Προς το περιεχόμενο

Dimitris Pap

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    68
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από Dimitris Pap

  1. Ξεχασες να αναφέρεις και τα software versions που Κατα την ταπεινή μου άποψη είναι η καλύτερη λύση και πιο οικονομική , τουλάχιστον για την περίπτωση του wavestate που εχει δύσκολο προγραμματισμό στο hardware version , το vst βοηθάει πάρα πολύ. Εννοείται ότι η ποιότητα ήχου είναι απολύτως ίδια.

  2. 6 ώρες πριν, Waterfall-K είπε

    Καλό, αλλά τραγικά, τραγικά overpriced.

    Το μόνο του μειονέκτημα .... η τιμή του. Δεν υπάρχει άλλο παρόμοιο στην αγορά , αυτό εκμεταλλεύονται. Έχουν βάλει και τις παναγιάς τα μάτια πάνω , τριπλά oscilators , 96kHrz wavetables, 24φωνο , ασύλληπτα φίλτρα , ήχος μοναδικός , ... Αυτοί πήγαν να κάνουν ένα recreation του πρώτου PPG και το πήγαν σε άλλο level.

  3. Καταρράκτη Ωραίο θέμα ,..... Πω πω τα roland expanders πάνε γόνα ... στισ φωτο πρέπει να φαίνονται τρία JV2080 ένα 1080 σιγουρα καπου εκει κανα jd990 όλα συνδεδεμενα με τα πετάλια. Καταρρακτη πόσα από το κάθε ένα είχε αποθήκη μηπως ξέρεις ??

  4. 20 λεπτά πριν, manosx είπε

     Δεν ξερω αν θα βγουν απο το kronos, καπου ειχα πετυχει ομως ενα Α/Β αναλογικων με το DIVA το vst, και ειχα μεινει μαλακας. 😆

     

     

     Και επισης, φαινονται εντυπωσιακα ετσι μαζεμενα ολα μαζι τα μπλιμπλικια, αν ομως τα virtual synth τα βαζαμε και αυτα σε κουτια, ετσι και χειροτερα θα φαινοντουσαν 😆 εχω performance ηχους που θα απαιτουσαν καμια κατοσταρια hardware μηχανηματα το λιγοτερο 😆

    που να ακουσεις το repro της ιδια εταιρειας που κάνει emulation τα prophet , εκεί να δεις . Καμία απόκληση με τον original ήχο , και στο spectrum analyzer πουθενά απόκληση. Εαν το περάσεις και μέσα από Hardware προενισχυση εκεί πας σε άλλο level.

  5. 15 λεπτά πριν, cos_dr είπε

    Με εγγραφή του KRONOS ή του NAUTILUS ή και του triton μου που λέει ο λόγος σε ένα σύγχρονο daw και την καλή χρήση των envelopes, των φιλτρων, lfo's, effects και κυματομορφών-carriers των,  μπορεί να βγάλεις το ηχόχρωμα και την παραγωγή  του Βαγγέλη αφού έχεις φυσικά και τις απαραίτητες γνώσεις.

     

     Το πρόβλημα είναι να είσαι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ. Αυτό ή είσαι η δεν είσαι.

     Δεν είναι θέμα setup λοιπόν. χαχαχαχαχαχαχαχαχχαχα🤣

     

     Και φυσικά το software υπερτερεί του hardware.

     Software κρυμμένο σε hardware με δικο του os δεν είναι τα hardware workstations τα σύγχρονα έτσι και αλλιώς?

    Σωστά ... 

  6. Trolley , σίγουρα όλοι το setup του ΠΑΠ θα επιλεγαμε. Αλλά αν μιλάμε για οικονομία χρήματος , χρόνου , κόπου , πρακτικότητας και παραγωγηκότητας,  το ίδιο ηχητικό αποτέλεσμα θα είχαμε (για να μην πω καλύτερο) με PC/mac setup , software , controllers , midi keyboards. ..... ίσως όχι ακριβώς μόνο με KRONOS ή Nautilus  όπως είπανε τα παιδια , διότι αυτά τα μηχανήματα έχουν περιορισμένη CPU (σε σχεση με εναν υπολογιστή) και κατά την ταπεινή μου άποψη δεν κάνουν και την τέλεια προσομοίωση αναλογικών synth, έχουν βέβαια άλλα δυνατά σημεία. 

     

  7. Hardware synths setups σημερα είναι για ρομαντικούς. Ένας από αυτούς και εγώ ..... οι υπολογιστες και τα vst πλεον εχουν πάει σε τέτοιο επίπεδο που δεν υπάρχει καμία συγκριση. Ακόμα και σε live setup. Υπαρχουν emulators για τα πάντα, σε πολλές περιπτώσεις, με πολύ καλύτερο ήχο από τα original.

    Προσοχη μην παρεξηγηθώ!!!! δεν απαξιώνω καμία γνώμη, όλα έχουν την ομορφιά τους εννοείται. Έχω καταλήξει στο ότι είναι ιδανικό να είσαι και στους δύο κόσμους. Με τα μέσα που υπάρχουν σήμερα μπορουν να συνδιαστουν τέλεια. 

  8. Καλησπέρα , ... Ωραίο το άρθρο του Douglas . Ποιος να φανταζόταν τότε ότι όλα τα Digital σε μια 20ετια από τότε θα μπορούσαν να είναι σε CPU ενός υπολογιστή. Και τώρα που το σκέφτομαι , τι λεφτά δίναμε τότε, τρελά ποσά για την εποχή.

  9. 20 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Έχω γράψει τόσες φορές γι αυτο, σε ντόπιες και ξένες σελιδες, που πραγματικά βαριέμαι και μόνο στη σκέψη να το ξανακάνω.😆 Ο Λογαρίδης έλεγε βλακείες τέλος πάντων, και τις πλήρωσε ακριβά, καλλιτεχνικά και οικονομικά. Το είχαμε ξανασυζητήσει εδώ το θέμα νομίζω πριν κάποια χρόνια. Anyway, για τους καινούργιους αναγνώστες, και για να μην αφήνουμε υπόνοιες για ένα θέμα που έχει οριστικά λήξει: 

     

    Το 1975 ο Σταύρος Λογαρίδης, ο οποίος ήταν παλιός φίλος του Παπ., γράφει τη μουσική για την τηλεοπτική σειρά της ΕΡΤ "Μενεξεδένια Πολιτεία". Το 1981 ο Παπ. κυκλοφορεί το "Chariots Of Fire" και κερδίζει ένα Oscar. To 1987, μετά από 6 χρόνια, o Λογαρίδης και η δισκογραφική εταιρεία στην οποία ανήκε κάνει μήνυση στον Παπ. με το αιτιολογικό ότι το θεμα του C.O.F. είναι κλεμμένο από το θέμα της "Μενεξεδένιας Πολιτείας".

    Η original ηχογράφηση της σειράς "Μενεξεδένια Πολιτεία" του 1975 δεν υπάρχει πουθενά. Ο Λογαρίδης ξαναηχογράφησε το θέμα αυτό και το κυκλοφόρησε στο άλμπουμ του "Alchemy" το 1987 (τη χρονιά που είχε και το δικαστήριο με τον Παπαθανασίου) με τον τίτλο "The City Of Violets". Μια πιο "καθαρή" εκδοχή (η version του "Alchemy" ακούγεται πολύ μουντά, "λασπωμένα") υπάρχει στο άλμπουμ "Τα Παιδία Παίζει", αυτή τη φορά με τον Ελληνικό τίτλο "Μενεξεδένια Πολιτεία 1974". Το "Τα Παιδία Παίζει" κυκλοφόρησε κάτω απ'τα ονόματα του Λογαρίδη και του Δημήτρη Πουλικάκου. 

     

    Η εκτέλεση στο παραπάνω βίντεο δεν ξέρω από που προέρχεται, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν είναι η original ηχογράφηση των '70s, είναι σύγχρονη ηχογράφηση και είναι προφανές ότι η ενορχήστρωση είναι βασισμένη στο Chariots Of Fire, με λίγα λόγια η εκτέλεση αυτή προσπαθεί να ακουστεί σαν  το Chariots Of Fire. Στο youtube μπορείς να βρεις και τις παλιότερες εκδόσεις του "The City Of Violets" και να τις συγκρίνεις με την παραπάνω. Το μόνο που δεν μπορείς να βρεις είναι την original ηχογράφηση, την οποία ούτε ο Λογαρίδης είχε ποτέ κυκλοφορήσει ή ανεβάσει κάπου (γιατί άραγε?)

     

    Όποιος ενδιαφέρεται να ακούσει τις απαρχές του Chariots Of Fire, δεν έχει παρά να ακούσει το "Wake Up" των Aphrodite's Child από το άλμπουμ "It's Five O'Clock" του 1969, και ιδιαίτερα το "Heaven And Hell, Part 1" (μεταξύ 14:50 και 16:30) από το ομώνυμο άλμπουμ του Παπαθανασίου που κυκλοφόρησε το 1975.
    Το να υποστηρίζει κάποιος ότι ο Παπαθανασίου έκλεψε μουσική απ'τον Λογαρίδη είναι το ίδιο παρανοϊκό με το να υποστηρίζει ότι ο Morricone έκλεψε μουσική απ'τον Καρβέλα.😛

     


     

    Δεν διαβάζω συχνά στο φορουμ συγχωρέστε με , , αλλά WF επειδή φαίνεσαι αρκετά ενημερωμένος, φαντάζομαι πρέπει να έζησες αυτές τις εποχές και γνωρίζεις σίγουρα κάτι παραπάνω  , εγώ δεν είχα καν γεννηθεί το 75 οπότε δεν εχω δικαίωμα να επιμένω. Αν τα γεγονότα είναι έτσι όπως τα περιγράφεις  για εμένα τουλάχιστον είναι μεγάλη ανακούφηση 

  10. Και τώρα ήρθε η ώρα να πούμε και μερικές αλήθειες για να είμαστε δίκαιοι .... ευγενικά πάντα ...... 

    Η ιδεα των δρόμων της φωτιάς δεν προήλθε από παρθενογέννεση φίλοι. Ηταν μια άλλη εκδοχή της Μενεξεδένιας πολιτείας του Λογαρίδη 

    ιδού το μήλον της εριδως

     

     

    Ο Λογαρίδης δεν είχε άδικο στη δικαστική διαμάχη. Αυτό το κομμάτι προυπήρχε των δρόμων της φωτιάς.

    Τη γνώμη σας παρακαλώ.

  11. 8 λεπτά πριν, manosx είπε

     Τις νοτες τις μαθαινουμε για τους εξης λογους:

     

     1ον) Για να επικοινωνουμε τις σκεψεις μας σε άλλους μουσικους σε γραπτο κειμενο

     

     2ον) Για την καταγραφη και διατηρηση του εργου σε γραπτη μορφη

     

     3ον) Για να μελετησουμε και να ξεστραβωθουμε.

     

     

     Για το πρωτο ο Βαγγος 😆 ειτε δεν το χρειαζοταν καν γιατι τα επαιζε ολα μονος του 😆 ειτε λειτουργουσε σε ροκ φαση που η επικοινωνια γινεται και πιο χυμα, ειτε θα εβαζε κανα γραφια να καταγραψη τις ιδεες του αν χρειαζοταν καμια συμφωνικη να το λαλησει, κανενα προβλημα.

     

     Για το δευτερο, η καταγραφη στις μερες μας γινεται και απευθειας σε ηχητικο αρχειο, μεθοδος που αλλωστε ταιριαζει κατεξοχην σε μουσικη βασισμενη σε ηχοτοπια, δεν ειμαστε στο 1800, μακαρι και τοτε να υπηρχε αυτη η δυνατοτητα να ακουμε τις περουκες να παιζουν ζωντανα και δεν πειραζει, ας κανανε μετα transcribe αλλοι.

     

     Για το τριτο, που ΙΜΗΟ ειναι και το σημαντικοτερο και ο πιο ουσιαστικος λογος για να ασχοληθει κανεις, οταν μπορεις και παιζεις απευθειας οτι χρειαζεσαι για να γινεις διασημος και εκατομμυριουχος, και συνειδητα αναφερω αυτα γιατι η αξια του εργου, η καλλιτεχνικοτητα και δεν ξερω τι αλλο ειναι υποκειμενικα, ο τραπεζικος λογαριασμος και να σε ξερει μεχρι και η κυρα Ντικσιτ απο τo Σαφτσμπερι παλι ειναι εντελως αντικειμενικο.

     

     Οποτε τι ηθελε να πει ο ποιητης, οτι χρειαζοταν μελετη ο Παπαθανασιου;

     

     Μου θυμιζει το εξης ανεκδοτο:

     

     Το τεράστιο πετρελαιοφόρο διασχίζει τον ωκεανό. Το ταξίδι είναι πολυήμερο και στο τυπικά ανδρικό πλήρωμα υπάρχει αυτή τη φορά και μια γυναίκα. Η παρουσία της δεσποινίδας ασυνήθιστη καθώς είναι, έχει δημιουργήσει περίεργες καταστάσεις... Τις πρώτες μέρες όλα κυλάνε ήρεμα, ο αντρικός πληθυσμός ήρεμος κι ευγενικός. Τις επόμενες μέρες κάποιοι μικρό εκνευρισμοί. Έχει μπει η τρίτη εβδομάδα και τα πρώτα ξεσπάσματα προμηνύουν θύελλα... Την κατάσταση προσπαθεί να προλάβει ο πλοίαρχος. Μαζεύει τα αρσενικά μέλη του πληρώματος και τους λέει:
    - Κύριοι, μετά από τόσες μέρες η κυρία αισθάνεται ανία και για να σας φύγει ο πειρασμός που είναι μόνη της αποφάσισα να τη φλερτάρω εγώ σαν πλοίαρχος.
    - Τι είπες; πετάγεται ο θερμόαιμος Ιταλός, υπάρχει Ιταλός επάνω στο πλοίο και θα δοκιμάσει άλλος να φλερτάρει; Δεν είστε καλά!
    - Κύριοι, σας παρακαλώ, πετάγεται ο Γάλλος, το φλερτ, ως γνωστόν, είναι ειδικότητα των Γάλλων.
    Ο καβγάς δεν αργεί να ανάψει. Κάθε ένας, για τους δικούς του λόγους, υποστηρίζει ότι το φλερτάρισμα είναι προσωπική του υπόθεση. Σε όλο αυτό το διάστημα ο Έλληνας, αδιάφορος, μασουλάει πασατέμπο και αγναντεύει το πέλαγος. Εκνευρισμένος ο πλοίαρχος του φωνάζει:
    - Εσύ δεν ενδιαφέρεσαι να φλερτάρεις την κυρία;
    - Τι να σας πω, κύριε πλοίαρχε, τρεις εβδομάδες τώρα την πηδάω. Αν θέλετε όμως, τη φλερτάρω κιόλας...

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂 πω πω ρε Μάνο έχω λυθεί στα γέλια με τις "περούκες" και ακομά είμαι στο γραφείο και όλοι με κοιτάνε ..... να σαι καλά 😂😂😂😂😂😂😂

    • Χαχα 1
  12. 57 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Ναι, θυμήθηκα έναν τέτοιο απίθανο που έγραφε μάλιστα και στο Jazz & Τζαζ. Ο τύπος είχε ρίξει τρελό θάψιμο στον Παπ. μόνο και μόνο για τον λόγο ότι δεν ήξερε να διαβάζει/γράφει νότες, ενώ αυτός είχε τελειώσει κάποια μουσική σχολή. Μιλάμε για περιπτωσάρα. Ήταν δε και ο ίδιος συνθέτης, ή έτσι τουλάχιστον νόμιζε. Έτυχε κάποτε να ακούσω 2-3 συνθέσεις του. Ακόμα γελάω...😆

    Ας τους αφήσουμε στη μετριότητα τους.

     

     

     

    😂😂😂 ναι ακριβώς τέτοιοι ήταν και αυτοί που έτυχαν και σε εμένα ..... και μάλιστα ο ένας μου αντιπαρέβαλε τον Γιάννη Ξενάκη ως τον πρωτοπόρο Έλληνα της ηλεκτρονικής μουσικής. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιάννης Ξενάκης , μεσουράνησε το 1920-1930 αν δεν κάνω λάθος , και όντως προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ηλεκτρικά σήματα για να βγάλει κάποιους ήχους , όλα αυτά βέβαια τότε ηταν σε εμβρυακό σταδιο τελείως πειραματικά. Προφανώς εδω δεν έχουμε σκοπό να απαξιώσουμε τον Ξενάκη διότι και αυτός ερευνητής του ήχου ήταν και του αξίζει αναγνώριση. ΌΜΩΣ ...δεν έγραψε διεθνώς βραβευμένα αριστουργήματα με τη χρήση της ηλεκτρονικής μουσικής , όπως ο Παπ , οπότε κατά συνέπεια  δεν υπάρχει και καμία σύγκριση μεταξύ τους.   

  13. Παράθεση

    Αυτοί που ασχολούνται με τη μουσική, είτε παίζοντας την είτε συλλέγοντας και ακούγοντας την σοβαρά, τον Παπαθανασίου τον εκτιμούν

    .... μην το λες !!!!!! έχω συναντησει κάτι εικαστικούς καθηγητές να μιλούν με μεγάλη απαξίωση ....., και αυτο διότι ο Παπ λόγο του οτι ήταν αυτοδιδακτος αυτόφωτος , αν όχι σνόμπαρε τη θεωρία , δεν εδινε μεγάλη βάση στην ανάγνωσή της . Εκ τοτε πολλοί από τους θεωρητικούς τον επικρίνανε.

  14. 8 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Αυτοί που ασχολούνται με τη μουσική, είτε παίζοντας την είτε συλλέγοντας και ακούγοντας την σοβαρά, τον Παπαθανασίου τον εκτιμούν. Οι υπόλοιποι είναι καταδικασμένοι να ακούνε τα σκουπίδια που τους πασάρουν οι εταιρείες και τα μέσα τους. 

    Έχω συζητήσει άπειρες φορές με επικριτές του Παπ. αλλά και πολλών άλλων μουσικών. Οι 999 από τους 1000 δεν μπορούν να ξεχωρίσουν ένα μπουζούκι από μια ακουστική κιθάρα, οπότε τζάμπα κόπος. Και εμείς εκνευριζόμαστε και χάνουμε πολύτιμο χρόνο και αυτοί συνεχίζουν να κουμούνται στην κοσμάρα τους, οπότε αποφεύγουμε όσο είναι δυνατόν συζητήσεις με δαύτους.

    Ξέρω, είναι δύσκολο να μην απαντήσεις όταν ακούσεις την ατάκα "έλα τώρα, δυο κουμπιά πατάνε εκεί στα αρμόνια και παίζουν μόνα τους" , αλλά πραγματικά τις περισσότερες φορές δεν αξίζει ο κόπος να καθίσεις να εξηγήσεις...🥱

     

    Στο τέλος στο ίδιο συμπερασμα κατέληξα και εγώ .... 😁😁

  15. 2 λεπτά πριν, Waterfall-K mk2 είπε

    Ε όχι και μετά θάνατον, τον Παπαθανασίου τον ξέρουν και οι πέτρες σε όλο τον πλανήτη. Αυτό που μπορεί να γίνει μετά θάνατον και ευχόμαστε όλοι είναι η κυκλοφορία του μεγαλύτερου μέρους του τεράστιου ακυκλοφόρητου συνθετικού έργου που είχε, μπροστά στο οποίο η γνωστή δισκογραφία του αποτελεί μόνο ένα ελάχιστο μέρος.

    Για τον Κολόμβο δεν θες να μάθεις...😆 Η ταινία δεν έχει και πολύ σχέση με τα εγκλήματα που φαίνεται ότι κι αυτός έκανε.

     

    Εννοείται Συμφωνώ ,,,, αλλά δυστυχώς βλέπω ακόμα επικριτές του. Έχω συναντησει πολλους και κατ ιδίαν και έχουμε ανοιξει έντονες συζητησεις , ...   και θέλω να πώ ότι μετά θάνατον ίσως πεισθεί για το έργο του ακόμα και ο τελευταίος. Ιδίως αυτοί που ασχολουνται σε βάθος με τη μουσική. 

  16. Με μεγάλη καθυστέρηση διάβασα αυτό το Post. Τα περισσότερα έχουν γραφεί ήδη. Το μόνο που έχω να προσθέσω μάλλον να επισημάνω είναι ότι είναι ο Μεγάλος Δασκαλος και πρωτοπόρος της ηλεκτρονικής και όχι μόνο μουσικής. Από εδώ και στο εξης θα καταλάβουμε και θα εκτιμήσουμε πολύ περισσότερο, πόσο σημαντικό είναι το έργο του , με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλα τα συγρονα μουσικά εργαλεία είναι επηρεασμένα από τους ήχους του και τη μεθοδολογία του . Software - Hardware - Soundbanks όλοι οι επιτυχημένοι συγχρονοι soundesigners (Δες Eric Persing ,Kevin Schroeder κλπ) και Developers είναι προφανέστατο ότι έχουν ώς ακουστική σταθερά τον ήχο του. Μέχρι και τα ονόματα που δίνουν στα Presets των Synthesizers σχετίζονται ( Δες omnisphere , u-he , Dune κλπ κλπ).

    Παντα το έργο των πρωτοπόρων αναγνωρίζεται μετά θάνατον. Σχετικό παραδειγμα Χριστόφορος Κολόμβος😁(για όποιον έχει δει και την ταινία). ... 

     

     

     

    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς .....

    • Like 1
  17. http://smart.noiz.gr/details.php?id=172094

     

    Με συγχωρείτε , ίσως κάποιοι διαφωνήσουν μαζί μου  , αλλά αυτή η ιστορία με τα αναλογικά πήγε πολύ .......... Πιστεύω ότι έχει παραγίνει το κακό. Πόσο μπορεί να φτάσει η τιμή μεταχειρισμένου ANDROMEDA πόσο τέλος πάντων. Θα πει κανείς ότι ξερογλύφομαι και ασφαλώς θα έχει δίκιο διότι ποιος δεν θα ήθελε ένα τέτοιο μηχάνημα , αλλά σε αυτήν την τιμή τουλάχιστον για Ελλάδα δεν πιστεύω να υπάρχει αγορά.

     

  18. φθηνές κουρτίνες από ΙΚΕΑ ( όχι τις πολύ ψιλές , αλλά τις πιο χοντρές ) να είναι λίγο μεγαλύτερες σε μήκος για να κάνουν ζάρες  ..... σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα  .... Και εκτός των άλλων είναι όμορφο το αποτέλεσμα.

  19. Καλησπέρα ..... είμαι ερασιτέχνης και διαβάζω συνέχεια για να μάθω (ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτό το forum και στην κοινότητά του ) :)

     

    Πρόσφατα ανακάλυψα την εξυπηρέτηση ενός patchbay στο rack με τα synth Expanders

    Η ερώτησή μου είναι εάν επηρεάζει το σήμα , διότι όπως και να το κάνουμε είναι ένωση ( και από ότι ξέρουμε οι ενώσεις έχουν αντίσταση ) ........

     

    Ευχαριστώ

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου