Προς το περιεχόμενο

brightoutside

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  193
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από brightoutside

 1. Πάντως και εγώ που το έχω είμαι πολύ ευχαριστημένος! Πολύ καλό value for money! Βέβαια λόγω της ευαισθησίας του πρέπει το δωμάτιο να είναι απόλυτα ήσυχο. Επίσης χαλιά, κουρτίνες κτλ βοηθάνε πολύ στο θέμα της ηχοαπορρόφησης.
 2. Ήθελα να ενημερώσω για το θέμα. Τελικά αγόρασα το παραπάνω DI, είδα λίγο βελτίωση (η πλάκα είναι ότι με τον διακόπτη στη θέση ground lift κάνει περισσότερο θόρυβο απότι χωρίς). Αλλά και πάλι δεν είναι ο θόρυβος σε αποδεκτά επίπεδα για να κάνει κανείς ηχογράφηση. Θα δοκιμάσω λοιπόν το κόνσεπτ με την κάρτα γραφικών και θα ενημερώσω!
 3. χαχα λίγο καθυστερημένος είμαι δλδ! είσαι ευχαριστημένος με guitar rig και τέτοια; εγώ ποτέ δεν έμεινα 100% ευχαριστημένος. Θέλω τον ενισχυτή μου!
 4. Για τον AC4TV μιλάτε ή τον καινούριο τον μπλε;; Εγώ με τον μπλε και μονούς μαγνήτες είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και με πεταλάκια και απόλα! Εντάξει δεν περιμένεις μπασαδούρα αλλά με τους μονούς παίζει αρκετό headroom.
 5. χαχαχαχα με πέθανες! εγώ είχα μια 3000 είχα σκάσει και εγώ ένα κάρο, παλευόταν όμως με τον 10αρι μαρσαλ. Ότι και να έβαζες πάνω του το ίδιο ακουγόταν! Νομίζω πάντως η χειρότερη αγορά μου ever ήταν το boss oc-2, δεν κατάφερε ποτέ να βγάλει μία σωστή οκτάβα!
 6. Και εγώ τα ίδια έχω και γενικά είμαι ευχαριστημένος. Αυτό που έχω παρατηρήσει αν δουλεύω πολύ π.χ βράδια κτλ ότι αρχίζω να το χάνω λίγο ως προς τη μίξη και εκεί νομίζω το καλύτερο είναι να σταματάς και την επόμενη συνεχίζεις με τα μόνιτορ καλύτερα ή και με τα ακουστικά!
 7. Ενδιαφέρον αξίζει να δοκιμαστεί! Όσον αφορά τα ρεύματα συμφωνώ, δεν έχουν συμβεί και λίγα...
 8. ΑΚΡΙΒΩΣ και μάλιστα ο θόρυοβς βγαίνει λίγο στα μόνιτορ αλλά κυρίως ακούγεται στον ενισχυτή της κιθάρας! Ναι παλι σωστός! 'Εχω μια σχετικά καλή κάρτα. Αλλά νομίζω ότι παίζει και Onboard θα το τσεκάρω μόλις γυρίσω σπίτι και θα ενημερώσω για την έκβαση! Σε ευχαριστώ θερμά για τις πληροφορίες σου, που κάθε άλλο παρά παρενόχληση είναι!! Και απαντάω στις προτάσεις: 1. Λίγο δύσκολο γιατί είναι πίτα μέσα! 2. Έχω εξτρά κάρτα firewire η οποία "θεωρείται" πολύ καλή για ηχογραφήσεις και τέτοια. Τι να πω.. 3. Θα τσεκάρω και θα σου πω 4. Χμ ίσως στο μέλλον... 5. Δε γίνεται, σπάσιμο νεύρων! Καλύτερα να γράφω μόνο από ενισχυτή ή μόνο line! Αλλα θα επικεντρωθώ αρχικά στην κάρτα γραφικών που όπως είπες είναι μάλλον ο ύποπτος και βλέπουμε! Ευχαριστώ και πάλι!
 9. Καλώδια τα έκανα όλα τράμπα, δεν έγινε τίποτα και το splitter είναι ένα απλό με μπαταρία. Βέβαια έχω ήδη δοκιμάσει εκτός από το splitter να κάνω τη δουλειά και με το 2ο output από to tuner και το 2ο output από το volume καθώς και από πετάλι με 2 εξόδους. Αλλά τα ίδια!
 10. Λοιπόν λίγο πιο αναλυτικά : το PC είναι desktop και η κάρτα edirol fa66 με firewire Texas Instruments στο PC. Ουσιαστικά στέλνω στο splitter κιθάρα και μια γραμμή πάει στον ενισχυτή κιθάρας και η άλλη στην είσοδο της κάρτας. Με το που κουμπωνω τη γραμμή στην κάρτα αρχίζει ο θόρυβος στον ενισχυτή. Από την ίδια πρίζα παίρνω όλα με δύο πολυπριζα legrand.
 11. Διάβασα αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα, αν και δε σκαμπάζω πολλά από ηλεκτρολογικά. Το θέμα είναι τι κάνεις.. αρχίζεις να ψάχνεσαι με τη γείωση; Την αποσυνδέεις να δεις τι γίνεται όπως λέει στο wiki; Χρησιμοποιείς ειδικά καλώδια ή συσκευές που μειώνουν αυτό το θόρυβο;
 12. Θα περιγράψω εν συντομία το πρόβλημα αν έχει κανείς κάποια ιδέα! Θέλω να ηχογραφήσω κιθάρα ως εξής μια γραμμή με το sm57 από τον ενισχυτή(λαμπάτος4w) και μία ακόμα line στην κάρτα ήχου. Γι'αυτό χρησιμοποιώ ενα splitter ή κάποιο πετάλι με 2 εξόδους. Τώρα αυτό που συμβαίνει είναι ότι μόλις συνδέω την line γραμμή στην κάρτα βγαίνει από ενισχυτή (ναι από τον ενισχυτή!) πολύς στατικός θόρυβος που κάνει αδύνατη την ηχογράφηση. Ο συγκεκριμένος θόρυβος σίγουρα έχει να κάνει με το pc διότι όταν δουλεύει ο σκληρός ή κουνάω το mouse/ανοιγοκλείνω παράθυρα ακούγεται περίεργα. Από την άλλη αν συνδέσω μόνο line ή μόνο το mic ξεχωριστά δεν υπάρχει θόρυβος! Καμια ιδέα τι μπορώ να κάνω;; Ευχαριστώ προκαταβολικά!
 13. Ναι ναι, απλά ίσως θα ήθελα κάτι σε ποιο 'μικρο' να μην κουβαλάω το ντραμ μασιν μόνο για το μετρονόμο. Οπότε προς το παρόν νομίζω ότι θα θυσιάσω το ένα κανάλι γι'αυτό το λόγο!
 14. Χαίρομαι που βρήκα άνθρωπο που το έχει κάνει! Άρα γράφεις μετρονόμο σε ένα κανάλι και τον δίνεις στο sub. Τον γράφεις πως όμως; Εσύ πατάς το rec-play μέχρι να συχρονιστεί σωστά ή το κάνεις κάπως αλλιως; Επίσης από που ακους όμως; από την κονσόλα του ντράμερ και εσύ λογικά, ε; Εγώ μέχρι τώρα έκανα το εξής είχα τα κανάλια 1,2,3 στο sub και χρησιμοποιούσα τα μετρονόμο του rc50 (τα rythm) που βγαίνουν αναγκαστικά μαζί με το main. Και έδινα με ένα preamp και ακουστικά στον ντράμερ. Αλλά αυτό όντως δεν είναι και πολύ λειτουργικό γιατί χάνεις τον έλεγχο του main output και άσε που τα presets είναι απαράδεκτα για μετρονόμο. Το midi επίσης το λειτουργώ με drum machine και βγαίνει μια χαρά, αλλά βέβαια με το clock του rc50.
 15. Είμαστε 2 άτομα γι'αυτό ψάχνω κάτι να καλύπτει τον ντράμερ σε ένταση και ήχο. Μάλλον κάποια φθηνή συσκευή όχι απαραίτητα μετρονόμος, η οποία να έχει midi Και απλό μετρονόμο. αλλιώς μάλλον θα πάρω ένα preamp ακουστικών με τα πρεσετ του rc50 να κάνουμε προσωρινά τη δουλειά μας. Ευχαριστώ πάντως
 16. Πολύ καλή αυτή η ιδέα, την είχα σκεφτεί και εγώ, απλά χάνεις ένα κανάλι (πολλές φορές τα χρειάζομαι και τα 3) και πρέπει επίσης να τον γράψεις πολύ δυνατά διότι τα sub δεν επηρεάζονται από το master volume οπότε πολλές φορές μπορεί να μην καλύπτει η ένταση. Αν δε βρεθεί κάποια συσκευή μετρονόμου με μιντι το βλέπω για αυτή τη λύση!θενκς
 17. Καλησπέρα, θέλω να κάνω το εξής και ψάχνω ιδέες. Παίζω κιθάρα με ένα boss rc50 loop station και θέλω να παίξω λάιβ με ντραμερ. Ο μετρονόμος που έχει πάνω το rc50 δε με καλύπτει καθόλου, αφού ουσιαστικά δεν είναι μετρονόμος αλλά κάποια preset drums. Υπάρχει κάποιος τρόπος ή μέσω κάποιου πχ. midi μετρονόμου (να δέχεται σήματα midi) ή κάτι άλλο για να δώσω μετρονόμο στον ντράμερ και να παίζει από πάνω;
 18. Καλησπέρα, πριν κανά 2 βδομάδες νέκρωσε το Holiest Grail μου και κάνει τα εξής: Είτε ανάβει λειτουργούν κανονικά τα κουμπιά αλλά δε βγάζει ήχο Είτε ανάβει και είναι κολλημένα και τα κουμπιά. Δοκίμασα άλλο Μ/Σ, τα ίδια, μέσα 3 πλακέτες έχει.. Έχετε καμμιά ιδέα αν αξίζει να ασχοληθώ και που μπορώ να το πάω;;;;; Ευχαριστώ
 19. Αυτο που λέτε ισχύει κανονικά, ειδικά οι μονοί μαγνήτες επηρεάζονται πολύ από το pc... αλλά το έχω δοκιμάσει, έχει κάποια μικρή διαφορά αλλά δυστυχώς ο θόρυβος παραμένει... είναι κάτι σαν φύσιμα και buzz μαζί που ενεργοποιείται όταν ανοίγω το pc... σίγουρα έχει να κάνει με το ρεύμα ή κάτι ηλεκτρομαγνητικό τέλος πάντων..
 20. καλησπέρα!εδώ κ καιρό αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με το θόρυβο στο ριγκ μου..χθες συνειδητοποιησα ότι όταν κλείνω το pc ο θόρυβος αυτός σχεδον εξαφανίζεται.εχω δοκιμάσει να βάλω το ριγκ σε άλλη ηλ.γραμμή αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Συνεπώς εχω σοβαρό πρόβλημα όταν θέλω να ηχογραφήσω. Υπάρχει περίπτωση κάποια λύση σαν το hum eliminator της ebtech να βοηθήσει;
 21. Πως μπορώ να τσεκάρω αν έχουν καλή γείωση οι πρίζες μου???
 22. Είσαι σωστός σε αυτά που λες φίλε Γιάννη, εγώ βέβαια συνήθως κρατάω 3 κανάλια και γενικά πειραματίζομαι όσο μπορώ να πειραματιστώ σε αμόνωτο υπνοδωμάτιο. (Είναι τίγκα βέβαια και αυτό είναι καλό) Παρ'όλα αυτά τώρα τελευταία έφαγα ένα (ξε)κόλλημα και αποφάσισα ότι δεν πρέπει να ασχολούμαι τόσο πολύ με τη λεπτομέρεια στον ήχο και απλά να παίζω περισσότερο :)
 23. Πόσο πάει αυτό? εγώ τελικά πήρα και το 57αρι και ένα πυκνωτικό Rode και γράφω και με τα δύο και είμαι πολύ ευχαριστημένος!
 24. Διάβασα κάποια review και μου φάνηκε ενδιαφέρον..το έχει δοκιμάσει κανείς??
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.