεθνικές (που έχουν budget να κάνουν παπάδες) αλλά και σε πολλά μαγαζιά της γειτονιάς μας. Όσον με αφορά, τα χρησιμοποιώ όλα αυτά τα εργαλεία του σατανά, χωρίς ιδιαίτερο μέτρο δυστυχώς. Τοπ οβ δε λιστ αλιεύματα για τους φιλομαθείς της ομήγυρης. Αν το ψάξετε υπάρχουν σελίδες επί σελίδων. http://techcrunch.com/2014/10/11/edward-snowden-new-yorker-festival/ http://www.infoworld.com/article/2613735/internet-privacy/how-the-fbi-uses-the-patriot-act-to-get-info-on-google-users.html http://www.forbes.com/sites/hbsworkingknowledge/2013/02/01/neuromarketing-tapping-into-the-pleasure-center-of-consumers/ http://www.fastcompany.com/1699985/how-neuromarketers-tapped-vote-button-your-brain-help-gop-win-house
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου