Προς το περιεχόμενο

miltoskorg

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    16
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από miltoskorg

  1. Γειά σου φίλε μου!!!Κοίτα να δεις τι γίνετε.Το Μ3 είναι ΑΛΛΟ όργανο συγκριτικά με το TRITON (λογικό εφόσον χρησιμοποιεί διαφορετική μηχανή σύνθεσης).Έχει πιο καθαρό και πιο διαυγή ήχο και δεν είναι μόνο δική μου η άποψη αυτή.Μπορείς επίσης να φτιάξεις ήχους με 4 velocity layers ανά oscillator έναντι 2 που σου δίνει δυνατότητα το TRITON.Όσο για τις ταχύτες φόρτωσης από usb ούτε λόγος,σαφώς γρηγορότερο αλλά μην το παρατραβάμε κιόλας!Μνήμη ram ως 256 ΜΒ έναντι 96 ΜΒ.Για το κλαβιε δεν μπορώ να σου πω γιατί είναι θέμα προσωπικού γούστου του καθενός, οπότε μόνο αν το δοκιμάσεις ο ίδιος θα αποκτήσεις άποψη, αν και οι εντυπώσεις μου είναι πολύ καλές. Παρόλα αυτά του λέιπει η "μεσαιήλα" του TRITON στο LIVE και καμιά φορά αν το ηχοσύστημα που παίζεις δεν είναι καλό (συνήθως δηλαδή) τότε το TRITON το ακούς πιο εύκολα από το Μ3.Επίσης του λείπει το most significant part, η MOSS.Αν σε ενδιαφερουν τα λαϊκά μονοπάτια πίστεψέ με η MOSS είναι αναντικατάστατη λόγω του physical modeling synthesis που κάνει.Αν θες επίσης ήχο ορχήστρας τύπου "τούρκικα βιολιά" ,μόνο αν βρεις δείγματα για το sampler γιατί τα βιολιά του Μ3 όσο και να τα πειράξεις αφήνουν μια midi-λα που θυμίζει plug-in για υπολογιστή. Τα πλεονεκτήματά του είναι πολλά να ξερείς,εγώ σου ανέφερα μόνο λίγα πράγματα για να πάρεις μια μικρή ιδέα.Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πας να το κοιτάξεις και μόνος σου ώστε να δεις πως δουλεύει στα χέρια σου!Πάντως έχω να σου πω ότι πρόκειται για πολύ καλό μηχάνημα και αν το πάρεις το σίγουρο είναι ότι θα το ευχαριστηθείς!!!
  2. Φίλε μου αν και καθηστεριμένα, να σου πω ότι είσαι τεράστιος!!! Μάλλον είναι αυτό που έψαχνα.Ευχαριστώ για την απάντησή σου!!!
  3. Ελπίζω να μην άργησα να σου δώσω απάντηση. Λοιπόν ο όρος impedance αναφέρεται στην αντίσταση που επιφέρουν τα ακουστικά στη προκειμένη για την οποία ισχύει ότι όσο πιο μεγάλη αντίσταση έχεις τόσο πιο χαμηλά θα παίζουν (λίγο μπακάλικα το γράφω αλλά εν τέλη αυτό συμβαίνει)αλλιώς πρόκειται για εκείνον τον περίφημο νόμο του OHM.Όσον αφορά το sensitivity 121 db είναι υπερβολικά έτσι κι αλλιώς για να παίζουν μέσα στο κεφάλι σου τη στιγμή που σε ένα club με μουσική τόσο δυνατή ώστε να μην μπορείς να μιλήσεις με κάποιον δίπλα σου δεν ξεπερνάει τα 115 σε ακραίες περιπτώσεις.Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι υπέρ αρκετά τα 121 για να "σκοτώσουν" τα αυτιά σου.Επίσης τα αυτιά μας είναι φτιαγμένα για να ακούνε από 20Hz-20kHz που σημαίνει ότι στην περίπτωση που τα ακουστικά που θα πάρεις αναπαράγουν κάτι παρακάτω ή παραπάνω από αυτό το όριο εσύ δεν πρόκειται να το ακούσεις.Τέλος μην πας μόνο με γνόμονα την τιμή.Έχω στην κατοχή μου τα Ε500 της SHURE και τα πλήρωσα το 2005 550 ευρόπουλα.Όταν το έψαξα αργότερα διαπίστωσα ότι με 300-350 μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο από άλλη εταιρία αλλά ήταν αργά!!! Για να μην σε πρήζω άλλο η 3η επιλογή είναι νομίζω η καλύτερη και το γεγονός ότι είναι closed θα σε απομονόνει από το περιβάλλον που είναι και το ζητούμενό σου.
  4. Ελπίζω να μην άργησα να σου δώσω απάντηση. Λοιπόν ο όρος impedance αναφέρεται στην αντίσταση που επιφέρουν τα ακουστικά στη προκειμένη για την οποία ισχύει ότι όσο πιο μεγάλη αντίσταση έχεις τόσο πιο χαμηλά θα παίζουν (λίγο μπακάλικα το γράφω αλλά εν τέλη αυτό συμβαίνει)αλλιώς πρόκειται για εκείνον τον περίφημο νόμο του OHM.Όσον αφορά το sensitivity 121 db είναι υπερβολικά έτσι κι αλλιώς για να παίζουν μέσα στο κεφάλι σου τη στιγμή που σε ένα club με μουσική τόσο δυνατή ώστε να μην μπορείς να μιλήσεις με κάποιον δίπλα σου δεν ξεπερνάει τα 115 σε ακραίες περιπτώσεις.Οπότε όπως καταλαβαίνεις είναι υπέρ αρκετά τα 121 για να "σκοτώσουν" τα αυτιά σου.Επίσης τα αυτιά μας είναι φτιαγμένα για να ακούνε από 20Hz-20kHz που σημαίνει ότι στην περίπτωση που τα ακουστικά που θα πάρεις αναπαράγουν κάτι παρακάτω ή παραπάνω από αυτό το όριο εσύ δεν πρόκειται να το ακούσεις.Τέλος μην πας μόνο με γνόμονα την τιμή.Έχω στην κατοχή μου τα Ε500 της SHURE και τα πλήρωσα το 2005 550 ευρόπουλα.Όταν το έψαξα αργότερα διαπίστωσα ότι με 300-350 μπορούσα να πάρω κάτι καλύτερο από άλλη εταιρία αλλά ήταν αργά!!! Για να μην σε πρήζω άλλο η 3η επιλογή είναι νομίζω η καλύτερη και το γεγονός ότι είναι closed θα σε απομονόνει από το περιβάλλον που είναι και το ζητούμενό σου.
  5. Καλημέρα φίλε μου!!!Αρχικά να σου πω ότι δεν παίζει ρόλο που δεν έχει midi in/out η κάρτα ήχου σου (που μάλλον για κονσόλα πρόκειται από ό,τι κατάλαβα) γιατί ακόμα και με την onboard κάρτα ήχου του pc θα πρέπει να έχεις αποτέλεσμα όταν χρησιμοποιείς το κλαβιέ εφόσον αυτό είναι usb (που μάλλον είναι). Αν σου δίνει τη δυνατότητα το keyboard που έχεις προγραμμάτισέ το να εκπέμπει στο midi channel 1.Μετά κοίτα στο midi track να βάλεις το αντίστοιχο κανάλι με το keyboard ή την επιλογή any που δέχετε midi μηνύματα από όλα τα καναλια. Τέλος δοκίμασε και το channel 10.Στα harware synths αυτό είναι συνήθως το κανάλι που αφορά τα τύμπανα. PS θέλω να πιστεύω ότι σαν midi in είχες ορίσει "all midi inputs" ή το κλαβιέ. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο αυτή τη στιγμή.Εξάλλου πριν λίγο ήρθα από τη δουλειά και δεν με βοηθάει το μυαλό αυτή τη δύσκολη ώρα!!!Ελπίζω να σε βοηθήσουν αυτά που σου έγραψα.
  6. Καλησπέρα κι από εμένα!!!Για να επανέλθουμε στο θέμα.Η πρόταση της VARIAX που σου έκαναν στην αρχή είναι πολύ κάλή.Εγώ πληκτράς είμαι βέβαια, αλλά αν θες την ταπεινή μου γνώμη,είναι πολύ καλή λύση για αυτή τη δουλειά και σχετικά φτηνή θα έλεγα για την ποιότητα του ήχου που παράγει.Πάει πακέτο με ενισχυτή της LINE 6 (αν δεν κάνω λάθος) ο οποίος συνδέεται με την πεταλιέρα μέσω ενός καλωδίου ethernet.Μπορείς να έχεις μέχρι και ήχο ακουστικής κιθάρας.Την είχε πέρσυ σε ένα μαγαζί που δούλεψα ο κιθαρίστας και μπορώ να σου πω ότι ο ήχος της ήταν πολύ καλός.Όσο για τον ήχο της ακουστικής κιθάρας που προανέφερα,πραγματικά ψάρωσα και όταν την άκουσα σε χαμηλή ένταση μόνη της αλλά και με τα γκάζια όλης της μπάντας κατά τις 4-5 το ξημέρωμα.Πολύ καθαρός και γεμάτος ήχος. Ψάξ΄το και μόνος σου βέβαια,αλλά νομίζω πως εδώ θα καταλήξεις αν δεν σε περιορίσει η τιμή της.
  7. Καλησπέρα noizάδες!!!Είναι καιρός τώρα που θέλω να αντικαταστήσω το floppy του TRITON Rack που έχω με ένα card reader. Το πρόβλημα είναι : 1)ότι τα card readers ,στο σχήμα ενός FDD, της αγοράς συνδέονται εσωτερικά με usb 2 ενώ το TRITON rack έχει εκείνο το μακρυνάρι του floppy.Η κατά τα άλλα φαηνή ιδέα που μου καρφώθηκε στο μυαλό τελευταία είναι να αντικαταστήσω το floppy με το card reader του PA50 SD που πιθανολογώ ότι συνδέεται με το καλώδιο του floppy.Απ' ό,τι είδα στα χαρακτηριστικά του PA50 SD στο THOMANN αναφέρει : sd-card drive (max. 2GB memory - attention no high speed cards) οπότε μάλλον συνδέεται με το ίδιο καλώδιο. 2)Που θα βρω το συγκεκριμένο card reader;Έχω "φάει" το ίντερνετ και τίποτα. Μήπως έχει κανείς να προτείνει κάτι;
  8. Παίδες σας ευχαριστώ όλους για τις απόψεις και τις προτάσεις σας!!!Το μόνο κακό που βλέπω,είναι να τρώω την ultimate στη μάπα (εκτός αν την αγοράσει κανείς ενδιαφερόμενος). Και πάλι ευχαριστώ!!!
  9. Έχω εδώ και ένα χρόνο στην κατοχή μου τη γνωστή βάση σε πολλούς συναδέλφους πληκτράδες ultimate ΑΧ48 pro ( http://www.thomann.de/gr/ultimate_ax48pro.htm ) από την οποία δεν μπορώ να πώ ότι είμαι ευχαριστημένος.Οι λόγοι είναι δύο:έλλειψη σταθερότητας και επίσης το γεγονός ότι δεν έχει σπαστούς βραχίονες την καθιστά λίγο κουραστική όταν χρησιμοποιώ δύο keyboards και χρειάζεται να παίζω 5-6 ώρες.Μπορεί να μου κάποιος που γνωρίζει αν η αντίστοιχη βάση K&M 18860 SPIDER PRO ( http://www.thomann.de/gr/km_18860_spider_pro_schwarz.htm ) είναι πιό σταθερή;
  10. Καλησπέρα φίλε!Έχεις την τύχη να μπορείς να φορτώσεις samples χωρίς την κάρτα επέκτασης και θα σου εξηγήσω παρακάτω το πως. 1) Η Smartmedia (αν δεν έχεις υπόψη σου) είναι αυτή που φαίνεται στο link: http://images.google.gr/images?client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=s&hl=el&q=smartmedia&um=1&ie=UTF-8&ei=1bWrS-qWDYiF4QaezPjnDw&sa=X&oi=image_result_group&ct=title&resnum=4&ved=0CCkQsAQwAw την οποία αγόρασα από μαγαζί με υπολογιστές και πιθανόν να βρεις και στο γερμανό.Μαζί με την κάρτα πάρε και ένα card reader για να έχεις πρόσβαση στα δεδομένα της κάρτας μέσο του υπολογιστή. 2)Μπές σε αυτό το link http://www.midipart.gr/main/index.php?page=mypage&op=openPage&id=24&title=Korg-Styles-%26-Sounds---By-Admin για να βρείς ήχους στην περίπτωση που δεν έχεις,τους οποίους μπορεί να διαβάσει το sampler του οργάνου σου. Μην σε προβληματίζει το γεγονός ότι αναφέρεται και σε PA800-1x-1xPro-2xPro,σε ενδιαφέρει να βρεις αρχεία με κατάληξη .kmp (keymap δηλαδή) τα οποία διαβάζουν τα sampler των σειρών TRITON και PA. 3)Επίσης μπες εδώ http://thepiratebay.org/torrent/3583642/Awave.Studio.v10.0-AMPLiFY και κατέβασε αυτό το πρόγραμμα: (AWAVE STUDIO) το οποίο θα σε βοηθήσει να φτιάξεις συλλογές με τους ήχους που θες να φορτώσεις στο Le. 4)Τι εννοώ συλλογές: τους ήχους θα τους βρεις πακεταρισμένους σε ένα φάκελο και θα έχουν μια σειρά περίπου τέτοια: accord.kmp kanun.kmp κλπ. Επίσης θα βρεις και φακέλους με ίδια ονόματα όπως τα παραπάνω .kmp.Για να μην φορτώνεις 1-1 τους ήχους που θέλεις,υπάρχει ένα αρχείο .ksc το οποίο αποτελεί μια συλλογή από .kmp.Το πιό πιθανό είναι να βρεις ένα τέτοιο αρχείο στους ήχους που θα κατεβάσεις αλλά μπορεί να μην σε ενδιαφέρουν όλοι οι ήχοι που θα φορτώσει ή να μην έχεις αρκετό χώρο στη μνήμη ram (μάλλον έχεις 16 Mbyte).Σε αυτήν την περίπτωση ανοίγεις το .ksc με το παραπάνω προγραμματάκι και κάνεις delete ό,τι δεν σε ενδιαφέρει.Κάνε save collection as και έχεις ένα καινούργιο .ksc με τους ήχους που θες. 5)Αφού τα φορτώσεις στο όργανο,θα πας στο μενού prog /basic και επιλέγεις RAM αντί για ROM βρίσκοντας τους ήχους που φόρτωσες. Ελπίζω να σε βοήθήσουν αυτά που σου έγραψα (με τον τρόπο που τα έγραψα). Καλά ξεμπερδέματα-κάψιμο!!!
  11. Σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια και το χρόνο σου.Η λύση στο πρόβλημά μου βρίσκεται στο pdf αρχείο του link που μου έστειλες.Ευχαριστώ και πάλι!!!
  12. Καλησπέρα!!!Έχω το εν λόγω keyboard και μόλις σήμερα (21/3/10) μου έβγαλε αυτή την ένδειξη στην οθόνη όταν το άνοιξα "low battery".Μου έχουν μιλήσει άλλοι συνάδελφοι πληκτράδες κατά καιρούς για αντίστοιχο πρόβλημα στο δικό τους TRITON EXTREME ,παρόλα αυτά δεν αναζήτησα λύση εφόσον δεν την είχα πατήσει ο ίδιος (μέχρι σήμερα βέβαια ήταν η χαρά μου :'().Μπορώ να αλλάξω μόνος μου την μπαταρία της μνήμης ή θα χάσω ακόμα και τα presets του οργάνου;
  13. Έτσι είναι η φάρα των σκυλάδων... Κοντοκομπλεξικοί. Δεν φτάνει που δεν έχουν ιδέα, επάνω στο όργανο, μόλις βρουν κανέναν ήχο, τον κλειδώνουν στην τράπεζα μην τους τον κλέψεις και τους φας την δουλειά. Καυχιούνται για κάτι που δεν είναι δικό τους και δεν έκαναν τίποτα για αυτό.... Φίλε μου έχω να σου πω ότι έχεις απόλυτο άδικο να βάζεις όλους του σκυλάδες στο ίδιο τσουβάλι.Δεν λέω φυσικά πως δεν υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν στο πιάτο ετοιματζίδικη δουλειά άλλων πληκτράδων,αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο.Εγώ προσωπικά έχω αυτή τη στιγμή τα KORG (PA2 X pro) - (TRITON extreme + moss) στα οποία έχω συμπληρώσει ατελείωτα 24ωρα πάνω τους για να τα φέρω στα γούστα μου ώστε να ακούγονται αξιοπρεπώς σε σκυλάδικα(κυρίως) και όχι μόνο.Σε αυτήν την περίπτωση λοιπόν δεν δέχομαι να δώσω το παραμικρό από τη δουλειά τόσων χρόνων(γιατί πριν από αυτά είχα τα TRITON classic και PA1 X pro) σε οποιδήποτε βαριέται να ασχοληθεί με το όργανο και τη δουλειά του.
  14. ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟ PA 1 X PRO ΜΟΥ!!!
  15. ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ AXIOM (25-49-61) ΤΗΣ Μ-AUDIO.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΤΟ 49ΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ (ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ) ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΤΟ ΕΧΩ ΜΟΛΙΣ 1 ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΟΠΩΣ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ.Η ΑΙΣΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΒΙΕ ΤΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΟΥ PA1X PRO.ΩΡΑΙΟ,ΕΛΑΦΡΥ ΕΥΚΟΛΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ASSIGNING ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΣΤΙΒΑΡΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ(ΟΠΩΣ TA ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ MIDI KEYBOARDS ΑΛΛΩΣΤΕ).ΑΝ ΘΕΣ ΚΑΤΙ ΠΙΟ ΓΕΡΟ,ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ KONTROL 49 ΤΗΣ KORG.ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΕΛΕΓΧΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΠΙΟ ΓΕΡΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ.ΕΓΩ ΚΑΤΕΛΗΞΑ ΣΤΟ ΑΧΙΟΜ 49 ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΕ ΒΟΛΕΥΕ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ PITCH WHEEL ΣΤΟ KORG.ΑΠ' Ο,ΤΙ ΕΙΔΑ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΛΑΒΙΕ 61 ΠΛΗΚΤΡΩΝ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΔΙΣΤΥΧΩΣ Η KORG.ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΟΥ ΦΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ.ΚΑΛΟ ΨΑΞΙΜΟ ΛΟΙΠΟΝ!!!
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου