Προς το περιεχόμενο

kflynt2008

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    35
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από kflynt2008

  1. Γεια κ πάλι. Ανοίγω καινούριο topic πάνω στο θέμα μιας και το πρώτο έχει κλείσει 2ετία :P Καλός λοιπόν ο αυτοσχεδιασμός, καλό το google, καλά και τα tutorials, θα ήθελα να ασχοληθώ όμως σε περισσότερο βάθος με το αντικείμενο. Πέρα από τα ΙΕΚ όπου απ'ότι έχω ακούσει το επίπεδο είναι χαμηλό, υπάρχει κάτι αντίστοιχο στη Θεσσαλονίκη; O Νάκας εξακολουθεί να κάνει μαθήματα; Είτε σε τμήματα είτε ιδιαίτερα... Ξέρει κανείς τί επικρατεί στην πόλη; Ευχαριστώ.
  2. ναι έτσι είναι. κυρίως για δύο λόγους: πρώτον γιατί δεν έχω μεγάλη εξοικείωση/πείρα πάνω στο αντικείμενο και προτιμώ να "προκύψουν" οι ανάγκες μόνες τους παρά να δώσω λεφτά χτίζοντας studio χωρίς να ξέρω καλά καλά τί χρειάζομαι... και δεύτερον γιατί θέλω το σαλόνι να παραμείνει σαλόνι.. εκ πρώτης όψεως τουλάχιστον... ;D ;D ;D απλά έλεγα απ' το καθόλου, μιας και ασχολούμαι με το άθλημα, να ακούσω μια γνώμη! :)
  3. μήπως να αφήσω τα monitors και να πάρω ένα καλό ζευγάρι ακουστικά?... :P
  4. Από ότι καταλαβαίνω δηλαδή είναι σχεδόν ακατόρθωτο το σαλόνι να παραμείνει σαλόνι και να έχω και καλή ακουστική... Αν δοκίμαζα μικρά monitors πάνω στο γραφείο; Σε τί υστερούν από τα μεγάλα πέρα από την ένταση;
  5. ;D ;D κάπως έτσι... δυστυχώς δεν είναι μεγάλο το σπίτι και δε μπορώ να αφιερώσω ξεχωριστό δωμάτιο. Αν έβαζα μόνο monitors δεξιά αριστερά από την tv θα ήταν πολύ μακρυά για να δουλέψει κανείς στο γραφείο;
  6. Ευχαριστώ για τις χρήσιμες συμβουλές. Αν θέλετε πείτε μου και μια γνώμη πάνω στο ίδιο θέμα στο παρακάτω thread: http://www.noiz.gr/index.php?topic=187946.msg589654 :)
  7. Αυτός είναι ο χώρος που έχω στη διάθεσή μου. Θέλω να κάνω 3 πράγματα: A. Producing B. DJing σε χαμηλή ένταση (γέιτονες πάνω κάτω) Γ. Να ακούω μουσική Σκεφτόμουν για 2 active monitor μπροστά από το γραφείο με βάσεις για τα Α και Β, καθώς και 2 ηχεία πατώματος αριστερά και δεξιά της tv για το Γ. Τί γνώμη έχετε; Τί θα προτείνατε; (Για να μπορέσετε να έχετε μια εκτίμηση για τις αποστάσεις, το κάθε πλακάκι που διακρίνεται στο πάτωμα έχει διάσταση 50x50cm) Βασίζομαι πολύ στη βοήθειά σας! :)
  8. ok σε ευχαριστώ για τη βοήθεια! αν θέλεις δες την εικόνα όταν μπορέσεις και πες μου μια γνώμη! :)
  9. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ακουστική του χώρου αλλά έχω ένα πολύ συνηθισμένο setup... Γραφείο με τα monitors δεξιά και αριστερά της οθόνης. Σε videos και φωτογραφίες που βλέπω, οι πιο πολλοί έτσι τα έχουν. Νομίζω πως το πρόβλημά μου έχει περισσότερο να κάνει με τον πρωτογενή ήχο που παράγουν τα ηχεία και όχι τόσο με την ακουστική του χώρου. Φυσικά όμως και δεν είμαι απόλυτος, γι'αυτό ζητάω και τη γνώμη των πιο έμπειρων. Χοντρά χοντρά ο χώρος είναι κάπως έτσι:
  10. ναι ίσως το muddy το περιγράφει... δεν είναι αρκετά crispy... σαν να χάνοναι οι ψηλές μέσα στις χαμηλές συχνότητες. σαν το μπάσο να υπερισχύει... δεν ξέρω πως αλλιώς να το περιγράψω.
  11. ναι αυτά ακριβώς. από πίσω έχουν "volume" και "hf level adjust". έπαιξα και με τα 2 αλλά δεν είδα ουσιαστική διαφορά... σαν να χάνεται η λεπτομέρεια από μια συχνότητα και πέρα... ???
  12. Έχω τα KRK rp5 rokit. Κυρίως για mixing και production. Ο ήχος τους μου φαίνεται θαμπός... σαν να έχει πολλά μπάσα... σαν να υπερισχύουν οι χαμηλές συχνότητες.. σαν να ακούγονται κατά κάποιο τρόπο μπουκωμένα. Σε κάποια ξένα forums κάποιοι περιγράφουν τον ήχο τους "mushy". Sorry δε μου έρχεται λέξη που να το περιγράφει στα Ελληνικά. :-[ Ελπίζω να έγινα κατανοητός. Θα ήθελα να ακούσω γνώμες κάποιων πιο έμπειρων πάνω σε αυτό. Έχει βάση αυτό που λέω ή είναι υποκειμενικό; Υπάρχουν κάποια monitors με πιο ισορροπημένο ήχο που θα μπορούσατε να προτείνετε; πχ. με τα Yamaha HS80M θα καταλάβω διαφορά;
  13. Το δοκίμασα και με ρεύμα και πάλι δε βγάζει θόρυβο!
  14. Ok. αφού δοκίμασα νομίζω σχεδόν τα πάντα, καταλήγω πως είναι κατασκευαστικό θέμα της motherboard. Ξέρει κανείς κάποια δοκιμασμένη καλή motherboard που να μη βγάζει θορύβους από τα usb της;
  15. Αυτός είναι ο θόρυβος που ακούω. Pioneer DDJ-S1 controller noise problem.
  16. Καλησπέρα. Έχω ένα dj controller "ddj-s1" της Pioneer απευθείας συνδεδεμένο στα ηχεία με xlr. Όταν συνδέω το controller στον υπολογιστή (usb), ακούγεται έντονος θόρυβος από τα ηχεία. Χωρίς να είμαι ειδικός, εικάζω πως είναι θέμα γείωσης/ηλεκτρισμού του PC, γιατί όταν το συνδέω στο laptop δεν ακούγεται κανένας θόρυβος Το τροφοδοτικό του PC είναι συνδεδεμένο κανονικά σε πρίζα με γείωση και δεν έχει πάνω κάποια άλλη εξωτερική συσκευή... Τί μπορεί να φταίει; Τί μπορώ να κάνω; ΧΕΛΠ! :)
  17. http://www.musicradar.com/news/tech/justice-explain-why-akai-drum-pad-wasnt-plugged-in-183429 :P
  18. kflynt2008

    DJ vs Pc dj!

    Ούτε ο Tiesto χρειάζεται 5 ταυτόχρονα. Όχι ότι είναι και ο master του djing, απλά επειδή αναφέρθηκε.
  19. kflynt2008

    DJ vs Pc dj!

    ε μα 5? Οκ, μπορεί σε μια φάση του σετ να χρειαστούν, αλλά 5? Το ένα θα παίζει ένα beat, το άλλο θα samplάρει κάτι στο loop, το άλλο θα πάιζει μια acapella, στο άλλο θα ετοιμάζεις το επόμενο κομμάτι και στο τελευταίο θα ετοιμάζεις νέο loop για το νεο κομμάτι? Οκ, δε λέω ότι είναι εντελώς απίθανο αλλά δε μπορεί όλο το set να πάει έτσι. Δε γίνεται να κρατάς επί ώρες 5 players in sync! Έχω δει πάρα πολλους guests και όλοι χρησιμοποιούσαν το πολύ 3 ταυτόχρονα. Άντε και κάνα sampler.
  20. Κι εγώ (ψιλο)άσχετος είμαι, αλλά τελευταία που το έψαξα το θέμα κατέληξα στην M-Audio Fast Track Pro. Ας ακούσουμε όμως και τη γνώμη κάποιων πιο έμπειρων!
  21. kflynt2008

    DJ vs Pc dj!

    Σιγά ρε Erick Morillo, κόψε κάτι! lol
  22. kflynt2008

    DJ vs Pc dj!

    Δυστυχώς δεν είναι τόσο αξιοκρατικά τα πράγματα... Το να είσαι καλός σίγουρα είναι προϋπόθεση, αλλά όπως είπε και ο yann, υπάρχουν και χειρότερα. Ακόμη και για να καταφέρεις να παίξεις κάπου, οπουδήποτε, η λέξη κλειδί είναι ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ. Και για να επανέλθω στην κόντρα dj vs pcdj, νομίζω πως η "λύση" βρίσκεται κάπου στη μέση... Μην πυροβολείτε τον dj! :P Μια καλή ιδέα ίσως θα ήταν να κάναμε τον παραλληλισμό πχ. με έναν ζωγράφο... Ότι μέσα κι αν χρησιμοποιεί, συνεχίζει να είναι ζωγράφος!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου