Προς το περιεχόμενο

jacob26

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    265
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από jacob26

  1. Αναλογα τι "στυλ" τζαζ θες να παιξεις , αν και ως γνωστον δεν υπαρχουν κανονες στην μουσικη . Με τι κιθαρα παιζεις ? Παιζεις με εφε (delay , distortion κτλ ) πανω κατω τι ηχο θες να προσεγγισεις πιο traditional πχ Wes , Joe Pass κτλ , πιο modern τυπου Rosenwinkel ,

    πιο βρωμα τυπου Scofield , fusion ?

    Γενικα με το μπατζετ που εχεις παιρνεις τα παντα .

  2. Ο Γιαννης ο Παπαδοπουλος που ειναι στο Φακανα ειναι απο τους καλυτερους πιανιστες της γεννιας του , τον αλλο δασκαλο δεν τον ξερω , ωστοσο ο Φακανας σαν ωδειο εχει τη φημη του φαρμακειου και εκτος απο πολυ υψηλα διδακτρα αλλα και εγγραφη (95 ευρω απο οτι ξερω ) και εξεταστρα εχει γενικα μια ταση να βγαλει απο τη μυγα ξιγκι .

    Πολυ καλη περιπτωση ειναι το Athenaum ειναι λιγο φθηνοτερα νομιζω απο Φακανα αλλα το τζαζ τμημα του ειναι πολυ ενεργο με πολλα events , lives , jams κτλ , ειναι πολυ καλο ωδειο συν του οτι διδασκει ο Σπυρος ο Μανεσης για μενα ο καλυτερος jazz πιανιστας στην Ελλαδα αυτη τη στιγμη .

    Καλη περιπτωση πιο οικονομικη αλλα εξισου καλη το ωδειο μουσικη πραξη στο κουκακι οπου και εκει διδασκει ο Μανεσης ,

    ελπιζω να βοηθησα

  3. Φιλε μου γυρισα το προηγουμενο Σαββατο απο το Μοναχο , το πηγαινε ηταν με Aegean το ελα με Lufthansa , κουβαλουσα κιθαρα 335 σε gigbag και δεν ειχα κανενα προβλημα ειτε απο εδω ειτε απο εκει , ισα ισα που η υπαλληλος στο Μοναχο με ρωτησε τι οργανο ειναι και χαρηκε επειδη οπως ειπε της αρεσει πολυ η κιθαρα .

  4. Εγω εχω την Epiphone the Dot , την pro δεν την ξερω τη κανει και τι λεει . Επισης την ειχα παρει απο το musicstore.de 295 ευρω . Παντως πρωτη φορα που την δοκιμασα ηταν διπλα διπλα με μια Hagstrom Viking (600 ευρω ) και για τα αυτια μου και για αυτα που θελω να παιξω η Epi stock ηταν καλυτερη

  5. Φιλε εχω την Epiphone Dot , για 300 ευρω που κανει απλα ειναι σουπερ καλο deal και πραγματικα δεν καταλαβαινεις οτι κανει τοσα λιγα  το μπρατσο το λουστρο τα ταστα κτλ ολοα ειναι κατι παραπανω απο καλα .

    Στη δικια μου εχω αλλαξει ολα τα ηλεκτρικα ( κανενα 40 κανουν απο το ebay , cts pots , switchcraft jack κτλ ) και στη θεση neck εχω βαλει τον Seymour Duncan 59 ( δεν εχω αλλαξειι τον Bridge καθως δεν τον χρησιμοποιω ποτε , με αυτην την κιθαρα παιζω jazz  ) , συνολικα οταν την πηρα μαζι με θηκες χορδες τις αλλαγες που σου ειπα κτλ μου πηγε λιγο λιγοτερο απο 500 ευρω . Τωρα εκτος απο το ονομα με κλειστα ματια δεν νομιζω οτι καταλαβαινεις μεγαλη διαφορα ( ειδικα αν αναλογιστεις την χρηματικη διαφορα )  ειτε με gibsonn ειτε με μια sadowsky semi-hollow που την ειχα συγκρινει . Για μενα παρτην να κανεις την δουλεια σου και μη ψαρωνεις απο οτιδηποτε διαβαζεις . Ξερω πολλους παιχτες που εχουν παψει εδω και καιρο να κολανε στο ονομα . Τελος να σου πω O Kurt Rosenwinkel εχει γραψει το the next step με μια Epiphone , επισης και αυτος εδω epiphone παιζει αλλα δεν τον βλεπω να εχει κανενα θεμα .

     

  6. Παιδια να προσθεσω και εγω την εμπειρια μου . η γνωριμια μου με το 1SPOT εγινε το μακρινο 2005 . Απο τοτε εχω το ιδιο 1spot και εχουν περασει διαφορα πεταλια απο τα ποδια ολα τρεχανε με το 1SPOT Παντα χωρις κανενα προβλημα ακομα υπηρχε εποχη που ειχε κουμπωμενο πανω το boss dd-20 και αλλα 5-6 πεταλια  . Εχει παιξει σε προβες απο αυτοσχεδια στουντιο υπογεια μεχρι σε στουντιο ηχογραφησεων . Εχει παιξει λαιβ σε Αθηνα και επαρχεια και παντα χωρις κανενα προβλημα .Οτι κανει θορυβο το διαβασα εδω πρωτη φορα . :P

  7. Δυστυχως , αυτο συμβαινει πια και στα μαθηματα . Υπαρχουν ατομα με σπουδες στο εξωτερικο η  αλλοι μουσικοι με διπλωμα κτλ και δεν βρισκουν μαθηματα επειδη ο καθε μαθητης που εφτασε με τα βιας μεχρι τη μεση η καποιος που του δειξανε 5 ακορντα την βλεπει δασκαλος κιθαρας , πιανου κτλ .Μετα ζηταει ιδιαιτερο 5 και 7 ευρω και τον προτιμουν οι γονεις που λενε ε ενταξει 1-2 χρονια θα κανει το παιδι και τερμα μετα να του φυγει η χαρα .

     

    Οσοι δεν υπαρχει καποιο συνδικατο μουσικων με σοβαρη δραση και με συγκεκριμενα κριτηρια για να μπορει καποιος να γινει μελος , η κατασταση θα γινεται χειροτερη ...

     

     

  8. Πιο πολυ με εχουν ψησει οι δυο tonelab που ειναι και σε καλη τιμη στις αγγελιες !

    Μηπως ομως το γεγονος οτι ειναι και οι δυο discontinued , τις κανει να μην εχουν ιδιαιτερη μεταπωλητικη αξια σε περιπτωση που θελω να τις πουλησω ?

    Η Boss Gt-10 δεν ξερω μου φαινεται οτι θα ειναι πιο δυσκολη στο χειρισμο .

    Απο καινουργιες η μονη που ειναι και οικονομικη και φαινεται ευκολη ειναι η fender mustang floor , ξερετε αν υπαρχει Ελλαδα πουθενα ? Δεν ξερω αλλα μου φαινεται οτι δεν την προτιμανε πολλοι , ποιος λετε να ειναι ο λογος ?

  9. To Nova system το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα και δεν μου αρεσε καθολου !!

    Oι Tonelab se , le , ex εχουν διαφορες ηχητικα η μονο ως προς τη χρηση . Η αληθεια εινα οτι δεν εχω παιξει ποτε με τετοια και δεν ξερω τι λεει , ωστοσο την χρησιμοποιουν πολλα ατομα . Οπως και το pod . Με τα effect της line 6 εχω παιξει καθως ειχα παλια το M9 . Τα delay και τα reverb μου αρεσαν πιο πολυ . Tα γκαζια μου αρεσαν ενα - δυο και τα modulation πιο πολυ τα choruses .

    Για την Fender mustang floor δεν ξερει κανεις τιποτα ε ? Φαινεται καλο deal . Πιστευετε οτι θα βολεψει στη χρηση ?

  10. @Noizy Φιλε , το tech 21 κανει 200 ευρω και οι πεταλιερες που λεμε κανουν κοντα 250 , δεν ξερω αν πολυ συμφερει , ενω με την αλλη φαση χρησιμοποιεις και κουβαλας απλα την πεταλιερα με ετοιμα patch κιολας , ειπαμε σκοπος ειναι οσο πιο απλα και ευκολα !

     

    @Kbasilis να σε ρωτησω αν βαλεις ενα πεταλι στη λουπα της tonelab le , μπορεις να φτιαξεις καποιο patch που να συμπεριλαμαβανει το πεταλι της λουπας ? Επισης μπορεις να το χρησιμοποιεις σαν pedalboard ανοιγοκλεινοντας τους ποδοδιακοπτες και αυτον της λουπας και να εχεις ενα amp model σαν καθαρο ενισχυτη τυπου twin reverb ?

  11. Γεια παιδια ,

    αν και χρονια πεταλακιας χρειαζομαι μια πεταλιερα για καποιες φασεις που "αναγκαστικα" πρεπει να παιξω στο PA κατευθειαν . Να τονισω οτι το σκεπτικο ειναι να γινει η δουλεια ευκολα και ξεκουραστα , αλλιως θα κουβαλουσα τα πεταλια μου και τις λαμπες μου .

    Το βασικοτερο ειναι να ειναι ευκολη η πεταλιερα και να μπορω να την στησω ευκολα και γρηγορα . Οικονομικο ορο 250-280 ευρω ειτε καινουργια ειτε μεταχειρισμενη . Δεν με ενδιαφερουν καθολου οι μεταλ high gain ηχοι με νοιαζει να εχει καλα delay και chorus/phaser/leslie κτλ .

     

    Απο μια προχειρη ερευνα βρηκα καποιες ενδιαφερεουσες προτασεις .

     

    -zoom g5

    -boss me 70

    -vox tonelab ex

    -fender mustang floor

    -pod hd 400

     

    Πιο πολυ απο το tube με κερδισε η fender , αφου φαινεται αρκετα ευκολη στο χειρισμο , σαν ηχους εχει αυτους που χρειαζομαι , εχει xlr outs , και εχει και λουπα που μπορω να βαζω το αγαπημενο μου rat .

     

    Εχει κανεις καποια εμπειρια με αυτην , η γενικα κατι αλλο να προτεινει ?

  12. Δες τα all time classic boss blues driver και boss super overdrive που παιζουν παντου και παντα  . Δεν σου προτεινω καποιο αλλο ts-style καθως το cm-2 που εχεις ειναι τετοιο και ειναι μια χαρα .

    Tι ηχο blues εχεις στο νου σου  ? Τυπου Gary Moore ( Πιο πολλα γκαζια ) η srv ( πιο light καταστασεις ?)

    Αν εισαι στην πρωτη κατηγορια ενα marshallo-γκαζο στυλ CARL Martin - Plexi tone η Marshall-Guv nor ισως σου κανει .

    Τελος υπαρχει η λυση του fulltone ocd ( ακομα και του fulldrive 2 κοντα σε ts  ) . Τα ειχα και τα δυο δεν με βολεψανε ειδικα το ocd .

    Προσωπικη αποψη ριξε μια ματια στο Rat (ειτε το καινουργιο στοκ ειτε καποιον καλο κλωνο . Εγω εχω εναν κλωνο απο τον Ελληνα Rat pedals ) , μπορεις να παρεις παρα πολλα ηχοχρωματα και παιζει ανετα και πιο low gain φασεις . Kαι εγω οταν το πηρα δεν το πιστευα οτι ηταν τοσο απλο τελικα να βρω ενα καλο overdrive/distortion που να μου αρεσει !

  13. Εγω ειχα το Hardwire dl-8 . Ειχε πολυ καλο ηχο , αλλα δεν ξερω δεν μου εκανε ποτε κλικ για να το κρατησω , ισως επειδηη δεν ηταν αυτο που εψαχνα τελικα ! ( Αυτο ηταν το Mxr carbon copy που εχω τωρα ! )

    Παντως για digital ειναι πολυ καλο με αρκετα καλο analog mode .

    Aν και στη θεση σου θα επαιρνα το boss εφοσον σε εξυπηρετει και το εχεις δοκιμασει με τον δικο σου εξοπλισμο . To οτι ειναι boss ειναι απλα αρκετο . Δεν ειναι τυχαιο οτι σε σχεδον ολα τα επαγγελματικα  pedalboards θα δεις καποιο πεταλι boss και συνηθως θα ειναι καποιο digital delay !

  14. Το T-rex είναι καλύτερο πριν τα overdrive, αν μη τι άλλο κλιπάρει και ευκολα οπότε θέλει πολύ προσοχή αν είναι να μπει μετά. Απλώς αυτό μου χαλάει τα σχέδια γιατί ήθελα να μπει οπωσδήποτε μετά το delay αλλά το delay αν μπει πριν το overdrive το μπουκώνει και μετά είπαν αυτοί και ότι δηλαδή μετά αφού κτλ (θα ποστάρω φωτό, μην αναλωθείτε πως και γιατί)

     

    aggeloskrv έχεις απόλυτο δικιο, αυτό το reissue που κάνει γύρω στα 120 (μαζί με το mooer) μου χαν κλεψει την καρδιά... αλλά δεν παιζουν λεφτά αυτή τη στιγμή οπότε είναι κι αυτά στη λίστα. Για την ώρα θα μάθω καλύτερα το  T-rex.

     

    jacob26 δε μου άρεσε κανένα απ τα δύο από τα ντέμο που άκουσα στο ιντερνετ... Βασικά πρωτίστως ήθελα κάτι να βγάζει τον κλασικό ήχο Phaser (δες το πρώτο μου ποστ - Queen / Floyd κτλ), ένα ψευτοπειστικό rotary θα ήταν bonus :)

     

    Σακη το χω ξανακούσει το κλιπ σου όταν έψαχνα, και btw πολύ ωραία δουλειά, θα το χω υπόψιν μου!

     

    Τελος για τον bloody_sunday είμαι στο συγκλονιστικό Tuebingen, έλα να δοκιμάσεις φλάουτα, αυλούς, πρόβατα κτλ ( http://www.travelettes.net/5-reasons-to-go-to-tuebingen/ - η πλέον παραπλανητική σελίδα, ελπίζω να καταφέρω να την κάνω σύντομα μετά από 5 χρόνια πάγου, αν έρθεις όσο είμαι εδώ θα φροντίσω να υπάρχει μια ανοιχτή Pub να πάμε για μπύρα χοχο)

     

     

    Μαλλον το καλυτερο τελικα ειναι να εχεις και ενα phaser και ενα chorus για leslie ηχους . Αυτο μπορει να στο δωσει και ενα απλο πλυν τιμιο boss ce-5 που πιθανον να το βρισκεις και εκει στο Tuebingen . Αληθεια αν επιτρεπεται εκει σπουδαζεις τι κανεις ?

  15. Ιδου

     

    Pedal Chain:

     

    Big Muff ---> Green Rhino ---> Red Llama ---> OCD ---> TC Spark Booster --->Aqua Puss ---> Boss FRV-1

     

    qmeu.jpg

     

    Φιλε το red llama για ποιο σκοπο το εχεις , σαν γκαζι σκετο , σαν booster ?

    Γενικα τι ηχο θα ελεγες οτι εχει , κανει για να εχεις ενα γκαζι σαν να τσιμπανε οι λαμπες του ενισχυτη ? Γενικα ποια ειναι η γνωμη σου για αυτο ?

  16. Κιθαρες :

    Ηλεκτρικες :

    -Fender American Deluxe Ash Telecaster (fender scn pickups -stock )

    -Epiphone The Dot  (Seymour Duncan 59 neck , cts pots ,switchcraft input jack , switchcraft switch )

     

    Κλασσικες :

    -Χειροποιητη του Μαστορα Αλεκου Θανου (εβενος ταστιερα , κεδρος καπακι )

    -Vicente Sanchis (η πρωτη μου )

     

    Ακουστικες :

    -Ibanez AWRE35CE-NT

     

    Ενισχυτες :

    -Vox AC30CC1 ( EHX  tubes , Eminence the Tonker speaker )

    -Fender Blues Junior III (EHX tubes )

     

    Πεταλια :

    Rat Pedals - Vintage rat clone

    GGG - Tubescreamer clone

    GGG- Phase 45 clone

    GGG- Tremolo

    MXR - Carbon Copy Analog Delay

    Dunlop - Crybaby Classic

    Tc Electronic - Polytune mini

    Digitech - Hardwire Rv-7 Reverb

    GGG - EHX booster clone

     

    Χορδες :

    D ' addario - Exl 115 ( στην Εpiphone )

    D ' addario - Exl 110 η Εpn 110 ( Στην Τelecaster )

    D' addario EJ45 ( στις κλασσικες )

    Βernabe handmade strings ( καποιες φορες  στην χειροποιητη κλασσικη )

    Εlixir Phosphor Bronze 12 αρες ( στην ακουστικη )

     

    Πεννες :

    Dunlop jazz III reds

     

    Αccessories  :

    -Visual sound 1spot power supply

    -George l  patchcables

    -Boss AB-2

    -Behringer Ultra -G G100

     

     

     

  17. Στην πρωτη φωτο ειναι το pedalboard γενικης χρησης (δεν πολυ χρησιμοποιειται πλεον)  με

    tc electronic polytune mini -> dunlop crybaby classic (with red fasel ) ->general guitar gadgets tubescreamer with mods clone -> rat pedals vintage rat (with lm chip) clone ->general guitar gadgets phase 45 clone -> general guitar gadgets tremolo -> digitech hardwire dl 8 delay/looper

     

    Στην δευτερη αυτο που χρησιμοποιω κατα βαση πλεον για jazzoκαταστασεις

     

    polytune mini ->rat->hardwire dl 8 -> hardwire rv 7

     

    τροφοδοσια και στις δυο περιπτωσεις το αγαπημενο onespot

     

    εχουμε μια μικρη αλλαγη , στη θεση του hardwire delay , εχουμε το mxr carbon copy !

    npboard.JPG.7f2c31f4f4f0ef0efe62c028c9af666c.JPG

    npboardjazz.JPG.e54749ba16d76137f67f23f7eb2e5cef.JPG

  18. απλως βάσει του συλλογισμου σου θα μπορούσε κάποιος να συμπεράνει ότι δεν θα αγοραζες π.χ. Το el capistan (ok, ακριβότερο από 200€) επειδή δεν τροφοδοτείται καλά από το 1 spot. Γενικά ήθελα να πω αυτό

     

    Οχι ρε συ , αν κατι ειναι τοσο πια καλο και μου αρεσει και αλλο τροφοδοτικο θα βαλω κτλ , απλα επειδη οπως ειπα πιο πανω , το delay με μνημες το χρειαζομαι ας πουμε "αναγκαστικα " για να εχω ετοιμα presets , για αυτο δεν θελω να δωσω πολλα χρηματα και θελω να συνδυαζεται με αυτα που ηδη εχω . Σαν ηχος με το carbon copy μου ειμαι υπερευχαριστημενος .

     

    Anyway , ακουσα στο youtube , ενα συγκριτικο  dd-20 vs flashback x 4  και στα αυτια μου το boss μετραγε παραπανω .

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου