Προς το περιεχόμενο

giouzerneim

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    12
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή giouzerneim

0

Φήμη

  1. Αχ... καλή μου ακουστική... αργότερα φίλε οι Simon&Patrick...μια φορά πάντως που άκουσα ένα μοντέλο στα 500 ευρώ έμεινα στήλη άλατος...
  2. Η αλήθεια είναι ότι δεν μ' ενοχλεί η μασημένη τροφή, γιατί για καθαρά ακουστική κιθάρα σκοπεύω να σκάσω από 800 ευρώ και πάνω στο μέλλον και να το ψάξω πολύ περισσότερο, αλλά για γύρω στα 400 ευρώ πιστεύω ότι οι περισσότερες κιθάρες είναι λίγο πολύ της ίδιας ποιότητας σε κατασκευή και ήχο. Βέβαια οι υποπεριπτώσεις είναι άπειρες, δε θα έπαιρνα π.χ. μια Ovation μιας και γενικά στο noiz(αλλά και από προσωπική εμπειρία) δεν εγκρίνετε τον ακουστικό της ήχο. Κατέληξα πάντως όπως είπα στην Ibanez. Απορία για κάρτα ήχου(το pc μου είναι 2 quad core 2.66 στα 4 GB Ram,σε λίγο πάω για οχτώ): Θα παραγγείλω την Tascam US-122L ( http://www.dv247.com/invt/34625/ ), για απλές ηχογραφήσεις με ηλεκτρική/ηλεκτροακουστική κιθάρα και το trinity korg, αλλά και για να φορτώνω εφέ για την ηλεκτρική. Οι γνώμες όμως διχάζονται όσον αφορά το latency στο φόρτωμα εφέ απο pc. Άλλοι λένε ότι θα έχει latency στα 8 milisecond και δε θα καταλαβαίνω σχεδόν τίποτα, άλλοι ότι θα είναι εκνευριστικά αντιληπτό, και ότι θα είναι καλύτερα να πάρω μια κάρτα της τάξης M audio profire 610, για latency 4 milisecond, και άλλοι πως ότι και να πάρω από κάρτα ήχου μέχρι τα 800-1000 ευρώ(πάνω κάτω) είναι λίγο πολύ το ίδιο. Εσείς καλοί μου άνθρωποι;
  3. Για τις ακουστικές από Καναδά και γενικά για ακουστικές, δε θα το ψάξω καν. Απ' ότι φαίνεται η αγορά ακουστικής είναι μεγάλο μανίκι από τη μία(πολλές εταιρίες και μοντέλα, δηλ. πολύς χρόνος στο ψάξιμο, ενώ τη χρειάζομαι σύντομα) και από την άλλη προτιμώ να δώσω στο μέλλον περισσότερα χρήματα και προσοχή για την αγορά μιας πολύ καλής ακουστικής, πιθανότατα Martin, μιας και ακούω ότι είναι η καλύτερη εταιρία μαζικής παραγωγής ακουστικών κιθάρων. Ευπρόσδεκτες οι ιδέες μάρκας από Καναδά, αλλά πολύ το τρέξιμο και λίγος ο χρόνος. Όσο για τις ηλεκτροακουστικές Cort, ήταν η πρώτη μου επιλογή, ειδικά το SFX 1 και 5, καθώς άκουσα πολύ καλά λόγια γι' αυτές μέσα και έξω από το noiz. O Λογοθέτης τις έχει, και μάλιστα από εκεί σκεφτόμουνα να πάρω Cort, αλλά θα πάθεις πλάκα μόλις δεις τη διαφορά τιμής τους σε σχέση με το Thomann. Από κει άρχισα να το ξανασκέφτομαι λοιπόν, λιγουρευόμενος την Ιbanez EW 50 CBE, στα 500 ευρώ(μιας και από Ελλάδα την έβρισκα με 550). Και μετά μου έπεσε η βόμβα στο DV 247, όπου η Ibanez έκανε μόνο 405 ευρώ !!!( συν 20 ευρώ τα μεταφορικά). Η κάρτα ήχου επίσης που ήθελα, όπως και πολλές άλλες(Μ Audio, Tascam), ήταν πάμθηνη σε σχέση με οτιδήποτε είχα τσεκάρει από έρευνα αγορας στο διαδίκτυο, οπότε δεν άντεξα και υπέκυψα. Δηλαδή longshadow διαφωνώ μαζί σου ως προς τη γνώμη σου για μικρή διαφορά τιμών μεταξύ Ελλάδας εξωτερικού, τουλάχιστον στα προϊόντα που τσέκαρα, εκτός βέβαια αν το εννοούσες μόνο για τις made in Canada. Η διαφορά πιστεύω είναι αρκετά υπολογίσιμη, αφού αν είχα τα χρήματα θα προτιμούσα να έπαιρνα κιθάρα που να την έχω ελέγξει στο κατάστημα πριν την πάρω, γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι κιθάρα παίρνω. Μπορεί δηλαδή να της βγει πρόβλημα το οποίο να απαιτεί ακριβό σέρβις, αλλά και πάλι το συνολικό χρηματικό κόστος θα είναι μικρότερο από την αγορά της σε ελληνικό κατάστημα(προς το παρόν). Μου έχει τύχει βέβαια να βρω και προϊόντα τη μια μέρα ακριβότερα από τη προηγούμενη στο ίδιο κατάστημα, που άκουσα ότι συμβαίνει κάποιες φορές όταν ένα stock τελειώνει και φτάνει το καινούριο, οπότε γι' αυτό και γι' άλλα το ζήτημα των τιμών και των παραγγελλιών από εξωτερικό είναι πιο ευρύ και πολύπλοκο, από οποιαδήποτε απλοϊκή μου εξήγησή μου(πρέπει να το ψάξω κι αυτό >:(). Όπως και να 'χει, ευχαριστώ για τη βοήθεια παίδες :) Υ.Γ. Οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την Ibanez EW 50 CBE, ή οποιοδήποτε άλλο post είναι ευπρόσδεκτα.
  4. Μπράβο ρε Τάσο! Ακριβώς γι αυτό έψαχνα και γω! Θα ηχογραφήσω τώρα ένα demo με jazz standards για να δω αν θα με πάρουν για μεταπτυχιακό για του χρόνου για jazz κιθάρα. Επειδή έχεις ένα χρόνο και που έστειλες αυτο το post θα κάνω και γω άλλο ένα σύντομα μήπως και υπάρχει τίποτα καινούριο να ειπωθεί στο noiz. Αν πάντως έχεις ο ίδιος οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το κονσερβατόριο του Amsterdam θα με βοηθούσες! Υπάρχει και άλλες σχολές φυσικά για ηλεκτρική αλλά το θέμα είναι τι στυλ θέλεις να σπουδάσεις και ποιοι καθηγητές το διδάσκουν. Φυσικά και το Amsterdam είναι το κάτι άλλο να σπουδάζεις σε τέτοια πανέμορφη πόλη!
  5. [pre][/pre]Μετά από λίγο περισσότερο ψάξιμο στο noiz είδα ότι υπάρχει μεγάλη εκτίμηση για τις ακουστικές Martin. Επειδή ψάχνω για κιθάρα αποκλειστικά στο Thomann και στο DV 247 (μιας και δεν έχω βρει πιο φθηνά πουθενά αλλού), οι μοναδικές ακουστικές που έχω βρει και αντέχω οικονομικά είναι οι MARTIN GUITARS DX1 (http://www.thomann.de/gr/martin_guitars_dx1_westerngitarre.htm), και η Martin 000X1 ( http://www.dv247.com/invt/22627/ ). Μήπως είναι οι πολύ φτηνιάρικες και λιγότερο προσεγμένες ως από τα πιο φθηνά μοντέλα της Μartin, ή είναι εγγύηση μόνο και μόνο επειδή είναι Martin; Τι γνώμη έχετε;
  6. [pre][/pre]Όντως, έχεις δίκιο. Αύριο(δηλαδή σήμερα τέτοια ώρα που είναι) κιόλας θα το ψάξω, αν και εμφανισιακά μου φαίνεται ότι ο seth lover θα πήγαινε καλύτερα για jazz σκάφος, παρά για την stratocaster μου. Για να δούμε και τι λέει και ο Paf PRO... Καμιά λύση/πρόταση όμως για ηλεκτροακουστική ή για τροποποίηση ακουστικής έτσι ώστε να έχω και την ηλεκτρική δυνατότητα(κυρίως για Live) ;;; ???
  7. [pre][/pre]Φίλε longshadow, βρήκα αρκετούς τύπους seth lover στο internet. Έχεις υπόψη σου κάποιον συγκεκριμένο ή προτείνεις οποιονδήποτε από αυτή τη σειρά; Επίσης αν υπάρχει συγκεκριμένος τύπος που προτείνεις, αν γίνεται και δε σε κουράζω, εξήγησε μου τους λόγους που τον επέλεξες. Σας ευχαριστώ παιδιά για την άμεση βοήθεια.
  8. Αγαπητέ Spy, προς απάντηση του μηνύματός σου: 1. Έχω ήδη κοιτάξει αν όχι όλα, σίγουρα τα περισσότερα θέματα σχετικά με αγορά ηλεκτροακουστικής, γι' αυτό και στέλνω και το δικό μου, συμπληρώνοντας με πρόσθετες απορίες. Τα περισσότερα θέματα δεν είναι και τόσο σχετικά όσο θα προτιμούσα, ή είναι αρκετά παλιά. 2. Όσο για αγορά αποκλειστικά ακουστικής, είμαι απόλυτα σύμφωνος, μιας και είδα μια λύση στο σχετικό ζήτημα με τη χρήση μαγνήτη και πυκνωτικού μικροφώνου. Θα ήθελα όμως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας, το κόστος και τις διαθέσιμες επιλογές μιας τέτοιας διαδικασίας, ή και την παραπομπή σε σχετικό post που μπορεί να μου διαφεύγει προς το παρόν. 3. Έχω μια χειροποίητη ηλεκτρική σε στυλ stratocaster, άβαφτη, πολύ ωραία φτιαγμένη(το σώμα της είναι από ένα κομμάτι ξύλο όλο, ειδικότερα τα ξύλα της νομίζω είναι ταστιέρα rosewood, μπράτσο maple και σώμα alder, όλα ελληνικά μου είπαν), τα ηλεκτρονικά της τίποτα το σπουδαίο αλλά κάνουν μια χαρά τη δουλειά τους, ο bridge μαγνήτης είναι tone zone ( επειδή γούσταρα βλέπεις Allan Holdsworth, και μου πρότειναν τον συγκεκριμένο, για δυνατό fusion solo!), o neck της και ο μεσαίος μονός μαγνήτης είναι από ηλεκτρική Ibanez, δε θυμάμαι πιο μοντέλο ακριβώς αλλά μου είπαν ότι ηταν της τάξεως των 1200-1500 ευρώ (η κιθάρα, όχι ο μαγνήτης! και αυτό πριν από 7 χρόνια). Ο ενισχυτής μου είναι ένας Laney TF 400.
  9. Γεια σας παιδιά! Είμαι επιτέλους έτοιμος για αγορά ηλεκτροακουστικής κιθάρας και είμαι ανάμεσα στην Ibanez EW50CBE ( http://www.dv247.com/invt/48784/ ), και στην Takamine EG540SSC ( http://www.dv247.com/invt/49015/ ), αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω και πολλά από ηλεκτροακουστικές. Περισσότερο με νοιάζει να έχει ωραίο ακουστικό ήχο παρά ηλεκτρικό, μιας και θα προτιμούσα μια καθαρά ακουστική κιθάρα, αλλά άρχισα να μπλέκω με home studio καταστάσεις και μπορεί να θελήσω να ηχογραφήσω απευθείας με καρφί στην κάρτα ήχου, άσε που μπορεί και να προκύψει καμιά live δουλειά, και να χρειαστεί. Οποιαδήποτε βοήθεια ή πρόταση είναι ευπρόσδεκτη. Προτιμώ γενικά το βαθύ και παχύ jazz ηχόχρωμα του ήχου του Pat Μetheny με 11άρες flat χορδές. Γενικά όμως πιστεύω ότι η πραγματική διαφορά στις ηλεκτροακουστικές φαίνεται από τα 1000 ευρώ και πάνω, όπως π.χ. στις Martin, οπότε θα είμαι και αρκετά ευεπηρρέαστος στις ιδέες σας. Y.Γ. Λόγω της πόρωσής μου με τον ήχο του Metheny, θέλω επίσης να αλλάξω τον neck μαγνήτη της ηλεκτρικής μου, και μου έχει προταθεί ο Paf Pro, η γνώμη σας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων :)
  10. Γεια χαρά παιδιά! Εντελώς συμπτωματικά είμαι και γω άλλος ένας χαμένος στο λαβύρινθο της σύγχρονης αγοράς με τις άπειρες επιλογές που διαθέτει... Έψαχνα και γω για κάρτα ήχου μιας και η M Audio Firewire Audiophile που μου χάρισαν φαίνεται να είναι αδύνατο να εγκατασταθεί προς το παρόν(αυτός είναι και ο λόγος που δεν ήταν πλέον επιθυμητή στο παιδί που μου την έδωσε...). Gonos είπες ότι βρήκες την Μ Audio Profire 610 από Αγγλία με 260 ευρώ; Τέλεια! Πες μου και μένα από που για να την παραγγείλω και γω. Είναι η καλύτερη προσφορά που έχω ακούσει! :)
  11. ??? Είμαι κιθαρίστας και θέλω να φτιάξω ένα home studio, με σκοπό κυρίως την σύνθεση και αν γίνεται και την ηχογράφηση. Οποιαδήποτε βοήθεια :D είναι χρήσιμη μιας και δεν είμαι πολύ σχετικός με το αντικείμενο. Το studio θα αποτελείται από ένα καινούριο pc (άλλα και το παλιό μου pc 6 χρόνων, κυρίως για διαδυκτιακή χρήση), 2 ηχεία monitor, εξωτερική κάρτα ήχου, κονσόλα (κάποιοι μου λένε ότι η κονσόλα είναι κυρίως για ηχογράφηση πολλών οργάνων ή άλλων πηγών και δε μου χρειάζεται ακόμα, ενώ άλλοι ότι θα μου φανεί αρκετά χρήσιμη ακόμα και σαν εργαλείο για να τακτοποιώ το πλήθος συνδέσεων των καλωδίων, εσείς πείτε μου!), ένα synthesizer Trinity της Korg, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα. Τη στιγμή αυτή διαθέτω μόνο το synthesizer, τις κιθάρες και το παλιό μου pc, αλλά είμαι έτοιμος να παραγγείλω τα υπόλοιπα ανά πάσα στιγμή, τα περισσότερα από αυτά απο την εταιρία Thomann, από όπου ακούω ότι οι τιμές είναι μέχρι και 30-40% χαμηλότερα από αυτές των ελληνικών καταστημάτων. Θα χρησιμοποιώ προγράμματα όπως το Cubase SX-3, Colossus Eastwest, EZ Drummer, Finale ή Sibellius. Για monitor ηχεία είμαι μεταξύ των TASCAM VL-A5 (http://www.thomann.de/gr/tascam_vla5.htm ), τα οποία εμφανίζονται ως κλασσική επιλογή, και τα πιο φθηνά TASCAM VL-A4 (http://www.thomann.de/gr/tascam_vla4.htm ). Για κάρτα ήχου δεν έχω ιδέα ακόμα, αλλά έχω ακούσει καλά λόγια για την EDIROL FA-66 (http://www.thomann.de/gr/edirol_fa66.htm), όπως και για μια άλλη μάρκας BEHRINGER της τάξεως των 200-300 ευρώ. Γενικά οι φίλοι μου μου λένε ότι δεν αξίζει να πάρω κάρτα κάτω από 200 ευρώ, και έχω καταλάβει ότι αποτελεί σημαντικότατο μέρος του συνόλου ενός pc για μουσική, δυστυχώς όμως χάνομαι μέσα στο πλήθος των επιλογών και της άγνοιάς μου για κάρτες ήχου. Κονσόλα μου έχουν συστήσει την SOUNDCRAFT COMPACT 4 (http://www.thomann.de/gr/soundcraft_compact_4.htm). Όσον αφορά το pc, θα πάρω ότι καλύτερο μπορώ, με 1000-1100 ευρώ (υπολογίζοντας και μια οθόνη 200 ευρώ μέσα), ελπίζω να είναι αρκετά. Θα του βάλω 2 σκληρούς δίσκους, ένα για τα προγράμματα και ένα για αποθηκευτικό χώρο, ίσως και 3 ή 4, μιας και ακούω ότι το pc θα πάει σφαίρα έτσι. Ουφ! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά ;D, και συγνώμη :-\ για τον όγκο της καταχώρησης! Υ. Γ. Επίσης χρειάζομαι τη βοήθειά σας για το κατά πόσο είναι εύκολο να παίζω ηλεκτρική κιθάρα με τα monitor ηχεία, χωρίς την ανάγκη του τεράστιου και δυσκίνητου ενισχυτή μου, καμιά ιδέα?). :)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου