Προς το περιεχόμενο

Alex GuitarHero

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    61
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Athens

Συμμετοχή Alex GuitarHero

0

Φήμη

  1. Πιο μαύρο μαύρο "καλω γηα μΕταλ που να πετάι φοτηες"έχει; Έ, τότε μια τρύπα στο νερό έκανε η DR. Φαντάζομαι διαφημιστικό cocept πάντως. Ο γέρος νέγρος δίπλα στο Μισισιπί να φοράει μπλέ DR. "As blue as it gets..." Τις είχα δει στο Premier Guitar προ λίγου καιρού πάντως,έχουν το γούστο τους.Θα είχε ενδιαφέρον ένα report από όποιον τις χρησιμοποιήσει.
  2. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ κι εγώ τις εντυπώσεις μου. Πράγματι,απίστευτος κιθαρίστας,έκανε ότι ήθελε και με τον τρόπο του κατέριπτε τις προκαταλήψεις περί "του εργαλείου που κάνει τον μάστορα". Τεχνική από άλλο πλανήτη,χιουμορίστας,σόου-αμερικανιά(δεν τον λέω αρνητικά,ήταν απολαυστικός),σίγουρα ένας κιθαρίστας που αξίζει να έχει κάποιος τουλάχιστον υπ' όψιν του. Έτυχε να βρεθώ κοντά στην παρέα του noiz και τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν,συμβάλλοντας κι αυτά στην ωραία ατμόσφαιρα. Έδωσε μια πολύ ωραία εξήγηση για το "mojo" των vintage οργάνων ποθ κάποιοι μπορεί να μην είχαν ή έχουν υπ' όψιν τους,περί των συχνοτήτων που περνούν μέσα από το ξύλο και το επηρεάζουν με τον τρόπο τους. Τέλος,...το κοινό μάλλον ήταν ψιλοκρυφοκάφρικο,αν αναλογιστεί κανείς πως όταν ξεκίνησε τις "μεταλο-αηδίες" (όχι δεν έχω κάτι ενάντια στη μέταλ,την ακούω κι αυτήν),έπεσε χειροτκρότημα με το τουλούμι. Θα συμφωνήσω με αυτό που λέχθηκε παραπάνω περί μέσης της εβδομάδας και χώρου.Θα μπορούσαν να υπάχουν μάλλον και καλύτερες συνθήκες για ένα τέτοιο event. Παραταύτα,ήταν πράγματι ένα ωραία απόγευμα! Thanks noiz!
  3. Όπως είπα μερικώς και σε άλλο topic (αυτό με το metal solo http://www.noiz.gr/index.php?topic=178777.new#new) και όπως προείπαν και άλλα μέλη,καλό είναι με τον τρόπο σου να δείχνεις πως μεριμνάς για κάποια πράγματα ωστέ να αντιμετωπίζεσαι με την αντίστοιχη σοβαρότητα και σεβασμό.Εν συντομία (και όπως τουλάχιστον τα αντιλαμβάνομαι εγώ) είναι τα εξής: 1.Επειδή το μόνο μέσο επικοινωνίας στα fora είναι το γραπτός λόγος,όταν είναι προσεγμένος και ορθογραφημένος,δηλώνει πως σέβεσαι τον αναγνώστη.Δεν θα τριγυρνούσες ατημέλητος,με βρώμικα ρούχα,να ζέχνεις,να χοροπηδάς και να φωνάζεις αν πήγαινες σε ένα κατάστημα να ρωτήσεις κάποιον για μία πληροφορία φαντάζομαι.Η αναλογία είναι αντιληπτή. 2.Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να απαντήσει,οπότε ό,ποιος δίνει τον χρόνο του,χάρη μας κάνει. 3.Δεν απαντάμε αν δεν έχουμε κάτι ουσιαστικό να πούμε.Βέβαια όσοι λένε κάτι,θεωρούν πως καλώς το λένε,ωστόσο μια δεύτερη σκέψη δεν βλάπτει.Ώρες-ώρες,καλύτερα να μασάς,παρά να μιλάς. 4.Καλό είναι να κρατάμε κατά νου πως ένα καλό post κάνει το noiz ένα χρησιμότερο εργαλείο για ό,σους αγαπούν τη μουσική. 5.Πάντα υπάρχει κάποιος που ξέρει κάτι παραπάνω από εμάς,οπότε οι "ξερολισμοί" μόνο να μας εκθέσουν μπορούν. Όλα αυτά βέβαια δέον να είναι αμοιβαία.Όσοι φαίνονται αδαείς δεν είναι απαραίτητα παιδαρέλια,μα και τα "παιδαρέλια" ακόμη,κρίμα είναι να γίνονται κόκκινο πανί.Κάποιοι από αυτούς είναι πιθανόν οι μελλοντικοί μεγάλοι μουσικοί.Κρίμα δεν είναι να συμβάλουμε στο να γίνουν άλλη μία συμπλεγματική βεντέτα; Βέβαια και το σπυράκι μας θα το σπάσουμε και την πλάκα μας θα την κάνουμε,αλλά σε πλαίσια ευγένειας και μουσικής αλλυλεγύης πάντα. Τέλος,Pit, επιδή είμαστε όντως κοντά ηλικιακά,σε παρακαλώ,είναι κρίμα να δίνουμε λαβές για αυθαίρετες γενικεύσεις προς τους νεαρούς μουσικούς.Ήδη υπάρχουν στερεότυπα και προκαταλήψεις,ας μην τις ενισχύουμε με την πλημελή συμπεριφορά μας.Τώρα ξέρεις πιστεύω τι πάει στραβά και καταλαβαίνω πως οι προθέσεις σου δεν είναι άσχημες. Αυτά από εμένα,ελπίζω να μην κούρασα.
  4. Συνφορουμίτη Marathon αυτό που λέτε μάλλον πρόκειται για το string damper που χρησιμοποιεί και εμπορεύεται η Jennifer Batten.Παρουσίαση εδώ: http://www.powerpresskits.com/PPKs/index.aspx?PPK=758 Αν όντως όμως το γνωρίζετε και πράγματι χρησιμοποιεί καποτάστο,παραθέστε ένα link να το δούμε κι εμείς!
  5. Έλα μου ντε! ;D ;D Να διευκρινήσω ότι δεν ανήρτησα τον πίνακα ως τεκμήριο "καλού" η "κακού" παίκτη(αλλοίμονο,με τέτοια ονόματα...) αλλά θέλωντας να φανεί ότι διαφορετικοί παίκτες,διαφορετιού υποβάρθρου και είδους έχουν την ικανότητα να παίζουν σε υψηλές ταχύτητες και τι κάνει από εκεί και πέρα είναι άλλη ιστορία.
  6. Δεν σας κρύβω πως διαβάζοντας το θέμα σταδιακά,περίμενα κάπου και την εμφάνιση του Θοδωρή του Ζήρα.Δεν θα πω αν είναι ταχύς ή/και ουσιαστικός,θα αφήσω σε εσάς να κρίνετε.Επίσης, αν αυτό προσφέρει στην συζήτηση,παραθέτω και ένα άρθρο του guitar world, σχετικά με τους ταχύτερους κιθαρίστες. Εδώ σε μεγέθυνση. http://www.theodoreziras.com/images/50Fastestbig.jpg
  7. Αυτό ήθελα να επισημάνω κι εγώ.Ίσως είναι τα δισκάκια προβληματικά.Εδκά όταν αγοράζουμε bulk δισκάκια με τις δεκάδες,συνήθως παραλείπουμε να δοκιμάσουμε άλλημάρκα.Έχειόντως έτσι για εσάς?
  8. Είναι υποκειμένικό αυτό ως ένα βαθμό.Έχω εμπειρία από μία μόνο Dean,η οποία δεν ήταν άσχημ,ίσα ίσα. http://www.thomann.de/gr/dean_guitars_razorback_7_255_cky.htm Σίγουρα είναι metal oriented μοντέλα τα συναφή αυτού.Δεν έχεις πάντως παρά να πας σε κάποιο μαγαζί του Νάκα και να τις ακούσεις.Ειδικά στο Guitar Shop στην Ιπποκράτους έχει ένα σκασμό.
  9. Μάλλον αυτή θα ήταν μια καλή επιλογή αφού αρχικά το budget θέτει συγκεκριμένους περιορισμούς.Πάντως με 300 ως 500 ευρώ θα μπορούσες να πάρεις ένα αξιοπρεπές πρώτο όργανο.Έπειτα αν θέλεις κάτι καλύτερο κανείς δεν σε εμποδίζει να το αγοράσεις.
  10. Να σε καλύπτει σε τι εννοείς;Φαντάζομαι εννοείς για metal λόγω Dream Theatre. Πάντως το κόστος δεν είναι απαγορευτικό για την κιθάρα,ανάλογα με τα μεγέθη σου μπορείς να την πάρεις από τώρα και να δοκιμάσεις μόνος σου το τί και το πως.Βεβαίως ό,τι πληρώνεις παίρνεις,έτσι;!
  11. Και οι παύσεις έχουν το νοημά τους,προς Θεού,αλλιώς δεν θα υπήρχαν.Όπως και η έλλειψη παύσεων.Από εκεί και πέρα είναι θέμα στυλιστικής πιστότητας μάλλον,καλλιτεχνικής επιλογής και προτίμησης. Παραθέτω ένα βίντεο του John Cage συνθέτη(? ή επινοητή) του "4 minutes 33 seconds" να μιλά για τη σιωπή.
  12. Κάνεις να μου δώσει τη γνώμη του παρακαλώ;! ;D
  13. Καλησπέρα! Θα ήθελα να ζητήσω την πολύτιμη γνώμη όσων θα ήθελαν να βοηθήσουν,καθώς σίγουρα υπάρχει κάποιος(οι) που μάλλον θα με βοηθήσουν να μάθω κάτι παραπάνω από αυτά(τα όσα λίγα) ξέρω. Έχω αποφασίσει να αλλάξω μαγνήτες στην κιθάρα μου,μια Squire Stagemaster Deluxe HSH.Θέλω να τροποποιήσω την κιθάρα ώστε ο ήχος να πάρει μια progressive metal διεύθυνση και κατά το δυνατόν να προσθέσω λιγάκι στο versatility της.Αυτό που ζητώ είναι να μου πείτε εάν εντοπίζετε κάποιο πιθανό πρόβλημα στη συνλειτουργία των μοντέλων αυτών,ηλεκτρικά ή ηχητικά, το οποίο αγνοώ.Να αναφέρω επίσης ότι το budget μου έχει απόλυτο όριο τα 300 ευρώ.Παραθέτω μοντέλα και τεχνικά χαρακτηριστικά για ό,ποιον τυχόν διευκολύνουν. Για την κάθε θέση λοιπόν έχω ως τωρα υιοθετήσει ως προτεινόμενους τους εξής: Bridge: DiMarzio DP200 Steve Morse Model Bridge Ceramic,output 450,resistance 9.94 Middle: DiMarzio DP180 Air Norton S Ceramic,280,resistance 11,21 Neck : Dimarzio DP165 Breed Neck Alnico 5,325,resistance 10,39 Ευχαριστώ!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου