Προς το περιεχόμενο

NikosP

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    52
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από NikosP

  1. Casio PX-150. Και δες και εδώ: http://www.pianoworld.com/forum/ubbthreads.php/topics/2167459/Comparison_of_Portable_Digital.html#Post2167459
  2. Εκπληκτικό έτσι; Το λέει ο ίδιος εδώ: http://www.pianoworld.com/forum/ubbthreads.php/topics/2364639/Is_this_now_real_enough?.html#Post2364639 Το πιάνο είναι Yamaha Avantgrand N3 και χρησιμοποιεί Garritan CFX που τρέχει σε iMac.
  3. Χαχαχα όχι δεν έχει ηχόχρωμα μπουζουκιού. Εννοώ ότι αν απορρίπτεις το ψηφιακό λόγω διαφορετικού ηχοχρώματος από αυτό του ακουστικού, τότε πώς γίνεται να δέχεσαι το silent??
  4. Το ακουστικό πιάνο όταν είναι σε κατάσταση "silent" γίνεται ψηφιακό. Δηλαδή όταν θα είναι σε silent δεν έχει ούτε και αυτό το "πλούσιο" ηχόχρωμα και την ανταπόκριση του ακουστικού πιάνου που λες ότι χρειάζεσαι. Δηλαδή και ο δάσκαλος αποδέχεται το ψηφιακό για μελέτη, όπως και πολλοί πιανίστες όλων των επιπέδων. Βέβαια το να μπορείς να το γυρίσεις σε ακουστικό τις ώρες και ημέρες που μπορείς να κάνεις φασαρία είναι ό,τι καλύτερο. Αυτό που πρέπει οπωσδήποτε να κοιτάξεις στο "silent" που θα πάρεις, είναι να έχει midi out ώστε να μπορείς να χρησιμοποιήσεις εξωτερικές piano sample libraries (σύνδεση με υπολογιστή) για τις "ήσυχες" ώρες μελέτης που θα έχουν ήχο πολύ ανώτερο από αυτόν που είναι ενσωματvμένος στο πιάνο. Όσον αφορά τα ψηφιακά, δες αυτό. Δεν υπάρει αληθινή χορδή πουθενά σε αυτό που ακούς και βλέπεις: A, και το ηλεκτρικό πιάνο (Fender Rhodes) είναι άλλο πράγμα από το ψηφιακό για όσους ασχολούνται με τα πλήκτρα.
  5. Πριν το στείλεις για service, θα πρότεινα να δοκιμάσεις μήπως φτιαχτεί με σπρεϋ επαφών. Είναι πολύ πιθανό να έχει πιάσει σκόνη ο ροοστάτης από κάτω, κάτι πολύ συνηθισμένο. Μπορείς να το βρεις σε κάθε κατάστημα ηλεκτρονικών.
  6. Είχα το MP5 και όταν έμαθα ότι η Kawai το ανανέωσε με το MP6 ενδιαφέρθηκα για αναβάθμιση. Πήγα και εγώ στον Διαμαντόπουλο όπου είχα αγοράσει το MP5 και όχι μόνο δεν γνώριζαν για το νέο μοντέλο, αλλά δεν είχαν ούτε ένα Kawai στην έκθεση πια. Ψάχνοντας λίγο έμαθα ότι και ο Στόλλας φέρνει Kawai. Δυστυχώς ούτε και εκείνοι δεν γνώριζαν κάτι για το MP6. Αν και είχαν κάποιοα μοντέλα stock, δεν είχαν να μου προτείνουν κάποιο μαγαζί στην Αθήνα να πάει κάποιος να τα δει (ήθελα να δω το Kawai CN33 γιατί έχει το ίδιο κλαβιέ με το MP6, που είναι διαφορετικό από το MP5). Οπότε απέκλεισα τα Kawai, αν και θα μπορούσα να το παραγγείλω on-line και να το έχω σε 4-5 μέρες σπίτι μου. Όμως είμαι και εγώ της ίδιας άποψης, ότι ψωνίζω από μαγαζί κοντά σε μένα για να μπορώ να δοκιμάζω πριν αγοράσω και -ακόμα πιο σημαντικό- να έχω άμεση υποστήριξη. Και για να σου πω για το MP5, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με την εκφραστικότητα του κλαβιέ και ήταν καταπληκτικό σαν midi controller. Από ήχο αρκετά καλό αλλά βέβαια κανένα stage piano δεν φτάνει τα sample libraries οπότε και το είχα συνδεδεμένο στο PC για τον ήχο. Αν θέλεις να αγοράσεις ό,τι πιο καινούριο, σαφώς και θα κοιτάξεις για το MP6 αντί για το MP5 - αν είσαι διατεθιμένος να αγοράσεις on-line... Για την ιστορία, τελικά ψώνισα από μαγαζί: Yamaha CP5. Το έχω ένα μήνα και...δεν το μετάνιωσα που έδωσα κάτι παραπάνω απ'όσα είχα σκοπό στην αρχή να διαθέσω.
  7. Οι ήχοι για το TR-RACK είναι σε μορφή .PCG, όμοιο με του Trinity. Θα βρεις διάφορους ήχους αν ψάξεις στο Google. Για να τους περάσεις χρειάζεσαι το Trinitro (δωρεάν): http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=18508 Το πρόγραμμα αυτό είναι και editor.
  8. Μάλιστα.... RD700GX.... Πράγματι, το καλύτερο κλαβιέ που έχω παίξει και εγώ. Συμφωνώ απόλυτα. Αλλά δεν είπαμε να δεις το FP7; Το RD700GX δεν το ανέφερα όχι μόνο γιατί είναι σε άλλη κατηγορία τιμής, αλλά και γιατί ο ήχος του δεν αξίζει κατ'εμέ την τιμή του. Να δώσεις κοντά 2Κ€, και ο ήχος να μην ικανοποιεί; Τώρα εγώ δεν συγκρίνω τον ήχο του RD700GX με άλλη μάρκα, αλλά με τον ήχο του FP7. Εγώ κάθησα και στα δύο δίπλα δίπλα και με τα ίδια ακουστικά έκανα σύγκριση στον ήχο. Το ηχόχρωμα του FP7 μου άρεσε πολύ περισσότερο. Ξέρω ότι το RD έχει νέο δείγμα πιάνου, πιο μεγάλα δείγματα κλπ, αλλά παρόλα αυτά, το eq στον ήχο του έχει κάτι που δεν μου αρέσει (να πω ότι έκανα και reset στο RD αλλά πάλι τα ίδια). Ούτε και μπόρεσα να διορθώσω αυτό που δεν μου άρεσε ρυθμίζοντας το onboard eq του RD. Τώρα, το δείγμα του FP7 είναι το δείγμα του δεύτερου πιάνου του RD700GX, που είναι το δείγμα του βασικού πιάνου του RD700SX (νομίζω το λένε Superior Grand). Και όμως, συγκρίνοντας τα ίδια δείγματα πιάνου (το δεύτερο πιάνο στο RD και το πρώτο στο FP7), το FP7 μου ακουγόταν πολύ καλύτερα από το RD. Βάζοντας τώρα στην εξίσωση ότι το FP7 έχει κλαβιέ της κλάσης του MP5 που σου άρεσε, και ότι δεν μπορείς να πεις ότι δεν είναι καλό, θα μπορουσε να είναι μια επιλογή σου αν δεν χρειάζεσαι mother keyboard funcionalities που έχει το RD και το MP5. Το FP7 από την άλλη έχει ηχειάκια επάνω του, οπότε πατάς ΕΝΑ κουμπί και παίζεις-μελετάς χωρίς να ανoίγεις μίκτες και ηχεία ή να βάζεις ακουστικά. Οπότε εγώ θα πρότεινα να ξαναπάς και να ακούσεις το FP7. Για να σε δυσκολέψω λίγο ακόμα, αν έχεις σκοπό να χρησιμοποιήσεις VST πιάνα και η αίσθηση του κλαβιέ είναι το σημαντικότερο για σένα, τότε ίσως θα άξιζε να δεις το Numa της Fatar. Δεν έχει κανέναν ήχο επάνω, είναι αυστηρά midi keyboard, αλλά το κλαβιέ του θεωρείται εξαιρετικό. Το έπαιξα χωρίς να είναι συνδεδεμένο σε πηγή ήχου και μου άρεσε πολύ σαν αίσθηση (καμία σχέση με τα υπόλοιπα της Fatar) αλλά χωρίς πηγή ήχου δεν μπορώ να είμαι σίγουρος. Αξίζει πάντως να το κοιτάξεις αφού είναι στα λεφτά σου (Bon Studio). Βέβαια ίσως θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να βγει και να παίξεις το V-Piano (Roland) πριν αποφασίσεις............
  9. Έχω το MP5 και έχω παίξει λίγο σε Kurzweil. Ο ήχος του MP5 έχει κάτι τις από modelling, οπότε είναι αδύνατον να ακούσεις velocity switching στα ακουστικά πιάνα. Αυτό είναι φοβερό. Έχει πολλές παραμέτρους τύπου "piano technician". Έχει master keyboard capabilities καταπληκτικά σχεδιασμένο όπου όλα γίνονται και εύκολα. Δεν έχει τεράστιο μέγεθος ούτε τεράστιο βάρος και εν γένει δεν του λείπει τίποτα. Η αίσθηση του κλαβιέ είναι πολύ καλή και οδηγεί VST pianos χωρίς να έχω κανένα παράπονο. Είναι εύκολο να ελέγξεις τις δυναμικές και ppp μέχρι fff. Οι επιπλέον ήχοι είναι καλύτεροι απ'ότι θα περίμενα από ένα ψηφιακό πιάνο. Η πολυφωνία είναι απαραίτητη λόγω sustain pedal, όχι επειδή θα παίζει κανείς με 20 δάχτυλα.... Έχει όλα τα καλούδια τύπου string resonance, half damper κλπ. και δίνεται με πολύ καλό sustain pedal. Όμως.... Επειδή δεν υπάρχει και δεν πρόκειται ποτέ να υπάρξει το τέλειο όργανο, υπάρχει ένα "όμως". Τα πλήκτρα μετά από λίγες μέρες παιξίματος αρχίζουν και τρίζουν όταν τα δάχτυλα σκάνε επάνω τους υπο γωνία. Ο λόγος είναι ότι τα πλήκτρα από κάτω έχουν κάτι οδηγούς οι οποίοι είναι πασαλιμένοι με ένα γράσσο. Το γράσσο αυτό γρήγορα "χύνεται" προς τα κάτω (όχι ότι φαίνεται κάτι) με αποτέλεσμα τα πλήκτρα να κάνουν ένα τριξιματάκι. Αν παίζεις δυνατά δεν είναι πρόβλημα (πχ live). Αν όμως παίζεις σε χαμηλές εντάσεις τότε ακούγεται και είναι ενοχλητικό. Να σημειώσω ότι το παίξιμο του οργάνου δεν επηρεάζεται ούτε κατ'ελάχιστον. Tο ίδιο ακριβώς πρόβλημα το πρόσεξα και στα Korg. Επίσης είδα στο internet παρόμοια παράπονα για το FP4 της Roland. Το πρόβλημα είναι "by design" και δεν έχει να κάνει με ελλαττωματικό όργανο. Όποιο MP5 και να παίξεις, είναι το ίδιο. Το δικό μου το έχω πάνω από ένα χρόνο. Η Kawai το γνωρίζει για το τρίξιμο και ίσως στα νέα όργανα να έχει διορθωθεί, δεν ξέρω. Τώρα τα Kurzweil έχουν Fatar keyboard που δεν μου αρέσει και τόσο και ο ήχος βέβαια είναι καλός, χωρίς να μπω στο λάθος να συγκρίνω τον έναν με τον άλλον. Αφού ψάχνεις και έχεις δίλλημα, βάλε άλλο ένα όργανο στη λίστα σου, αρκετά αξιόλογο: Roland FP7. Μπορείς να το παίξεις στο καινούριο κατάστημα της Roland στη Στουρνάρη (λίγο πιο πάνω από το Πλαίσιο). Καλή επιλογή!
  10. Αναμνήσεις.... Πασίγνωστη εταιρία η ΕΚΟ τέλη '70s με αρχές '80s. Ιταλική εταιρία που έχει κλείσει τουλάχιστον 20 χρόνια τώρα. Έφτιαχνε και κιθάρες, ηλεκτρικές και ακουστικές. Το Tiger ήταν η μεγάλη της σειρά. Αν άκουγες άλλα αρμόνια της εποχής θα καταλάβαινες ότι ο ήχος των Tiger ήταν σπουδαίος και η τιμή τους σχετικά μεγάλη. Έβγαζε και δίσκαλο. Βέβαια, μιλάμε για home όργανα και μην τα συγκρίνουμε με τα επαγγελματικά "Farfisa" και "Hammond' (ένας επαγγελματίας μου είπε ότι με το Hammond που αγόρασε τη δεκαετία του 70 αγόραζε ένα διαμέρισμα). Το πρώτο μου "πληκτροφόρο" ήταν ένα αρμόνιο ΕΚΟ Junior R (υπήρχε και το Junior A με αυτόματα ακκομπανιαμέντα) το οποίο μου το πήρε ο "μπαμπάς" όταν ήμουν στην 6η δημοτικού..... Μου έκανε τρελή εντύπωση πώς μπορούσε και είχε ντραμς! Σήμερα το πιο απλό freeware VST plugin έχει απείρως (κυριολεκτικά απείρως) καλύτερο ήχο από τα αρμόνια εκείνης της εποχής. Φαντάσου πώς μου φάνταζε ο ήχος ενός Roland synth εκείνη την εποχή. Μιλάμε για ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και βέβαια άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους αφού η τιμή ενός Jupiter 6 ήταν σαν να αγοράζεις ένα OASYS σήμερα! Ήταν η εποχή που τα ηλεκτρονικά στην Ελλάδα ήταν πάρα πολύ ακριβά (σε αντίθεση με σήμερα που μια βόλτα στη λαϊκή για φασολάκια είναι πιο ακριβή από ένα dvd player...).
  11. Ναι, μέσα από Voice Edit, εκεί που αναθέτεις τους controllers.
  12. To breath controller είναι όπως κάθε άλλος controller (πχ modulation wheel). Είναι controller# 02 και στέλνει πληροφορία 0-127. Πρέπει λοιπόν να πάς μέσα στον ήχο που σε ενδιαφέρει και να αναθέσεις τον controller στην παράμετρο που σε ενδιαφέρει (πχ volume, filter cutoff κλπ). Αν βάλεις την PLG150-VL (η οποία σχεδιάστηκε ειδικά για breath controller) τότε το BC δουλεύει κατευθείαν αφού οι ήχοι είναι ήδη κατάλληλα προγραμματισμένοι. Προσωπικά χρησιμοποιώ BC μόνο σε συνδυασμό με αυτήν την κάρτα. Στο http://www.motifator.com/mart/mainframe.htm θα βρείς ήχους για το ES που έχουν φτιαχτεί ειδικά για χρήση με το BC, τους "Artikulation Breath-Controlled Instrument Voices by K-Sounds " που φορτώνονται στο ES χωρίς ανάγκη για extra κάρτα ή δείγματα, οπότε γλυτώνεις τον απαραίτητο προγραμματισμό των ήχων που χρειάζεται για να δουλέψεις με το BC.
  13. Το είχε πάθει και το δικό μου. Μπόρεσα και το έφτιαξα μόνος μου. Αφού το ανοίξεις θα δεις ότι ένα καλώδιο από τη φύσα του pitch bend έχει κοπεί. Το ξανακολλάς με ένα κολλητήρι. Αυτό συμβαίνει για τα καλωδιάκια που συνδέουν το pitch bend με το κυρίως board κινούνται μαζί με το pitch bend όταν το κινείς στον Y-άξονα (modulation) και σκαλώνουν κάπου με αποτέλεσμα να κοπούν. Όταν κολλήσεις το καλώδιο φρόντισε η κίνηση των καλωδίων να είναι ανεμπόδιστη για να μην ξανακοπεί. Καλή επιτυχία!
  14. Οταν συνδέσεις το MicroX με USB, τότε τα Windows φορτώνουν τους δικούς τους midi drivers που είναι γενικοί. Έτσι θα δεις USB Midi device. Αυτοί δουλεύουν καλά, αλλά όχι για να έχεις όλες τις δυνατότητες του VST plugin. Από το CD (ή καλύτερα κατέβασε τους τελευταίους drivers από την Korg) τρέξε την εφαρμογή για τους drivers της Korg. Το περίεργο είναι ότι με αυτήν δεν εγκαθιστάς τους drivers, αλλά την εφαρμογή που θα τους εγκαταστήσει. Έτσι πήγαινε στο C:\Program Files\Korg\KORG USB-MIDI Driver και τρέξε το EzSetup το οποίο θα εγκαταστήσει τους ειδικούς drivers της Korg.
  15. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ψάξεις μνήμες στα μεταχειρισμένα από παλιό PC Pentium 2 ή Pentium 3. Στο δικό έχω βάλει 2x128 που είχα στο παλιό μου Pentium 2 μου και δουλεύουν τέλεια. Δες από κάποιο φίλο που έχει παλιό PC σε αχρηστία ή από χρυσή ευκαιρία.
  16. Editor/librarian για το Trinity/Tr-Rack είναι το Trinitro που πλέον είναι δωρεάν. Θα το βρεις εδώ: http://www.korgforums.com/forum/phpBB2/viewtopic.php?t=18508 Υπάρχουν πολλοί δωρεάν ήχοι να περάσεις, αλλά γενικώς δεν ξεπερνούν σε φαντασία και χρηστικότητα τα preset (εξαρτάται και τι ζητάς) αλλά και από την άλλη θα χαλάσουν τα Combis που είναι και ουσιαστικά το δυνατό σημείο του οργάνου όσον αφορά pads.
  17. Εγώ θα πρότεινα: (γ) SATA 1: Λειτουργικό/προγράμματα + audio αρχεία (φωνές κλπ) SATA 2: sample libaries USB: αποθήκη κλπ Αυτό γιατί το μεγαλύτερο ζόρι είναι το streaming των samples και όχι να διαβάσει μερικά audio tracks. Βέβαια εξαρτάται πολύ και από τη χρήση. Αν δηλαδή έχεις 40 audio tracks και 2 sample instruments τότε βέβαια θα πήγαινες στη λύση (α). Τη λύση (β) δεν την προτείνω γιατί εξωτερικός USB δίσκος είναι αρκετά πιο αργός.
  18. Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με έναν εξωτερικό 320GB USB2+FW της Seagate που πήρα για το laptop. Μετά από 10 περίπου λεπτά πέφτει για ύπνο και χρειάζονται κάτι δεύτερα για να πάρει μπρος. Μου έσπασε τα νεύρα. Επικοινώνησα κατ'ευθείαν με τη Seagate αλλά οι απαντήσεις ήταν γενικόλογες του τύπου "δοκίμασέ τον σε άλλο PC" και τέτοια. Βέβαια και όταν τον σύνδεσα στο desktop πάλι τα ίδια. Έψαξα ότι ρυθμίσεις υπάρχουν αλλά τίποτα... Έτσι, αγόρασα έναν σκληρό "χύμα" και ένα άδειο κουτί οπότε το πρόβλημα λύθηκε (και ο Seagate μου μένει τώρα ως σκληρός για backup). Να το κάνει αυτό τώρα εσωτερικός στο laptop δίσκος είναι περίεργο...Εγώ πιστεύω ότι έχει να κάνει με τα windows που έχει από τη μάνα του το μηχάνημά σου. Φτιάξε ένα ακόμα partition και εγκατέστησε εκεί δικά σου, άλλα windows (dual boot). Λογικά το πρόβλημα θα λυθεί. Έτσι θα έχεις τα windows της μάνας του για internet κλπ και τα άλλα καθαρά μόνο για μουσική. Έτσι δουλεύω και εγώ με το laptop αφού προς έκπληξή μου ανακάλυψα ότι έχει πολύ καλύτερερς επιδόσεις απ'ότι με τα windows που είχε φορτωμένα από τη μάνα του (και στις δύο περιπτώσεις είναι XP SP2). Πετυχαίνω πολή χαμηλότερο latency χωρίς drop outs. Το laptop μου είναι της Acer.
  19. Το ότι χάνονται τα samples από τη μνήμη όταν κλείνεις το ρεύμα είναι εγγενές χαρακτηριστικό όλων των samplers. Στο παρελθόν κάποιες εταιρίες πρόσφεραν flash ram, όπου τα samples δεν χάνονται όταν σβήνει το όργανο. Όμως δεν περπάτησε λόγω υπερβολικού κόστους (πχ παλιότερα workstations Yamaha καθώς και AKAI). Το ότι τα samples από smartmedia φορτώνονται σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορορα απότι μέσω USB (άσχετα αν είναι σκληρός δίσκος, stick ή CD-ROM) σου το υπογράφω! Αν όμως δεν έχεις ήδη ¤smartmedia, αντε βρες... Δες και www.motifator.com/forums αν δεν το το έχεις επισκεφτεί ήδη.
  20. Αν κάνουν οι μνήμες δεν μπορώ να σου πω σίγουρα. Όσον αφορά το δεύτερο ερώτημα, τα samples φορτώνονται στη μνήμη είτε από smartmedia είτε από USB device (stick, hard disk) και διαβάζονται από εκεί για να παιχτούν. Βέβαια μόλις σβήσεις το όργανο όλα χάνονται όπως και σε οποιδήποτε hardware sampler και πρέπει να τα ξαναφορτώσεις την επόμενη φορά. Ο χρόνος φόρτωσης ς είναι κάπως αργός και σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορος από smartmedia σε σχέση με USB. πχ από smartmedia 105ΜΒ χρειάζονται 3 λεπτά για να φορτώσω KSounds Piano2. Εγώ έχω βάλει 256ΜΒ μιας και για να φορτώσει 512 θα θέλει περίπου μισή ώρα από USB (smartmedia max 128MB).
  21. Τσέκαρε και αυτά: Yamaha CP300 (2200) Yamaha CP33 (1200) Yamaha S90SE (2250) Οι τιμές είναι από Thomoann. Η σειρά CP είναι εντελώς νέα, δεν τα έχω παίξει και δεν ξέρω καν άν τα έχει φέρει ακόμα ο Νάκας. Το CP33 είναι φτιαγμένο για εύκολη μεταφορά και κάνει και για midi controller. Έπαιξα όμως το S90ES και το πιάνο του μου άρεσε πολύ. Επιπλέον έχει και όλους τους ήχους το Motif ES, με πολύ καλά ηλεκτρικά πιάνα.
  22. Έχω το ES7 και τα ηχεία μου είναι τα passive Alesis Monitor One. Με αυτά το ζήτημα ηχεία το έχω ξεχάσει εδώ και χρόνια. Θα τα άλλαζα μόνο για high end studio monitors πολλαπλής τιμής.
  23. Σίγουρα ο επεξεργαστής είναι αργός για τα plugins που αναφέρεις. Καμία αμφιβολία. Η επιπλέον μνήμη λίγο εως καθόλου θα βοηθήσει. Ο P3 1000 ήταν πιο γρήγορος από τον P4 1.6. Οι P4 άρχισαν να έχουν κάποιες επιδόσεις για μουσική μετά τον 2.2 και μιλάμε για 3 χρόνια πριν. Όμως δεν αναφέρεις και τι κάρτα ήχου χρησιμοποιείς, καθώς έχει μεγάλη σημασία για επιδόσεις σε low latency. Αν χρησιμοποιείς Soundblaster με ASIO4ALL μην περιμένεις τις επιδόσεις μίας RME.
  24. Πήρα μία μαλακή θήκη Richter από τον Νάκα και το synth (Motif) τώρα χωράει στο αυτοκίνητο. Το βάρος της είναι αμελητέο. Θέλει βέβαι extra προσοχή στη μεταφορά. Τουλάχιστον αποφεύγω γρατσουνιές και την κρεμάω στον ώμο. Πρώτα είχα μία ημί-σκληρη, δηλ. γύρω-γύρω μεταλλική αλλά πάνω κάτω πανί με κάτι σκληρό από κάτω (όχι οι κλασικές σκληρές που βλέπουμε σε μηχανήματα live). Αλλά το βάρος ήταν μεγάλο -11 κιλά- και το μήκος τέτοιο που με δυσκολία τη χώραγα στο αμάξι. Το σύνολο έφτανε 30 κιλά! Σε ελεγχόμενες καταστάσεις (πρόβες) η μαλακή είναι μια χαρά. Αν όμως ήξερα ότι πρέπει να ακουμπάω το synth όπου νά'ναι (πχ live) προτιμάω βέβαια τη σκληρή.
  25. NikosP

    «FX Teleport» ?

    Το δοκίμασα και εγώ. Σύνδεσα το laptop με Gigabit LAN. Cubase SX3 στο κύριο PC. Απλά καταπληκτικό. Είχα ένα project που ήταν στα όριά του. Έβαλα 2 βαριά VSTi στο laptop και όχι μόνο φύγανε όλα τα dropouts, αλλά έμεινε αρκετή CPU για κιάλλα. Το latency 512 buffer size. Η ευχρηστία είναι επίσης κορυφαία. ¶σε που στο laptop δεν χρειάζεται ούτε καν κάρτα ήχου!!! Αξίζει και με το παραπάνω!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου