Προς το περιεχόμενο

journeyman

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    62
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από journeyman

  1. καλημέρα, θα μείνω 4 μέρες. Απατεώνας γιατί ο Checkpoint? έχω 2 φίλους που τυχαία βρέθηκαν μπροστά σε ισάριθμες ευκαιρίες και πήραν και οι 2 Rick 4003 σε διαφορετικές χρονικές περιόδους και σε πολύ καλή τιμή και έλεγα μήπως τριτώσει το καλό!!
  2. Καλησπέρα σε όλους, σε 2 μήνες έχω προγραμματισμένο ταξίδι στο Βερολίνο και ήθελα να μάθω αν ξέρει κανείς κανένα μαγαζί με μεταχειρισμένα μουσικά όργανα. Πιο συγκεκριμένα ψάχνω για Rickenbacker 4003 (αν βοηθάει κάπου δλδ). Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  3. όχι δεν το είπα έτσι (BMW vs Toyota) :P μάλλον δεν κατάλαβα ότι η διάκριση αρχικά είχε εφαρμογή μόνο στους κατόχους Mac (λόγω Firewire προφανώς). Οκ λοιπόν!! Scarlet 2i2 it is!
  4. μια χαρά μου φαίνεται! Απλά αναφέρθηκε πιο πάνω κάτι για τις scarlet (ίσως να μην επηρεάζει τις πιο οικονομικές κάρτες).
  5. Καλησπέρα, χρόνια πολλά, καλή χρονιά να έχουμε με υγεία. Ψάχνω μια φτηνή μέχρι 100-120€ κάρτα για το pc (USB) χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις (όσο το δυνατόν πιο ποιοτική) και κοιτάζοντας την Duet δεν είδα πουθενά τιμές στα 100€ που αναφέρεις. Αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς να βάλεις κανένα λινκ? Εναλλακτικά, υπάρχει καμιά άλλη πρόταση σε αυτά τα χρήματα είτε καινούργια είτε μεταχειρισμένη? Ευχαριστώ εκ των προτέρων
  6. παιδιά, μην βλέπουμε το δέντρο μόνο... Την σήμερον ημέρα, το ότι ένας φίλος ξεκινά μια επιχειρηματική κίνηση δεν σημαίνει ότι θα πάει τυφλά σε κάποιον που του είπε ότι ξέρει, ακόμα και αν ειναι φίλος του. Στο κάτω κάτω, κουβέντα κάνουμε εδώ μέσα, ανταλλάσουμε απόψεις, καλαμπουρίζουμε και λίγο και σαφώ ς λέμε και σοβαρά πράγματα (από γνώστες που υπάρχουν).
  7. off topic αν νομίζεις ότι βοηθάς, δεν το κάνεις! καλημέρα off topic
  8. η αλήθεια είναι ότι μπορεί να μην το εξηγώ σωστά (έτσι τουλάχιστον όπως το έχω εγώ στο μυαλό μου), οπότε θα προσπαθήσω να το εξηγήσω λίγο. Το στούντιο είναι μόνο για πρόβες, δεν κάνουμε εγγραφή εκεί. Ωστόσο, συχνοτικά νομίζω είναι λίγο μπερδεμένω. Προφανώς και παίζουν και άλλα ρόλο (πχ κιθάρες) αλλά πάμε βήμα βήμα να το ξεμπερδέψω...! Αυτό το "κόψε τα πάντα στο master bus" εννοείς στην κονσόλα?
  9. αρχικά να πω ότι δεν είχα πρόθεση να μπερδέψω/χαραμίσω χρόνο/κοροϊδέψω κανέναν. Ήθελα με τις λίγες γνώσεις μου, να το κάνω όσο πιο απλό γίνεται, πράγμα που προφανώς δεν είναι εφικτό. Εξού και η διευκρίνιση ότι πρόκειται για καφέ. Ωστόσο η εν λόγω πληροφορία πιθανόν να βοηθούσε και σε μια μελλοντική έρευνα για την αντίστοιχη εφαρμογή σε σπίτι. Μετά από όλες αυτές τις επεξηγήσεις, εκτιμώ τις απαντήσεις σας (σαφώς και οι ειρωνίες τύπου "στάνη" είναι στο πρόγραμμα, το χιούμορ έχει πάντα θέση στις ζωές μας!) και θέλω να ρωτήσω το εξής: Επειδή το κόστος είναι θέμα (σιγά μην δεν ήταν), ο Sherwood βλέπω είναι προσιτός. Όμως διαβάζω ότι είναι receiver. Όχι amplifier?? Τι δεν καταλαβαίνω?
  10. άρα: Ε=41,203 Α=55,000 D=73.416 G=97.999 ??? γενικώς το κοιτάω επειδή παρατηρώ μια "μουντίλα" στην Ε και γενικά σαν να βρωμίζει λίγο (συχνοτικά εννοώ). Ο σκοπός μου είναι να μετρήσω με κάποιο τρόπο την μπότα του ντράμερ και να κόψω όλες τις δικές μου συχνότητες κάτω από αυτή. Φαντάζομαι το Spectrum Analyzer είναι το εργαλείο που χρειάζομαι αλλά πρέπει να διαβάσω το πως γίνεται. Να ρωτήσω και κάτι άλλο μιας και αφορά το ίδιο θέμα: Η συνδεσμολογία σε αυτή τη φάση θα είναι μπάσο -> ενισχυτής -> έξοδος ενισχυτή -> είσοδος κάρτας ήχου -> λάπτοπ (Spectrum) σωστά??? Οι συχνότητες που θα μετρήσω στο μπάσο, θα είναι άσχετες με το αν επηρεάζουν τον χώρο. Σωστά πάλι? Δεν μπορώ να μπω στην διαδικασία "ανάλυση ακουστικού χώρου" επί πληρωμή, οπότε πως μπορώ να το κάνω αυτό "εμπειρικά"???
  11. καλημέρα, θέλω να βοηθήσω ένα φίλο που έχει ένα καφέ να στήσει τον ήχο του και θέλει άλλη ένταση στο bar (πχ δωμάτιο 1)και διαφορετική στον χώρο που θα είναι οι καθήμενοι (δωμάτιο 2). Σχετικά με την τιμή, ο Denon είναι εκτός μπάτζετ, ο Sherwood από την άλλη είναι προσιτός. Για ηχεία κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τα ITC T-776H https://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwiEy-SWlZ_WAhULnRQKHYjUDIQQFggmMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.itc-pa.com.cn%2Fupload%2Fuploads%2FSpecification%2FT-776H.pdf&usg=AFQjCNHiqOEjknAy4UTaWweHJOCW92E98Q Σε μεταχειρισμένο δεν θέλει να στραφεί.
  12. θα είναι 1 ζευγάρι ηχεία/δωμάτιο (άρα ξεχωριστό volume για κάθε δωμάτιο). Μπορείτε να μου προτείνετε ενδεικτικά κάποια μοντέλα?
  13. καλημέρα και καλή εβδομάδα, θα ήθελα να δω τις συχνότητες που "λειτουργεί" το μπάσο μου (κατά την έξοδό του από τον ενισχυτή) και να τις "πειράξω" αντιστοίχως για να φτιάξω λίγο τον ήχο μου. Να πω ότι ο ενισχυτής μου (SWR Headlight) έχει παραμετρικό EQ αλλά θα ήθελα να πειραματιστώ με τις συχνότητες στο στούντιο. Μπορεί να γίνει με κάποιο software? Υπάρχει κάρτα ήχου (Scarlett 6i6 + Macbook με Ableton και Cubase).
  14. καλημέρα και καλή εβδομάδα. Θα ήθελα να κάνω το εξής: σε 2 διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού θα ήθελα να τοποθετήσω ηχεία. Θέλω όμως η ένταση να είναι διαφορετική κάθε φορά. Υπάρχει ενισχυτής που να μπορεί να τα καταφέρει? θα παίζει η ίδια πηγή και στα 2 (πχ USB stick).
  15. "ξεθάβω" και "ανασταίνω" το εν λόγω νήμα καθώς τις motu τις γλυκοκοίταγα χρόνια αλλά τώρα ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσω κάποια. Κοιτάω λοιπόν την Mk3 Hybrid αλλά και την Audio Express που είναι περίπου στα ίδια χρήματα και ήθελα να ξέρω αν παρά την ηλικία της (από το 2009?) είναι ακόμα αξιόπιστη για χρήση σε laptop win7 και σε MacBook pro με Sierra. Εννοείται κοιτάω και μεταχειρισμένες λύσεις. Τι πρέπει να προσέξω?
  16. Βρίσκω Macbok Pro mid 2012 αλλά οι τιμές ξεφεύγουν στην Ελλάδα... Στο Ebay μιλάμε για τουλάχιστον 20-30% κάτω... το ψάχνω ακόμα...βέβαια μιλάμε για i7, με ssd, με 16gb RAM κλπ κλπ σε τιμές περί τα 700-800€. Anyway Στο θέμα με την σύνδεση μεταξύ τους, (- αν υποθέσουμε ότι το Dell μένει ως backup, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο σε ένα live? Δηλαδή να παίζουν οι λούπες μέσω του Mac αλλά να είναι με κάποιο τρόπο συνδεδεμένο και το Dell ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να ενεργοποιθεί το Dell (κάπως σαν Α/Β switch το έχω στο μυαλό μου), ξέρει κανείς να μας πει?
  17. χαίρομαι που δεν αντιμετωπίζεις πρόβλημα. Αυτός είναι αρχικά και ο λόγος που θέλουμε να πάμε σε Mac. Να σε ρωτήσω, πήρες πριν 2 χρόνια (2014) μοντέλο του 09. Αρκετά μεγάλο διάστημα. Δεν χρειάστηκε να πεις ότι θες να πας σε πιο πρόσφατο μοντέλο ε? Ρωτάω γιατί βλέπω να κυκλοφορούν μοντέλα του 10-11-12-13 (στις τιμές που ψάχνω δηλαδή). Αν έχεις απάντηση και στο 2ο που ρωτάω, θα το εκτιμούσα. Αν γνωρίζει και κάποιος άλλος σχετικά, ας μας πει!!!
  18. καλησπέρα σε όλους, Είμαστε μια μπάντα που στα live της χρησιμοποιούμε ένα Dell λαπτοπ (i5) που έχει το Cubase 5.1 και παίζει κάποιες στέρεο λούπες με κάρτα ήχου M-Audio Fast Track Pro. Κατλα καιρούς έχουμε μερικά ΅θέματα΅αξιοπιστίας με το λαπτοπ και σκέφτομαστε να προχωρήσουμε σε αγορά ενός Macbook (Air ή Pro) ώστε να ξενοιάσουμε (αν και δύσκολο). Ρωτάω λοιπόν τους γνώστες κάποια πολύ συγκεκριμένα πράγματα: - υπάρχει διαθέσιμη μια https://www.roland.com/us/products/fa-101/ την οποία θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε. το Dell δεν παίρνει FireWire, με το Mac γίνεται? - αν υποθέσουμε ότι το Dell μένει ως backup, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τέτοιο σε ένα live? Δηλαδή να παίζουν οι λούπες μέσω του Mac αλλά να είναι με κάποιο τρόπο συνδεδεμένο και το Dell ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, να ενεργοποιθεί το Dell (κάπως σαν Α/Β switch το έχω στο μυαλό μου). Αν τα παραπάνω είναι ναι, τότε θα ήθελα την άποψή σας σχετικά με το που πρέπει να κινηθούμε σχετικά με την αγορά (μοντέλο, χρονιά, specs κλπ). Budget περί τα 500-600€ άρα πάμε σε μεταχειρισμένο. Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας και με χαρά να διευκρινίσω κάτι το οποίο δεν είναι κατανοητό!
  19. Γεια σας, Είμαι κάτοχος μιας SWR Goliath 4*10 και μιας SWR Headlite. Ενδιαφέρομαι να πάρω 1 πετάλι μπάσου για overdrive/distortion καθώς και DI. Αυτά που μου αρέσουν έχουν και προενίσχυση και είναι τα: Darkglass B7K Ebs Microbass 2 MXR M80 di+ Sansamp Tech 21 BDDI Θα μου είναι χρήσιμη η προενίσχυση τους? Μπορώ να την χρησιμοποιήσω σε συνεργασία με την κεφαλή?
  20. Ναι, συγκεκριμένα λέει "all jacks are wired in parallel".
  21. Παιδιά να ρωτήσω κάτι μιας και παρουσιάστηκε και 2 η καμπίνα: Έχω 1x SWR Goliath 4x10 - 800watt - 8 Ohm 1x Kempton BB 315 1x15 - 300watt - 8 Ohm και μια κεφαλή SWR 400watt - 4 Ohm φαντάζομαι πως είναι οκ να συνδέσω παράλληλα τις 2 καμπίνες μιας και η συνολική αντίσταση που θα έχουν θα είναι 4 Ohm. Σωστά? Η SWR καμπίνα έχει input και output, η Kempton μόνο input ενώ το κεφάλι έχει 1 μόνο output (speakon). Η σωστή συνδεσμολογία είναι: κεφάλι -> (speakon) input SWR 4x10 ->output της SWR 4x10 -> (speakon) input BB 315?????? αν ναι, με αυτή τη σύνδεση βγάζω και τα 400watt του κεφαλιού ε?
  22. να'μαστε ξανααααααα! Το λοιπόν, μιας και βρέθηκαν κάποιες Scarlet 2i4 στις αγγελίες και μιας και έχω ακούσει καλά λόγια για την αξιοπιστία της Focusrite, θα ήθελα να ρωτήσω αν με αυτή την κάρτα μπορώ να στείλω ένα κανάλι μετρονόμου (πχ στο Cubase), σε άλλη έξοδο εκτός της 1-2 που θα είναι συνδεδεμένα τα ηχεία. ευχαριστώ εκ των προτέρων υγ: πως μπορώ να ξέρω ποιες κάρτες το κάνουν αυτό (εκτός του ότι θα αναφέρονται περισσότερες του 1 ζεύγους έξοδοι)???
  23. παιδιά σόρυ αν σας έμπλεξα με τις ιντσες και τις υποδιαιρέσεις τους, αλλά θέλω να είμαι σίγουρος. Εφόσον διελευκάνθηκε, είμαι ΟΚ! Δεν κοστίζει και λίγα το μπρατσάκι (για τις εποχές που ζούμε)!! Για πείτε για κανά decal??
  24. έπαιζε βέβαια... Τέλος πάντων, ας μην το ξαναθυμάμαι γιατί πονάει...! :'( Δεν τον χαρίζω φίλε μου 8) ;) μιας και απεφάνθη να πάω σε ALLPARTS λύση, κάποιος που να ξέρει που να παραγγείλω decal??
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου