Προς το περιεχόμενο

musictracer

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    7
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Bio

  • Mojo
    Κιθάρα
  • Day job
    Ηχολήπτης
  • Τόπος
    Μακεδονία

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

Συμμετοχή musictracer

0

Φήμη

  1. Δεν έχεις άδικο. Αυτοί είναι άλλωστε οι κανόνες της (φιλ-) ελεύθερης αγοράς πλέον. Ωστόσο επικοινώνησα με το Νάκα και με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχει showroom ακουστικών, οπότε δεν υπάρχει λόγος περεταίρω συζήτησης. Πάντως έχω ήδη βάλει αγγελία και πληρώνω 10ευρώ για 2 λεπτά ακρόασης ενός hd650. Όποιος ενδιαφέρεται ας ενημερώσει ...
  2. A οκ, ναι. Θα το αφήσω ως έσχατη περίπτωση πάντως γιατί ως κατάστημα τα demo τα έχουν για να προωθήσουν τις δικές τους πωλήσεις. Το να πάω εγώ με τα - ήδη από αλλού αγορασμένα - δικά μου απλά και μόνο για να τα συγκρίνω... είναι κάπως.... Καταλαβαίνεις.
  3. Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες και ουσιαστικές απαντήσεις! Δεν ήξερα ότι υπάρχει showroom ακουστικών στο Νάκα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο στη Θεσσ/κη είναι ό,τι ακριβώς χρειάζομαι. Γνωρίζεις κάτι σχετικά? Οι μετρήσεις της Sonarworks που απέδειξαν ότι τα προς μέτρηση ακουστικά που απεδείχθησαν ελαττωματικά - όπως άλλωστε αναφέρεται και στο link του αρχικού μου post - ήταν μοντέλα HD650 και όχι HD6XX. Επίσης η Sennheiser φυσικά και βάζει το brand name της στα 6ΧΧ (στο επάνω μέρος του Clamp με μεγάλα γράμματα καλύπτοντας ολόκληρο το Clamp, όπως ακριβώς και στα δικά της HD650). Επιπροσθέτως τα HD6ΧΧ κατασκευάζονται στα ίδια εργοστάσια - της Sennheiser - με τα HD650. Το μόνο που αλλάζει είναι το look τους, το καλώδιο που είναι κοντύτερο και το βύσμα που είναι 3,5mm. Κατά τα άλλα τα components είναι ακριβώς τα ίδια. Όσο για τις αρνητικές αναλύσεις που λες, η δική μου έρευνα αγοράς έδειξε ακριβώς το αντίθετο. Αν εξαιρέσεις κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις η συντριπτική πλειοψηφία συμφωνούσε ότι πρόκειται για ακριβώς την ίδια ηχητική απόδοση με τα 650. Στη Headfi επί παραδείγματι, ένα από τα κορυφαία Audiophile sites παγκοσμίως υπάρχουν πολλά threads και reviews που το επισημαίνουν. Άλλωστε δε θα είχα τολμήσει να τα παραγγείλω αν πρώτα δεν είχα βεβαιωθεί ότι πρόκειται για ακριβως τον ίδιο "κλασσικό" ήχο των 650. Η παρακίνησή σου ωστόσο να ανοίξω θέμα στο avclub,gr είναι πολύ καλή ιδέα. Θα το κάνω άμεσα, ήθελα όμως παράλληλα να σε παρακαλέσω, αν δε σου είναι κόπος φυσικά, να μου συστήσεις κάποιον κάτοχο που γνωρίζεις όπως λες από Θεσσ/κη, ο οποίος θα προσφερόταν για αυτά τα δύο λεπτά ακρόασης. Σε κάθε περίπτωση σας ευχαριστώ και πάλι θερμά για τις απαντήσεις σας!
  4. Καλησπέρα, Έχει προκύψει ένα θέμα εδώ και περίπου ένα χρόνο με τη Sennheiser η οποία μετέφερε - ή μάλλον καλύτερα επέκτεινε - την γραμμή παραγωγής της στην Ρουμανία. Η Sonarworks δέχτηκε έναν αριθμό δυσαρεστημένων πελατών της Sennheiser σχετικά με την αγορά κάποιων ελαττωματικών HD650 ακουστικών, τα οποία με τη σειρά της μέτρησε στο εργαστήριό της και απέδειξε ότι υπήρχε σημαντική απόκλιση στη συχνοτική απόκριση σε σχέση με τον κλασσικό ήχο των HD650, όπως επίσης και απόκλιση στην απόκριση των ίδιων των ελαττωματικών ακουστικών μεταξύ τους. Και παρόλο που φάνηκε μετά από μερικούς μήνες να ελαχιστοποιούνται οι αποκλίσεις στα επόμενα κομμάτια, μόλις πριν ένα μήνα η Sennheiser ανακοίνωσε τα εγκαίνια ενός νέου εργοστασίου της στη Ρουμανία. Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό thread που παρουσιάζονται μεταξύ άλλων και τα αποτελέσματα των εργαστηριακών μετρήσεων: https://www.superbestaudiofriends.org/index.php?threads/solving-the-hd650-mystery.8026/ Στη δική μου περίπτωση, έλαβα ένα ζευγάρι HD6XX και η αλήθεια είναι ότι μου ακούγονται αρκετά unballanced με σαφή έλλειψη ενέργειας και σαφήνειας στις μεσαίες - μεσαιοψηλές συχνότητες κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τα αποτελέσματα των μετρήσεων της Sonarworks. Στην παρούσα φάση όμως πριν διεκδικήσω την εγγύηση θα ήθελα να τα συγκρίνω με κάποια μη ελαττωματικά HD650 ή HD6XX για να διαπιστώσω δια ζώσης τις διαφορές, οπότε αν υπάρχει κάποιος καλοθελητής κάτοχος λειτουργικών HD650/6XX στη Θεσσαλονίκη και προσφέρεται θα το εκτιμούσα βαθύτατα να βρισκόμασταν για μία επι τόπου σύγκριση, ίσως κι επι πληρωμής αν το απαιτεί.
  5. Από εχθες πωλειται ενα μεταχειρισμενο motif 7 στις αγγελίες. Εντάξει, δε νομίζω, αλλά είπα να ενημερωσω καλού κακού... :-\ http://smart.noiz.gr/details.php?id=106237
  6. Γεια χαρα και χρόνια πολλα σε όλους παιδιά... Λοιπόν, ενδιαφέροντα τα όσα ακούστηκαν. Όντως πολύ καλά τα όσα προτάθηκαν από τους "προλαλήσαντες". Μου κάνει ωστόσο εντύπωση το ότι κανείς δεν αναφέρθηκε σε αυτά τα υπέροχα ηχειάκια... http://www.artsound.gr/catalog/product_info.php?manufacturers_id=113=Wharfedale&products_id=13632 Είμαι κάτοχος του εν λόγω ζευγαριού και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Αν τσεκάρεις σε φορουμ πολλοί τα συγκρίνουν ακόμα και με ADAM της διπλάσιας τιμής. Τα χαμηλά τους δεν θα έλεγα ότι ενθουσιάζουν ποσοτικά, αλλά είναι πολύ καθαρά και σφιχτά! Προσοχή πολύ στις χαμηλές περιοχές γιατί δεν αρκεί να έχεις μπάσσα. Είναι σημαντικό να μην είναι πλαδαρά (πχ όπως συμβαίνει με τα alesis monitor1 mkII). Τα μεσαία τους είναι κι αυτα ξεκάθαρα και αρκετά "αληθινά" για την τιμή τους. Τα ψηλά τους πάλι εγώ τα λατρεύω γιατί είναι πολύ "γλυκά". Ωστόσο δώσε τους ένα άκουσμα - σε ένα ζευγάρι που να έχει παίξει πάνω από 48 ώρες - αν σου δοθεί η ευκαιρία γιατί μου φαίνεται καθαρά θέμα like or dislike. Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι "μαλακες" ψηλές, άλλα άλλοι θα τις προτιμούσαν πιο τονισμένες. Όσο αφορά την τιμή τώρα, μην τα απορρίπτεις γιατί από αγγλία τα πράγματα είναι πιο προσιτά.: http://www.htfr.com/more-info/MR238071 Σύνολο μαζί με τα μεταφορικά κοστίζουν 331,81 ευρώ και πίστεψέ με, είναι κρίμα να τα απορρίψεις για 30 ευρώ εκτός price range... Προσωπικά έχω την passive έκδοση, η οποία υστερεί σε ισχυ (35 Wrms), και τα συνδυάζω μέ το sub7 subwoofer της adam. Είμαι υπερευχαριστημένος με το σετάκι, τουλάχιστον μέχρι να αποκτήσω τα πολυπόθητα Mackie HR824, που όμως κυμαίνονται σε σαφώς ανώτερο επίπεδο ευκρίνειας, αλλά και τιμής. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή επιλογή το εν λόγω ζευγάρι. Το μόνο που θα ήθελα να σε προειδοποιήσω σχετικά με την active έκδοση, είναι ότι καθότι το slew rate του ενισχυτή κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα (10v/microsec), θα πρέπει να περιμένεις μιά όχι και τόσο πιστή ανταποκριση στα transients και κατεπέκταση στις ψηλές. Ωστόσο μη σε ανησυχεί αυτό, μιας που ισχύει μόνο σε υψηλά επίπεδα ακρόασης, τα οποία ούτως ή άλλως δεν συστηνονται για μίξη/παραγωγή (critical listening). Ελπίζω να σε κατατόπισα σχετικά με τα ηχειάκια, αν θες να με ρωτήσεις κάτι σχετικά... ελεύθερα, μιας που τα χρησιμοποιώ καιρό τώρα. Σχετικά χρήσιμα reviews μπορείς να δεις εδω: http://www.zzounds.com/item--WHADP82A Αν ωστόσο έπρεπε να διαλέξω ένα άλλο ζευγάρι, από τα προαναφερθέντα θα διάλεγα τα yamaha τα οποία είναι εξίσου καλά για την τιμή τους ή τα mackie που είναι επίσης respectable. Happy purchase ό,τι κι αν διαλέξεις και καλή χρονιά σε όλους παιδιά!!!
  7. Γεια χαρα φιλε, Μόλις συνηδητοποίησα ότι αντιμετοπίζω και εγω το ίδιο πρόβλημα με το δικόσου. Πριν λίγες μέρες απέκτησα ένα dell inspiron 15r i5 στα 2,53 και έκπληκτος διαπίστωσα ότι δεν υπάρχει firewire slot όπως εσφαλμένα νόμιζα ότι είχα επιβεβαιώσει πριν την αγορα. H ίδια η dell (tech support) δεν μπορεσε να δώσει κάποια λύση - και μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση αυτό, μιας που έχει κατασκευάσει η ίδια firewire to usb adaptor. Παντως υπάρχει γενικότερα ελπίδα και μάλιστα σε πολύ χαμηλή τιμή: http://search.eim.ebay.gr/?Query=usb%20to%201394 To θέμα είναι πόσο αξιόπιστη λύση μπορεί να είναι αυτη? Σίγουρα απο θέμα ταχύτητας δεν υπάρχει πρόβλημα μιας που η ανάγκη των 16 καναλιων εγγραφής ήχου σε 24/48 δεν απαιτουν πάνω από 30 Mbps ταχύτητα (και πολλά λέω...). Το πρόβλημα -αν υπάρχει- είναι με τη συμβατότητα... Αλήθεια, γνωρίζει κάποιος κάτι σχετικό ρε παιδια? Προσωπικά σκοπεύω να αγοράσω κάρτα με 16 Ιn realtime για εγγραφη live. Μη την παραγγείλω και μου είναι άχρηστη... Any help would be appreciated guys!!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου