Προς το περιεχόμενο

ghen

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  502
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από ghen

 1. Υπάρχει μια επιλογή στο menu MyAccount του Paypal που γράφει Top up. Στην πράξη πρόκειται για έμβασμα προς Τράπεζα εσωτερικού, εντολή που μπορεί να εκτελέσει κανείς από το internet banking οποιασδήποτε Τράπεζας.
 2. Καλησπέρα, Έχω ένα Technics 1210 mk2 με χαλασμένο το on/off assembly. Έχω παραλάβει ανταλλακτικό, αλλά χρειάζεται soldering 3 καλωδίων, κάτι που αδυνατώ να κάνω. Γνωρίζει κάποιος που θα μπορούσα να απευθυνθώ στη Λάρισα; Ευχαριστώ, Νικ
 3. ghen

  Audio CD-R Copy protection

  messalion & soundangels: Ευχαριστώ, ψάχνω κάτι που θα κάνει την ζωή του ανθρώπου που θα προσπαθήσει να αντιγράψει το δισκάκι μου δύσκολη. bloody_sunday: Ευχαριστώ, ιδιαιτέρως για το .PDF. haryy: Δεν θέλω να δώσω δείγμα, αλλά ολοκληρωμένη παραγωγή. Ευχαριστώ για την συμβουλή. JimTortex: Ευχαριστώ για την συμβουλή. Προς το παρόν το μέσο διανομής είναι αποκλειστικά το CD.
 4. Καλησπέρα, Έχει κανείς υπόψιν μέθοδο για copy protection σε audio cd-r in-house ? Για να γίνω συγκεκριμένος: (1) Δεν εξυπηρετεί το encryption των media (.wav, .mp3) και διανομή με proprietary player. (2) Το καλύτερο θα ήταν κάποιο software που εμποδίζει το ripping των audio tracks, ή αλλοιώνει το περιεχόμενο με θόρυβο και παράσιτα. (3) Παρεμπόδιση της ανάγνωσης του CD σε υπολογιστή με προγράμματα όπως Winamp, VLC ή Windows Media Player δεν αποτελούν πρόβλημα. Έχω δοκιμάσει μέχρι στιγμής: CAP, CD-Lock, WTM χωρίς αποτέλεσμα. Το hexalock δεν δουλεύει με Audio CD-R και είναι δύσκολο να βρω δισκάκια. Ευχαριστώ in advance.
 5. Προς KorgNikos/S4410: (1) Δηλώνεις ώς default device τo RME HDSP 3-4 stereo pair, για winamp, browsers, etc. (2) Στο totalmix, δρομολογείς το 3-4 pair, στο physical output 1-2. Έτσι λοιπόν, παίρνεις στην φυσική έξοδο 1-2, δύο διαφορετικά software-driven audio streams. (το mix γίνεται στο hardware της RME, ψηφιακά). Επιπλέον, μπορείς να κάνεις loopback την φυσική έξοδο 1-2 στο input 1-2. Παρακάμτεις το sub out 1-2 του μίκτη σου, και διατηρεις το audio σήμα ανέπαφο. Keep us posted. EDIT: Εδώ φαίνεται ότι δουλεύει καλά, τουλάχιστον στην HDSP Multiface II/Win7 64bit που δοκίμασα πρίν από λίγο. Yameth, +1 karma, παρακαλώ :)
 6. ghen

  usb cubase activation key

  Καταλαβαίνω την αγανάκτηση και την δυσφορία της απώλειας. Μια γρήγορη και βρώμικη λύση είναι να τοποθετήσεις την συσκευασία του cubase, σε εμφανές σημείο του studio, να αγοράσεις ένα generic usb dongle, και τα υπόλοιπα λίγο/πολύ τα ξέρουμε όλοι.
 7. Καλησπέρα, Η Utralite πρέπει να είναι η πρώτη hybrid κάρτα ήχου, USB/FW. Αν κάποιος την έχει δουλέψει, θέλω feedback, αν είναι σταθερή, κατά πόσο δίνει στο χρήστη feeling "it just worx". Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Νίκος.
 8. Υπάρχει latency στο OSX, όπως υπάρχει και στα Windows συστήματα. Το CoreAudio και το ASIO, κάνουν ακριβώς την ίδια δουλειά. Η διαφορά τους είναι ότι το CoreAudio είναι κομμάτι του λειτουργικού, σε αντίθεση με το ASIO. Το <<υπερβολικό>> latency, μάλλον από τις ρυθμίσεις του buffer-size προκύπτει και κυρίως από το USB2 πρωτόκολο. Μην ξεχνάμε ότι ξέχωρα από το buffer-size που ρυθμίζεται με το software των drivers, υπάρχει σε πολλές συσκευές και ένα fail-safe buffer που δεν φαίνεται, δεν ρυθμίζεται και δεν γίνεται να το βγάλει από την μέση ο χρήστης.
 9. ghen

  macbook pro Help ;)

  Εδώ και τέσσερα χρόνια λοιπόν, χρησιμοποιώ παράλληλα Mac & PC. Macbook, PC laptop, MacPro (το πούλησα) και i7 hackintosh (τον τελευταίο καιρό). Μονο τον χειριστή βλέπω ως διαφοροποιό στοιχείο. Είναι απλό βρίσκω, αλλά δυσνόητο; "Δεν έχει σημασία τί έχεις, αλλά τί κάνεις μ'αυτό". Και με πύργο κάνω live και με laptop και με 8088. I don't care. Σημασία έχει ότι εμφανίζομαι κάπου έχοντας κάτι να πώ και ανθρώπους κοντά μου που ενδιαφέρονται να ακούνε. Ghen bites the dust.
 10. ghen

  macbook pro Help ;)

  Ξέχνα ό,τι ξέρεις πρωτού αγοράσεις ο,τιδήποτε που κοστίζει αρκετά σε σχέση με το εισόδημα σου. Αν δεν θέλεις εσύ ο ίδιος να κάτσεις να μάθεις τί είναι αυτά που θα συγκρίνεις μεταξύ PC laptop και Mac laptop ρώτα κάποιον ειδικό που εμπιστέυεσαι. Αυτά περί Mac και PC για μένα πάντα, βασίζονται στα στερεότυπα της κοινωνίας μας, όπως για παράδειγμα, ακριβό=καλό, registry=καταστροφή κλπ. Όλα είναι τεχνικές μάρκετινγκ και δεν έχουν θέση σε έρευνα αγοράς. Επίσης το ότι αγοράζουν άλλοι mac, δεν σημαίνει ότι απαραίτητα* κάνουν καλά ούτε και ότι θα κάνεις σίγουρα καλά αν αγοράσεις και εσύ. Τέλος αν εσένα δεν σε βολεύει το mac, δεν σημαίνει ότι αυτό είναι λάθος ή κακό. Αν δεν σε βολεύει και το PC, δεν ξέρω τί άλλο να σου πώ, εκτός από το να διαβάζεις περισσότερο τα manual των προγραμμάτων. Περισσότερο έτσι; αν θές να εργάζεσαι πάνω στην μουσική και να διασκεδάζεις ταυτόχρονα είναι αυτό. My 2 mute cents. ΥΓ. *Marathon, καλό το σχόλιο σου τώρα βγαίνει καλύτερα το νόημα από αυτό που θέλω να πώ στο παλικάρι.
 11. To SONY Acid με βολεύει πάρα πολύ λόγω Beat-mapping. Αναγνωρίζει το tempo από τα κομμάτια και κάνει time-stretch ώστε να πέφτουν μαζί τα kicks(beatmatch). Όταν κάνεις insert ένα κομμάτι στο project, σου ζητάει να δηλώσεις λεπτομερώς την αρχή και το τέλος μερικών μέτρων ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η απόδοση. Τέλος είναι βολικότατο στο automation των EQ, με τις καμπύλες να τρέχουν πάνω στις κυματομορφές. Μπορείς να ορίσεις track markers πάνω στις αλλαγές και στο τέλος θα είσαι έτοιμος να κάψεις CD. EDIT: Το καλύτερο το άφησα για το τέλος. Μέχρι να το δουλέψεις δεν θα καταλάβεις πόσο βολικό είναι να <<ζωγραφίζεις>> αυτό που θέλεις να ακούσεις. Tο Acid είναι μοναδικό σ'αυτό τον τομέα γιατί εξ'αρχής είναι φτιαγμένο να δουλεύει με loops.
 12. Αν θες αξιοπρεπείς ήχους ψευδο-analog με βασικές δυνατότητες για realtime χειρισμό παραμέτρων χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις υπολογιστή πάρτο. Στα μείον η οθόνη του.
 13. Τί θέλεις να βάλεις πάνω στο έπιπλο;
 14. Βολικό για τα racks. Αλλά τελείως άβολο νομίζω όσον αφορά τις οθόνες για το PC. Στραβολεμιάζεσαι να κοιτάς προς τα πάνω συνέχεια.
 15. ghen

  motu 2408 + pci 324

  Κάποιος που καλύπτεται από ένα PC της τάξης: NVidia Nforce 3/VIA K8T800 Athlon X2 3800+ 2GB RAM Μάλλον καλύπτεται και από την κάρτα σου αν του κάνουν βέβαια οι επιλογές που έχει για I/O. Κοίτα σε site δημοπρασιών για το πόσο πουλιέται τώρα, αν και μάλλον σκοτώνεται παρά πουλιέται.
 16. Ειδικά και μόνο για το κείμενο σε πορτοκαλί χρώμα, ο τύπος κάνει humor υπερβάλλοντας.
 17. [offtopic] Εμένα πάντως η εμπειρία μου λέει ότι σε υψηλά sample rates, μπορούν να γίνουν λιγότερα πράγματα realtime, με υψηλότερο ρίσκο κρασαρίσματος των PC. Πολλοί θα ακούσουν μια μίξη resampled από τα 192 στα 44.1, ελάχιστοι θα καταλάβουν. [/offtopic] EDIT: Όσον αφορά το M-Audio SuperDac, για την τιμή του θα περίμενε κανείς καλύτερη ανάλυση για τον ψηφιακό ήχο;
 18. ghen

  Ποιο Vocoder;

  Κάνε ένα stereo group και βάλε insert τον morphoder. Στείλε το εξωτερικό synth στο group panned τέρμα αριστερά. Στείλε την φωνή σου στο group panned τέρμα δεξιά. Θέσε στο morphoder ως carrier το left (το synth) και modulator το right (την φωνή). H ιστορία παίζεται στο να έχεις ένα stereo κανάλι με τελείως διαφορετικά σήματα δεξιά και αριστερά ώστε το ένα να παίζει ρόλο carrier και το άλλο modulator.
 19. Εγώ πάντως έτσι το κάνω όχι επειδή είναι σωστό ή λάθος το αντίθετο αλλά: Έχω παρατηρήσει ότι όταν αλλάζω plugin που επηρρεάζει σε μεγάλο βαθμό την χροιά του οργάνου, το υπάρχον <<παίξιμο>> δεν κολλάει. Πρέπει δηλαδή να ξαναγράψω το part, με τις νέες ρυθμίσεις, αφού ο διαφορετικός ήχος, μου δίνει και διαφορετικό feeling/groove στο παίξιμο.
 20. Σενάριο: "Θέλω να γράψω φωνή. Ο τραγουδιστής να ακούει με reverb, ενώ το σήμα που καταγράφεται να είναι dry". Βάζω: Direct monitoring off. Monitor ON. Ως insert στον mixer του DAW, βάζω ένα reverb plugin. Arm-rec και είμαστε έτοιμοι. Υπάρχουν και πιο περίπλοκα σενάρια με κάρτα ήχου με multiple-outs. Εκεί καλά είναι να φτιάχνουμε ένα sub-mix με τα κανάλια στις σχετικές εντάσεις που χρειάζεται να ακούει ο performer, τυχόν μετρονόμους... ΥΓ. Με πρόλαβε ο nickel και ο koxcygr. Με το direct monitoring off, εμποδίζεις το σήμα να περάσει από τα inputs του interface κατευθείαν στα outputs, ενώ με το monitor on, επιτρέπεις το σήμα να περάσει από το όποιο route έχει οριστεί μέσα στο daw. Στην δικιά μας περίπτωση, από το in της κάρτας, πάει στον δίσκο (λόγω REC). Από τον δίσκο πάει για επεξεργασία (εντάσεις, pan, VSTfx όχι κατ'ανάγκη σ'αυτή την σειρά). Τέλος πάει στα main outs.
 21. ΙΜΗΟ, μεγαλύτερη εντύπωση θα κάνει μια ωραία ενορχήστρωση, τα σωστά χρονισμένα αδειάσματα και σκασίματα στην dance μουσική (εκεί που χρησιμοποιούνται κατά κόρον V.A), παρά η ηχητική διαφορά μεταξύ του Minimoog και του Arturia Minimoog. Ακραίο, αλλά είναι παράδειγμα: ένας παιχταράς να παίζει κάτι σε αρμόνιο και ένας πρωτάρης σκαλίζει ένα minimoog. Ποιανού το performance θα συγκινήσει λέτε ? Τώρα αν κάποιος έχει εξοπλισμό ώστε να ακούει διαφορές μεταξύ σημερινών V.A. και analog synths, κατά πάσα πιθανότητα έχει και τα χρήματα να τα αποκτήσει. Με τέτοιες αναζητήσεις χάνουμε την ουσία πιστεύω όταν σκοπός είναι να βγάλουμε feeling, να καταγράψουμε ένα κομμάτι της προσωπικότητας μας. Υπάρχουν όμως και οι άνθρωποι στο άλλο άκρο, που και ακούν την διαφορά και την νιώθουν (στο στομάχι), και δεν μπορούν χωρίς αυτό το extra top end.
 22. Προφανώς εννοείς κλασματικά ratio (μεγαλύτερα από το 0 και μικρότερα της μονάδας). Θυμάμαι τον C1 επι εποχής Cakewalk Pro Audio 4.0 να το κάνει αυτό. Εισερχόμενο σήμα πάνω από το threshold αντί να μειώσει σε ένταση (κάθε 2db πάνω από το threshold, το σήμα να παίρνει 1 db σε κλασσική περίπτωση 2:1), σε περίπτωση 1:2, ανά 1db πάνω από το threshold το σήμα παίρνει 2 db.
 23. Όχι multiband compressor, αλλά multi upward compressor: από το threshold και κάτω (και όχι πάνω) τα σήματα να ενισχύονται, κατά προτίμηση για συγκεκριμένο εύρος (από -20dbFS μέχρι -15dbFS***). Σε ένα track για παράδειγμα, στο σημείο που σταματάνε σχεδόν τα πάντα, μένει ένα απλό arrangement και σιγά-σιγά αρχίζει η εξέλιξη (build-up) για το επόμενο <<σκάσιμο>>. Από την στιγμή που το σήμα ξεπεράσει το threshold, μένει ανέπαφο (εκτός και αν έχει γίνει τραγικό λάθος στο release και υπάρχει απότομο ανέβασμα) μέχρι το threshold του limiter. Εχμ...ναι το fader riding δίνει τον απόλυτο έλεγχο, αναγκαστικά θα συμφωνήσω, αλλά είναι ΕΠΙΠΟΝΗ διαδικασία, ειδικά αν γίνεται σε κάθε track μιας πολυ-κάναλης εγγραφής. Σε κάποιες περιπτώσεις με μελέτη του χρονισμού του track (για τα κατάλληλα attack/release) και σωστά thresh/ratios δεν είναι καθόλου άσχημο το αποτέλεσμα. Υπάρχουν μουσικά style που δεν γίνεται και διαφορετικά να προκύψει το ζητούμενο στο άκουσμα λόγω της πολυπλοκότητας που ανέφερα πριν. *** μετά μπορεί να θέλω από -15dbFS μέχρι -10dbfs ελαφρύ (2:1) compression με make up gain και τέλος έναν brickwall limiter για τα peaks. Όλα τα νούμερα είναι τυχαία, απλά θέλω να διαχωρίσω τα σημεία ενός track στα οποία σιγο-ακούγεται η πληροφορία, στα mid-level, και στα energy bursts. EDIT: Ξαναδιάβασα το <<άλλο>> thread για το gating & τα drums, δεν ξέρω αν αυτό που τελικά έχω στο μυαλό μου λέγεται multiband upward compression, εμένα μου κάθεται πάντως.
 24. Μπορούμε να πάρουμε καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το Waves C4 ως multiband upward compressor (συζητήθηκε η τεχνική και εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=173731.0) και στο καπάκι το Voxengo Elephant για limiting. Έχει κανείς υπόψιν plugin που να λύνει τα χέρια συνδυάζοντας τις παραπάνω τεχνικές ? Με το multiband upward compression διατηρείται η μουσικότητα μια που τα χαμηλά περάσματα ανεβαίνουν γλυκά σε ένταση (ανάλογα με το attack και το release) και τα peaks μένουν ανέπαφα μέχρι το threshold του limiter.
 25. Αν σκοπεύεις να πάρεις monitor με μεγαλύτερο εύρος στις χαμηλές σε σχέση με 5" δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις κάτω από 1.000e (Adam P22, Dynaudio BM6a mkII, Mackie HR-824" mk2, Genelec 8040). Αφου σκοπεύεις να κάνεις preliminary mixing, θα χρειαστείς καλό ηχείο και σωστά διαμορφωμένο τον χώρο σου. Το ένα το αγοράζεις, το δεύτερο παλεύεται με την τοποθέτηση και την διακόσμηση. Και να βρείς κάποιο ηχείο με 8" στα χρήματα που διαθέτεις αμφιβάλλω αν θα σου κάνει την δουλειά γιατί έχεις ήδη μάθει να δουλεύεις σωστά, δηλαδή με ηχεία της προκοπής σε διαμορφωμένο χώρο. Αν φτιάξεις τον χώρο σου για ένα ηχείο που στην τελική δεν αξίζει θα κλαίς τα χρήματα σου. To φθηνό είναι το ακριβό στο τέλος αποδεικνύεται. (δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και λύσεις value for money). Πάρε το καλύτερο 5" που σηκώνει η τσέπη σου και ένα ζευγάρι ακουστικά όπως DT-770, HD-25 για το bass. Εναλλακτικά δώσε παράταση, για να πάρεις μια και καλή ένα ηχείο που θα σου μείνει. EDIT: Από τα ηχεία που έχω ακούσει θα σου πρότεινα Alesis M1 mk2 active (ναι αυτά τα αρχαία). Είναι προσιτά και έχουν απόκριση που θυμίζει έντονα το μπάσο από τους χώρους που παίζεται η μουσική που γράφεις (δίνουν έντονα αίσθηση clubίλας). Θέλουν προσοχή στην τοποθέτηση και στην διαμόρφωση του χώρου γιατί δεν έχουν καθόλου ρυθμιστικά για το bass. Με τα χρήματα που σου μένουν παίρνεις ένα πολύ καλό ζευγάρι ακουστικών.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.