Προς το περιεχόμενο

Noizer

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  84
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

0 Neutral

Σχετικά με τον Noizer

 • Rank
  Musician
 1. Το είχα δοκιμάσει μια φορά στο Νάκας προφέσιοναλ στην ιπποκράτους. Οι ήχοι μου φάνηκαν χρήσιμοι για συγκρότημα διασκευών. Πιστεύω ότι για τον τωρινή τιμή του αποτελεί μια ενδιαφέρουσα πρόταση.
 2. Δοκίμασε να φτιάξεις έναν ήχο βασισμένο σε Square waveform με κάποιο LFO να ρυθμίζει το pitch του ήχου. Φρόντισε το sustain level του amplifier EG να είναι 0, για να σβήνει ο ήχος τελικά. Ρίξε και λίγο delay, κανα autopan και λίγο κόρους-ριβερμπάκι και μου φαίνεται πως θα τον πλησιάσεις επαρκώς τον ήχο.
 3. Εγώ παίζω ένα 01 wfd και μέχρι στιγμής είναι το καλύτερο κλαβιέ σε συνθ που έχω συναντήσει. Και ξεκούραστο και μπορείς να ελέγχεις καλά τις δυναμικές. Πάντως αν δε ζύγιζε 200 ::) κιλά θα μας διευκόλυνε περισσότερο...
 4. Το σκέφτομαι κι εγώ για αγορά, για βασικούς ήχους σε συγκρότημα διασκευών. Αν μπορείς ανέβασε ήχους από vox organ, distortion organ και strings, ειδικά με μικρό attack time. ΥΓ Το kronos το θάβετε, αλλά με αυτό ασχολείστε, τελικά σε ένα θέμα για κάποιο προσιτό synth δε συμμετέχει κανείς ;)
 5. Δεν ξέρω λεπτομέρειες, δεν το έχω άλλωστε.Βάλε σε μια μηχανή αναζήτησης "waldorf blofeld bugs" και θα δεις.Επίσης και αυτό το θέμα στο Noiz http://www.noiz.gr/index.php?topic=152403.0
 6. Noizer

  Korg KRONOS

  Πόσα GB είναι το πιάνο; :o Δεν έχει σημασία, εφόσον η λειτουργία του πεντάλ του κανονικού πιάνου δε μπορεί να εξομοιωθεί. Δεδομένου ότι είναι ένα εργαλείο για live, πιστεύω ότι μεγαλύτερη σημασία έχει η ευκολία χρήσης και το κλαβιέ. Έχει σημασία να μπορούν να δουλεύουν ταυτόχρονα οι μηχανές σύνθεσης (ξέρει κανείς αν γίνεται; ) ώστε να συνδυάζει στα combis πχ sample based με VA. Για αυτό το σκοπό πιστεύω ότι η έκδοση με 61 πλήκτρα δεν αρκεί, για να φτιάξει κανείς τρελά combis με πολλά split. Τελοσπαντων. Όλα τα προϊόντα κρίνονται με βάση την τιμή τους. Σημασία έχει αν κάποιος θα άξιζε με τα ίδια χρήματα να πάρει το Kronos ή ένα συνδυασμό δύο άλλων μηχανημάτων.
 7. Για το Blofeld έχουν ακουστεί διάφορα και για προβλήματα αξιοπιστίας. Απλά έχε το υπόψη σου. Σαν ήχος συμφωνώ ότι έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αλλά και το miniak είναι πολύ καλό.
 8. Όπως υπάρχει η δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, έτσι υπάρχει και η αγιοποίηση της... ::)Στην πράξη, τα μέτρα που παίρνονται τον τελευταίο καιρό, δήθεν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, είναι μέτρα κατά των εργαζομένων. >:( Η ανεξέλεγκτη επιχειρηματικότητα αποτελεί πρόβλημα.
 9. Έχω την έκδοση με τα 61 πλήκτρα.Γενικά το θεωρώ ένα αρκετά καλοσχεδιασμένο όργανο και είναι πολύ βολικό για λάιβ παίξιμο.Τι μου αρέσει : Έχει αρκετά assignable controllers (aftertouch , knobs , pedals κλπ) , έχει δυνατό combination mode , έχει ειδικά κουμπιά για octave και portamento και πολλούς ήχους.Επίσης είναι πολύ εύχρηστο και γενικά έχει ό,τι χρειάζεται για να φτιάξεις βασικούς ήχους.Μπορείς να το αξιοποιήσεις στο 100%. Όμως με χαλάει ότι έχει μόνο δύο ταυτόχρονα εφφέ , μου φαίνονται λίγα , ειδικά για combi-mode.Τώρα η ποιότητα των ήχων είναι σχετική.Το έχω παίξει μαζί με 01/W , από το οποίο είναι λίγο πιο κάτω σε ποιότητα , αλλά έχει μεγαλύτερη ποικιλία.Πιστεύω ότι το δυνατό σημείο του είναι τα pads και κάποια keyboard sounds.Μάλιστα η έκδοση με τα 88 πλήκτρα έχει μεγαλύτερη rom. Πιστεύω ότι άμα το βρεις σε μια καλή τιμή , αξίζει.
 10. Θα σου πω την άποψη μου για το tr61 που έχω.Για Summoning δεν κάνει γιατί δεν έχει καλά τρομπόνια , γαλλικό κόρνο και γενικά χάλκινα.Όταν είχα πάει σε μαγαζί να δοκιμάσω το m50 το πρώτο που κατάλαβα αμέσως είναι ότι το νέο μοντέλο έχει καλύτερα brass. Τα choirs τα περισσότερα δεν κάνουν για το είδος μουσικής που θέλεις (είναι κάτι ντου-ντουρου και τέτοια).Γενικά έχει ελάχιστα multisamples που να ταιριάζουν σε αυτό το ύφος (2 άντε 4-ό,τι κάνεις με αυτά). Τα strings είναι το δυνατό σημείο και το Pipe organ επίσης καλό.Harpsichord έχει ένα ικανοποιητικό. Βέβαια στο tr61 άμα βάλεις μνήμη μπορείς να φορτώνεις δικά σου multisamples. Πάντως το yamaha είναι αρκετά καλό μηχάνημα , είναι κρίμα να το δώσεις.Μην περιμένεις κάποιο συνθ να είναι τέλειο σε όλα.Κάτι κερδίζεις , κάτι χάνεις.
 11. Πιστεύω ότι το κράτος οφείλει να ρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και μέσω της νομοθεσίας περί εργαζομένων να προασπίζει τα δικαιώματα τους , εξασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για όλους.Δε γίνεται να βασιζόμαστε στη..μεγαλοψυχία του εργοδότη. Το βασικό πρόβλημα στον ιδιωτικό τομέα είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία ! Για παράδειγμα κάποιος δουλεύει υπερωρίες χωρίς να πληρώνεται , πράγμα παράνομο , και δε μπορεί να κάνει κάτι για αυτό από το φόβο της απόλυσης.Στα χαρτιά τα πράγματα φαίνονται καλύτερα (σίγουρα κάτι είναι και αυτό και σε κάποιες περιπτώσεις χύθηκε αίμα για να επιτευχθεί) , αλλά δυστυχώς στην πράξη το σύστημα ευνοεί τον εργοδότη εις βάρος του υπαλλήλου του. Επίσης για να κρίνουμε την οικονομία μιας χώρας σημασία έχει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών , όχι οι αριθμοί και οι εκθέσεις που συχνά «μαγειρεύονται» από την πλουτοκρατία και τους εκπροσώπους της.Και η προπαγάνδα του Σημίτη έλεγε και παρουσίαζε νούμερα ότι πάμε καλά και 5 χρόνια μετά γίνεται ό,τι γίνεται... ΥΓ Η δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της εξασφαλίζεται συνταγματικά.
 12. @ thanasisk Φίλε ειλικρινά δεν ξέρω πώς είναι τα πράγματα σε άλλες χώρες αλλά φοβάμαι πως δεν πάνε καλά.Πιστεύω ότι το κράτος πρέπει να ελέγξει πιο αυστηρά όλο το εργασιακό στον ιδιωτικό τομέα προς όφελος των εργαζομένων και όχι των μετόχων και των ιδιοκτητών. @ bassbill Δεν τους ενδιαφέρει αλλά είδαν πως η κυριαρχία του μέσου δημιούργησε και μεγάλη δυσαρέσκεια σε μερίδα των πολιτών-ψηφοφόρων και φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος , γιατί δεν τους αρκούν μόνο οι κομματικές ψήφοι.Προσπάθησαν να συμβιβάσουν κάπως τα πράγματα.Όποια και αν ήταν τα κίνητρα πάντως , οι προσλήψεις έγιναν εκ των πραγμάτων δικαιότερες στατιστικά , χωρίς αυτό να σημαίνει πως το μέσο δεν κυριαρχεί , όπου υπάρχει η δυνατότητα για κάτι τέτοιο. @ gdevelek Τα διάβασα πρώτα αλλά δε μπορώ να θυμάμαι τι έγραψε ο καθένας.Ο πληθυντικός αφορούσε όσους έχουν τέτοιες απόψεις γενικά.Μερικές απαντήσεις βγάζουν μίσος για το Δημόσιο και τους υπαλλήλους του.
 13. Τρισάθλιο το κείμενο με τα ποντίκια , γραμμένο προφανώς από σκληροπυρηνικούς Νεοφιλελεύθερους με κλασσικό –made in USA- όνειρο τυχοδιώκτη wannabe καπιταλιστή : Να φτιάξει εταιρία σε τρεις ώρες και να αρχίσει κατευθείαν να πλουτίζει (βάζοντας άλλους να δουλεύουν 10 ώρες σαν σκλάβοι). Tο πιο δυσοίωνο από αυτή αυτή την κρίση είναι πως κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν πολύ κόσμο από την ουσία του προβλήματος.Λες και για όλο αυτό το χάλι φταίνε αποκλειστικά και μόνο οι κομματικές προσλήψεις.Ούτε λόγος για την ασυδοσία των τραπεζών (που πήραν αμέσως δωράκι πολλά δις όταν κλάφτηκαν-γιατί ταχα μου κινδύνευσαν!) , τον σκοτεινό ρόλο κολοσσιαίων χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων τύπου Goldmann Sachs , που κρατάνε ομήρους ολόκληρα κράτη , την υπονόμευση του ευρώ από τους αμερικάνους και γενικά για την ανεξέλεγκτη συγκέντρωση πλούτου σε λίγους εις βάρος των πολλών.Για την απροθυμία και ανικανότητα του κράτους να εφαρμόσει ένα δίκαιο σύστημα φορολόγησης που θα τα πάρει –επιτέλους- από όσους έχουν να τα δώσουν αλλά γλιτώνουν με διάφορα μέσα (φοροδιαφυγή-ψεύτικα στοιχεία , κονέ , λαδώματα και λοιπές λαμογίες που μια χαρά κυριαρχούν στο χώρο των επιχειρήσεων). Σας αρέσει η κατάσταση στον ιδιωτικό τομέα ή μήπως απλά φθονείτε τους δημ.υπαλλήλους ; Η κλεψιά δεδουλευμένων , η ανασφάλιστη εργασία , οι αναγκαστικές υπερωρίες-συχνά απλήρωτες- , ο φόβος της απόλυσης , το κακό κλίμα , ο ανταγωνισμός-χαφιεδισμός μεταξύ υπαλλήλων , όλα αυτά κυραρχούν στον αγαπημένο σας ιδιωτικό τομέα. Το κράτος μέσω θεσμών θα έπρεπε να παρεμβαίνει περισσότερο στον τρόπο λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων με σκοπό να προστατεύσει τα δικαιώματα του εργαζομένου , του αδύναμου. Επειδή το Δημόσιο έχει τα στραβά του , δε σημαίνει πως πρέπει να το καταργήσουμε και να τα δώσουμε όλα στο ιδιωτικό κεφάλαιο , αλλά να δούμε πώς θα το βελτιώσουμε.Το ίδιο κάνουν και με τα Πανεπιστήμια.Τα αφήνουν να ρημάξουν ώστε να δεχθούμε ωσάν σωτήρες τους ιδιώτες σε αυτό το χώρο.Που έχουν ως αποκλειστικό σκοπό το μέγιστο κέρδος. Επίσης μερικοί φαίνεται έχουν μείνει στις αρχές του 80 όσον αφορά τις προσλήψεις στο δημόσιο.Έχουν γίνει σημαντικά βήματα (όπως ΑΣΕΠ και λοιποί διαγωνισμοί) που έχουν ως στόχο να κάνουν τις προσλήψεις αξιοκρατικές και δίκαιες.Σίγουρα έχουμε δρόμο μπροστά μας μέχρι την κατάργηση του Μέσου αλλά δε μπορούμε να ακυρώνουμε τις προσπάθειες που έχουν γίνει.Τα τελευταία χρόνια πολλοί μπαίνουν στο δημόσιο με το σπαθί τους , δεν είναι όλοι λαμόγια και κομματόσκυλα.
 14. Συμφωνώ κι εγώ ότι τα πολύ πλούσια pads με "κίνηση" όσο ωραία κι αν είναι , δεν κάνουν για ροκ συνοδεία.Προτιμώ κάτι με απαλό και διαυγή ήχο.Επίσης καλό είναι να αλλάζεις και την ένταση όσο παίζεις με expression pedal ιδανικά , ή με άλλο controller , ακόμα και με το master volume.Το να παίζεις όλη την ώρα μόνο συγχορδίες μπορεί να γίνει κουραστικό.Ο όποιος συνδυασμός μουσικότητας-φαντασίας-πόρωσης-σπουδών-ακουσμάτων-έμπνευσης της στιγμής δίνει το τελικό αποτέλεσμα.
 15. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.Αν και με δελεάζει πιο πολύ το ρολαντ για να έχω ήχους από δύο διαφορετικές εταιρίες , μάλλον κλείνω προς το korg που θα το φέρω πιο γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα.Έτσι κι αλλιώς ιδανική λύση δεν υπάρχει.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.