Προς το περιεχόμενο

daedalus

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Τόπος
    Ρόδος

Συμμετοχή daedalus

0

Φήμη

  1. ok, λύθηκε το πρόβλημα σας ευχαριστώ. Είχα απενεργοποιήσει το software monitoring... να ναι καλά και ο Sats που ασχολήθηκε με την περίπτωση. Είδες που σου τα λεγα πως θα ήταν κάτι πολύ απλό και δεν το βλέπουμε μπροστά μας; με το latency γίνεται τίποτα καλύτερο άραγε; έχει κάτι μιλισεκ που ακούγονται αρκετα ακόμα και στο μονιτορ με armed μόνο το κανάλι..
  2. Γειά σας και από μένα και καλώς σας βρίσκω. Η ακουστική ένός χώρου με τύμπανα εκτός από τα θεωρητικά προβλήματα με standing waves, πολυπλοκότητα συχνοτήτων, έντασης κτλ κτλ, είναι ένα από τα δυσκολότερα θέματα προς επίλυση σε ένα μικρό στούντιο. Από ότι παρατήρησα έχει χρησιμοποιηθεί μόνο ricofon με μικρή κυψέλη, που δεν ενδύκνειται για μια ολοκληρωμενη ηχητική προσαρμογή. Η κατάσταση μπορεί να βοηθηθεί με μερικά bass trap από πετροβάμβακα στις γωνίες (μπορουν να μπουν και στις πάνω αν δεν έχει χώρο κάτω) που λογικά θα κόψουν λίγο το μπουμ μέσα στον χώρο. Ενας απλός τρόπος για να φτιαχτουν είναι από κουτες συσκευασίας ηχείων ή άλλων ορθογώνιων συσκευών, όπου το εσωτερικό έχει ντυθεί γύρω γύρω με πετροβάμβακα 100+. Αν δεν έχεις τέτοιο χώρο δοκίμασε ακουστικά πάνελ φτιαγμένα από ντυμμένο πετροβάμβακα σε συνδυασμό με ένα diffusor για την οροφή σου. Αν το κόστος είναι σημαντικό, μια καλή λύση είναι να πάρεις μια παλιά μάλλινη κουβέρτα, να την κόψεις σε λωρίδες 10 εκατοστών πλάτους και 15 ως 35 εκατοστών μήκους και να την τοποθετήσεις με τις λωρίδες να κρέμονται προς τα κάτω σε μια βάση από σκληρό αφρολέξ ή το κλασσικό μπλε μονωτικό στο ταβάνι σου. Θα βοηθήσει πολύ στο καθάρισμα των μεσαίων-υψηλών. Το καλύτερο είναι να βρείς ένα έτοιμο φυσικά, αλλά κάτι τέτοιο κοστίζει αρκετά. Γενικά μην βάλεις ricofon παντού γιατί θα σου δώσει μια πολύ περιέργη ακουστική στον χώρο. Στο παλιό μου στούντιο είχα βάλει μόνο κουρτίνες στον ένα τοιχο και πρόσεξα να μην εχει παράλληλες επιφάνεις. Ηταν μια χαρα.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου