Προς το περιεχόμενο

asteris

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    18
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από asteris

  1. Εγώ θέλω να τονίσω μόνο οτι στο ''να έχουμε πολύ καλό αποτέλεσμα'' δεν αρκούν μόνο τα καλα μικροφωνα και η καλη καρτα ηχου. Συμβάλει σε μεγάλο ποσοστό η σωστή τοποθέτηση των μικροφώνων και επίσης, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει και ο χώρος στον οποίο θα ηχογραφηθούν τα τύμπανα (δεν χρειαζεται να αναφερω το σωστο κουρδισμα, καλο χερι του ντραμερ, δερματα κτλ)
  2. Ψάξε το ''camtasia'' Κυκλοφορεί σπασμένο :) Το έχω δοκιμάσει, πολύ καλο...
  3. Πρέπει να κάτσεις να διαβάσεις κάποια βασικα πράγματα πριν κατασκευάσεις το οτιδήποτε και να ακολουθήσεις κάποιους βασικούς κανόνες. Όπως τους λόγους για την ιδανική σχέση Υψους-Μήκους-Πλάτους του δωματίου και επίσης την συμμετρία του δωματίου ως προς ''την θέση ακρόασης''. Τώρα ως προς την ακουστική, αυτό εξαρτάται και απο άλλα πράγματα. Εξαρτάται καταρχήν απο το πόσος χώρος θα μείνει, απο τις επεμβάσεις που ίσως χρειαστεί να κάνεις λόγω τον παραπάνω κ.α. Πρέπει να επιλέξεις το πού θα είναι η θέση ακρόασης βαση των παραπάνω και βάση την συνθηκών που το επιτρέπουν.
  4. Στην εξοδο ακουστικων του αρμονιου, δεν θα δουλεψει. Χρειάζεται ενισχυτη πρώτα (ή ενεργό ηχείο) Το αν ο ηχος ακουγεται μονο απο εκει η και απο τα ηχεια του αρμονιου, εξαρταται απο το αρμονιο νομιζω. Αν εχει επιλογη δλδ ή οχι. Με την ίδια λογικη, ισχύει ο ίδιο σε κάθε περιπτωση που θέλεις να στειλεις ενα σήμα σε ένα παθητικό ηχείο, χωρίς να μεσολαβεί ενισχυτης. Απλα, δεν παιζει :P Αν συνδεεις καποιο ηχειο στο laptop και παιζει, τότε προφανώς δεν ειναι παθητικο ;)
  5. Multitracks μπορεις να βρεις σε torrent που ευκολα! Απλα δεν νομιζω κανεις να ανεβαζει το project του με τη μιξη! δυσκολο!
  6. Ενας τροπος ειναι να πας τερμα Left το ενα καναλι και τερμα Right το αλλο με τα Pan podes. Πάλι θα σου εμφανιζεται σαν ενα stereo καναλι. Απλα μετα θα χρειαστει να τα χωρισεις σε 2 mono tracks. Αν και για τα τυμπανα, δεν ειναι και οτι καλυτερο να ηχογραφουνται mono! Αλλιως... την απαντηση την εχεις απο τον προηγουμενο!
  7. Στο θέμα του μετρονόμου μπορω να σου πω να δοκιμασεις να βγαζεις οσο το δυνατον πιο πολλα πριν πριμα απο το ''κλικ'' και πρεπει να χρησιμοποιεις ακουστικα κλειστου τυπου! Τωρα στο θεμα της εντασης, χρειαζεσαι ακουστικα με πολυ λιγα Ohm!!! Δλδ 24 Ohms, 32 Ohms! Καπου εκει...
  8. Δεν θα το έλεγα ''λιγοτερο ποιοτικη''! Πάρα πολλές μπάντες γραφουν Live-πολυκαναλα! Και πολλες εχουν και ηχάρα! Απλα σιγουρα, ειναι πιο οικονονικη λυση! Αρκεί βέβαια η μπάντα να ΄ΠΑΙΖΕΙ! Εγώ γενικά είμαι υπέρ μιας Live πολυκαναλης ηχογραφησης (εξαρταται και απο το ειδος βεβαια)
  9. Ισχύει γενικά ότι ισχύει όταν αγοράζεις μεταχειρισμένα! :P Δεν χαλάει με τον καιρό το μικρόφωνο, εκτός αν το αφήνεις σε μερη με υγρασία ή άν φάει κανα χτύπο! Γενικα να κοιταξεις να μην εχει σκουριες στα μεταλικα του μερη (αυτος ισως σημαινει το πρωτο απο τα παραπανω η ακομη χειροτερα να εχει φαει νερο) και ΚΥΡΙΩΣ... να το δοκιμασεις να δεις οτι ακουγεται οκ! Αυτα! Καλή αγορά! Και έτσι... φυσικά και αξίζει η αγορά ενος μεταχειρισμένου μικροφώνου, εφοσον και η τιμη του απέχει αρκετά απ το να το πάρεις καινούργιο (κυριως για θεματα εγγυησης)!!! (Βέβαια σε μερικούς παίζει ρόλο το πόσο σάλιο έχει φαει απ τον καιρό χρήσης και ισως ειναι και θεμα υγηινοσιχαμαρας... :D )
  10. Η γνώμη μου είναι οτι η έννοια του groove επιτυγχανεται με δυναμικές στο παίξιμο, προσοχή στις διάρκειες των νοτών (επισης ΠΟΛΥ σημαντικο κατα τη γνωμη μου) και να ακολουθεις το feeling του εκαστοτε κομματιου. Και ειναι πολυ σημαντικο επισης, αυτο το ''feeling'' να στο δινει ακομα και ενας απλος μετρονομος, αν δεν υπαρχει καποια καλυτερη βαση!
  11. Εγώ αυτο που έχω κάνει ειναι: Έχω βάλει την πριζα του καθε μονιτορ σε εναν δικο της, μικρό σταθεροποιητη τασης, ο οποίος λειτουργεί με τηλεχειριστηριο (ON/OFF - ασυρματα). Οπότε τον διακοπτη των μονιτορ τον εχω μονιμως στο ON και κανω την δουλεια αραχτος στην καρεκλα! Το βρήκα σε ενα μαγαζί με ηλεκτρονικά-ηλεκτρολογικα! (αν σε ενδιαφερει να δω και το μοντελο-μαρκα για να σου τα γραψω, απλα τα εχω στην αποθηκη και βαριεμαι τωρα :P)
  12. http://www.thomann.de/gr/behringer_fbq1502_ultragraph_pro_graphiceq.htm http://www.thomann.de/gr/peavey_pv215eq.htm http://www.thomann.de/gr/behringer_fbq3102_ultragraph_pro.htm http://www.thomann.de/gr/peavey_231_eq.htm Οι πιο φτηνες λύσεις που βρήκα απο Thomann. Μπορείς να το ψάξεις κι άλλο το θέμα. Εγώ νομιζω οτι γενικοτερα θα σου βελτιώσει τον ήχο. Στην χειρότερη θα αποκοψεις τις συχνότητες που ενοχλούν στον συγκεκριμένο χώρο. Αυτο που θα πρέπει να κοιτάς, είναι να έχει πολλές μπάντες συχνοτήτων... Αν βρω κάτι άλλο, θα ξαναpostάρω... Αυτα...
  13. Έχω κατεβάσει δύο patches. Το ένα εξομοιώνει σαξόφωνο, το άλλο 12χορδη. Άρα...
  14. Εγώ προσωπικά δεν είχα τέτοιο πρόβλημα. Υποτίθεται ενα απο τα ατού στης gt-8 είναι το να μην έχει θόρυβο όταν αλλάζεις patch. Τί να σου πώ? Ίσως είναι κάποιο πρόβλημα στα ηλεκτρονικά, αλλα για να μην πάμε κατευθείαν στα βαθιά... κοίταξε στους ήχους που έιναι default. Εκεί έχει τι ίδιο πρόβλημα?
  15. Τον τελευταίο καιρό ψάχνω και κατεβάζω διάφορα .syx αρχεία, που είναι τα patches της πεταλιέρας(BOSS GT-8). Κυρίως ψάχνω για εξομιώσεις ακουστικών οργάνων (πνευστά, έγχορδα,) αλλα και synth ήχους, Τα μπαινοβγάζω στη πεταλιέρα με το gt-8 master. Έχεις κανείς καμια ιδέα που να βρώ τέτοια αρχεία? Έχεις κανείς κάποιο δικό του patch που θέλει να το μοιραστεί? Έχω βρεί ένα site που έχει κάτι λίγα...εδώ (http://www.esnips.com/web/GT8/). και άλλο ένα που διαβάζει τα αρχεία και σου βγάζει τα presets εδω (http://www.bossgtcentral.com/syx_reader/index.php).
  16. Είναι ένα καλο studio (απ'ότι έχω ακούσει) στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω οτι λέγεται Magnanimus Ψάξ'το λιγάκι... Όσο για τους μουσικούς που ψάχνεις, μπορείς και μέσω internet να βρεις... (απο forum ή απο έτοιμες μπάντες)
  17. Βασικά νομίζω οτι πιο σωστά είναι: Pre Fade Level
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου