Προς το περιεχόμενο

LoathBass

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    108
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Ότι δημοσιεύτηκε από LoathBass

  1. Είτε input jack Είτε το ποτενσιόμετρο του volume. Καλή τύχη
  2. Το set up δεν είναι και τπτ να το κάνεις μόνος σου όταν ξέρεις 2-3 βασικά. για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων κάποια στιγμή και αφού η λύση τεχνικού δεν είναι πάντα εύκολη, αυτό εδώ είναι ένας καλός οδηγός για το πως να το σετάρεις μόνος σου (είναι τσαμπέ ολέ αλλα πρέπει να γραφτείς στο newsletter του) http://www.jerzydrozdbasses.com/ultimate-guide-to-perfect-bass-setup.html νομίζω πως θα ήταν καλή ιδέα να το διαβάσεις
  3. αν δεν κάνω λάθος αυτός είναι ο αντιπρόσωπος και τις έχει http://www.artmusic.gr/main.php?manufacturers_id=12&sort=&filter_id=58
  4. Δεν τις έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά θεωρητικά μιλώντας έχουν σχεδιαστεί γι αυτό που θές. http://www.thomann.de/gr/dr_strings_ddt_55.htm το 5χορδο πάντως παραμένει η πιό solid λύση.
  5. έχω αυτόν και είμαι ΠΟΛΥ ικανοποιημένος http://www.thomann.de/gr/vox_mini_3_bk.htm?sid=0da5c9878265f964ff091acd97d4a5b6
  6. το προγούμενο μοντέλο απο αυτό rc-20xl/Rc-2 αλλοίωνε (τουλαχιστον έτσι το άκουγα ΕΓΩ) το σήμα και μόνο που ήταν στην αλυσίδα. σε σημείο που το έβαλα σε διαφορετικό chain για να μην έχω πρόβλημα με τα νεύρα μου 8) Για το rc-3 δεν ξέρω να σου πώ οπότε μια καλή λύση θα ήταν να το δοκιμάσεις κάπου (και να πείς και σε μένα που τώρα το έχω απορία :P)
  7. Εχω την αίσθηση πως αυτό που ήθελε να πεί ο φίλος σου μέσω τηλεφώνου είναι πως το sample rate και το bit depth είναι σχετικά χαμηλά συγκριτικά με άλλα. από ότι βλέπω το rc-30 και το rc-3 έχουν sample rate 44.100 και bit depth 16bit κάτι που ΙΣΩΣ κάνει τις επαναλήψεις να ακούγονται πιο θαμπές από ότι θα τις άκουγες απο κάποιο άλλο looper (πχ το jamman exei sr : 44.100 kai 24bit ).
  8. αν δεν απατώμαι , υπάρχει ένα rick και ένας κλώνος rick σε ένα μαγαζι με μεταχειρισμένα όργανα στα εξάρχεια. Δεν ξέρω αν τα χει ακόμα. αλλα για περισσοτερα www.vibrato.gr
  9. σχετικά με τα lakland skyline , απίστευτα μπάσα και αυτά με το παλιό σύστημα ηλεκτρικών τα βρίσκεις πολύ χαμηλά ακόμα και new . πχ εδώ http://www.station-music.de/ (ελπίζω να μην θεωρηθεί διαφήμιση η' κάτι)
  10. 6 μπάσα και 1 ηλεκτρική (α και μία "κλασική" των 20ε απο τα jumbo αλλα δεν πιάνεται αυτο το πράγμα για μουσικό οργανο καν)
  11. αν και καθυστερημένη η απαντηση μιας και δεν πολυμπαίνω εδώ, ίσως να ήταν τραβηγμένη και η δική μου έκφραση αλλά πραγματικά εκνευρίζομαι όταν εκφέρω την άποψη μου και κάποιος απλώς λέει πως δεν ισχύει (επειδή έτσι νομίζει) και καπάκι κλείνει το μάτι. Είναι σαν να σε πιάνει κάποιος απο το χέρι και να σου λεει "μη μιλάς". Ενοχλητικότατο. πιο συγκεκριμένα επίσης πολύ εκνευριστικό το να προσπαθούν να σε μειώσουν σχετικά με το αν ξέρεις για τι μιλάς με βάση τα χρόνια εμπειρίας σου σε ένα αντικείμενο, ασχέτως αν τα ξέρουν η' οχι. Και μπορεί ίσως να μην΄έχω την εμπειρία που ίσως έχεις εσύ αλλα απο τα χέρια μου έχει περάσει ικανός αριθμός οργάνων ώστε να μπορώ να κρίνω και να μιλάω γι αυτά. τα παραπάνω ίσως βγήκαν κάπως επιθετικά πάλι αλλα ειλικρινά δεν έχω καμία διάθεση να σε προσβάλω :) και στις 5¨30 το πρωί δεν έχω και διαθεση να scrollarw πάνω να το κάνω πιο αρεστό. 8) ps : Τα lightwave απο 2 που έχω ακούσει από κοντά (δεν έχω πιάσει ποτέ στο χέρι μου για να κρίνω το βάρος) παίζουν είτε απίστευτα καλά είτε απίστευτα χάλια. από ότι διάβασα ψάχνοντας το λίγο για να βγεί σωστός ήχος θέλει πολύ συγκεκριμένο setup γιατί το απαιτεί η μ@%$&^@ ( :D)που έχει για μαγνήτη ) φιλικά πάντα , Δημήτρης.
  12. στο not recomended θα συμφωνησω μαζί σου ακόμα κι αν πιπιλάω το δαχτυλο μου. αλλά από την άλλη δεν πρόκειται για αντιπροσωπευτικό δείγμα πιεζοηλεκτρικού καί άρα δεν ποιλυταιριάζει σαν απάντηση στην απορία του ανθρώπου
  13. http://www.lightwave-systems.com/saber_vl.html αν δεν κάνω λαθος πρόκειται για το ίδιο μοντέλο. το ice tone είναι αυτο στο οποίο αναφέρεσαι , το οποίο όμως δεν λειτουργεί απο μόνο του αλλα πάντα χρειάζεται τον οπτοηλεκτρικό αισθητήρα.
  14. Επιπλέον το συγκεκριμμένο μοντέλο εχει μια ακόμα πατέντα παρεμφερή με το full range πιεζοηλεκτρικό συστημα που έχει να κανει μόνο με τα μεσαία. αλλα δυστυχώς δεν παίζει μόνη της
  15. εδω μωρε που πιπιλάω το δάχτυλο μου και σαν ηλεκτρονικός μηχανικός ,που μάλλον έχεις δικιο δεν παιζει τόσο καιρό ώστε να συγκριθεί με κάποιον που προφανώς παίζει δεκαετίες ολόκληρες, βάλε σε παρακαλώ σε έναν κυκλο στη photo, αυτό που θεωρείς piezo για να διαφωτιστώ κι εγώ ο αμόρφωτος , άσχετος , αμπασος και πάνω απο όλα μη διακριτικός δαχτυλοπιπιλιτής.
  16. απλως ειναι η απαντηση στο αν έχουν piezzo επάνω :)
  17. http://en.wikipedia.org/wiki/Piezoelectric_sensor http://www.lightwave-systems.com/technology.html μα κάτι μου λέει πως δεν ξέρεις καν τι σημαίνει piezzo ;)
  18. http://www.youtube.com/results?search_query=bass+piezo&aq=f μπορείς σε γενικές γραμμές ν ακούσεις κιολας αυτό που θέλεις. Οσο για τον ωραίο ήχο , είναι κάτι το καθαρά υποκειμενικό. ειδικα με κάποια clipakia που έχω ακούσει εδω μέσα αρχίζω να πιστεύω πως ο ωραίος ήχος ειναι κάτι υποκειμενικότατο. ps : τα lightwave ΠΟΛΥ αμφιβάλω πως έχουν πιεζοηλεκτρικό συστημα.
  19. ισως είναι αυτό που θες. με πολλές πολλές επιφυλάξεις όμως. http://www.deanguitars.com/pickups/DeanPickupWiringInstructions.pdf
  20. κρίμα στο μπασάκι... το ibanezi. το αλλο καλό βγήκε. Περί ορέξεος βέβαια
  21. squire classic vibe jazz bass η' κάποιο ibanezaki (με την προυποθεση να βάλεις κάτι ακόμα στο budget για να βγει κάποιο αξιοπρεπές μοντέλο)
  22. η δαχτυλοθεσία που αναφέρει είναι εφαρμόσιμη και στο ηλεκτρικό με πολύ καλά αποτελέσματα. ακομα και αν δεν την ακολουθήσει για πάντα βοηθάει στο να δυναμώσουν τα δάχτυλα πολυ πιο ανώδυνα απο το 1 δαχτυλο ανα τάστο.
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου