Προς το περιεχόμενο

VinnieT

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    159
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από VinnieT

  1. Είναι combo 2x12 με τα στανταρ μεγαφωνα celestion GT-75, δεν τον εχω δοκιμασει σε studio να δω πως θα συμπεριφερεται. Είναι γεγονος οτι μεσα στο δωματιο λογω συντονισμων και αντιλαλου ξυρίζει πολυ! Επειδη είσαι γνωστης του ενισχυτη τι overdrive θα προτεινες για δοκιμη-αγορα πέρα του sd-1 που έχω, καποιο απο τα πεταλια της marshall, jackhammer ή gunvor θα εκανε?
  2. Τον έχω στα 25watt και παιζω με master volume στο 3 και preamp 10. Οσο ανεβαζω την ενταση νιωθω οτι ο ήχος αδειαζει κατα καποιο τροπο. Επίσης όσο αυξανω την ένταση ο ήχος γίνεται πολυ πριμος, με αποτέλεσμα να έχω το treble στο 3-4 maximum ενώ στα ίδια επίπεδα έχω και το middle. Για να βγαλω εναν ήχο οσο πιο κοντα στα γουστα μου πρέπει το drive στο SD-1 να είναι σχεδόν στο τέρμα και το tone παλι κάτω από τη μέση. Είναι το μοντέλο με τις 6L6. Για να πω ότι βγαζω εναν λίγο πιο σκληρο ηχό πρέπει το sensitivity να είναι περίπου στη μέση αλλά η χροιά όσο δυναμώνω πάλι αλλοιώνεται. Έχω εναν ΤΒ-6 Seymour Duncan distortion στην κιθαρα μου.
  3. Tο Satchurator είναι εξαιρετικο πεταλι και παλιοτερα το χρησιμοποιουσα πολυ σε ενισχυτες μου με καλο καθαρο. απλα οπως είπες και εσυ το βαζεις σε καθαρο καναλι, για να ακουστει ο ενισχυτης χρειαζεται εκτος απο volume και preamp(είναι μονοκάναλος), επομενως το preamp δεν μπορω να το εχω στο 0. Οσο χαμηλα και αν το βαζω λοιπον δινει χρωμα στον ηχο που μου αρεσει πολυ, το θεμα ειναι οτι δεν συνεργαζεται με το Satchurator. Σκεφτόμουν κάποιο overdive τυπου zakk wylde αλλίως δεν ξερω ποιο distortion pedal θα μπορουσε να συνεργαστει με μη τελειως καθαρο ήχο.
  4. Καλημέρα στη παρέα, είμαι σε δίλημμα ανάμεσα στο τι πετάλι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω προκειμένου να πάρω λίγο γκάζι παραπάνω. Αρχικά να πω πως έχω έναν marshall jcm900 2502 (combo). Χρησιμοποιώ μόνο το preamp gain του και όχι το sensivity που έχει γιατί μου ακούγεται άσχημα(αργότερα έμαθα ότι ειναι ψηφιακο gain). Έχω ενα boss sd1 και ενα vox satchurator. Επειδη ακομα και με το preamp χαμηλα ο ηχος ειναι χρωματισμενος το satchurator δεν ακουγεται καλα επομενως δεν το χρησιμοποιώ. Χρησιμοποιώ το sd για να boostarw τον ενισχυτη αλλα ο ηχος δεν ειναι τοσο hard οσο θελω. Η απορία μου ειναι η εξής: θα ήταν προτιμότερο ένα overdrive λιγο πιο δυνατο απο το sd ωστε να μου γεμιζει τον ηχο και αν ναι ποιο ή αν όχι, ποιο distortion θα μπορουσα να χρησιμοποιησω ωστε να εχω το preamp του ενισχυτη στη μεση περιπου και να δενει μαζι με το χρωματισμο που δίνει ο ενισχυτης; ευχαριστω!
  5. Σε ευχαριστω, ησουν κατατοπιστικοτατος!
  6. Οτι τυπο λαμπας και να διαλεξω, ψαχνοντας- ρωτωντας, παντα μιλαμε για κατηγορια 6L6 τυπου, οχι για El34 ή κατι αλλό;
  7. Ενας πωλητης- τεχνικος σε γνωστο μαγαζι μου ειπε να μην κανω καν biasing και να τις αφησω να παρουν οτι ρευμα δινει ο ενισχυτης (ωστοσο ολοι αναφερουν εδω τη διαδικασια του biasing σαν απαραιτηση) , αλλαγη χρειαζονται σχετικα αμεσα γιατι κανουν κατι θορυβους, φυσιματα και εχουν αυξομειωσεις στον ηχο. Ψαχνοντας στο ιντερνετ ειδα οτι οι 6l6 είναι μεγαλη οικογενεια λαμπων και εχουν διαφορους τυπους. Σκεφτομουν να τις παρω απο εξω και να τις παω σε τεχνικο να τις βαλει αν οντως ειναι απαραιτητο και το biasing. Σχετικα με το σπευ, χρησιμοποιησα το wd40, ελπιζω να μην εχω θεμα...
  8. Σε ευχαριστω, οταν λεμε 6l6GC μιλαμε και για 5881?
  9. Ψαχνοντας λιγο το τυπο του ενισχυτη και τις διαφορες του απο αλλους jcm900 (υπαρχουν πολλοι απο οτι καταλαβα) είδα οτι κυκλοφορησαν σε δυο εκδοσεις και με EL34 και με 6L6. Επειδη η ωρα αλλαγης πλησιαζει να προτιμησω 6L6 ή 6l6GC;
  10. Καλημέρα σε ολη τη παρεα, εχω εναν marshall jcm 900 mkIII combo. Προσφατα έβγαλα το τμημα της κεφαλης έξω απο το κουτί του για να καθαρισω τα ποτενσιομετρα και να ρειξω μια ματια μεσα, απο περιεργεια :P . Παρατήρησα οτι ο ενισχυτής έχει δυο διαφορετικες τελικες λαμπες. Έχει μια 6L6 και μια 6L6GC, η 6L6 είναι λιγο μεγαλυτερη σε μεγεθος απο οτι προσεξα. Είναι φυσιολογικό να εχει δυο ειδων λαμπες; Δεν εχω γνωση επι του θεματος καθόλου. Απλα επειδη ο ενισχυτής είναι αρκετων ετων και είμαι το 3ο χερι θα ήθελα να ξερω αν θελησω να αλλαξω λαμπες τι τυπου θα πρεπει να βαλω. Ευχαριστω..
  11. Καλησπερα στη παρεα, πηρα σημερα μεταχειρισμενο ενα jcm 900 2x12. Στο σπιτι του παιδιου που τον πηρα ακουγοταν πολυ κομπλε. Οταν τον εφερα σπιτι τον ανοιξα για λιγο και ηταν επισης οκ. Το μονο που παρατηρησα ηταν οτι εκανε λιγο θορηβο οταν ηταν ανοιχτος και με ανοιχτο το stand by χωρις να εχω την κιθαρα πανω και με το volume των καναλιων κλειστο αλλα με το master volume στο 2-3 . Πριν τον κλεισω κατεβασα τα volume του (master και των καναλιων) στο μηδεν. Οταν εκλεισα το stand by εκανε ενα θορυβο(μου θυμισε οταν πεφτει η ασφαλεια στο γενικο του σπιτιου). Μετα απο ωρα που τον ανοιξα.. δεν ακουγεται. Πρεπει να βαλω τα volume στο 10 για να ακουσω εναν χαμηλο ασχημο ηχο σαν να βαζεις distortion πεταλι σε DI χωρις προενισχση. Μπορει καποιος να πει καμια ιδεα για το τι φταει και πως θα μπορουσε να λυθει? Ευχαριστω εκ των προτερων!
  12. Θα κοιταξω μηπως βγαλω ακρη απο youtube με τη βοηθεια και του v amp 2 -3 που ειναι παρομοια αλλιως θα απευθυνθω στο παιδι που το πηρα (ειναι μεταχειρισμενο) ελπιζω μονο να μην φταει το καλωδιο γιατι ειναι ακριβο!
  13. Καλημερα, δυστυχως ακομα δεν εχω καταφερει κατι αν και εχω κανει ολα οσα μου ειπατε :( εχω αρχισει να προβλιματιζομαι ειναι η αληθεια. Μηπως να φταιει να το καλωδιο ή μηπως πρεπει να φερει να φερω το rack σε καποια συγκεκριμενη κατασταση για να ειναι ορατο απο το pc. Συμφωνα με το manual by default το MIDI λειτουργει σαν OUT. Ωστοσο επιμενει να μου βγαζει μηνυμα να ελεγξω για το MIDI THROU. Αν καποιος εχει το ιδιο rack και εχει καταφερει να το συνδεσει ας μου πει και εμενα ???
  14. Εκανα και τους δυο συνδυασμους (οντως υπηρχε ενδειξη IN Κ OUT στα δυο βυσματα) δυστυχως τιποτα, αυτο που ψαχνω να βρω ειναι πως θα απενεργοποιησω το throu (αν ειναι ενεργοποιημενο) και να λειτουργει σαν OUT.
  15. Ευχριστω για την αμεση απαντηση, πρεπει να πω οτι το καλωδιο ειναι midi to usb,δεν ξερω κατα ποσο παιζει ρολο αυτο, επισης εχει μονο MIDI IN-OUΤ θυρες το rack.
  16. Καλησπερα, μετα απο ενα χρονο και κατι μηνες ελπιζω να υπαρχει απαντηση στο ερωτημα καθως πλεον ενδιαφερει και εμενα :) Αγορασα ενα καλωδιο για να συνδεσω το v amp pro στο laptop μου αλλα οταν ανοιγει το λογισμικο μου βγαζει ενα μηνυμα "if you connect a device with its MIDI thru function active it cannot respond to scanning" Ειμαι τελειως ασχετος απο τετοιες συσκευες οποτε παρακαλω τα φωτα σας! Ευχαριστω!
  17. Καλησπερα, εχω την εξης απορια, μπορει να μπει μπρατσο απο ibanez RG prestige σε κιθαρα ibanez RG αλλα οχι prestige, δηλαδη σε μοντελα οπως rg350, 370 κτλπ; Ευχαριστω!
  18. Μιας και ρωτησες για Laney πιστευω οτι ενας VC30 ειναι ιδανικος μιας και παιζεις με πεταλια αλλα και ο peavey classic θεωρείται απο τις πιο αξιολογες επιλογες
  19. Ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις, η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα να ειναι "σκετο" το wah, να μην μπουσταρει καθολου μιας και θα βρισκεται μπροστα απο το SD-1 μου. Θα πρεπει να παω σε μαγαζι να ζητησω να ακουσω το VOX 847 γιατι απο τα σχολια σας φαινομενικα ειναι αυτο που ψαχνω
  20. Καλησπερα σε ολους, τις τελευταιες μερες ειμαι σε αναζητηση για αγορα wah. Ειμαι τελειως ασχετος στο χωρο αυτο μιας και το μονο wah που εχω δουλεψει ποτε ειναι αυτο της πρωην πεταλιερας μου (vox tonelab le). Γενικα κατα κυριο λογω παιζω rock εως hard rock. Το υπολοιπο gear μου ειναι μια stratocaster hss σε εναν Laney GH50L. Λογω κρισης δεν θα ηθελα να δωσω πολλα χρηματα (κατω απο 100 σιγουρα). Αν εχετε κατι να προτεινετε θα με βοηθουσατε πολυ. Υ.Γ απο κοντα εχω ακουσει τα: Vox V-845 WAH και Dunlop GCB-95 τα οποια επειδη βεβαια τα δοκιμασε ο μαγαζατορας δεν μπορεσα να βγαλω και πολυ σωστη αποψη απλα εχω την υποψια οτι το δευτερο σε καποια σημεια "τσιρίζει" αρκετα Ευχαριστω εκ των προτερων, Θανος
  21. Η αληθεια ειναι οτι προβληματιστηκα λιγο με τα σχολια περι κακων προδιαγραφων (nut,γεφυρα κτλ). Ειναι αμαρτια να εχεις το λογοτυπο gibson και να εχεις και μερικα "θεματακια" βεβαια με 700 ευρω μην τα θελουμε και ολα δικα μας :) (ακομα και studio των 1000 ευρω ή και η deluxe σειρα εχει αναλογα θεματα;) Αν ναι, ενδεχομενως να ηταν καλυτερα να μαζευα ακομα περισσοτερα χρηματα και να χτυπησω μια std μεταχειρισμενη αλλα δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστη μια τετοια κινηση σε τετοιους καιρους ::)
  22. ευχαριστω για την αμεση απαντηση :) Αυτη εδω ξερουμε τι μπρατσο εχει; τωρα την ειδα τυχαια και μου γυαλισε ;D ;D http://www.thomann.de/gr/gibson_les_paul_studio_worn_gold_top.htm
  23. Καλησπερα, σκεφτομαι να παρω μια κιθαρα οπως λεει και ο τιτλος, LP Studio(τα χρηματα μου δεν μου επιτρεπουν κατι παραπανω :)). Απο σχετικα post που διαβασα εδω εχω καταλαβει οτι η σειρα Studio εχει χοντρο μπρατσο (50's προφιλ). Η ερωτηση μου ειναι η εξης: υπαρχει καποιο μοντελο Studio που να εχει λεπτοτερο μπρατσο (60's προφιλ); Ευχαριστω προκαταβολικα.
  24. Τον εχει καποιος συμφορουμιτης να πει εντυπωσεις;;; :D
  25. Εμενα επειδη με κουρασε το πακετο κεφαλι-καμπινα λεω να δω για combo και μαλιστα στο ιδιο ποσο με αυτο που ψαχνεσαι και εσυ, ο bugera 333xl φαινεται να ειναι ο πιο all around αλλα και o CUSTOM VALVE YCV50B εχει πολυ καλα specs. (Δεν ξερω αν το made in canada λεει κατι) Αν τον βρεις καπου ακουσε τον
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου