Προς το περιεχόμενο

koomis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    135
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
    Μπάσο
  • Day job
    Καθηγητης
  • Τόπος
    Θεσσαλονίκη

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή koomis

Artist

Artist (1/4)

0

Φήμη

  1. Καλησπέρα, Εχω έναν Bugera V55 hd, με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω όμως με ποιά καμπίνα να τον συνδυάσω. Παίζω indie-rock, garage με μία strat που φοράει τους Duncan SSL-3 για neck και middle και τον τον ssl 4 για bridge. Οι παραμορφώσεις βγαίνουν αποκλειστικά από πετάλια (jekyl&hyde και TS9). Από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, νομίζω ότι προτιμώ την χροιά των Celestion v30. Ψάχνω κάτι οικονομικό και μάλλον 1x12. Μέχρι στιγμής τείνω σε αυτήν: http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30.htm Οποιαδήποτε άποψη-συμβουλή θα ήταν πολύ χρήσιμη.
  2. Δεν συγκρίνεται απλά κανένα με το micropog. Τα υπόλοιπα χάνουν στο tracking. Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Μην το σκέφτεσαι.
  3. Ας δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει αυτό: http://www.thomann.de/gr/hartke_2500_bass_head_bundle_3.htm Και ευέλικτο είναι και σχετικά δυνατό και πολύ καλό deal. Σημ: Ειλικρινά το κακό με τους μαγαζάτορες που στήνουν λαιβάδικα και δεν επενδύουν στο πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης έχει παραγίνει. Οταν ο εξοπλισμός είναι σωστός μένει πιο ευχαριστημένη η μπάντα και κυρίως ο κόσμος. Επίσης και η μπάντα βλέπει πιο σοβαρά το μαγαζί και ο κόσμος το ίδιο. Μόνο έτσι μπορεί να τραβήξει "σοβαρές" μπάντες και "σοβαρό" κόσμο. Σοβαρός = που εκτιμάει τη φάση και δεν θα διστάσει να ξαναπαίξει-να ξαναπάει. Επιχειρηματικά και μόνο να το δεις...συμφέρει.
  4. Ok, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! :)
  5. Να πω την αλήθεια μου ζήτησε να του γράψω σε ένα χαρτί ότι "πούλησα" το πετάλι στην τιμή που το έδωσα και ότι ήταν σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Δεν υπήρχε δυνατότητα δοκιμής. Την συναλλαγή την έκανε άλλος για μένα και φρίκαρε, επειδή δεν ήξερε τι παιζει. Αισθάνθηκε ο άνθρωπος ότι κάνει λαθρεμπόριο!!! Είπα μέσω τηλεφώνου στον αγοραστή να τσεκάρει το προφίλ αξιολογήσεων και τέτοια στο noiz, αλλά δεν ένιωθε...εκεί ήθελε το χαρτί. Εννοείται το χαρτί ήταν χειρόγραφο σε ένα χαρτονάκι. Που και απατεώνας να ήμουν και να του πουλούσα σκάρο πράμα, τι ισχύ θα είχε νομικά δεν μπορώ να καταλάβω??? Τέλος πάντων. Γι αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται χαρτιά και ιστορίες. Μίλησε λίγο στον άλλο, κάνε κάποιες βασικές ερωτήσεις και θα είσαι μια χαρά. Πόσες φορές (κυριολεκτικά δεκάδες) έχω βάλει χρήματα σε τράπεζες έχοντας μιλήσει μόνο από τηλέφωνο και πριν σταλεί το αντικείμενο που αγοράζω... Δεν μου έκανε κανένας κάτι!
  6. Μία απλή και σύντομη ερώτηση. Κατά πόσο είναι νόμιμη η αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ειδών μέσω forum γενικά (και από εδώ συγκεκριμένα). Θέλω να πω, όταν κάνω μία συναλλαγή χέρι με χέρι (πχ δίνω πετάλι, παίρνω χρήματα) έχουν το δικαίωμα να με μπαγλαρώσουν επειδή δεν κόβω απόδειξη?? Δεν το είχα σκεφτεί καν, μέχρι που έπεσα σε έναν "περίεργο" (για να μην πω MLK@) αγοραστή.
  7. Την έχω την κιθάρα. Γενικά είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι οι μαγνήτες, πραγματικά δεν φτουράνε. Έγώ προσωπικά σκοπεύω να τους αλλάξω με texas special. Με λιγότερα χρήματα παίρνεις μια Squier Classic Vibe, την οποία εγώ θεωρώ κλάσης ανώτερη.
  8. Τους έχω υπόψην μου τους Tonerider και μου φαίνονται αρκετά καλοί. Λογικά θα πήγαινα για τους City Limits? Υπάρχει καμία πρόταση για γέφυρα και κλειδιά? Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την mastery bridge. Θα άξιζε να επενδύσω τόσο πολύ για μία γέφυρα η θα καλυπτόμουν με μία απλή tunomatic?
  9. Έχω στην κατοχή μου την κιθάρα της φωτογραφίας. Πρόκειται για μία Stratocaster την οποία αγόρασα από το Bach (http://www.bachmusik.com/en/) πριν από ενάμιση χρόνο. Η κιθάρα έχει αλλάξει μαγνήτες και φοράει rails στις θέσεις bridge και neck (μάρκας "bach"). Επίσης έχει φύγει η γέφυρα της strat και έχει αντικατασταθεί με γέφυρα και tremolo στυλ jazzmaster-jaguar, αφού γέμισε το κενό με ένα κομμάτι ξύλο που βάφτηκε μαύρο. Όλες τις τροποποιήσεις έγιναν στο εργαστήριο του Bach. Συγκεκριμένα την κιθάρα δεν την παρήγγειλα, αλλά την πήρα από το εργοστάσιο στην Τσεχία. Είχα βρεθεί για ένα εξάμηνο στην Τσεχία σε απόσταση 50km από τον Bach και...χωρίς κιθάρα...ήταν αμαρτία να μην δοκιμάσω ;D ;D ;D. Το κόστος ήταν 200 μόλις ευρώ και την πήρα πιο πολύ για να καλύψω την έλλειψη οργάνου στα ξένα. Δεν έκανα custom παραγγελία, αλλά μου τροποποίησε μία έτοιμη γιατί ήθελα να την αγοράσω άμεσα. Τώρα λοιπόν η κιθάρα μου έχει αρέσει πάρα πολύ και εμφανισιακά και με έχει βολέψει πάρα πολύ το μανίκι της και το τρέμολο. Θέλω λοιπόν να την αναβαθμίσω για να γίνει η κύρια κιθάρα μου, αφού έχω καταλήξει πλέον να μην παίζω με καμία άλλη. Τι προβλήματα έχει: 1) Πολλές φορές φεύγουν οι χορδές από τα slots της γέφυρας - κυρίως η πρώτη και η τελευταία χορδή 2) Οι μαγνήτες είναι επιεικώς χάλια και μου φαίνεται ότι γενικά τα ηλεκτρικά είναι κακής ποιότητας. Τι αναβαθμίσεις θα μου προτείνατε λοιπόν; ΣΗΜ: Όσον αφορά τους μαγνήτες θα ήθελα SINGLE COIL με hot output. Δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος. Συγκεκριμένα άκουσα τους fender custom shop texas special σε TELE και μου άρεσαν αρκετά. Θα πετύχω κοντινό ήχο αν πάρω το αντίστοιχο σετάκι για strat? Η μουσική που θα παίξω είναι garage rock - indie (πχ strokes, arctic monkeys, white stripes, hives, subways κτλ)
  10. Με την σειρά πήγα στα εξής πετάλια: Boss OC3 -> EBS octabass -> Micro pog To tracking στο Boss και το EBS είναι μέτριο προς κακό (ειδικά στις χαμηλές και χειρότερο στο boss). Πάντως είναι αλήθεια ότι το ebs δεν ανταποκρίνρται καθόλου στη φήμη του, ούτε είναι αντίστοιχο άλλων πεταλιών τις σειράς (πχ multicomp). Το pog είναι για μένα το ΑΠΟΛΥΤΟ octaver για μπάσσο. Το tracking είναι παραπάνω από άψογο και έχει σαν + την ψιλή οκτάβα, με την οποία και στο μπάσσο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα (βλ lawrence - dead weather). Μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ που μετά από λίγο καιρό το άλλαξα και πήρα το pog 2, το οποίο ξεφεύγει από την χρήση ενός απλού octaver. Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το micro pog. Εγώ πάντως με την πρώτη κιόλας ακρόαση αποφάσισα ότι "πετάω" χωρίς δεύτερη σκέψη το ebs.
  11. Για μένα ένας είναι ο κομπρέσσορας και δεν υπάρχει άλλος ;D ;D ;D: http://www.thomann.de/gr/ebs_multi_compressor.htm Καταπληκτικός ήχος και πραγματικά η λιγότερη δυνατή αλλοίωση. Κοίταξε και εδώ. Μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο: http://www.ovnilab.com/
  12. koomis

    Jon Lord RIP

    Για εμένα, ένας μουσικός που πάντα ήθελα να μοιάσω (αν και δεν είμαι πληκτράς). Ένας σπουδαίος άνθρωπος, που επηρέασε την μουσική που ακούμε και θα ακούμε για πολύ ακόμα. Δυστυχώς, δεν έχω λόγια να περιγράψω το μέγεθος του. Τεράστια θλίψη για το θηρίο της rock που έφυγε. Όπου και να είναι να είναι καλά. Ευχαριστούμε για όλα Jon Lord. Θα ζεις για πάντα μέσα από το έργο σου.
  13. Το ίδιο κάνει και εδώ ο Followill:
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου