Προς το περιεχόμενο

iotriado

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    34
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    προγραμματιστης
  • Τόπος
    Αθηνα

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή iotriado

1

Φήμη

  1. Ναι συμφωνω μπορει να ηταν κατι αλλο. Δεν ειμαι τεχνικος, και μπορει να ειμαι 100% λαθος. Μπορει κατι αλλο να ηταν και να διορθωθηκε. Το μονο που μπορω να πω ειναι οτι με το συγκεκριμενο οργανο ποτε δεν επαιζα στην θεση 4 (neck + middle) γιατι δεν μου αρεσε ο ηχος, και μετα απο αυτη την αλλαγη ειναι το ιδιο γλυκια οπως η 2 (bridge + middle) . Μπορει βεβαια να ειναι ολα στο μυαλό μου ετσι !! Απλα θεωρησα καλο να το αναφερω γιατι μπορει να βοηθήσει και κανέναν άλλο.
  2. Ναι τωρα θυμηθηκα ποιος μου την εκανε αυτη την μαγκια... Το περιεργο ειναι οτι αφου εμαθα πως πρεπει να ακουγεται μια στρατ, και προσπαθούσα να δω τη φταει, κανενας αλλος μαστορας δεν μου ειπε οτι το τρεμολο δεν ειναι σωστα ρυθμισμενο.... (και εχω παει σε πολλους με διθυραμβικες κριτικες...). Οι περισσοτεροι μου ελεγαν για τους μαγνητες. Τελος παντων, μακαρι αυτο το ποστ να βοηθησει και αλλους, γιατι ,φανταστειτε, για χρονια προσπαθουσα να βρω τι φταει .
  3. Θα ήθελα να μοιραστώ ενα πειραματισμο που εκανα προσφατα στην partcaster μου τυπου strat. Το πρόβλημα που αντιμετόπιζα για πολλα χρόνια με την κιθάρα μου είναι οτι οι θέσεις 2 και 4 δεν ηταν αυτές που θα έπρεπε να ηταν . Δηλαδή δεν ειχαν τον γλυκό ήχο και το "κουακ" οπως εχει μια κιθάρα τυπου στρατοκαστερ, και γενικα θα χαρακτήριζα την κιθαρα μου μουντη. Ειχα πειραματιστεί με διαφορους μαγνήτες , αλλα το πρόβλημα δεν βελτιωνοταν ιδιαιτερα.. Πριν απο μερικες μερες , δοκιμασα να αλλάξω θεση στα ελατήρια . Η αλλαγη που εκανα ειναι να βαλω τα ακριανα ελλατηρια στα ακριανα δοντακια - για καποιο λόγο ο τεχνικος που μου την ειχε συναρμολογίσει τα είχε βάλει στα δοντάκια που εχω σε κοκκινο κύκλο στην επισυναπτόμενη φωτογραφια. Μετα την αλλαγη ο ηχος της κιθαρα βελτιώθηκε , και πλέον οι επιλογες 2, 4 ειναι αξιοπρεπεστατες (για τα δικα μου αυτια.) - και γενικοτερα ο ηχος του οργανου ειναι καλυτερος και πιο ζωντανος. Εχει καποιος αλλος αντιστοιχη εμπειρία?
  4. Ανοιγω παλι το θεμα , γιατι αντιμετοπιζω και εγω προβλημα με την HD500. Στην δικη μου περιπτωση δεν ανταποκρίνεται το expression. τo εκανα calibrate και παρατηρησα οτι στο 3ο βημα η τιμη "'scaled pedal' ειναι 0 και δεν αλλαζει οταν ανεβοκατεβαζω το πεταλι. Εκανα firmware update και factory reset και παλι calibration χωρις καποιο αποτελεσμα. Θυμαμαι οτι την μια μερα δουλευε κανονικα και μετα απο 2 μερες χωρις να την μετακινησω , την ανοιξα και υπηρχε το προβλημα. Εχει αντιμετοπίσει κανεις τπτ αναλογο?
  5. Εγω έχω τον ΗΤ5HR . Ειμαι αρκετα ικανοποιημένος . Το βρωμικό κανάλι ειναι πολυ δυνατο (μεχρι το 2 το βάζω γιατι μετα κάνει πολυ φασαρία!!!!) , αλλα πιστευω και τα 5 vatt ειναι ΟΚ για το σπίτι. Για τα αυτιά μου μου αρεσει ο ηχος είτε ειναι βρώμικος είτε καθαρός. Βεβαια δεν έχω ακουσει πολλούς λαμπατους για να μπορώ να συγκρίνω!!! Παντως εγώ δεν θα τον αλλαζα!!!
  6. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας , με καλύψατε πλήρως
  7. Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις, από ότι καταλαβαίνω το standby είναι για όταν παιζεις και θές να σταματήσεις για λίγο?? Αν είναι να ανοίξω τον ενυσχιτη δεν πρέπει πρώτα να περάσει απο το stand by??
  8. Ξεχασα να πώ ότι ό ενυσχιτης είναι λαμπάτος (blackstar ht-5 rh)
  9. Παιδια γεια σας, εχω ένα θέμα με τον καινούριο μου εχυσχιτή. Καταρχάς πρίν τον κλείσω τον βάζω για λίγο στο stand by , όπως μου είπαν για την σωστή λειτουργία του. Σήμερα παρατήρησα πως όταν τον έβαλα στο standby ακουστηκε ένα θόρυβος (σαν να αλλαζεις ραδιόφωνο αποτομα). Ξέρει κανείς τι μπορεί να είναι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  10. Νομίζω πως το πρόβλημα που έχεις στο σόλο το προκαλούν οι ιδιότητες του λαιμου που εχεις. ειχα και εγώ maple λαιμό με λεπτά τάστα , gloss finish και 9 radius και αντιμετώπισα ανάλογα προβλήματα - δυσκολία στα bends & αισθηση σκληρότητας. Δοκιμάζοντας αρκετές κιθάρες παρατήρησα τα εξής: - Η αισθηση αυτή είναι έντονη σε κιθάρες με χαμηλό radius, χαμηλά τάστα, gloss finish (πχ vintage tele ). Με τα απο καιρό το συνήθησα και μπορώ να πώ ότι μου αρέσει!
  11. OK θα κανονίσω να παω σε κάποιο μαστορα να μου πει την αποψή του και βλέπω
  12. την είχα σεταρει παλαιότερα και η διαφορά είναι αισθητή. Σίγουρα θα φροντίσω να παω σε κάποιον μάστορα για περισσότερη ανάλυση. Αλλά πιστεύω η κιθάρα που είδα δε έιχε 9αρι radius. Τεσπα η λύση πάντως Arranz είναι άκυρη από ότι βλέπω
  13. AAAA Αυτό δεν το είχα δει!!! Δηλαδή όταν λέτε μέτριοι τι εννοείται??? 50% να πετύχει 50% να μην πετύχει????
  14. Αν τελικά καταλήξω στην επιλογή να αλλάξω τον λαιμό καλύτερα να πάω σε επιλογή warmoth για να παραγγείλω ατό που ακριβώς μου ταιριάζει έτσι ώστε 'να πιάσουν τόπο τα χρήματα' και να έχω κάτι που να με ευχαριστεί. Το θέμα μου είναι αν θα ταιριάξει ο λαιμός warmoth με το υπάρχων σώμα (Rochinger). Επίσης θα ήθελα συμβουλές σε θέμα nut και στο θέμα ταστων (η επιλογή μου είναι LRS και 6105) καθώς και στον τύπο του λαιμού -warmoth pro ή vintage modern (η προτίμησή μου είναι vintage modern για λόγους βάρους και εύκολου σεταρίσματος , αφού για να ρυθμίζεται από το headstock)
  15. Rockinger δεν θέλω γιατί δεν έχει το standar thin της fender (εχει πιο παχιά μπράτσα). All parts, Mighty-Mite είναι το ίδιο πράγμα αφού στο τελωνείο πληρώσω τα ανάλογα χρήματα. Οπότε η επιλογή Warmoth παραμένει αφού ο λαιμός που θέλω κάνει 260$ χωρίς μεταφορά και τελωνείο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου