Προς το περιεχόμενο

STELRETH

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    53
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από STELRETH

  1. θα ηθελα καποια γνωμη για reverb και eq στα ακουστικα,εχω μια behringer που δεν εχει reverb οποτε δεν την χρησιμοποιω καθολου,και την makcie onyx400f που δεν εχει reverb ή eq.χρησιμοποιω cubase 5. να παρω εξωτερικο reverb να το συνδεσω με την behringer? να παρω μια μικρη κονσολα με reverb μονο για τα ακουστικα ? θα κανω δουλεια με καποιο software reverb?αν ναι με ποιο και πως θα το συνδεσω? καποια αλλη λυση? ευχαριστω.
  2. ερωτηση για αγοραστες απο το ebay,ενα απο αυτα εδω ερχονται ελλάδα? http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p5197.m570.l1313&_nkw=mackie+onyx+400f&_sacat=See-All-Categories και με ποσα περιπου μεταφορικα?
  3. ευχαριστω πολυ haryy,να σου πω δεν καιγομε για την lynx. ειμαι πιο πολυ στην rme fireface(την γνωμη σου σε παρακαλω σε σχεση με αυτες που μου προτεινες),και φυσικα σε συγκριση με την emu 1820μ που ιδη εχω.
  4. ευχαριστω παρα πολυ για τον χρονο σου Loki. μια καρτα ηχου με καλυτερους μετατροπεις αρα καλυτερο ηχο, ψαχνω ,(εχω εντοπισει οτι θελω πιο φυσικο ηχο),και καλυτερα ηχεια (εχω τα mackie mr5). και αυτο παιζει αλλα πολυ λιγο.ευχαριστω.
  5. Γεια χαρα.εαν παρω την lynx two-a(4 I/O)σε αντικατασταση της emu 1820m που εχω, θα μπορω να την χρησιμοποιησω χωρις κονσολα? εχω τον avalon737 και ηχεια mackie mr5.εχω και ενα μιξερ behringer με 8 καναλια (4mic),και προενισχυτη ακουστικων. το μιξερ behringer το χρησιμοποιω μονο για να στελνω απο την καρτα ηχου στα ηχεια. ηχογραφω 3 το πολυ καναλια μαζι,αλλα το ενα θα μεινει(αυτο απο τον avalon). Αναρωτιεμαι: θα κανω καλυτερη δουλεια γενικως με αυτα που ειπα?(αγοραζοντας την lynx two-a) ή θα πρεπει να εχω καλο μιξερ.(απο το behringer δεν περναει κατι που θα μεινει) θα ηθελα να μου πειτε πιθανες συνδεσεις χωρις να παρω αλλο μιξερ(θελω να παρω καλυτερα ηχεια). Υ/Γ Λεω για την lynx two-a και οχι π.χ.για την fireface 400 επειδη η πρωτη εχει καλυτερους μετατροπεις. ευχαριστω πολυ.
  6. Αν αντικαταστησω τα mackie mr5 που εχω με τα genelec 8030 θα ακουσω καποια αισθητη διαφορα και θα μπορω να κανω καλυτερη μιξη?? αξιζουν τα λεφτα τους? ο χωρος 2.5Χ4.5. οι τυχον απαντησεις θα ειναι πολυ κατατοπιστικες και σημαντικες.
  7. ευχαριστω loki για την γνωμη σου και θα το σκεφτω.εχω τον avalon 737 οποτε απο προενισχυτη ειμαι ενταξει. Για τα ηχεια διαφορα ηχου τα mackie mr5 που εχω με τα genelec 8030 ? καποια γνωμη?
  8. ευχαριστω.και κατι αλλα θελω να ρωτησω, 1. Η RME Multiface II PCIe εχει τους ιδιους μετατροπεις με την rme fireface 400 η την 800 δηλ. ιδια ποιοτητα ηχου? και γραφει 8 audio καναλια ταυτοχρονα? 2.σε μια αναβαθμηση του homestudio,αν αντικαταστησω την emu 1820m που εχω με την RME Multiface II PCIe θα ακουσω καποια αισθητη διαφορα?? 3.αν αντικαταστησω τα mackie mr5 που εχω με τα genelec 8030 θα ακουσω ομοιως καποια αισθητη διαφορα?? οι τυχον απαντησεις θα ειναι πολυ κατατοπιστικες και σημαντικες.
  9. σε ευχαριστω korg_nikos ,δηλ.την ιδια στιγμη μπορω να ηχογραφησω 8 audio line ή mic? αυτο με ενδιαφερει τα 8 οργανα μαζι.
  10. παρακαλω αν ξερει καποιος να μου πει αν η RME FIREFACE 400 ή η αντιστοιχη usb ποσα καναλια audio μπορουν να ηχογραφησουν ταυτοχρονα.ευχαριστω.
  11. Ο ηχογραφημένος ήχος δεν μου αρεσει. Το πρόβλημα είναι στο recording room. το δειγμα δεν εχει καμμια επεξεργασια. οταν βαλω τα akg240 το ακουω πιο μαλακο αλλα σε πολλες συσκευες (αυτοκινητο, σπιτι και στο control room)ειναι σκληρο σε συγκριση με αλλες ηχογραφησεις (οχι δικες μου) αλλα και χωρις συγκριση. θελω να αφαιρεσω καποια μεσαια απο το recording room,ποιος ειναι ενας καλος τροπος, ισως με ρικοφων λεπτο,ή μοκετα στον τοιχο στα μερη που δεν εχω πανελ πετροβαμβακα? ή κανω δοκιμαζω και ξανακανω. το οργανο το ακουω στο recording room με τονισμενες τις πριμομεσαιες κα πριν να ηχογραφησω,ενω π.χ.στο σαλονι μου οπως ειπα και πριν ειναι πιο μαλακο. ευχαριστω για τις τυχον απαντησεις και παρατηρησεις.
  12. Για να γινω πιο κατανοητος αλλα και για να σας το υπενθημησω,σε αυτο το δειγμα χαμηλωνω καποιες μεσαιες και απο τον avalon πριν την ηχογραφηση αλλα και μετα απο το cubase.
  13. Ενα δειγμα με τον avalon flat, βλεπω μια γωνια του δωματιου με αρκετη ηχοαπορροφηση με πανελ απο πετροβαμβακα το oktava mk012 εχει 7cm απο το 11ο ταστο του λαουτου,εμενα μου ακουγετε αρκετα σκληρο,στο σαλονι μου το ακουω πιο μαλακο απο οτι στο recording room. θα το ηθελα πιο μαλακο και πιο φυσικο.θα ηθελα πολυ να μου πειτε καποιες γνωμες για το τι χρειαζεται να γινει,και καποιες παρεμβασεις βλεποντας την κατοψη,ευχαριστω. LAOYTO_FLAT.mp3
  14. Αυτη!! ενημερωμενη με τα πανελ (στην κατοψη ειναι στο περιπου τα πανελ)
  15. πω πω πω !!!!!!!!!!! ευχαριστω πολυ ολους για τον χρονο σας.θα στειλω το συντομοτερο ενα δειγμα προφανως flat απο οργανα,γενικα η φωνη μου ακουγεται καλυτερα. τον ηχο απο οτι συνειδητοποιω τον ακουω τελικα σκληρο.(μεγαλη υποθεση να μαθεις να ακους)τον θελω πιο μαλακο χωρις να ειναι αδειος(αυτο που λεγαμε πριν καποια χρονια στο live οταν πετυχαιναμε καλο ηχο:πιο στουντιακο :) τελος,εστειλα μια κατοψη αν μπορειτε πιο αναλυτικα τι ειναι καλο να κανω, στο recording room εχω βαλει 13 πανελ απο πετροβαμβακα 120x0.60 σε διαφορες θεσεις τα 2 στο ταβανι,ενα δυαχυτη 1 μετρο x 0.50 απεναντι στο μικροφωνο,το πατωμα ειναι laminate με γερμαδες αναμεσα πετροβαμβακας νοβοπαν αυτο το λεπτο μαλακο για τους κραδασμους και το laminate.(οχι πλωτο). στο control room χοντρη κουρτινα στο παραθυρο μοκετα στο πλακακι 15 πανελ στους τοιχους σε γωνιες και στο ταβανι πανω απο το κεφαλι μου. καποια σχολια για παρεμβασεις και στους δυο χωρους, ευχαριστω.
  16. και κατι αλλο περα απο το θεμα αυτο,αν βαλω μια κονσολα π.χ. την taskam dm 24 θα βελτιωθει ο ηχος αισθητα ή θα εχω απλα πιο πολλες δυνατοτητες και επιλογες.
  17. ευχαριστω για τις πρωτες γνωμες και τους δυο.εχω κανει αλλαγες στη θεση και στο χωρο του μικροφωνου.νομιζω απο μικροφωνα προς το παρων τουλ.ειμαι καλυμμενος.''ζεστασια'' μαλλον ειναι αυτο που μου λειπει με οτι αυτο συνεπαγεται(αδειος ηχος,πολλα μεσαια και πριμα...)ολα αυτα βεβαια ειναι σχετικα με καποια δειγματα που ακουω,απο αλλες φλατ ηχογραφησεις χωρις μιξη. ευχαριστω για τις παρατηρησεις. καλα ξεμπερδεματα... :)
  18. εχω διαβασει πολλα αρθρα εδω οσα τουλαχιστον μπορω και εχουν βοηθησει,αλλα πιστευω καθε μια περιπτωση μπορει να ειναι και διαφορετικη.
  19. μηπως τελικα ειναι και θεμα ψηφιακου ηχου (αυτος με τα πριμα)και χρειαζεται καποιος μετατροπεας η κατι παρομοιο,περα απο το θεμα χωρου? αλλα παλι ο avalon δεν θα επρεπε να ''ζεστανει'' τον ηχο.παρακαλω κατατοπιστε με.τι αλλο περιφερειακο θα χρειαζομουν περα απο πιο καλο χωρο λαμβανοντας υποψιν τον εξοπλισμο που εχω ιδη. ξερω πως πολλα θεματα γυρω απο τον ηχο ειναι και θεμα γουστου αλλα θελω την γνωμη καποιων που γνωριζουν.
  20. Γεια χαρα,στο home studio μου το recording room einai 3x4 και 2.7 μετρα υψος ,εχω βαλει στο ταβανι 2 πανελ απο πετροβαμβακα καθως και στους τοιχους,(οχι σε ολο τον τοιχο και δεν ειναι room in room,) ηχογραφω ακουστικα οργανα και φωνη με oktava mk012 και neumann tlm 103 αντιστοιχα που πανε στον avalon 737 στην emu1820 και μετα στο cubase τελος ακουω απο τα Mackie MR5. ακουω τον ηχο με πολλα μεσαια και πριμα προσπαθω να τα βγαλω απο τον avalon αλλα αδειαζει ασχημα το οργανο.λειπει καποιος ογκος. Νομιζω οτι ειναι θεμα χωρου ηχογραφησης ισως να θελει καποια ηχοαπορροφητικα για μεσαιες και ψηλες συχνοτητες οπως απο οτι διαβαζω rikofon, δεν ξερω ομως σιγουρα.ακουω και λιγο αντανακλαση. πως θα φτιαξω καπως τον χωρο ηχογραφησης? να κανω τον χωρο νεκρο και μετα βαθος στο mix? , Συγκρινω με αλλες ηχογραφησεις και βλεπω πραγματικα αυτα που περιγραφω παραπανω οποτε δεν ειναι τοσο θεμα control room και το πως ακουω εκει. Θα μου ηταν πολυ χρησιμες οι γνωμες και οι συμβουλες σας. Ευχαριστω πολυ.
  21. τελικα τον ακουω πιο μεσαιο τον avalon.εχω βαλει μια Premium E88CC στην θεση της μιας που καηκε,και εχει αλλες 3 6922EH ELECTRO-HARMONIX.φταιει η λαμπα που δεν ειναι ιδια ακριβως με τις αλλες,να την αλλαξω με μια 6922EH ELECTRO-HARMONIX??παιζει να εχει κατι αλλο καποια αλλη ζημια?
  22. α και το λίγο "χρυσή"... τι θα πει ρε παιδια??
  23. WilliamSats δεν καταλαβαινω αυτο με το καναλι της λαμπας που αλλαξα η και με τα δυο και να με συγχωρεις αν δεν καταλαβα κατι, ο avalon vt-737 sp ειναι μονοφωνικος δεν ξερω αν αντιστιχει καθε λαμπα με κατι.τον ακουω λιγο πιο χαμηλο,αλλα ισως να ειναι και ιδεα μου απλα θελω να ειμαι σιγουρος οτι ειναι οπως πρωτα,και αντε να το βρεις.ποιος θα σε τσεκαρει το μηχανημα.παντως οποιος ξερει κατι ας βοηθησει.(τελικα η κεμ εχει τις λαμπες μου εστειλε σημερα μηνυμα.)
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου