Προς το περιεχόμενο
Εκμεταλλευτείτε τις νέες δυνατότητες της σελίδας! Περισσότερα... ×

Konstantinos Dritsas

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  7.294
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

 • Ημέρες που κέρδισε

  3

Konstantinos Dritsas ήταν Μέλος της ημέρας 14 Νοεμβρίου

Konstantinos Dritsas είχε την πιο δημοφιλή συμμετοχή!

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

129 Excellent

Σχετικά με τον Konstantinos Dritsas

 • Rank
  aka cos_dr
 • Ημ/νία γέννησης 12/09/1975

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Gear List
  Hard: Korg Triton Le w/EXB-SMPL, Roland V-synth w/VC-1 D50, Piano Allison, M-Audio Keystation ES, Novation Zero SL MkII,
  M-Audio AV-30, AKG 141 Studio mkII, Fender Squier Stratocaster Affinity, Lexicon lambda, JBL LSR 305
  Soft: Sonar X3 Producer, Κοmplete 10, KONTAKT, Various VST Instruments.
 • Επάγγελμα
  Iδιωτικός Υπάλληλος - Εισοδηματίας
 • Facebook
 • Τόπος
  Athens, GR

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

651 προβολές προφίλ
 1. Konstantinos Dritsas

  Sonar ...help needed

  δες το manual για αναλυτικές λεπτομέρειες γιατί βαριέμαι να γράφω. Υπάρχει λογική πάντως και τα πράγματα δεν ειναι τόσο διαφορετικά από το cubase. Μάλιστα είναι πιο απλά, τουλάχιστο από το cubase που άφησα εγώ. Το πως βλεπεις τα track στην κονσολα είναι το πως τα ανοίγεις. Μπορούν να μετακινηθούν αυτά. Συνήθως σε όλα τα daws φτιάχνεις ενα template με το πως συνήθως δουλευεις και από εκει και πέρα η σειρά στον μίξερ θα φαίνεται αντίστοιχα. Δεν υπάρχει ένας τρόπος. Εξατομικεύεται στον καθένα μας ανάλογα με το τι χρησιμοποιεί. Προσωπικά την δομη track, effects και το editing και άλλα πάντα τα έβρισκα πιο εύκολα και εξίσου πλούσια με το cubase. Ιδιαίτερα τα effects και το routing ειναι πολύ καλύτερα δομημένα. Με μια επιφύλαξη για τις πιο νεες εκδόσεις του cubase. Θεωρώ πως σαν βαση το sonar ειναι πολύ πιο απλό και εύχρηστο σε αυτό το κομμάτι.
 2. Konstantinos Dritsas

  Sonar ...help needed

  To simple instrument track είναι μια επιλογή στο insert track που ουσιαστικά σου φτιάχνει ενα track με συνδυασμένες δυνατότητες audio και midi. Συνήθως με ένα τέτοιο track ανοίγει ένα soft synth αν επιλέξεις να κάνεις insert soft synth. Το ιδιο δηλαδή που κάνει το cubaes. Αυτό όμως το track το simple που έκανες insert, πρέπει να το συνδέσεις με ενα soft synth και τουλάχιστο οσο αφορά το midi έχει περιορισμένες δυνατότητες editing σε σχέση με ενα ανεξάρτητο midi track. Αν θελεις να κανεις insert ενα synth θα κανεις απο το tab insert ένα soft synth και θα σου ανοιγει ένα τέτοιο track ετοιμο για παίξιμο να το πουμε λαικά. Από εκεί και πέρα αν το synth σου ειναι πολυκάναλο π.χ,. και θέλεις εκτεταμένες δυνατότητες midi editing θα προσθέτεις midi track και οχι simple instrument tracks.
 3. Εγώ αγαπώ την ακουστική και την ηλεκτρική κιθάρα. Θέλω απλά να μάθω να παίζω ότι παίζω στα πλήκτρα. Το μόνο μου εμπόδιο ο χρόνος. Ευτυχώς επειδή υπάρχει μια μουσική παιδεία και μια ενασχόληση δεκαετιών με τη μουσική και τη μουσική τεχνολογία μέσω των πλήκτρων, το μόνο που μένει είναι ο χρόνος. Αλλά δεν βιάζομαι. Χρόνια έχουμε. Μετά τα εξήντα, που θα σταματήσει η δράση σε άλλες υποχρεώσεις θα ασχοληθώ πιο σοβαρά. Θα πάρω κανά πιτσιρικά δάσκαλο. Μόνος μου έχω καταφέρει να παίζω κάποια ακόρντα πολύ παιδικά και μπορώ να ηχογραφήσω αλλά σταδιακά . Καμια φρασούλα. Αλλά είμαι χάλια σε σχέση με τα πλήκτρα που κεντάω. Όμως θα ήθελα να παίζω καλά. Να ΄έπαιζα σαν τον nestora ή τον delta και θα έγραφα παπάδες. χαχαχαχαχαχαχαχα
 4. Konstantinos Dritsas

  Sonar ...help needed

  Τι instrument? virtual instrument? Να ανοίξεις π.χ. ενα soft synth? Δώσε ενα συγκεκριμένο παράδειγμα για το τι ακριβώς θέλεις να ανοίξεις και να κάνεις για να σου πω συγκεκριμένα. Eγώ είμαι ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ! Και μάλιστα ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ! Θέλω συγκεκριμένη ορολογία και δεδομένα για να αποδώσω στη διδασκαλία χαχαχαχαχαχαχα
 5. Konstantinos Dritsas

  Ποιό DAW χρησιμοποιείτε?

  Tι σας νοιάζουν αυτές οι πληροφορίες.................. Τέλος πάντων. Επειδή είστε εσείς και είμαι και ψιλοερασιτέχνης overclocker, τουλάχιστο ήμουν γιατί τελευταία ωριμάζω μάλλον και δεν βρίσκω νόημα σε τέτοια πράγματα και τα παρατάω σταδιακά (γιατί η ζωή μικραίνει και πρέπει αυτά που κάνεις να έχουν και ένα ουσιαστικότερο νόημα χαχαχαχαχχαχαχαχαχα) δεν τον έχω stock. Τον έχω στα 4Ghz από τα 3,5 που είναι μαμά μόνο με αύξηση του πολλαπλασιαστή γιατί είναι ξεκλείδωτος, και μάλιστα με κατεβασμένο voltage, γιατί στις στοκ ρυθμίσεις των bios οι κατασκευασταί είχαν υπερβάλλει για το συγκεκριμένο chip χωρίς νόημα και κόστος την υψηλή θερμοκρασία. Είναι ένας επεξεργαστης που ήθελε undervolting ιδιαίτερα στην στοκ συχνότητα και με undervolting φτάνει άνετα τα τέσσερα σταθερότατος. Σύστημα ψύξης είναι μια παλιά αλλά πολύ αποδοτική παρόλο που ήταν φθηνή ψύκτρα, η xigmatek nepartak, την έχω από το 2009 νομίζω Θερμοκρασίες με το undervolting, 22-24 κελσίου στο idle το χειμώνα, καμια 60 αρια σε φορτίο άνω του 85% που συμβαίνει σε παιχνίδια ή rendering video, γιατι στα μουσικά συνήθως κοιμάται ότι και να κάνεις. Με το stock voltage +4 με πέντε παραπάνω αντίστοιχα ιδιαίτερα το καλοκαίρι.
 6. Konstantinos Dritsas

  I knew

  Είναι πολύ όμορφο, από τα καλύτερα που έχω ακούσει. Στην αρχή η κιθάρα αυτή τη φορά βρίσκω πως είναι περισσότερο μπροστά από ότι θα έπρεπε και σκεπάζει και με το effect βαβουριάζει λίγο. Γενικά τα solo σε κάποια σημεία είναι λίγο πιο μπροστά από την ενορχήστρωση. Δεν έχουν το sweet spot στην κατα τα άλλα καλή συχνοτική απόδοση. Κατά τα άλλα για άλλη μια φορά η ενορχήστρωση είναι textbook και η διαμόρφωση των ήχων επαγγελματικών προδιαγραφών, δίνοντας έτσι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αξιοζήλευτο. Μπράβο. Και πολύ ωραία θέματα. Πάρα πολύ ωραία.
 7. Konstantinos Dritsas

  Sonar ...help needed

  Στο midi track έχει input (i) και output (o) πάτα στο (ο) και θα σου βγάλει τα audio tracks. Και εκεί θα διαλέξεις το track που θέλεις. Αυτό συνήθως έχει εφαρμογή στο να φτιάχνεις midi track και να τα συνδέσεις με το audio track ενός vst που εισάγεις. Στο midi track ο δείκτης μετράει το midi activity. Αν βάλεις π.χ. ένα vst instrument πολυκάναλο θα μπορεις να προσθετεις midi καναλια για να γράφεις ξεχωριστά αρκει να αναθέσεις σε πιο vst instrument αναφέρονται. Ακαδημαϊκά το midi καναλι που ανοίγεις έχει τη λογική για να γράφεις αλλά και να επεξεργάζεσαι στοιχεία ελέγχου στην αντίστοιχη γραφική αναπαράσταση των νοτων, του modulation κλπ, δηλαδή γράφεις και εχεις την δυνατότητα επεξεργασίας μετά του midi control. Συνεπως ανοίγεις midi track, οχι instrument track.
 8. Μπορεί και να υπάρχει, αλλά δεν το ρισκάρω πια.
 9. Τίποτα δεν θέλω από τον Αη Βασίλη. Εγώ ειμαι ο Αη Βασίλης μου. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
 10. Konstantinos Dritsas

  Ποιό DAW χρησιμοποιείτε?

  Εγώ πάντως την πιο ουσιαστική διαφορά την είδα λόγω της αύξησης της επεξεργαστικής ισχύος των υπολογιστών γιατί και το 2003 τα daw και τα vst ήταν σε πολύ υψηλό επίπεδο αντίστοιχο με το σημερινό. Τα ταυτόχρονα sessions όλων αυτών υστερούσαν. Τώρα πια μπορείς σε εναν καλό υπολογιστή να ανοιξεις πληθώρα τέτοιων και παράλληλα να κανεις διάλειμμα να σερφάρεις ή να βλέπεις HD video και να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον επεξεργαστή και την μνήμη. Το pc μου χασμουριέται όταν κάνω τέτοια πράγματα ταυτόχρονα. οσο και να φορτώνω. Ενω παλιά μεχρι και μπλε οθονη έτρωγες. χαχαχαχαχαχχα edit και ο επεξεργαστης ειναι τετραετίας. Που να πάρω και καινούργιο :-)
 11. Konstantinos Dritsas

  Ποιό DAW χρησιμοποιείτε?

  To sonar π.χ. από την έκδοση X2 αν θυμάμαι καλά κατάφερε να τα στριμώξει που λέμε όλα σε μια οθόνη (τουλάχιστο τα κύρια, δηλαδή ο χρήστης να έχει ταυτόχρονη πρόσβαση στα/παρακολούθηση των tracks, instruments, effects, console, midi editor κ.ά. από μια οθόνη . Επιτυχημένο και σε αυτό βοήθησε και το πως η εταιρεία τότε άκουσε το community. Το παρακολουθούσα το θέμα τότε. Άσχετο. Το παιχνίδι Battlefield V δεν άκουσε το community, ένας product manager σχεδόν τους έβρισε κιόλας τους χρήστες και έτσι το παιχνίδι έχει πέσει στις πωλήσεις τραγικά και ο product manager απολύθηκε. Στην εποχή μας με εντυπωσιάζει και ιδιαίτερα με το internet το πόσο άμεσα αμφίδρομη είναι η επικοινωνία developers και χρηστών και μάλιστα με την επιρροή και στο μουσικό software ακόμα και των ερασιτεχνών χρηστών σαν εμένα. Μας έφερε όλους πιο κοντά και είμαστε όλοι παράγοντες και η δημιουργία και εκτέλεση μουσικής είναι πιο προσιτή και άμεση από ποτέ . Το δημόσιο και να πέφτει ο μίσθουλας χωρίς να σε πειράζει κανένας πάντως, εξακολουθεί να είναι η πιο εκλυστική επιλογή εις την ελληνική επικράτεια. χαχαχαχαχαχαχχαχα
 12. Konstantinos Dritsas

  Ποιό DAW χρησιμοποιείτε?

  H προτίμηση είναι και συνάρτηση με τι εξοπλισμό δούλευε παράλληλα ο καθένας (π.χ. οργανα φυσικά ή virtual) σε βάθος χρόνου. Οι ατομικές ανάγκες μάλλον καθόρισαν και την επιλογή μέσω και της συνήθειας. Εγώ π.χ. πέρασα από το cubase στο sonar πριν καμια 15αριά χρόνια λόγω των synth και virtual synth και effect επιλογών μου γιατί στις αντίστοιχες άρχισε να υπερτερεί σε αυτό το θέμα over του ανταγωνισμού με μεγαλύτερη αμεσότητα και πρακτικότητα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Αυτό εξαλείφθηκε διότι και ο ανταγωνισμός ακολουθεί με προσθήκες και στο σήμερα έχουν φτάσει όλα να είναι πανομοιότυπα σε λειτουργίες. Και το αντίστροφο για το Sonar. Εκεί που έλεγα, αχ να το είχε αυτό το Sonar που είδα στο άλλο, σε λίγο το αποκτούσε και αυτό. Αλλά αυτά καθορίζουν την επιλογή. Για ένα διάστημα ήθελα να παω στο ableton που το έχω από bundle όταν πήρα π.χ. το novation zero και ήταν συνεργάσιμο αλλά ήδη το sonar είχε αποκτήσει αυτά τα οποία κάνει το ableton και έτσι δεν το έκανα. Είναι υποκειμενικό λοιπόν το θέμα το τι είναι καλύτερο. Για τον καθένα εξατομικεύεται ανάλογα με τις ανάγκες του. Τώρα υπάρχουν κάποια που λέμε εμείς στο χωριό industry standard που και αυτά κατά τη γνώμη μου αναφέρονται πάλι ανάλογα τις τάσεις που χρησιμοποιούν σε συγκεκριμένα στυλ. Το έχουμε ξανασυζητήσει πολλές φορές το θέμα. Αντικειμενικά καλύτερο δεν υπάρχει λοιπόν. Εξαρτάται από τον καθένα μας. Παντως για το Sonar σε αυτά που είπε ο SF συμφωνώ κι εγώ. Γι αυτά το βρίσκω πολύ καλό. Και πλήρες. Πολύ πλήρες στην έκδοση του σήμερα.
 13. Αυτό θα είναι καλό γιατί θα φέρει την ανάπτυξη και τη δημόσιοοικονομικη πειθαρχία μέσω των συνεχών αλλαγών κλάδων για να μην βγαίνει ένας με το ίδιο αντικείμενο για δεκαετίες στη σύνταξη. Καινοτομία με τη θεσμοθέτηση του DIVERSITY στο ΔΗΜΌΣΙΟ. I LOVE IT! Το θέμα είναι τι θα πει ο ΣΟΡΟΣ και ΤΙ στάση θα κρατήσει ο ΠΟΥΤΙΝ. Πάντως τα νούμερα δεν βγαίνουν για την γκομενα. Μόνο για το komplete kontrol. Χαχαχαχαχαχα
 14. Μόνο ο ΣΟΡΟΣ μπορεί να τον διώξει. Εμένα ο Αι Βασίλης πρέπει να μου φέρει αυτό γιατί μου αξίζει. https://www.native-instruments.com/en/products/komplete/keyboards/komplete-kontrol-s49-s61/ είμαστε στις διαπραγματεύσεις. Και επειδή ήμουν πολύ καλό παιδί φέτος πρέπει αν είναι σωστός να μου φέρει και αυτή για να παίζω μαζί της. χαχαχα;χχαχαχαχαχαχαχα
×

Χρήσιμες πληροφορίες

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύχρηστη. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.