Προς το περιεχόμενο

koomis

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    135
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από koomis

  1. Καλησπέρα, Εχω έναν Bugera V55 hd, με τον οποίο είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν ξέρω όμως με ποιά καμπίνα να τον συνδυάσω. Παίζω indie-rock, garage με μία strat που φοράει τους Duncan SSL-3 για neck και middle και τον τον ssl 4 για bridge. Οι παραμορφώσεις βγαίνουν αποκλειστικά από πετάλια (jekyl&hyde και TS9). Από αυτά που έχω ακούσει μέχρι στιγμής, νομίζω ότι προτιμώ την χροιά των Celestion v30. Ψάχνω κάτι οικονομικό και μάλλον 1x12. Μέχρι στιγμής τείνω σε αυτήν: http://www.thomann.de/gr/palmer_pcab112v30.htm Οποιαδήποτε άποψη-συμβουλή θα ήταν πολύ χρήσιμη.
  2. Δεν συγκρίνεται απλά κανένα με το micropog. Τα υπόλοιπα χάνουν στο tracking. Τα έχω δοκιμάσει σχεδόν όλα. Μην το σκέφτεσαι.
  3. Ας δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει αυτό: http://www.thomann.de/gr/hartke_2500_bass_head_bundle_3.htm Και ευέλικτο είναι και σχετικά δυνατό και πολύ καλό deal. Σημ: Ειλικρινά το κακό με τους μαγαζάτορες που στήνουν λαιβάδικα και δεν επενδύουν στο πιο σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης έχει παραγίνει. Οταν ο εξοπλισμός είναι σωστός μένει πιο ευχαριστημένη η μπάντα και κυρίως ο κόσμος. Επίσης και η μπάντα βλέπει πιο σοβαρά το μαγαζί και ο κόσμος το ίδιο. Μόνο έτσι μπορεί να τραβήξει "σοβαρές" μπάντες και "σοβαρό" κόσμο. Σοβαρός = που εκτιμάει τη φάση και δεν θα διστάσει να ξαναπαίξει-να ξαναπάει. Επιχειρηματικά και μόνο να το δεις...συμφέρει.
  4. Ok, ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες! :)
  5. Να πω την αλήθεια μου ζήτησε να του γράψω σε ένα χαρτί ότι "πούλησα" το πετάλι στην τιμή που το έδωσα και ότι ήταν σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Δεν υπήρχε δυνατότητα δοκιμής. Την συναλλαγή την έκανε άλλος για μένα και φρίκαρε, επειδή δεν ήξερε τι παιζει. Αισθάνθηκε ο άνθρωπος ότι κάνει λαθρεμπόριο!!! Είπα μέσω τηλεφώνου στον αγοραστή να τσεκάρει το προφίλ αξιολογήσεων και τέτοια στο noiz, αλλά δεν ένιωθε...εκεί ήθελε το χαρτί. Εννοείται το χαρτί ήταν χειρόγραφο σε ένα χαρτονάκι. Που και απατεώνας να ήμουν και να του πουλούσα σκάρο πράμα, τι ισχύ θα είχε νομικά δεν μπορώ να καταλάβω??? Τέλος πάντων. Γι αυτό νομίζω ότι δεν χρειάζεται χαρτιά και ιστορίες. Μίλησε λίγο στον άλλο, κάνε κάποιες βασικές ερωτήσεις και θα είσαι μια χαρά. Πόσες φορές (κυριολεκτικά δεκάδες) έχω βάλει χρήματα σε τράπεζες έχοντας μιλήσει μόνο από τηλέφωνο και πριν σταλεί το αντικείμενο που αγοράζω... Δεν μου έκανε κανένας κάτι!
  6. Μία απλή και σύντομη ερώτηση. Κατά πόσο είναι νόμιμη η αγορά και πώληση μεταχειρισμένων ειδών μέσω forum γενικά (και από εδώ συγκεκριμένα). Θέλω να πω, όταν κάνω μία συναλλαγή χέρι με χέρι (πχ δίνω πετάλι, παίρνω χρήματα) έχουν το δικαίωμα να με μπαγλαρώσουν επειδή δεν κόβω απόδειξη?? Δεν το είχα σκεφτεί καν, μέχρι που έπεσα σε έναν "περίεργο" (για να μην πω MLK@) αγοραστή.
  7. Την έχω την κιθάρα. Γενικά είναι μια χαρά. Το πρόβλημα είναι οι μαγνήτες, πραγματικά δεν φτουράνε. Έγώ προσωπικά σκοπεύω να τους αλλάξω με texas special. Με λιγότερα χρήματα παίρνεις μια Squier Classic Vibe, την οποία εγώ θεωρώ κλάσης ανώτερη.
  8. Τους έχω υπόψην μου τους Tonerider και μου φαίνονται αρκετά καλοί. Λογικά θα πήγαινα για τους City Limits? Υπάρχει καμία πρόταση για γέφυρα και κλειδιά? Έχω διαβάσει πολύ καλά λόγια για την mastery bridge. Θα άξιζε να επενδύσω τόσο πολύ για μία γέφυρα η θα καλυπτόμουν με μία απλή tunomatic?
  9. Έχω στην κατοχή μου την κιθάρα της φωτογραφίας. Πρόκειται για μία Stratocaster την οποία αγόρασα από το Bach (http://www.bachmusik.com/en/) πριν από ενάμιση χρόνο. Η κιθάρα έχει αλλάξει μαγνήτες και φοράει rails στις θέσεις bridge και neck (μάρκας "bach"). Επίσης έχει φύγει η γέφυρα της strat και έχει αντικατασταθεί με γέφυρα και tremolo στυλ jazzmaster-jaguar, αφού γέμισε το κενό με ένα κομμάτι ξύλο που βάφτηκε μαύρο. Όλες τις τροποποιήσεις έγιναν στο εργαστήριο του Bach. Συγκεκριμένα την κιθάρα δεν την παρήγγειλα, αλλά την πήρα από το εργοστάσιο στην Τσεχία. Είχα βρεθεί για ένα εξάμηνο στην Τσεχία σε απόσταση 50km από τον Bach και...χωρίς κιθάρα...ήταν αμαρτία να μην δοκιμάσω ;D ;D ;D. Το κόστος ήταν 200 μόλις ευρώ και την πήρα πιο πολύ για να καλύψω την έλλειψη οργάνου στα ξένα. Δεν έκανα custom παραγγελία, αλλά μου τροποποίησε μία έτοιμη γιατί ήθελα να την αγοράσω άμεσα. Τώρα λοιπόν η κιθάρα μου έχει αρέσει πάρα πολύ και εμφανισιακά και με έχει βολέψει πάρα πολύ το μανίκι της και το τρέμολο. Θέλω λοιπόν να την αναβαθμίσω για να γίνει η κύρια κιθάρα μου, αφού έχω καταλήξει πλέον να μην παίζω με καμία άλλη. Τι προβλήματα έχει: 1) Πολλές φορές φεύγουν οι χορδές από τα slots της γέφυρας - κυρίως η πρώτη και η τελευταία χορδή 2) Οι μαγνήτες είναι επιεικώς χάλια και μου φαίνεται ότι γενικά τα ηλεκτρικά είναι κακής ποιότητας. Τι αναβαθμίσεις θα μου προτείνατε λοιπόν; ΣΗΜ: Όσον αφορά τους μαγνήτες θα ήθελα SINGLE COIL με hot output. Δεν με ενδιαφέρει ο θόρυβος. Συγκεκριμένα άκουσα τους fender custom shop texas special σε TELE και μου άρεσαν αρκετά. Θα πετύχω κοντινό ήχο αν πάρω το αντίστοιχο σετάκι για strat? Η μουσική που θα παίξω είναι garage rock - indie (πχ strokes, arctic monkeys, white stripes, hives, subways κτλ)
  10. Με την σειρά πήγα στα εξής πετάλια: Boss OC3 -> EBS octabass -> Micro pog To tracking στο Boss και το EBS είναι μέτριο προς κακό (ειδικά στις χαμηλές και χειρότερο στο boss). Πάντως είναι αλήθεια ότι το ebs δεν ανταποκρίνρται καθόλου στη φήμη του, ούτε είναι αντίστοιχο άλλων πεταλιών τις σειράς (πχ multicomp). Το pog είναι για μένα το ΑΠΟΛΥΤΟ octaver για μπάσσο. Το tracking είναι παραπάνω από άψογο και έχει σαν + την ψιλή οκτάβα, με την οποία και στο μπάσσο μπορείς να κάνεις ωραία πράματα (βλ lawrence - dead weather). Μάλιστα μου άρεσε τόσο πολύ που μετά από λίγο καιρό το άλλαξα και πήρα το pog 2, το οποίο ξεφεύγει από την χρήση ενός απλού octaver. Πάντως πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις το micro pog. Εγώ πάντως με την πρώτη κιόλας ακρόαση αποφάσισα ότι "πετάω" χωρίς δεύτερη σκέψη το ebs.
  11. Για μένα ένας είναι ο κομπρέσσορας και δεν υπάρχει άλλος ;D ;D ;D: http://www.thomann.de/gr/ebs_multi_compressor.htm Καταπληκτικός ήχος και πραγματικά η λιγότερη δυνατή αλλοίωση. Κοίταξε και εδώ. Μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο: http://www.ovnilab.com/
  12. koomis

    Jon Lord RIP

    Για εμένα, ένας μουσικός που πάντα ήθελα να μοιάσω (αν και δεν είμαι πληκτράς). Ένας σπουδαίος άνθρωπος, που επηρέασε την μουσική που ακούμε και θα ακούμε για πολύ ακόμα. Δυστυχώς, δεν έχω λόγια να περιγράψω το μέγεθος του. Τεράστια θλίψη για το θηρίο της rock που έφυγε. Όπου και να είναι να είναι καλά. Ευχαριστούμε για όλα Jon Lord. Θα ζεις για πάντα μέσα από το έργο σου.
  13. Το ίδιο κάνει και εδώ ο Followill:
  14. Έχεις δίκιο..δεν πρόσεξα ότι δεν είναι string through!
  15. Όταν λες δεν ταιριάζει εννοείς ως direct replacement? Δηλαδή αν ανοιχτούν άλλες τρύπες πάλι δεν θα ταιριάξει και γιατί? Ισχύει το ίδιο και για τιςvintage 3 saddle ashtray γέφυρες όταν αντικαθιστούν τις μοντέρνες 6 saddle όπως του παιδιού?
  16. Το δοκίμασα αυτό, αλλά τίποτα. Δοκίμασα 5-6 9βολτα πετάλια μόνα τους και δεν λειτουργεί κανένα. Τα ίδια πετάλια ανάβουν κανονικά με το One Spot του αδερφού μου. Ανεξήγητο πράμα μου φαίνεται...
  17. Καλησπέρα. Αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με το One Spot. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο δεν λειτουργεί... δηλαδή το βάζω στα πετάλια και δεν ανοίγει τίποτα, ενώ λειτουτργούν κανονικά με μπαταρία ή άλλο τροφοδοτικό. Φυσικά τσέκαρα ότι στο πρόβλημα είναι στο βασικό καλώδιο και όχι στο "χταπόδι". Στην τελευταία πρόβα (χθες) λειτουργούσε κανονικότατα και από τότε ξαναέπαιξα σήμερα και...τίποτα. Δηλαδή δεν με άφησε στην μέση της πρόβας. Επίσης δεν έκανα τίποτα περίεργο από θέμα ρεύματος και δεν έκανε κανένα τσαφ. Μπορεί απλά στα καλά καθούμενα και χωρίς να είναι στο ρεύμα να έχει χαλάσει? Είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξω για να σιγουρευτώ ότι είναι νεκρό πριν αγοράσω άλλο :'( :'( :'( Ρωτάω επειδή δεν ξέρω καθόλου τι να ελέγξω και σε τέτοιες περιόδους κρίσης και το τριαντάρι πονάει...
  18. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Ναι, το ειδα ότι ήταν μεσάζοντας και η προμήθεια με τα μεταφορικά και τους φόρους πάει όσο περίπου η τιμή του εισητηρίου. Όμως η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκα πουθενά αλλού το συγκεκριμένο εισiτήριο, ούτε ebay. Όπως το βλέπω θα το πληρώσουμε το νταβατζιλίκι πάλι :( :( :(
  19. Καλησπέρα, μήπως υπάρχει κάποιος που έχει παραγγείλει εισητήρια από την συγκεκρομένη σελίδα ή γνωρίζει κάτι γι αυτή? Δηλαδή θέλω να πω είναι έμπιστο το site για να κάνει κανείς παραγγελία; Υπάρχουν καθυστερήσεις ή κάποια άλλα προβλήματα; Ευχαριστώ http://www.viagogo.co.uk/
  20. Φίλε audiokostas εννοείται ότι το "φανατικά" είναι τρόπος του λέγειν. Απλά ήθελα να πω ότι υποστηρίζω αυτή την άποψη. Και, συγκεκριμένα, για να εξηγήσω με ποιά λογική έκανα το project. Εξέθεσα, εξάλλου, για ποιόν λόγο δεν έπαιζε σημαντικό ρόλο η ποιότητα των ξύλων σε αυτό που ήθελα ΕΓΩ να κάνω. Και εγώ βαριέμαι αφόρητα τα debates σχετικά με την σημασία των ξύλων και δεν έχω συμμετάσχει ποτέ σε αυτά...πόσο μάλλον να οδηγήσω την κουβέντα σε κάτι τέτοιο. Όπως είπες, είναι απλά μία υποκειμενική άποψη. Δεν θα ζωστώ και με εκρηκτικά για να πάω στις αποθήκες ξυλείας της fender να ανατινάξω τo alder και το ash τους!!
  21. Ναι, είναι volume-volume-tone τα knobs. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς "τα ρυθμιστικά στις άκρες"...αν αναφέρεσαι στα διακοπτάκια, όχι δεν ήταν στο πακέτο τις emg. Το μόνο που περιείχε ήταν τα ποτενσιόμετρα και κάτι "άσχημα" knobs. Τα διακοπτάκια τα αγόρασα από warmoth μαζί με τα υπόλοιπα μεταλλικά μέρη. Ευχαρίστως! Θα χαιρόμουν πολύ! Δυστυχώς δεν μένω πλέον Θεσσαλονίκη, αλλά όποτε περάσω θα ρίξω ένα pm να το κανονίσουμε. Και εγώ θα ήθελα να είναι πιο αξιοπρεπή τα ξύλα...έτσι για το γαμώτο. Αλλά γα να πετύχω το αποτέλεσμα που ήθελα ήταν η πιο συμφέρουσα επιλογή,γιατί μετά έπρεπε να πάω σε custom parts και θα ξέφευγε η υπόθεση. Πάντως οι EMG είναι τόσο ισοπεδωτικοί μαγνήτες που πιστεύω και σε πλαστικό να τους έβαζα τον ίδιο ήχο θα έδιναν. Και αφού ήμουν από την αρχή κατασταλαγμένος σε EMG και "αδιάφορο" ήχο δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να επενδύσω σε ξύλα. Εξάλλου,όπως είπα, υποστηρίζω φανατικά την άποψη "wood doesn't matter" ;D ;D
  22. Ευχαριστώ πολύ ρε παιδιά! Είναι πολύ καλή φάση τόσο το όργανο όσο και η αίσθηση ότι έχω κάτι απολύτως προσαρμοσμένο στα μέτρα μου. Τώρα καταλαβαίνω πώς αισθάνονται οι συμφορουμίτες που παίρνουν ένα κομμάτι ξύλο και το φτιάχνουν όργανο (βέβαια η δημιουργικότητα σε αυτή την περίπτωση είναι πολύ πολύ μεγαλύτερη, αλλά πήρα και εγώ μια μικρή γεύση)!! Έγινε πραγματικά άψογη δουλειά από τον κύριο Κώστα και όπως μου είπε και ο ίδιος ήταν αρκετά δύσκολο εγχείρημα. Για παράδειγμα το σκάψιμο του upper plate έγινε χιλιοστό χιλιοστό, καθώς υπήρχε φόβος να τρυπήσει μέχρι την πίσω πλευρά. Επίσης να αναφέρω ότι λόγω του επιπρόσθετου βάρους στο σώμα (από plates, μπαταρίες, knobs και τέτοια) το σώμα ζυγίστηκε τέλεια και δεν υπάρχει πλέον το παραμικρό neck dive. ;D ;D ;D Ωστόσο θέλει αρκετή υπομονή και το ρίσκο ήταν αρκετά μεγάλο, γιατί έδωσα 9 κατοστάρικα και μπορεί να κατέληγα με μια πατάτα που αγόρασα μόλις και δεν μπορώ να πουλήσω ούτε στα μισά λεφτα. Τελοσπάντων...τέλος καλό, όλα καλά!
  23. Σας παρουσιάζω το πρώτο μου project. Στην αναζήτηση μου για ένα μοντέρνο μπάσσο με με σχετικά vintage look κόλλησα στο σχήμα και στην εμφάνιση του jaguar. Τo budget μου ήταν στο χιλιάρικο. Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα ότι Jaguar ήθελα σώνει και καλά. Ήθελα σίγουρα active ηλεκτρικά, στο οποίο με κάλυπτε το fender. Το πρόβλημα μου ήταν ότι δεν μου αρέσει καθόλου ο ήχος και το feeling των jazz bass και σύντομα κατάλαβα από έρευνα στο διαδίκτυο ότι το fender jaguar είναι ένα “μεταμφιεσμένο” jazz. (Φυσικά ούτε λόγος να βρω να το δοκιμάσω στην Θεσσαλονίκη). Επίσης το radius (7,5") θα ήταν πρόβλημα για τα γούστα μου (καθώς έχω συνηθίσει να παίζω με warwick). Άρχισα λοιπόν να ψάχνω για άλλες επιλογές και πήρα την απόφαση να πάρω ένα φθηνό squier (που έχει έναν precision και έναν jazz μαγνήτη, αληθινά block inlays, 9,5" radius και matching headstock – πράγματα που ήθελα) και να του αλλάξω τα φώτα βάζοντας ότι ήθελα. Παρήγγειλα λοιπόν το vintage modified jaguar bass από τον thomann και άρχισα να αγοράζω από δω και από 'κει κλειδιά, γέφυρες, μαγνήτες κτλ που ήταν σύμφωνα με τις προτιμήσεις μου. Ουσιαστικά βασίστηκα αποκλειστικά σε reviews και στην θέση ότι τα ξύλα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο στον ήχο (που ενστερνίζομαι πλήρως). Το ηχητικό αποτέλεσμα που ήθελα να πετύχω ήταν ένας ήχος χωρίς ιδιαίτερο χαρακτήρα (καθώς θα διαμορφωθεί αργότερα από preamps, pedals, κτλ) και πολλές επιλογές και κουμπάκια. Αναφέρω, λοιπόν, τι φόρεσα, από πού το αγόρασα και πόσο κόστισε το κάθε part: Squier VM jaguar bass: 300 euro (thomann) Babics Full Contact Bridge:80 euro (thomann) Hiphot HB2 - lollipop tuners: 90 euro (ebay) Emg PJ set pickups: 140 euro (thomann) EMG BTS 2-Band EQ: 70 euro (thomann) Plates, knobs, switches, shielding paper, blank pickguard etc: 105 euro (warmoth) Ernie ball strings (45-100): 25 euro Μετά από τρεις μήνες ψάξιμο, συλλογή των parts και χάρη στην άψογη και λεπτομερή δουλειά του Κώστα Γαιπίτζογλου (kg guitar), o οποίος ήταν ταχύτατος και μου έκανε πολύ καλή τιμή, σας παρουσιάζω τα αποτελέσματα. Συνολικά έδωσα 910 ευρώ, δηλαδή όσο θα έδινα για το fender. Μέχρι στιγμής δεν το μετανιώνω καθόλου, καθώς ο ήχος ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα, χάρη στο άψογο setup είναι πολύ ευκολόπαιχτο, τα ηλεκτρικά μου δίνουν άπειρες επιλογές και την δυνατότητα να αλλάζω δραματικά τον ήχο με το ανέβασμα ενός διακόπτη. Επίσης το sustain είναι πάρα πολύ καλό και μετά από πέντε ώρες παίξιμο δεν ξεκουρδίστηκε ούτε λίγο. Περιττό να πω ότι η εμφάνισή του είναι ακριβώς αυτό που ήθελα. Ελπίζω να μην το μετανιώσω αργότερα! Ps: To lower plate έχει kill switch για κάθε μαγνήτη και tone filter, ενώ το upper ελέγχει το BTS eq Το jack μετακινήθηκε στα πλάγια και στη θέση του μπήκε το tone knob
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου