Προς το περιεχόμενο

myster_maze

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    2.449
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από myster_maze

  1. On 3/5/2020 at 9:28 PM, blue said:

    Οχι, ψήνομαι για κουβέντα μήπως μάθω κάτι. Γιατί πχ οι συνάδελφοι διαφωνούν με τις 10 ιντσες? Η δική μου εντύπωση είναι ότι έχουν πιο πολύ projection και χάνουν λίγο στα μπάσα, σωστά?

    Αυτο με τα μπάσα δεν πολυ ισχύει γιατί υπάρχουν 10άρια με περισσότερα χαμηλά από 12άρια. Και το projection θα έλεγα εξαρτάται και από την καμπίνα οπότε..

     

    On 3/6/2020 at 6:10 PM, blue said:

    Οκ, το παρηγγειλα. Θα επανέλθω όταν φορεθεί

    Φορέθηκε? 🙂

    Συμφωνώ ότι είναι εξαιρετική επιλογή για AC και όχι μόνο.

    • Like 1
  2. Γεια χαρά, έχω μια απορία αλλά πρίν το δοκιμάσω θα ήθελα να ακούσω τι έχετε να πείτε... Έχω ένα κασετόφωνο TEAC V-2020S να κάθεται στο στουντιάκι μου και μου ήρθε η σκέψη:

     

    Θα είχε νόημα να ηχογραφώ τη βασική φωνή (κυρίως η φωνή με ενδιαφέρει αλλά όχι μόνο) σε κασέτα και μετά να την περνάω στο cubase? Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά?

     

    Και πες ότι σου αρέσει το απότελεσμα, πως θα περάσεις μετά την φωνή στο Cubase? Πως θα συγχρονίσεις το Cubase με το κασετόφωνο? Το κασετόφωνο δεν αναπαράγει ποτέ με σταθερή ταχύτητα.

     

    Πρέπει στο tape να υπάρχει timecode ώστε να το συγχρονίσεις με το DAW. Σε πολυκάναλο tape θυσιάζεις ένα κανάλι γι'αυτό το σκοπό.

  3. Εντός είσαι, σχεδόν.  :)

     

    Εκεί που είσαι λίγο εκτός είναι στο,

    To Volume γειώνεται το ίδιο (και έμμεσα και ό,τι υπάρχει γειωμένο πάνω του) μέσω ενός καλωδίου που πάει στο Clamp.

     

    Γιατί όλα γειώνονται στο βύσμα της εξόδου. Μαγνήτες, κύκλωμα volume & tone, bridge, χορδές, θωράκιση στο cavity ή pickguard, κτλ

     

    Το hum μειώνεται όταν πιάνουμε τις χορδές γιατί γειώνεται το σώμα μας μέσω της κιθάρας το οποίο είναι πηγή θορύβου.  :P

  4. Αν δεν είναι γειωμένο αυτό το καλωδιάκι τότε χορδές, γέφυρα είναι χωρίς γείωση (αν φυσικά έρχεται από την γέφυρα/βιμπράτο) οπότε λογικό να έχεις hum. Σύνδεσέ το στο καπάκι ενός ποτενσιομέτρου. Σε ένα καπάκι που γειώνεται, εννοείται.  :)

  5. Παιδιά καλησπέρα σας

    Να ρωτήσω και εγώ με την σειρά μου..έχω ένανBlackstar ID100 TVP κεφαλή https://www.thomann.de/gr/blackstar_id100_tvp.htm & καμπίνα την Harley Benton G412A (4χ12) https://www.thomann.de/gr/harley_benton_g412a_gitarrenbox.htm#bewertung. .

    Πώς συνδέεται η κεφαλή stereo με την καμπίνα δηλαδή 2 ηχεία αριστερά & 2 δεξιά.

    Χρησιμοποιώ 2 καλώδια (mono για ενισχυτές) από τις 2 εξόδους του ενισχυτή και βάζω το ένα στα 8Ω Right & 8Ω Left και γυρίζω το διακοπτάκι στο stereo και έχω 2 δεξιά ηχεία & 2 αριστερά στην ίδια καμπίνα?

    Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

    O ενισχυτής σου δεν είναι στέρεο οπότε δεν έχει νόημα να τον συνδέσεις έτσι όπως λες. Χρησιμοποίησε απλά ένα καλώδιο.

  6. O Bugera V22 έχει bias point, συγκεκριμένα ένα RCA jack και έχει και τρίμμερ. Το θέμα είναι ότι εκεί μετράς απλά την αρνητική τάση της πόλωσης. Για να ρυθμίσεις όμως σωστά το bias καλό είναι να μετράς το ρεύμα ανόδου και ταυτόχρονα την τάση ανόδου κάτι το οποίο δεν είναι και εύκολο. Έχεις να κάνεις με υψηλή τάση και δεν είναι αστείο.

     

    Αν θες να το κάνεις μόνος σου, το καλύτερο είναι να προμηθευτείς bias probes. Υπάρχουν αρκετά στην αγορά και φυσικά είναι safe χωρίς να παίζεις με την ζωή σου.  ;)

  7. Μια χαρά θα βαφεί με το σπρευ. Εγω ετσι το εκανα.

     

    +1

     

    Βάψε πρώτα την πλευρά του grillcloth και ότι μείνει από το σπρέι βάψε το πίσω. Μην ξεχάσεις να βάλεις και τα blind nuts πριν το βάψεις.

     

    Αν τα μεγάφωνα είναι ελαφριά μια χαρά θα είναι με 4 βίδες το καθένα.

  8. Είπα να μην ανοιξω καινούριο θέμα...

     

    Ξέρετε που θα μπορούσα να κάνω κάποιες μετρήσεις σε κάποιες λυχνίες στην Αθήνα?

    Βασικά έπεσε στα χέρια μου μια παρτιδα και θέλω να τις πουλήσω, αλλά πρώτα θα ήθελα να ξέρω αν είναι λειτουργικές πριν τις δώσω.

     

    Ευχαριστώ

     

    Χρήστο η θυρίδα εισερχομένων σου είναι γεμάτη και δεν μπορώ να σου απαντήσω στο προσωπικό μήνυμα που μου έστειλες.

     

    Όπως αναφέρω και παραπάνω δεν χρησιμοποιώ, ούτε έχω, λυχνιόμετρο για να τεστάρω λυχνίες.

    Πάντα τις τεστάρω πάνω στον εκάστοτε ενισχυτή μιας και μόνο σε αυτή την περίπτωση βρίσκονται σε κανονικές συνθήκες. Επίσης, κανένα λυχνιόμετρο δεν τεστάρει τις λυχνίες για μικροφωνισμό. Ένα πρόβλημα το οποίο είναι αρκετά συχνό σε μεταχειρισμένες λυχνίες.

     

     

  9. Όχι ακριβώς. Σε τελείως αματσάριστες λυχνίες δεν πρόκειται να κάνει θαύματα. Μόνο σε ματσαρισμένες που σιγά σιγά με τον καιρό αρχίζουν λίγο να παρεκκλίνουν.

     

    Θα έλεγα όμως να μην σε προβληματίζει αυτό, λίγο αματσάρισμα λέει.  ;)

  10. Στον Bugera V22 και με το StandBy κλειστό η τάση ανόδου βρίσκεται στις τελικές και ειδικά σε Triode Mode το τελικό στάδιο είναι full active οπότε οι EL84 είναι στο παιχνίδι. Μόνο σε Pentode Mode δεν τροφοδοτούνται τα screen γι'αυτό και ρώτησα τον ΟΡ αν παρατηρεί καμιά διαφορά σε Pentode vs Triode mode.

     

    Ωστόσο, πού είναι ο zeromancer?! Μήπως το έλυσε ήδη το πρόβλημα?

  11. Πολύ πιθανό οι τελικές (EL84) αλλά μιας και λες ότι στο κάνει και με το StandBy κλειστό... δοκίμασες να δεις αν υπάρχει καμιά διαφορά με Triode vs Pentode (με StandBy κλειστό)?

     

    Σε κάθε περίπτωση πάρε ένα ζευγάρι EL84, αργά ή γρήγορα θα τις αλλάξεις οπότε δεν θα πάνε χαμένες. Μην ξεχάσεις να ρυθμίσεις και το bias.

     

     

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου