Προς το περιεχόμενο

basderas

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    60
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Συμμετοχή basderas

0

Φήμη

  1. basderas

    One night project (6 hour actually)

    Ναι παιδιά, έχετε δίκιο για την επανάληψη. Γέφυρα δεν έπαιζε εκείνη την ώρα (ούτε καν χρόνος για ένα σολάκι). Τους στίχους τους έγραψε ο Μήτσος οπότε αυτός μας ψυχοπλάκωσε (εμείς τον φτιάξαμε). Το δώρο ήταν η μελοποίηση του κόπου του κατά κάποιον τρόπο. Ευχαριστούμε για τα σχόλια!!!
  2. basderas

    One night project (6 hour actually)

    Και λίγο info: Τα τύμπανα είναι BFD 1.5, η ηλεκτρική Squier custom καρφί στην κάρτα ήχου και μετά Amplitube 3 (εξομοίωση JCM 800), το μπάσο Fender Jazz Bass επίσης καρφί στην κάρτα ήχου και μετά Ampeg (SVT-pro) και τα φωνητικά Rode NT1-A επίσης καρφί στην κάρτα ήχου (M-Audio Fast Track Pro). Το εν λόγω εξάωρο περιλαμβάνει ηχογράφηση, programming, μίξη και mastering.
  3. Κάνε κανένα restart... Σε περίπτωση που δεν έχεις κάνει(!) Αν δε δουλέψει αυτό, δε μπορώ να σε βοηθήσω
  4. Για αυθεντικό psychedelic ήχο 60's, χρειάζεσαι οπωσδήποτε τα παρακάτω: Fuzz, Chorus/Flanger και Delay/Echo. Από 'κει και πέρα το ψάχνεις λίγο (όσο πατάει ο ελέφαντας) και φτιάχνεις δικά σου πράγματα, ακόμα και χωρίς τα εφέ που σου είπα παραπάνω. Είναι όντως πολύ σχετικό το ερώτημά σου.
  5. Επειδή συνήθως η σόλο και η ρυθμική κιθάρα έχουν μεγάλες διαφορές - το πιο απλό, η σόλο έχει περισσότερο body και μπάσα γενικότερα, ενώ η ρυθμική είναι τίγκα στο presence και στα πρίμα. Αυτό έχει σαν συνέπεια να ακούγεται διαφορετικά το ίδιο όργανο. Προφανώς, θα δοκιμάσω διάφορα πριν καταλήξω, αλλά δεν είναι κακό να γίνει μία κουβέντα και να μοιραστούν και οι πιο έμπειροι τις τεχνικές ή τις ιδέες τους πάνω στο ζήτημα.
  6. Όχι, δεν θα το κάνω για ευκολία. Για πιο ενιαίο ήχο στο όργανο και για καλύτερη απόδοση της live εκδοχής του κομματιού.
  7. Πρόκειται να ηχογραφήσω ένα κομμάτι το οποίο περιέχει στην ουσία μία ακουστική κιθάρα η οποία όμως αλλού παίζει ρυθμικά και αλλού το βασικό θέμα (κατά κάποιο τρόπο lead). Αυτό που συνηθίζω να κάνω είναι να γράφω ξεχωριστά τα ρυθμικά μέρη και ξεχωριστά τα σόλο, με διαφορετικό mic setup και διαφορετική επεξεργασία στη μίξη. Σκέφτομαι όμως να αλλάξω και να ηχογραφήσω ολόκληρο το κομμάτι με ένα setup. Τι γνώμη και τι εμπειρίες έχετε σχετικά; Υπάρχει κάποιο setup που θα μου προτείνατε γι' αυτή τη δουλειά;
  8. SSL G-compressor στο μάστερ πριν και κατά τη διάρκεια της μίξης. Το EQ μετά (sonnox) μαζί με ένα stereo imager (S1) και ένα tape emulator (ferox). Πάντως τώρα τελευταία τείνω στο να βάζω και τον κομπρέσορα στο τέλος γιατί κατά τη διάρκεια μου "θολώνει" λίγο την κρίση.
  9. Direct εννοείς χωρίς καμπίνα, δηλαδή καρφί από το line out του ενισχυτή ή τελείως χύμα καρφί στην κονσόλα;
  10. Να' σαι καλά, συγνώμη και για το "σπαμ" αλλά είδα τον τίτλο και δεν κρατήθηκα. Έχει πάντως πλάκα το contrast των δύο εκτελέσεων. Και συγχαρητήρια για το όργανο και για το παίξιμο.
  11. Μη με βάζεις σ' αυτή τη διαδικασία, για το καλό του φόρουμ!
  12. Στιχόβολη - Γαλανή Γαλαζιανή
  13. Και το να γ@νήσεις για να κάνεις παιδιά τι είναι; Έλα, παραδέξου...
  14. Ρε, άσε τα σόρρυ. Για κριτική το βάλαμε το κομμάτι και καλά μας κάνετε. Απλά μη μας μ@μ@τε για λάθος λόγους!!! Για να λέμε ότι παίζουμε σατιρική μουσική κάτι θα ξέρουμε... Και νομίζω εξήγησα ότι και αυτό το κομμάτι είναι σατιρικό (ίσως όχι με τον τρόπο που είχες στο μυαλό σου - δεκτό) και ότι σ' αυτό τον τομέα έχεις λάθος. Πείτε για την παραγωγή, για το σόλο του Peruvian (οπωσδήποτε), για το στίχο ή ό,τι άλλο θέλετε. Απλά μπορεί να θεωρηθεί προσβλητικό και ρατσιστικό* το να μας λες ότι δεν ξέρουμε τι παίζουμε γενικώς (ιδιαίτερα σε ένα είδος που το τελευταίο που έχει σημασία είναι το πώς θα το ονομάσεις! *επειδή είμαστε από την επαρχία και ο κιθαρίστας είναι μελαμψός
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου