Προς το περιεχόμενο

ex - v27, bk27

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3.707
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Ημέρες που κέρδισε

    39

Άρθρο Σχόλια από ex - v27, bk27

  1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Επειδη εγραψα μια ανακριβεια σπευδω να διορθωσω

     

    Απο το maximum input volume της καρτας αφαιρουμε το level που θελει να βλεπει το πλαγκιν. Aς το πουμε plugin expected headroom (εγω πριν ειπα το αντιθετο)

     

    Ας παρουμε ως παραδειγμα 2 καρτες κ το maximum input volume τους

     

    Α) Audient ID22:  16db

    B) Audient ID24:  12db

     

     

    (Για να λυθει κ η απορια του @mpamps που εχει την τελευταια)

     

    Κ ας υποθεσουμε πως θελουμε να τις ρυθμισουμε για καποια σουιτα της Neural DSP, ωστε η τελευταια να βλεπει σωστο σημα. Τα Neural θελουν να βλεπουν -12,2 db 

     

    Οποτε αφαιρουμε απο τις αντιστοιχες τιμες  στα Α κ Β  το 12,2 κ αυτο που περνουμε ειναι η ρυθμιση του gain στο instrument in της αντιστοιχης καρτας. Τα αποτελεσματα ειναι:

     

    Α) Audient ID22:  3.8db

    B) Audient ID24:  -0.2db

     

     

    Αυτο σημαινει πως εκτος απο την ID22 που μπορουμε να εχουμε το gain στο 3,8, στην ID 24 θα το βαλουμε αναγκαστικα στο 0 

     

     

    • Like 1
  2. Επίσης να πω πως κατάφερα πάνω σε προσπάθεια να ανανεώσω τη σελίδα χρησιμοποιώντας κινητό, να πατήσω αξιολόγηση για το άρθρο που εγώ ξεκίνησα....

     

    Αν αυτό φαίνεται... τι να πω; ήταν ατύχημα, αλήθεια 🙂

    • Like 1
  3. 5 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Έχεις απόλυτο δίκιο.

    Το θέμα είναι ότι ουσιαστικά από την στιγμή που μείωνε το gain στην κάρτα όταν άλλαζε κιθάρες, "προσπαθούσε" να τις έχει όλες με παραπλήσιο output, οπότε δεν ευθύνεται το plugin για την ομοιότητα στην συμπεριφορά του ήχου τους.

     

    Όταν λοιπόν έχουμε μια σταθερή ρύθμιση στο input level της κάρτας (λίγο πριν το κλιπάρισμα, άρα είναι περίπου σταθερή), οι διαφορετικού output κιθάρες μας, θα τείνουν να έχουν περίπου ίδια δυναμική συμπεριφορά.

    Εγώ το σκέφτομαι πως αφού ψάχνουμε να δούμε ποιες είναι οι ιδανικές ρυθμίσεις στην κάρτα (λαμβάνοντας υπόψιν ποιο πλαγκιν χρησιμοποιούμε κάθε φορά) , ώστε αυτό το αμπ σιμ να συμπεριφέρεται όσο πιο κοντά στον πραγματικό ενισχυτή που μοντελοποιει, να περιμένουμε κιόλας να συμπεριφέρεται κ πιο κοντά σε κανονικό ενισχυτή. Δε θα συμπεριφέρεται κ η τελε ας πούμε του Μπάμπη κ η Esp με τον ίδιο τρόπο μπροστά από έναν ενισχυτή. 

     

    Το καλό είναι πως αν μας τελείωσει το  headroom (του virtual ενισχυτή αυτή τη φορά, όχι το headroom του πλαγκιν) επειδή πχ συνδέουμε την esp σε έναν , deluxe reverb πχ, μπορούμε εν γνώση μας να χαμηλώσουμε το ινπουτ του πλαγκιν για να πάρουμε καθαρό ήχο, ενώ σε πραγματικό σεταπ το μόνο που θα μπορούσαμε να κάνουμε,  είναι να χαμηλώσουμε το βολιουμ knob της κιθάρας 

    • Like 1
  4. @mpamps τωρα που διαβαζω κ την ερωτηση σου κ την απαντηση του Στρατου, συνειδητοποιω πως μαλλον δεν απαντησα σωστα.

     

     

    1 ώρα πριν, mpamps είπε

     

     

    Σε αυτή τη νέα προσέγγιση βλέπω μια standard τιμή στο input gain της κάρτας (αναλογα με το sim) αλλά χωρίς να αναφέρει πουθενα για το σήμα που φτάνει από την ίδια την κιθάρα. 

     

    Εκτός κι αν το χω καταλάβει όλο λάθος.

    Ασ αφησουμε λιγο στην ακρη αυτο με το range τιμων που εγραψα (ισχυει μεν αλλα θελω να το προσεγγισω αλλιως) κ ας υποθεσουμε πως δεν ειναι μικρο range, αλλα ειναι set τιμη που υπολογιζεται απο τα χαρακτηριστικα της καρτας σου κ το πλαγκιν. Δηλαδη οχι -8 με-12 db, αλλα σκετο -12 (ουτε πιο πανω, ουτε πιο κατω)

     

    Σεταρεις λοιπον όπου πρέπει το gain της καρτας κ αφου το πλαγκιν αντιδρα οπως εχει σχεδιαστει να αντιδρα, το ποσο hot ειναι το σημα επηρεαζει τον ηχο με τον ιδιο τροπο που θα το επηρεαζε σε ενα παραδοσιακο σεταπ.

    Δηλαδη αλλιως θα ακουστει με εναν βιντατζ μονο, εντελως με εναν καραhot active διπλο. Αν δεν ειχες επιλογη κ επρεπε να φτιαξεις τον καλυτερο καθαρο ηχο με ενα τετοιν διπλο σε ενισχυτή τι θα εκανες? Θα χαμηλωνες το gain (του ενισχυτη) στο καθαρο καναλι. Ε κ εδω αν θες σωνει κ καλα να κανεις το ιδιο κ το σημα ειναι πολυ hot (για τον καθαρο ηχο που θες) ή χαμηλωνεις το gain του virtual ενισχυτη, ή το ινπουτ του πλαγκιν (οχι της καρτας αυτην την αφηνεις στο ιδιο σημειο για οσο καρφωνεις κ χρησιμοποιειες συγκεκριμενο αμπ σιμ)

     

    Αν δε συνεβαινε αυτο κ κανεις adjust καθε φορα με το gain του instrument in στην καρτα, ειναι σαν να προσπαθεις να κανεις ολες της κιθαρες που συνδεεις, να εχουν το ιδιο output. Κ φυσικα ετσι δε θα εχει διαφορα ο ηχος απο κιθαρα σε κιθαρα (θα εχει αλλα οχι οση πρεπει) κ μετα θα λεγαν πως το πλαγκιν δεν ειναι αληθοφανες κ τα κανει ολα να ακουγονται ιδια.

     

    Στο τι έκανες μέχρι τώρα , οι πιο πολλοί το ίδιο κάναμε. Αν βγάλεις τωρα   την υπόθεση πως η τιμη στο λεβελ που θέλει να δει το πλαγκιν είναι μια κ το αντικαταστήσεις με ένα μικρό range , μικρό adjustments στο ινπουτ gain της κάρτας μπορείς να κάνεις, αλλά μάλλον όχι τόσο δραστικά όσο κάναμε πριν

     

     

  5. 45 λεπτά πριν, mpamps είπε

    Πολύ ενδιαφερον Βασιλη. 

    Δεν έχω δει τα βίντεο ακόμα, αλλά έχω μια ερώτηση. 

    Το output του μαγνήτη δεν παίζει ρόλο σε όλο αυτο;

    Κι εγώ μέχρι τωρα οριζα το input gain της κάρτας λίγο πριν clipάρει.

    Αλλά κάθε φορά που άλλαζα κιθάρα πχ από την τελε στην Esp, αναγκαζομουν όπως είναι λογικό να μειώσω δραματικά το gain στην κάρτα. 

     

    Σε αυτή τη νέα προσέγγιση βλέπω μια standard τιμή στο input gain της κάρτας (αναλογα με το sim) αλλά χωρίς να αναφέρει πουθενα για το σήμα που φτάνει από την ίδια την κιθάρα. 

     

    Εκτός κι αν το χω καταλάβει όλο λάθος.

    Μπάμπη την απάντηση την έδωσε ο Στράτος εδώ τέλεια

    26 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Μπάμπη μου, το σήμα της κιθάρας, επηρεάζει το input gain της κάρτας.

    Μόνος σου λες, ότι με κιθάρα που έχει πιο high output μαγνήτες, χαμήλωνες το gain της κάρτας.

     

    Οπότε η standard τιμή στο input gain της κάρτας, έχει ήδη λάβει υπόψιν της το σήμα της κιθάρας.

     

    Πχ αν υποθέσουμε ότι η τιμή στην κάρτα πρέπει να είναι 0db, και το ρύθμισες με κάποια κιθάρα.

    Αν βάλεις κιθάρα με πιο δυνατούς μαγνήτες, το input level στην κάρτα θα πάει πάνω από 0db (πχ 2db λόγω πιο δυνατού σήματος), και θα πρέπει να χαμηλώσεις το gain έτσι ώστε να δείχνει πάλι 0db.

     

    Αλλά είναι κ κάτι άλλο που παίζει.

    Το level που περιμένει να δει το plugin , παρότι στα βίντεο αυτά το λένε ως ένα νούμερο, στην ακρίβεια είναι μια περιοχή τιμών 

     

    Τι εννοώ;

    Γενικά έχω δει πολλά βίντεο που μιλούν για σωστό gain staging σε plugin (όχι σε αμπ σιμς συγκεκριμένα) κ λένε ότι αυτά τα πλαγκιν είναι φτιαγμένα να δουλεύουν σωστά όταν βλέπουν input (ας πούμε) -8 με -12 db . (Πχ channel strips ). Θελουν δηλαδη 8 με 12 db headroom

     

    Εμείς υπόθεταμε πως αυτό δεν ισχύει σε amp sims κ ο κυριότερος λόγος ήταν γιατί είχε καθιερωθεί η κλισέ απάντηση: ανεβάζεις το gain της προενισχυσης της κάρτας τόσο ώστε να μην κλιπαρει στα πιο δυνατά χτυπήματα στο δεξί το σημα

     

    Όπως φαίνεται μάλλον, αυτό τελικά δεν ισχύει κ τα amp sim είναι άλλο ένα ψηφιακό plugin που δουλεύει καλύτερα σε μια αντίστοιχη περιοχή με το -8 με -12 db που είπα πριν

     

    Θέλει κ αυτό δηλαδή ένα headroom 8-12 db στο input (άλλα μπορεί να την έχουν πιο πάνω αυτήν την περιοχή, άλλα πιο κάτω)

     

    Αυτό που είπε ο mike στο φόρουμ του , S-gear είναι πως αυτή η τιμή για το s-gear είναι -12 db, αλλά στα καπάκια είπε πως μπορείς να παίξεις 3db στο  gain του instrument in, ανάλογα την κιθάρα κ το μοντέλο ενισχυτή, κ να κινηθείς ουσιαστικά σε ένα range -9 με -12. 

     

    Στη δικη μου καρτα ηχου αυτο σημαινει απο 0 μεχρι 3 db στο gain του instrument in

     

  6. @Jazzjoker Παντα ειχα αυτο το προβλημα, αλλα απο την αλλη βλεπωντας τοσα χρονια τα βιντεο των "ειδικων" κατεληγα στο συμπερασμα πως ετσι πρεπει να γινεται (αναβαζοντας το gain στο instrument in μεχρι λιγο πιο κατω απο το κλιπαρισμα οταν παιζουμε πολυ δυνατα) , απλα δε μου αρεσουν τα preset των σιμς στο πως ειναι voiced απο την εταιρεια.

     

    Στα δικα μου, στα καθαρα κατεληγα να κατεβαζω το input απο το αμπ σιμ, αλλα κ παλι δεν ημουν ικανοποιημενος. Πως να ειμαι οταν ξεκιναω με τοσο boost απο την καρτα?

     

    Δοκιμαζοντας με το gain της προενισχυσης της καρτας στο 0 , το input του S-Gear στο μηδεν (αυτα ειναι τα suggested settings για την καρτα μου με το S-Gear) , ξαφνικα τα preset αρχιζαν να βγαζουν πολυ νοημα.

     

    Οχι πως μου αρεσουν πολυ ολα τωρα, αλλα εχω πολυ καλυτερο starting point. Κ παρατηρησα πως αντε να ανεβαζω το gain στο 3 αναλογα το πρησετ για να το φερω στα μετρα μου, ακριβως δηλαδη οπως προβλεπεται απο τη θεωρητικη αναλυση σε ολη αυτην τη διαδικασια 

    • Like 2
  7. 38 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση, ότι το προσπαθεί σαν stand alone, και όχι μέσα από DAW.

    Κ εμενα..

    Λεω ομως μηπως ειναι daw, που εκει υπαρχει μεγαλυτερη πιθανοτητα νε εχει γινει καποιο λαθος στις ρυθμισεις.

    Μηπως τη βγαλουμε καθαρη απο θεμα ρυθμισεων ΝΑΜ δηλαδη κ το ριξουμε αλλου το φταιξιμο 🤣

    • Χαχα 1
  8. Δοκίμασε να έχεις ήδη συνδεδεμένη την κάρτα ήχου κ να έχεις βεβαιωθεί πως λειτουργεί πριν ανοίξει το πλαγκιν 

     

    Αν συνεχίζει να μην κάνει τίποτα αφού φορτώσεις profile κ IR πες μας πάλι μήπως σκεφτούμε τίποτα

     

    Επίσης δοκίμασε το (πάλι ισχύει ότι είπα πριν για την κάρτα) κ το nam ως stand alone μήπως είναι κάποια ρύθμιση στο daw ,το πρόβλημα 

     

     

  9. 14 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Ωωωω, ναι.

    Να τα βάλεις δίπλα δίπλα, και να μας κάνεις κοινωνούς.

    Μα δεν ειναι θεμα ηχων. Ειναι θεμα αισθησης στο χερι, το οποιο εμπεριεχει κ το υποκειμενικο κ το αντικειμενικο κομματι. Σιγουρα καποια στιγμη θα γραψω το πως νιωθω εγω τη συγκριση. Απλα μετα απο μια εβδομαδα στησιματος κ κατεβασματος... βαριεμαι να σεταρω κ το S-Gear τωρα με τα νεα IR 😂

    • Like 1
  10. 17 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

    Το θέμα είναι ότι είναι "φωτογραφίες" και δεν ξέρουμε με τι settings τις πήρε αυτός που έφτιαξε τα προφίλ.

    Το 2ο σκοτώνει πάντως.

    Βέβαια αν τσιτώσει κάποιος λίγο ακόμα τον ενισχυτή, ίσως ο ήχος να είναι καλλίτερος, όμως εδώ δεν μπορεί να το κάνει.

     

    Ευχαριστώ πολύ Βρασίλη μου.

    Σκεψου ο,τι σε ενα πλαγκιν που δεν ξερω, ζητας ενα νταμπλ, βρισκω στα γρηγορα 2 σε αυτα που εχω κατεβασει (ενα κανονικο κ ενα κλωνο), φορτωνω το directory με τα IR κ απλα διαλεγω ενα φεντεροειδες (ενταξει τα IR ειναι York Audio, οποτε ειναι ολα διαλεγμενα) κ σε 30 δευτερολεπτα απ'την ωρα που ανοιξα το daw εχω βγαλει αυτο τον ηχο, χωρις να το εχω πολυψαξει...

     

    Το δευτερο οντως σκοτωνει. Κ ειναι κ στα χερια λουκουμι

     

    Στρατο, χ&στ#κ@ αν ειναι φωτογραφια με το συμπαθειο. Αν πετυχεις καλο προφιλ δε συγκρινεται με τα αλλα amp sims στην αισθηση. Θελω να τα βαλω διπλα με το S-Gear (που ειναι το καλυτερο μου σε αυτον τον τομεα) να μη μιλαω στον αερα, αλλα εχω εντυπωσιαστει

     

    (Αν αναρωτιεσαι μα καλα το S-Gear δε το εχεις τοσο καιρο? δεν το ξερεις σε αισθηση? Ναι μεν.. αλλα χτες πηρα τα York Audio IR's κ μου φαινονται μια κλαση πανω σε αισθηση κ τοποθετηση απο OwnHAmmer που ειχα τοσο καιρο, απλα πρεπει να το δω κ με αυτα. Κατι ξερει ο Σκοτ Χεντερσον που τα εκθειαζει τα Γιορκ Οντιο) 

     

    Ξεχασα να πω πως παιζω με SG κ δαχτυλα. Ειπαμε με πενα κ το ταυρακι ... δεν την πολυπαλευω 😊

    • Like 1
  11. 30 λεπτά πριν, fusiongtr είπε

     

    Μπορεί να έκανες καλά από άποψη γενικότερου ήχου, αλλά έτσι δεν ακούσαμε εντελώς καθαρούς/"μαμά" τους ενισχυτές βρε.

    Επίσης, να το δοκιμάσεις το Klon, αλλά όχι πάνω στον Dumble, και ειδικά πριν τον ακούσουμε σκέτο.

    Έκανες ιεροσκυλία. :classic_tongue:

     

    😍

    Λοιπον 

    Λαβε 2 κλιψ διαφορετικωνε Νταμπλοειδων

     

    Το πρωτο ειναι προφιλ απο κλωνο της Ceriatone. Στην αρχη με 2x10'' vobrolux IR κ μετα απο 15αρι Vibroverb.

    Ηθελα να δω πως το ιδιο λουπ με τα ιδια amp settings αντιδρα με αλλη καμπινα. Η διαφορα ειναι εντονη. 

    Απ'οτι ακουω το προφιλ αυτο ακομα κ στα καθαρα του, σπαει ελαχιστα

     

     

     

    Το δευτερο κλιπ ειναι απο Dumble Overdrive special (λεει). Με την 2x10 καμπινα απο πανω. Ειχα σβησει τη λουπα αλλα ξαναεπαιξα περιπου τα ιδια. Αυτος ειναι πολυ πιο καθαρος. Πιο Νταμπλ μου ακουγεται απο τον κλωνο στο πρωτο προφιλ

     

     

    Κ στα δυο ανεβασα πολυ το output ν'αποκτησει χαρακτηρα. Στο 5 ειναι ψοφιο κ generic, ο,τι καθαρο προφιλ κ να βαλεις

     

     

     

     

    • Like 1
    • Ευχαριστώ 1
  12. Επισης για οποιον δεν το εχει παρει χαμπαρι, η Nembrini Audio δινει δωρεαν αυτα τα πολυ χρησιμα καλουδια:

    https://www.nembriniaudio.com/collections/free

     

    Τα εχω κατεβασει τα περισσοτερα, αλλα δεν εχω προλαβει να τα δοκιμασω ολα.

    Δοκιμασα τα drive της κ ειναι σουπερ

     

    Την ωρα που γραφω ειδα το μηνυμα του @fusiongtr

     

    Στρατο τα screamer τα βαζω με το ντραιβ στο 0 k unity level για να συμμαζεψω τα μπασα να τα κανω πιο tight.

    To Κlon το εβαλα μαλλον για να δω το ιδιο το Klon που μολις ειχα κατεβασει. Ειναι τα Nembrini που ελεγα πιο πανω

     

    Τα 2 τελευταια ειναι ριφ εντελως για σουπερστρατ οποτε αφου δεν εχω... επαιξα με Στρατ 😂

    Δε μπορω την SG στο δεξι γι'αυτο (κι ας εχει διπλους). Εχει κ νοιζ γκεητ που δεν το ανεβασα στα σεττινγκζ. Κακως. Σε προτζεκτ μεσα θα το ανεβαζα

     

    Δεν πειραξα τιποτα "ηχοληπτικα" επιτηδες. Ο,τι εκανα ειναι καθαρα το κιθαριστικο κομματι της αλυσιδας. Τα ηχοχρωματα ειναι οντως πιστα, ετσι οπως τα ακουω θα εχουν κ παρουσια στο μιξ κ...κουρευονται ευκολα. Πιστευω θα ερχονται σχετικα ευκολα σε κατι πιο "θελκτικο" στο αυτι. Διαλεξα ηχους απο το κατεβατο, που εκεινη τη στιγμη μου αρεσανε, κυριως με κριτηριο το πως αντιδρουν στα χερια. Πολυ πιο amp like απ'οτι εχω δοκιμασει σε vst 

     

     

    Στα free της Nembrini υπαρχει κ ενα πολυ χρησιμο vst host, ωστε να φτιαχνετε τη δικη σας αλυσιδα με vst χωρις ν'ανοιγετε daw

    • Like 1
  13. Μόλις τώρα, BillTrantos είπε

     

    Αν ήταν όλα φορτωμένα και έκανα audition με 1 κλικ, ίσως περνούσα λίγο παραπάνω χρόνο. Το παρόν workflow μου φάνηκε λίγο αγγαρεία.

     

     

    Ειναι. Αλλα ειναι κ τοσο σημαντικο βημα στην εξελιξη των πραγματων, που λεω θα κατσω να τα οργανωσω ολα κ να βγαλω σωστα συμπερασματα. Πολυ δουλεια, αλλα το αξιζει

     

    Θενξ για το λαθακι!

    • Like 1
    • Συμφωνώ 1
  14. Μιας κ δε μπορω να κανω επεξεργασια το αρθρο, εκει που λεω:

    "*(για να μη γραφω ανακριβειες το Κεμπερ εδω κ λιγο καιρο το ελυσε αυτο το προβλημα κ πλεον μπορεις να φορτωνεις προφιλ tonestack ενισχυτων πανω στο υπαρχον προφιλ κ ετσι πλεον συμπεριφερεται κανονικα στα ρυθμικα .."

     

    προφανως εννοουσα στα ρυθμιστικα κ οχι στα ρυθμικα

     

    Ετσι οπως το εγραψα δε βγαζει νοημα

  15. 28 λεπτά πριν, npap είπε

    ευχαριστούμε για το άρθρο... κατατοπιστικότατο σαφές και χρήσιμο...

     

     

    ΥΓ. πήρα το θάρρος και πρόσθεσα μια φωτο του interface (ελπίζω να μην το θεωρήσεις παρέμβαση😇)...

    Λεω κ εγω τι λειπει... τι λειπει?

    Μια φωτογραφια απο αυτο το πανεμορφο ιντερφεης ξεχασα 😆

    Ευχαριστω npap!

    • Like 1
  16. Αναγκαστικα να το βαλω γιατι εψαχνα λυσεις για hard rock crunch κ hi gain ηχους.

    Εκει δε με καλυπταν αυτα που εχω. Η συγκριση στο χερι οταν το προφιλ ειναι καλο με αλλα plugin που χρησιμοποιουσα ως τωρα ειναι υπερ του ΝΑΜ (κατα πολυ κιολας). 

     

    Η ελλειψη παραμετροποιησης δε με ενεχλει οπως νομιζα, μιας κ υπαρχουν απειρα προφιλ για download (κ υπαρχουν downloads που σε καθε φακελο εχουν μεχρι κ 50 διαφορετικες φωτογραφιες του ενισχυτη με λογικο τροπο οργανωμενες)

    Επισης @BillTrantos δε ξερω αν το ανεβασα στη σωστη κατηγορια. Απ'οτι βλεπω δε μου το βγαζει στην κεντρικη σελιδα. Μηπως επρεπε δηλαδη να μπει στο συζητηση/ηχογραφηση ή κατι τετοιο. Αν ειναι κ μπορεις, μετεφερε το εκει καλυτερα

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου