Προς το περιεχόμενο

timos

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    39
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από timos

  1. Μιλας με γριφους γεροντα Μαυραστερη! ;D ;D.
  2. Χαχα, ε ναι, τωρα που εχει πεσει το franchise του ελληνα lover στη Γερμανία ένας vox θα βοηθουσε. ;D Μοναχο ειμαι!
  3. Μ'αρέσεις! ;D ;D :D Superfunk, έψαξα αρκετά το φόρουμ αλλά μπερδεύτηκα περισσότερο.. Κάπου διάβασα ότι προτείνεις γενικά τον VHT ultra 6 αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πουθενά πλέον. Για τον blackstar HT-1, τον Vox AC4C1-12 και για τον Laney Cub12R έχεις κάποια άποψη; Απ' όσο ξέρω και έψαξα στην <5watt κατηγορία αυτοί "παίζουν" περισσότερο..
  4. Παιδιά το αποφάσισα, θα πάω για ενισχυτή.. Καλά τα τεχνολογικά κόλπα και τα πι-σιά αλλα ένα λαμπάτο τον έχω καημό από χρόνια.. Μετά από σκέψη είμαι ανάμεσα στον Laney Cub12R που προτείνατε αρκετοί και στον Blackstar HT-1R ( βρήκα ένα μεταχειρισμένο HT-1R metal γυρω στα 200 ευρώ και θα πάω να τον δοκιμάσω σήμερα). Το θετικό του Blackstar είναι ότι έχει και overdrive επιλογή οπότε είναι πιο ευέλικτος.. Δεν έχω βρεί όμως τον Laney πουθενά να τον δοκιμάσω... Έτσι μου ρχεται να κάνω καμιά τρέλα και να τον παραγγείλω από Thomann στα τυφλά.. ::) :P Αύριο πριν τις 12 θα μπορούσε να είναι εδώ το μωρό μου ;D ;D
  5. Ναι ρε φίλε, αλλά άλλη φάση η θάλασσα! ;D ;D ;D
  6. Καρφί στο mic input ναι και με ASIO4all.. Μέχρι πριν λίγο καιρό δούλευε αλλά πλέον μόνο white noise βγάζει.. Μιλάμε τελείως μάπα ο ήχος και είχα ξενερώσει.. Γι'αυτό σκεφτόμουν ένα μικρό ενισχυτάκο Για κάρτες ήχου ξέρω πολύ λιγότερα απ'ότι για ενισχυτές οπότε είναι ακόμα πιο επίφοβη η αγορά. Για πρότεινε καμία αν μπορείς.. Ωραία, ας πούμε ότι θα αγοράσω καλά ακουστικά γύρω στα 100 ευρώ (εφόσον το θέμα ήταν να μην ενοχλώ τους γείτονες), και αλλα 200 περίπου (?) για μια κάρτα ήχου. Πέρα από την ευελιξία, σε τί υπερέχει αυτό το σύστημα από ένα Blackstar HT-1 (ας ξεχάσουμε τους γείτονες για λίγο) δεδομένου ότι δεν είμαι και πολύ των εφφέ (Blues, Rock, Jazz παίζω)?
  7. ΟΚ! Θα το ψάξω περαιτέρω αν ειναι! Μήπως έχεις να προτείνεις κάρτα ήχου και κάποια ηχεία σαν δείγμα ώστε να ξέρω που να κινηθώ;
  8. Ευχαριστώ πολύ όλους και πάλι για τις απαντήσεις και γενικότερα για την εποικοδομητική συζήτηση. Η εστία αποτελείται από αυτόνομα διαμερισματάκια οπότε δεν έχει και μεγάλη διαφορά από μια κανονική πολυκατοικία. Μένω μόνος μου οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχώ για συγκατοίκους.. Όσον αφορά το guitar rig σημαίνει ότι θα χρειαστεί και να αγοράσω κανονικό desktop pc. Μέχρι στιγμής έπαιζα με guitar rig από laptop και κάτι ψωροηχεία των 30 ευρώ.. Για κάποιο λόγο όμως σταμάτησε να δουλεύει και οταν plugaρω την κιθάρα απλά δεν βγάζει ήχο. desktop pc+Καλή κάρτα ήχου+καλά ακουστικά πάμε over 800 ευρώ οπότε πιστεύω ενας μικρος ενισχυτής συνεχίζει να συμφέρει. Νομίζω κλίνω προς τον μεταχειρισμένο blackstar ht-1 των 170 ευρω.. Τι πρέπει να προσέξω πριν τον αγοράσω; Πως μπορώ να τσεκαρω ότι είναι οκ; Εγγύηση από το μαγαζί δεν υπάρχει..
  9. Ναι, μου άρεσε και εμένα πολύ. Τον έχω βρει και μεταχειρισμένο γύρω στα 170 ευρώ αλλα φοβάμαι να τον αγοράσω.. δεν θέλω να μου βγάλει προβλήματα!
  10. Mε ανησυχεί επειδή έχοντας δοκιμάσει τον Blues Junior που και αυτός είναι 15watt, δεν μπορούσα να τον ανεβάσω πάνω απο το 2-3 σε ένταση γιατί γινόταν χαμός.. Απλά δεν θέλω να περιορίζω τον ενισχυτή τόσο πολύ. Το ότι o cub12r έχει επιλογή 1watt είναι πολύ καλό αλλά δεν μπορώ να τον βρώ πουθενά να τον δοκιμάσω!
  11. Μπορείς μήπως να στείλεις κανένα how-to link? Έχω το guitar rig αλλά με τα ηχεία που έχω οι midi ήχοι στα κινητά καλύτερα ακούγονται.. ;D Τι ακριβώς χρειάζομαι; Κάρτα ήχου και μια καλή καμπίνα;
  12. Σύμφωνοι! Απλά το αυτί μου δεν ειναι ακόμα εξοικειωμένο/ προπονημένο με λαμπάτους ήχους και δεν θέλω να κάνω καμιά μ*****α και πετάξω 300 ευρώ σε κανά σαπιοκούτι... Με ενδιαφέρει δηλαδή αρκετά η ποιότητα.
  13. Σας ευχαριστώ για τις γρήγορες απαντήσεις! 1) Αναφέρομαι σε φοιτητική εστία.. Ενα δωμάτιο. Αυτό. ;D Ελπίζω επειδή γύρω μου μένουν άλλοι φοιτητές να είναι λίγο πιο ανεκτικοί.. 2) Σίγουρα ψάχνω καλά καθαρά σαν βάση αλλά θέλω να έχω και αυτό το "άρπαγμα" του λαμπάτου όταν ανεβάζεις ένταση. Αλλά το θέλω χωρίς να τρίζουν τα πατώματα γιαυτό και ψάχνω λίγα watt. Τώρα για full distortion μάλλον θα χρειαστώ πετάλι..
  14. Καλησπέρα σε όλους, Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι μετά απο 7 χρόνια εξάσκησης με ένα frontman των 10watt, αποφάσισα επιτέλους να δοκιμάσω την τύχη μου με έναν μικρό λαμπάτο για το σπίτι. :D ;D Budget διαθέτω γύρω στα 350 ευρώ, μάξ 400. Kύριο κριτήριο ειναι να μπορώ να παίξω με τον ενισχυτή σε δωμάτιο (και blues junior δηλαδή να βρώ σε προσφορά για 300 ευρώ ΔΕΝ έχει νόημα να τον αγοράσω!) Πρίν ξεκινήσω με τους ενισχυτές έχω μερικές ερώτησεις: 1) Έχει μεγάλη σημασία αν για εναν ενισχυτή γύρω στα 5 watt το ηχείο είναι 8", 10" ή 12"; 2) Στα μαγαζιά όταν δοκιμάζουμε ενισχυτές είναι νορμάλ να σου δίνουν αυτόν που δοκίμασες και όχι έναν πακεταρισμένο; Που ξέρω εγώ αν είναι κακομεταχειρισμένος, αν έχει πέσει κάτω κτλ. κτλ. 3) Αξίζει να αγοράσω ενισχυτή που δεν έχω ακούσει; Δυστυχώς δεν μπορώ να τους βρώ όλους στα μαγαζιά εδώ στη Γερμανία. 4) thomann.de ή musicstore.de ; Βλέπω στο musicstore.de έχουν καποιους ενισχυτές λίγο πιο φθηνούς επειδή είναι απο επιστροφή. Είναι επίφοβο να αγοράσω κάποιον από αυτούς; Έχω στα υπόψιν μου τους: 1) Vox AC4C1-12: Δοκίμασα σε μαγαζί το ίδιο μοντέλο αλλα με 10άρι ηχείο. Μου άρεσαν πολύ τα καθαρά του αλλά τον βρήκα πολύ "δυνατό". Ίσως να είναι λίγο δύσκολο να τον αξιοποιήσω στο σπίτι και αυτό με ανησυχεί λιγο. Τον έχει βεβαια και σε προσφορά ο θωμάς οπότε το σκέφτομαι ακόμα.. 2) Vox AC4 TV: Δεν βρήκα πουθενά να τον δοκιμάσω αλλά μου άρεσε το γεγόνος ότι έχει επιλογή για 4,1 και 1/4 watt. 3) Blackstar HT-1: Τον δοκίμασα και μου άρεσε μπορώ να πώ. Σε ένταση είναι ακριβώς ότι πρέπει για δωμάτιο. Διάβασα όμως ότι δεν είναι full tube αλλά hybrid και ξενέρωσα λίγο γιατί είναι αρκετά ακριβός.. 4) Career AF tube: Δεν ξέρω αν μπορεί να βρεθεί στην Ελλάδα ( μένω Γερμανία ), είναι γερμανική μάρκα απ'ότι μου είπανε, 5 watt, 12άρι ηχείο και με 2 κανάλια (high και low). Τον δοκίμασα και μου άρεσε παρα πολύ! Κατάλληλη ένταση, και κατάλαβα διαφορά με το 12αρι ηχείο. Κάνει 300 ευρώ. Όποιος έχει καμιά ιδέα για αυτη την μάρκα ας ενημερώσει! 5) Laney Cub8: Τον δοκίμασα, ωραία καθαρά νομίζω και είχε έναν ιδιαίτερο crunchy ήχο. Σχετικά φθηνος. 6) Laney Cub 12R: Δεν τον έχω δοκιμάσει αλλά με δελεάζει το 12αρι ηχειο και το γεγονος οτι υπάρχει επιλογή για 1watt. Είναι 15watt ομως ρε γμτ και με ανησυχει αυτο.. Δεν θέλω να τον αγοράσω και να τον έχω να ψιθυρίζει.. 7)Ibanez TSA5TVR: Έχει ενσωματωμένο το Tubescreamer. Τον δόκίμασα και μου φάνηκε αρκετά ευέλικτος. Αυτά τα "ολίγα"! Όποιος έχει το κουράγιο να διαβάσει όλο το σεντόνι ας μου δώκει καμιά συμβουλη! Οι υπόλοιποι tl;dr ;D ;D ;D
  15. Οκ συμφωνούμε. Νόμιζα είπες το αντίθετο. C=L*T . Το T προφανώς παραμένει σταθερό για να ακούγεται κάθε φορά η Ε ίδιας συχνότητας, και το μήκος κύματος είναι το μήκος της χορδής. Το μόνο που αλλάζει όπως είπες είναι το πλάτος ( ύψος ) της ταλάντωσης αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον χρόνο ταλάντωσης. Δηλαδή χτυπώντας 2 χορδές διαφορετικής διαμέτρου τίποτα δε μας λέει ότι αυτή με τη μεγαλύτερη διάμετρο θα ταλαντωθεί περισσότερο. Πρακτικά το sustain οφείλεται σε άλλα πράγματα όπως το πάχος του μπράτσου, το άξιον και διάφορα άλλα, αλλά όχι από το πάχος χορδής. Όλα αυτά θεωρώντας τις μάζες των χορδών περίπου ίσες, παραδοχή που πλησιάζει στην πραγματικότητα.
  16. λες ότι αλλάζοντας χορδές αλλάζει η ταχύτητα διάδοσης του κύματος?
  17. έμενα θραύεται 184.3 σκάκι βορειοανατολικά.. έχω κάποιο πρόβλημα? :o ;D τελικά που καταλήξαμε ρε παιδιά? αν από 11άρες πέσω σε 10άρες ή 9άρες υπάρχει πρόβλημα στο truss rod ? Αν ναι πώς το καταλαβαίνω και αν όχι ποιές είναι οι νέες ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω? ιντονασιόν και άξιον?
  18. Αν κατέβω 2 νούμερα πάλι δεν θα χρειαστεί ρύθμιση το truss rod? Γιατί προτείνεις 9άρες? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος?
  19. ευχαριστώ για την απάντηση. οκ το έπιασα. Άν τελικά το truss rod χρειαστεί ρύθμιση πως θα το καταλάβω?
  20. Καλησπέρα. Φοράω στην στρατ μου 11αρες και θέλω να κατέβω σε 10αρες. Ποιές είναι οι ρυθμίσεις που πρέπει να κάνω? Το truss rod θα μείνει ως έχει η πρέπει να αλλάξω και αυτό? Αυτό είναι που με φοβίζει, τα άλλα μπορώ να τα κάνω και μόνος μου.
  21. timos

    gypsy jam θα κάνουμε?

    ευχαριστώ πολύ!
  22. timos

    gypsy jam θα κάνουμε?

    Καλησπέρα παιδιά! Θα ήθελα και εγώ να συμμετέχω με clipaκι αλλά δεν ξέρω πως να ηχογραφήσω! Υπάρχει κάποιο ειδικό πρόγραμμα για αυτό τον σκοπό?
  23. Παρεξήγησις κύριε!... :D Μιλούσα για την απόσταση της άκρης του tremolo από το σώμα της κιθάρας και όχι για την απόσταση των χορδών από τα τάστα .. Το κατά πόσα εκατοστά είναι δηλαδή floating το tremolo. Εμένα η άκρη του tremolo απέχει 0,6cm από το σώμα, η fender προτείνει 0,3. Thats all. Για την λύση μου τι λες? ;D
  24. Όταν λες σηκώματα εννοείς bends? Όταν λες dives τι εννοείς? ( Δεν τα πάω καλά με τις κιθαροπαικτικές ορολογίες :) )
  25. Μα καλά μισός πόντος action θεωρείται πολύ? ???
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου