Προς το περιεχόμενο

Seezo

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    88
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από Seezo

  1. Ισχύει αυτό. Το έχω τσεκάρει.
  2. Κατάλαβα. Απλά θεώρησα ότι το 1.20 έχει να κάνει με τους νόμους της φυσικής (για ακύρωση συχνοτήτων κτλ). Σε ευχαριστώ!
  3. Χμμμ... Άρα θα πρέπει να αγοράσω stands σωστά; Το γραφείο μου πάει μέχρι 90cm ύψος.
  4. Έχω βάσεις από σφουγγάρι και τα ηχεία είναι στο ύψος των αυτιών για την ώρα. Όλα καλά. Το πρόβλημα είναι ότι η απόσταση των ηχείων από το πάτωμα είναι 90cm ενώ, σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.2m. Αυτό περιγράφω πιο πάνω και αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να μετρήσω από το πάτωμα ή από την επιφάνεια του γραφείου.
  5. Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, το χρόνο σου και το ενδιαφέρον να βοηθήσεις αδερφέ μου. Όλα αυτά τα έχω υπόψη και θα τα κάνω. Με το ύψος όμως δεν έχω βρει άκρη και αναρωτιέμαι αν μπορώ να το αποφύγω βάσει της λογικής που περιγράφω.
  6. Σε ευχαριστώ! Αυτό έχω διαβάσει εγώ σε πολλές αναφορές. Περισσότερο με καίει το θέμα με το 1.20 γιατί θα με βάλει σε περιπέτειες, αν δε μπορώ να το αποφύγω.
  7. Γεια και χαρά αγαπητά μέλη! Θα ήθελα λίγο τη γνώση σας, παρακαλώ. Θέλω να ξεκινήσω να κάνω λίγο sound treatment στο χώρο μου γιατί μέχρι τώρα δεν έχω κάνει τίποτα. Πριν από αυτό όμως πρέπει να ορίσω τη σωστή θέση των ηχείων μου. Όλα καλά με τις αποστάσεις από τους τοίχους, τις γωνίες κτλ. Υπάρχει μια παράμετρος όμως που είναι λίγο θεματάκι. Όπου και να διαβάσω βλέπω ότι τα ηχεία πρέπει να είναι σε ύψος τουλάχιστον 1.20m ενώ το tweeter θα πρέπει να είναι στο ύψος του αυτιού. Εμένα τα ηχεία μου είναι επάνω στο γραφείο μου σε ύψος κάπου στα 90cm και το tweeter είναι στο ύψος του αυτιού όταν κάθομαι στην καρέκλα (η οποία παρεμπιπτόντως δεν ανεβαίνει και πιο ψηλά). Η ερώτηση τώρα είναι η εξής. Θα πρέπει να θεωρώ ότι τα ηχεία μου είναι 90cm ψηλά από το πάτωμα και να αγοράσω stands και καινούργια καρέκλα ή θα πρέπει να σκεφτώ ότι στην πραγματικότητα δεν υφίσταται τέτοιο θέμα μιας και τα ηχεία μου είναι επάνω στην επιφάνεια του γραφείου και η απόστασή τους από αυτή είναι μόνο μερικά cm; Αν ισχύει το δεύτερο, θεωρώ πως είμαι καλυμμένος καθώς πιστεύω ότι οι αποστάσεις έχουν να κάνουν με ακύρωση συχνοτήτων και στην περίπτωση μιας τόσο μικρής απόστασης μόνο πάρα πολύ υψηλές συχνότητες θα επηρεαστούν. Ελπίζω να είμαι κατανοητός. Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας.
  8. Ουφ! Σας ευχαριστώ ρε παίδες... Μεγάλο βάρος έφυγε... Πάω από Σάμο σε δυτική στερεά, Βόνιτσα (όχι Κόνιτσα). Σας ευχαριστώ από καρδιάς για τη βοήθεια γιατί γλίτωσα από μεγάλο κόπο!
  9. Καλησπέρα αγαπητά μέλη! Θα ήθελα τα φώτα των ειδικών καθώς αντιμετωπίζω πρόβλημα. Σε λίγο καιρό μετακομίζω και πρέπει να μεταφέτω τον ενισχυτή μου (Engl thunder 50 reverb) από νησί (10 ώρες ταξίδι με το πλοίο) και στη συνέχεια με αυτοκίνητο για άλλες 5 ώρες. Δεδομένου ότι στο πλοίο δε θα έχω αυτοκίνητο θα πρέπει να τον κουβαλήσω με τα χέρια. Επίσης, επειδή είναι κάπου στα 23 κιλά βαρύς αυτό είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Η ερώτηση είναι η εξής: Μπορώ με κάποιο ασφαλή τρόπο να τον στείλω με μεταφορική και να πάω να τον παραλάβω από την αποθήκη ή θα καταστραφεί; Σκεφτόμουν, για παράδειγμα, μήπως αν του αφαιρέσω τις λυχνίες και τον στείλω ως κάτι υπερευαίσθητο θα είμαι οκ. Γενικά το κουβάλημα στο πλοίο με ανησυχεί όχι μόνο για το βάρος του. Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας!
  10. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!Πολύ χρήσιμο!
  11. Σε ευχαριστώ πολύ Μιχάλη!Απ'οτι βλέπω όμως αυτές έχουν κάπου στα 900 ευρώ στο site τους.Στο ebay βρήκα κάποιες λίγο πάνω από 750 + μεταφορικά (100+)... Για Les Paul μιλάω .Στο richtonemusic δεν βρήκα les paul... ;)
  12. Φίλε Μιχάλη, αν σου είναι εύκολο μπορείς, σε παρακαλώ, να μου στείλεις ένα λινκ από thomann για την κιθάρα που λες?Επειδή μου βγάζει διάφορες και δε ξέρω ποια λες. Θα με βοηθούσες... Να είσαι καλά!
  13. Seezo

    Tourlou Bolero...Gypsy style

    Μόνο 4 μήνες ασχολείσαι?ΜΕ ηχογραφήσεις να φανταστώ...Κιθάρα πόσα χρόνια παίζεις? Πολύ καλός πάντως! Σου το έγραψα και σε άλλο post που έκανες.
  14. Κωνσταντίνε δε ξέρω αν τραγουδάς εσύ αλλά έχω να πω ότι παίζει ο τραγουδιστής να βγάζει επιτηδευμένα αυτή τη φωνή... Να μην είναι στο 100% η δική του. Είναι δύσκολο καμιά φορά και πέφτεις στην παγίδα να "μιμείσαι" άθελά σου το στυλ κάποιου που σου αρέσει. Επίσης σε κάποια σημεία δεν ακούω καλά τί λέει. Ωστόσο η δεν είναι κακός ο τραγουδιστής. Γενικότερα πιστεύω ότι το τραγούδι είναι πάνω από μέτριο. Συνεχίστε! ;)
  15. Seezo

    late night jam (gregg)

    Το άκουσα πολύ ευχάριστα! ;D
  16. Seezo

    2 Τραγουδάκια

    Γεια χαρά αγαπητά μέλη! Εδώ παραθέτω 2 από τις παραγωγές μου που έκανα στο pc στο σπίτι. Είναι τελείως διαφορετικό το στυλ του κάθε κομματιού, αλλά ούτως ή άλλως μου αρέσει να πειραματίζομαι σε διάφορα στυλ. Περιμένω τις γνώμες σας μαζί με τις συμβουλές και τις παρατηρήσεις σας φυσικά! Καλή ακρόαση! http://soundcloud.com/teodor-tsamis/teodor-tsamis-feat-sofia-and http://soundcloud.com/teodor-tsamis/teodor-tsamis-of-dead-ends-and υγ. Όποιος θέλει μπορεί και να τα κατεβάσει από τη σελίδα για να τα έχει.
  17. Πολύ καλό!Στην κιθάρα είσαι αρχηγόπουλο!Η σύνθεση είναι πολύ καλή.Το κομμάτι έχει χαρακτήρα και γενικά ακούγεται ευχάριστα. Δεν είναι μονότονο. Είμαι βέβαιος ότι θα κάνεις ακόμα πιο όμορφα πράγματα... Με το καλό λοιπόν... :D
  18. Seezo

    Dance with Fofo..(Gypsy style)

    Mick έχω ακούσει αρκετή τέτοια μουσική, όχι πως έχει και μεγάλη σημασία γιατί ούτως ή άλλως το κομμάτι φαίνεται πολύ επαγγελματικό, και έχω την εντύπωση ότι είσαι σκέτη δύναμη. Δε θα σχολιάσω το γρήγορο παίξιμο, δεν υπάρχει λόγος. Συνολικά, αν κάποιος μου έλεγε ότι το κομμάτι είναι από το el mariachi με τον banderas θα τον πίστευα. Παίζω κι εγώ κιθάρα. Σε καμιά 100ρια χρόνια θα γράψω κι εγώ ένα τέτοιο μιας και μου αρέσει αυτό το είδος. ;D Καλή συνέχεια!
  19. Μόλις κοίταξα την κάρτα μου και παρότι είναι "ακριβώς" η ίδια με αυτή της photo που έστειλα, παραδόξως η δική μου λέει "main mix out" εκεί που αυτή στη photo λέει "main max out" . Οπότε ο διορατικός Κώστας έπεσε μέσα... ;D
  20. Κώστα σε ευχαριστώ πολύ! Φαντάζομαι εννοείς εκεί που λέει "main max out" γιατί "main mix out" δε λέει. Να είσαι καλά! :D
  21. Γεια χαρά!Σκέφτομαι κι εγώ να πάρω Monitors. Έχω καταλήξει σε αυτά εδώ http://www.thomann.de/gr/alesis_m1_aktiv_monitor_mk_ii.htm σύμφωνα με όσα διάβασα στο net και με τα λεφτά που διαθέτω. Έχω επίσης αυτή εδώ την κάρτα ήχου http://www.zikinf.com/_gfx/matos/dyn/large/alesis-multimix-8-firewire.jpg . Θέλω να ρωτήσω κάτι για να είμαι σίγουρος πριν τα παραγγείλω. Τα ηχεία αυτά (ή όποιο άλλο active ζεύγος) τα βάζω κατευθείαν πάνω στην κάρτα και δουλεύουν, έτσι?Επίσης, σε ποια έξοδο πρέπει να τα βάλω? Η κάρτα μου έχει πολλές... :p Σας ευχαριστώ!
  22. Αυτό είναι και ένα από τα ερωτήματα που θέτω στην αρχή "Άρα λοιπόν τί πρέπει να σπουδάσω?Music engineering, music production, music technologies ή κάτι άλλο?" .
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου