Προς το περιεχόμενο

luckystrike

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    14
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από luckystrike

  1. Πολυ καλη καρτουλα ειναι την εχω δουλεψει. Απο latency ειναι ικανοποιητικη και εχει τρεξει project πολυ βαρυ που RME το ετρεχε σε 70% CPU. Μερικα glitches εκανε η tc αλλα το ετρεξε. Γι'αυτα τα λεφτα θα στη συνιστουσα ανεπιφυλακτα. Εχει και τη δυνατοτητα να κανεις hardware monitoring χωρις latency και ο ηχος της ειναι αξιοπρεπεστατος. Το μονο μου παραπονο ειναι οτι δεν εχει midi i/o αλλα ο περισσοτερος κοσμος χρησιμοποιει usb midi keyboards πλεον οποτε αυτο δεν ειναι σημαντικο προβλημα.
  2. Το ειδα κ εγω... Οντως πολλα καλουδια που θα ειναι χρησιμα τοσο σε συνθετες/ενορχηστρωτες οσο και σε sound engineers/mixing engineers. Αν ημουν σε MAC σιγουρα θα το δοκιμαζα, αν και ειμαι πολυ ευχαριστημενος γενικα με το Cubase 5. Παρατηρω οτι το Logic δεν προσπαθησε να "μιμηθει" το Vari-audio. Ωστοσο, το Cubase ομολογω οτι εχει πολλα να μιμηθει και καλο θα ηταν απο το Logic 9 (οπως τη δυνατοτητα να αλλαξεις το τεμπο ευκολα σε ενα project με audio αρχεια χωρις πολλα πολλα, να πας στο επομενο transient μιας κυματομορφης, και το drum replacement function...) Πολυ πολυ ενδιαφερον update. Αντε να δουμε ποτε θα αποφασισει η Steinberg να συμπεριλαβει εναν sampler στο DAW της...
  3. Εγω ημουν και θα ειμαι παντα υπερμαχος του Ivory. H αληθεια ειναι οτι δεν εχω δοκιμασει τα Quantum Leap Pianos και Garritan Steinway, αλλα πραγματικα εξαρταται απο το ποσο σοβαρος εισαι στο θεμα πιανο. Το Ivory κατα τη γνωμη μου βρισκεται καπου στη μεση. Δηλαδη, ζηταει αρκετο χωρο στο σκληρο σου αλλα οχι υπερβολικα πραγματα ( βλ. Quantum Leap). Eπισης ο ηχος του ειναι πολυ καλος, και μπορεις να βρεις πιανα και για κλασικο ρεπερτοριο (Bosendorfer, Steinway) αλλα και για πιο Pop παραγωγες(Yamaha). Για την PLAY engine που χρησιμοποιουν πλεον ολα τα προιοντα της Eastwest/ Quantum Leap εχουν ακουστει τα χειροτερα. Nikolas, αν εχεις εμπειρια, let us know ;)
  4. Οπως ειπε και ο SF, υποκειμενικα: Στις φωνες προτιμω τον RComp. Ειναι αρκετα γλυκος και δεν τις πνιγει οσο αλλοι κομπρεσορες. Επισης μερικες φορες μου αρεσει να τον συνδυαζω με τον SSL Compressor με ηπια settings για 1-2 db gain reduction. Πολυ καλος επισης ειναι και ο V-Comp(αν και λιγο θορυβωδης με το αναλογικο emulation ενεργο). Σε overheads τυμπανων μου αρεσει ο API και ο SSL παλι. Προσωπικα γουστα παντα ;)
  5. Πώς σου φάνηκε ο Twin Finity? Θα με ενδιέφερε και εμένα να τον ακούσω. Είμαι περίεργος να ακούσω μια πιο οικονομική υλοποίηση από την Universal Audio κυρίως για field ηχογράφηση αλλά και για το studio. Πώς τα άκουσες στο χώρο σου θα μας πεις? :P Θεωρώ ότι η ακρόαση πριν την αγορά προενισχυτή είναι κάτι απαραίτητο. Και αν μπορείς να το κάνεις με τα δικά σου μικρόφωνα ακόμα καλύτερα.
  6. Θα με ενδιεφερε και εμενα μια γνωμη για το Twin Finity...
  7. Ή... Κανεις maximize (μεγιστοποιηση) το Nuendo ωστε να πιανει ΜΟΝΟ τη μια οθονη ολοκληρη και υστερα ανοιγεις το μικτη. Η επομενη κινηση ειναι να βαλεις τον μικτη Always On Top ωστε να μπορεις να τον συρεις στην εντελως κενη οθονη διπλα απο το Nuendo. Eμενα τουλαχιστον ετσι με βολευει καλυτερα. Το ιδιο ισχυει και για τα plugins. To magic option ειναι το Always On Top :)
  8. Αν δουλευεις ως επι το πλειστον VSTi χρειαζεσαι τοτε μεγαλη σταθεροτητα και χαμηλες τιμες latency. Παρε RME. Εχω χρησιμοποιησει πολλες καρτες, ωστοσο η συγκεκριμενη εταιρεια εχει το μεγαλο προσον να γραφει καταπληκτικους drivers. Δεν ειναι αλλωστε τυχαιο οτι οι drivers για τis RME ειναι σε μεγεθος κατι λιγοτερο απο 1mb ενω αλλες εταιρειες εκδιδουν drivers που φτανουν ως και 100mb! Eγω προσωπικα ψηνομαι ασχημα για την Konnekt48 της TC αλλα σκεφτομαι οτι δεν θα εχω τη σταθεροτητα που εχω με την RME.
  9. Συμφωνω για το "ξηλωμα" των Vista και την εγκατασταση XP. By the way, γιατι οχι RME+Ableton? (Δεν εχω δουλεψει το συγκεκριμενο γι'αυτο ρωταω, παρολαυτα με οτιδηποτε αλλο η RME δεν μου εχει παρουσιασει ποτε προβλημα).
  10. Ρε παιδια ειλικρινα τα εχω ακουσει και τα τρια και περα των αλλων που εχουν ηδη αναφερθει το μονο πραγμα που μπορω να πω με σιγουρια ειναι οτι οι φυσικοι ηχοι του Korg απλα δεν υπαρχουν. Τα φυσικα strings (βιολια, συνολα) ειναι απλα για γελια. Πραγματικα με τοσες βιβλιοθηκες ηχων που εχουν κυκλοφορησει σε vst μορφη ειναι απαραδεκτο να βγαινουν ακομα workstation τετοιου βεληνεκους με ηχους που φαινονται σαν να ειναι στην καλυτερη περιπτωση modelled. Ριξτε μια ματια σε φορουμ του εξωτερικου και θα δειτε οτι η εντυπωση που επικρατει ειναι το πως η Korg καταφερνει και πουλαει τοσα χρονια τους ιδιους ηχους! Σε ολα τα υπολοιπα δεν εχω να αντιπαρατεθω αλλα για το θεμα των φυσικων ηχων, οποιος εχει ακουσει εστω και μια φορα το φυσικο οργανο θα καταλαβει οτι ειναι απλα μια καρικατουρα χωρις καθολου εκφραστικοτητα. Κατι που δε συμβαινει με τους δυο αντιπαλους. Ειδικα με το Μοτιφ. Και εχω δωσει αρκετες φορες ευκαιρια στο συγκεκριμενο (Μ3) καθως πηγα μια φορα να το ακουσω, και μονο εκανα ενα γρηγορο περασμα στους ηχους το παρατησα. Πηγα δευτερη, τριτη και τεταρτη φορα και ποτε δεν καταφερα εστω να συμπαθησω τους φυσικους ηχους του. Στις αλλες κατηγοριες ειναι αξιολογο. Οποτε Korg για μενα ...μονο για ηλεκτρονικους ηχους, πλουσια pads και το Καρμα. Αυτα.
  11. Αφου δουλευεις με τυμπανα κυριως δοκιμασε τα παρακατω plugins: PSP- Vintage Warmer Sonnox- Inflator Sonnoz- Limiter - Ο συγκεκριμενος limiter θα σου δωσει τη δυνατοτητα να αυξησεις το loudness του stereo track που κανεις export απο το Nuendo χωρις ομως να χασεις την ατακα απο τα τυμπανα καθως ο το plugin διατηρει τα transients του ηχου. Trust me, θα δεις διαφορα ;)
  12. Η συγκεκριμενη συσκευη κατα την αποψη μου ειναι απλα bargain. Ο ηχος ειναι πολυ καλος για την τιμη του. Το εχω βαλει να το ακουσουν ατομα με πολυ μεγαλη πειρα στο χωρο της ηχοληψιας που εχουν ακουσει εκατονταδες μικροφωνα και τους εχω δει να μενουν αφωνοι οταν ακουν το H2. Αυτη τη στιγμη για την ταξη αυτη των χρηματων, portability και αποτελεσμα δεν υπαρχει δευτερη επιλογη IMO.
  13. +1 για το Rode K2. Το αγορασα προσφατα το συγκεκριμενο και εχω μεινει κατευχαριστημενος. Βεβαια, δεν ειναι το μοναδικο πυκνωτικο μικροφωνο που εχω, αλλα το ηχοχρωμα του προσωπικα μου αρεσει πολυ, ειναι αρκετα γλυκο, δεν εχει υπερβολικο top end και κανει για αρκετες εφαρμογες αλλα ειδικα σε φωνη.
  14. Η αληθεια ειναι πως αν το Varipitch που θα υπαρχει στο sample editor εχει παρομοια ποιοτητα ηχου οπως το melodyne(απο το οποιο εχουν "δανειστει" και το interface") τοτε και μονο γι'αυτο αξιζει τον κοπο να αναβαθμισει καποιος αν ασχολειται με editing και κουρδισμα φωνητικων η solo οργανων. Απο κει και περα αυτο που θα κανει τη ζωη πιο ευκολη σε πολλους ειναι η δυνατοτητα για export πολλαπλων καναλιων, κατι που ζητουσαν τοσο καιρο ολοι σχεδον οι χρηστες του Cubase. Για μενα, σημαντικο θα ηταν να αναβαθμισουν και να βελτιωσουν το audio engine,αλλα μαλλον αυτο θα αργησουμε να το δουμε (και να το ακουσουμε).
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου