Προς το περιεχόμενο

ghen

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  502
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Bio

 • Mojo
  Πλήκτρα
 • Gear List
  i9700 PC, LG 4k Display, RME FF 802 Interface, Presonus Monitor Station 2, Mackie XR-824 monitors, ADAM A7X monitors, UAD2 Duo PCIe, Powercore PCI, Cubase 5, Nordlead 2X, Roland JV-1080, Roland VP-550, Nord Drum 3P, Behringer RD-8, 2 x Technics SL-1200mkII, Pioneer DJM-800, Tascam 202mkVII tape deck, Rotel Power Amplifier, Triangle BR03 speakers.
 • My Band(s)
  Aisopos Band
 • Day job
  Ιδιωτικός Υπάλληλος
 • Facebook
 • Soundcloud
 • Youtube
 • Τόπος
  Λάρισα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή ghen

Musician

Musician (2/4)

1

Φήμη

 1. Υπάρχει μια επιλογή στο menu MyAccount του Paypal που γράφει Top up. Στην πράξη πρόκειται για έμβασμα προς Τράπεζα εσωτερικού, εντολή που μπορεί να εκτελέσει κανείς από το internet banking οποιασδήποτε Τράπεζας.
 2. Καλησπέρα, Έχω ένα Technics 1210 mk2 με χαλασμένο το on/off assembly. Έχω παραλάβει ανταλλακτικό, αλλά χρειάζεται soldering 3 καλωδίων, κάτι που αδυνατώ να κάνω. Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να απευθυνθώ στη Λάρισα; Ευχαριστώ, Νικ
 3. ghen

  Audio CD-R Copy protection

  messalion & soundangels: Ευχαριστώ, ψάχνω κάτι που θα κάνει την ζωή του ανθρώπου που θα προσπαθήσει να αντιγράψει το δισκάκι μου δύσκολη. bloody_sunday: Ευχαριστώ, ιδιαιτέρως για το .PDF. haryy: Δεν θέλω να δώσω δείγμα, αλλά ολοκληρωμένη παραγωγή. Ευχαριστώ για την συμβουλή. JimTortex: Ευχαριστώ για την συμβουλή. Προς το παρόν το μέσο διανομής είναι αποκλειστικά το CD.
 4. Καλησπέρα, Έχει κανείς υπόψιν μέθοδο για copy protection σε audio cd-r in-house ? Για να γίνω συγκεκριμένος: (1) Δεν εξυπηρετεί το encryption των media (.wav, .mp3) και διανομή με proprietary player. (2) Το καλύτερο θα ήταν κάποιο software που εμποδίζει το ripping των audio tracks, ή αλλοιώνει το περιεχόμενο με θόρυβο και παράσιτα. (3) Παρεμπόδιση της ανάγνωσης του CD σε υπολογιστή με προγράμματα όπως Winamp, VLC ή Windows Media Player δεν αποτελούν πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής: CAP, CD-Lock, WTM χωρίς αποτέλεσμα. Το hexalock δεν δουλεύει με Audio CD-R και είναι δύσκολο να βρω δισκάκια. Ευχαριστώ in advance.
 5. Προς KorgNikos/S4410: (1) Δηλώνεις ώς default device τo RME HDSP 3-4 stereo pair, για winamp, browsers, etc. (2) Στο totalmix, δρομολογείς το 3-4 pair, στο physical output 1-2. Έτσι λοιπόν, παίρνεις στην φυσική έξοδο 1-2, δύο διαφορετικά software-driven audio streams. (το mix γίνεται στο hardware της RME, ψηφιακά). Επιπλέον, μπορείς να κάνεις loopback την φυσική έξοδο 1-2 στο input 1-2. Παρακάμτεις το sub out 1-2 του μίκτη σου, και διατηρεις το audio σήμα ανέπαφο. Keep us posted. EDIT: Εδώ φαίνεται ότι δουλεύει καλά, τουλάχιστον στην HDSP Multiface II/Win7 64bit που δοκίμασα πρίν από λίγο. Yameth, +1 karma, παρακαλώ :)
 6. ghen

  usb cubase activation key

  Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και την δυσφορία της απώλειας. Μια γρήγορη και βρώμικη λύση είναι να τοποθετήσεις την συσκευασία του cubase, σε εμφανές σημείο του studio, να αγοράσεις ένα generic usb dongle, και τα υπόλοιπα λίγο/πολύ τα ξέρουμε όλοι.
 7. Καλησπέρα, Η Utralite πρέπει να είναι η πρώτη hybrid κάρτα ήχου, USB/FW. Αν κάποιος την έχει δουλέψει, θέλω feedback, αν είναι σταθερή, κατά πόσο δίνει στο χρήστη feeling "it just worx". Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Νίκος.
 8. Υπάρχει latency στο OSX, όπως υπάρχει και στα Windows συστήματα. Το CoreAudio και το ASIO, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Η διαφορά τους είναι ότι το CoreAudio είναι κομμάτι του λειτουργικού, σε αντίθεση με το ASIO. Το <<υπερβολικό>> latency, μάλλον από τις ρυθμίσεις του buffer-size προκύπτει και κυρίως από το USB2 πρωτόκολο. Μην ξεχνάμε ότι ξέχωρα από το buffer-size που ρυθμίζεται με το software των drivers, υπάρχει σε πολλές συσκευές και ένα fail-safe buffer που δεν φαίνεται, δεν ρυθμίζεται και δεν γίνεται να το βγάλει από την μέση ο χρήστης.
 9. ghen

  macbook pro Help ;)

  Εδώ και τέσσερα χρόνια λοιπόν, χρησιμοποιώ παράλληλα Mac & PC. Macbook, PC laptop, MacPro (το πούλησα) και i7 hackintosh (τον τελευταίο καιρό). Μονο τον χειριστή βλέπω ως διαφοροποιό στοιχείο. Είναι απλό βρίσκω, αλλά δυσνόητο; "Δεν έχει σημασία τί έχεις, αλλά τί κάνεις μ'αυτό". Και με πύργο κάνω live και με laptop και με 8088. I don't care. Σημασία έχει ότι εμφανίζομαι κάπου έχοντας κάτι να πώ και ανθρώπους κοντά μου που ενδιαφέρονται να ακούνε. Ghen bites the dust.
 10. ghen

  macbook pro Help ;)

  Ξέχνα ό,τι ξέρεις πρωτού αγοράσεις ο,τιδήποτε που κοστίζει αρκετά σε σχέση με το εισόδημα σου. Αν δεν θέλεις εσύ ο ίδιος να κάτσεις να μάθεις τί είναι αυτά που θα συγκρίνεις μεταξύ PC laptop και Mac laptop ρώτα κάποιον ειδικό που εμπιστέυεσαι. Αυτά περί Mac και PC για μένα πάντα, βασίζονται στα στερεότυπα της κοινωνίας μας, όπως για παράδειγμα, ακριβό=καλό, registry=καταστροφή κλπ. Όλα είναι τεχνικές μάρκετινγκ και δεν έχουν θέση σε έρευνα αγοράς. Επίσης το ότι αγοράζουν άλλοι mac, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα* κάνουν καλά ούτε και ότι θα κάνεις σίγουρα καλά αν αγοράσεις και εσύ. Τέλος αν εσένα δεν σε βολεύει το mac, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι λάθος ή κακό. Αν δεν σε βολεύει και το PC, δεν ξέρω τί άλλο να σου πώ, εκτός από το να διαβάζεις περισσότερο τα manual των προγραμμάτων. Περισσότερο έτσι; αν θές να εργάζεσαι πάνω στην μουσική και να διασκεδάζεις ταυτόχρονα είναι αυτό. My 2 mute cents. ΥΓ. *Marathon, καλό το σχόλιο σου τώρα βγαίνει καλύτερα το νόημα από αυτό που θέλω να πώ στο παλικάρι.
 11. To SONY Acid με βολεύει πάρα πολύ λόγω Beat-mapping. Αναγνωρίζει το tempo από τα κομμάτια και κάνει time-stretch ώστε να πέφτουν μαζί τα kicks(beatmatch). Όταν κάνεις insert ένα κομμάτι στο project, σου ζητάει να δηλώσεις λεπτομερώς την αρχή και το τέλος μερικών μέτρων ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η απόδοση. Τέλος είναι βολικότατο στο automation των EQ, με τις καμπύλες να τρέχουν πάνω στις κυματομορφές. Μπορείς να ορίσεις track markers πάνω στις αλλαγές και στο τέλος θα είσαι έτοιμος να κάψεις CD. EDIT: Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Μέχρι να το δουλέψεις δεν θα καταλάβεις πόσο βολικό είναι να <<ζωγραφίζεις>> αυτό που θέλεις να ακούσεις. Tο Acid είναι μοναδικό σ'αυτό τον τομέα γιατί εξ'αρχής είναι φτιαγμένο να δουλεύει με loops.
 12. Αν θες αξιοπρεπείς ήχους ψευδο-analog με βασικές δυνατότητες για realtime χειρισμό παραμέτρων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις υπολογιστή πάρτο. Στα μείον η οθόνη του.
 13. Τί θέλεις να βάλεις πάνω στο έπιπλο;
 14. Βολικό για τα racks. Αλλά τελείως άβολο νομίζω όσον αφορά τις οθόνες για το PC. Στραβολεμιάζεσαι να κοιτάς προς τα πάνω συνέχεια.
 15. ghen

  motu 2408 + pci 324

  Κάποιος που καλύπτεται από ένα PC της τάξης: NVidia Nforce 3/VIA K8T800 Athlon X2 3800+ 2GB RAM Μάλλον καλύπτεται και από την κάρτα σου αν του κάνουν βέβαια οι επιλογές που έχει για I/O. Κοίτα σε site δημοπρασιών για το πόσο πουλιέται τώρα, αν και μάλλον σκοτώνεται παρά πουλιέται.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.