Προς το περιεχόμενο

theoctapus

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  6.761
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

ΦΗΜΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

3 Neutral

Σχετικά με τον theoctapus

 • Rank
  Noizholic

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Gear List
  Κιθάρα: ESP M-II urban camo
  Ενισχυτής: ENGL E570 SE preamp, ENGL E840/50 power amp
 • Day job
  Μισθοφόρος
 • Τόπος
  Άρης

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

Η εμφάνιση επισκεπτών είναι απενεργοποιημένη ή δεν έχετε πρόσβαση σε αυτή.

 1. +1 Αν δεις ένα φίλο σου να κλαίει πάνω απ' το φέρετρο του νεκρού πατέρα του που πέθανε από καρκίνο λόγω τσιγάρου, το τελευταίο πράγμα που σκέφτεσαι είναι η αισθητική των πακέτων. Συγνώμη για την μαυρίλα του ποστ αλλά αυτή είναι η αλήθεια. Το τσιγάρο στερεί ζωές, σκοτώνει φίλους, συγγενείς, παιδιά, αγαπημένα πρόσωπα. Δεν υπάρχει κάτι άλλο, αυτή είναι η μόνη αλήθεια που έχει σημασία. Μου φαίνεται αδιανόητο να είσαι γονιός και να μην περνάει η σκέψη απ' το μυαλό σου πως το παιδί σου μπορεί κάποια στιγμή να σε χάσει για πάντα πριν την ώρα σου γι' αυτό το αναθεματισμένο το τσιγάρο, να προκαλέσεις τόσο πόνο σε κάποιον που ο ίδιος λες σημαίνει τα πάντα για εσένα. Συγνώμη LK, μιλάτε για τις εικόνες, το ξέρω, η συζήτηση μου φαίνεται όμως τόσο ... κάπως.
 2. Φαίνεται λες και ο James έχει ξεχάσει τι πάει να πει heavy riff. Μόνο κάτι νερόβραστες φλωριές που αν τις έγραφε οποιοσδήποτε άλλος δεν θα σήκωναν συζήτηση μεγαλύτερη των 5 λεπτών. Δεν λέω, να δούμε και τον υπόλοιπο δίσκο αλλά αν κινείται στα ίδια μοτίβα, που σίγουρα κάτι τέτοιο θα παίζει, βράσ' τα. Εδώ και καιρό κάπου βαθιά μέσα μας το ξέρουμε πως η μόνη φυσιολογική αντίδραση στο νέο "Έβγαλαν οι Metallica δίσκο" είναι "Εε, και;"
 3. Οπότε, για το βινύλιο χρειάζεσαι 1) χρήματα (αρκετά υπο περιπτώσεις), 2) μελέτη που θα αρκούσε για διδακτορικό στην αστροφυσική, 3) συζητήσεις επί συζητήσεων, 4) άπειρες δοκιμές, 5) περιοδική συντήρηση εξοπλισμού, 6) συχνά πυκνά κάποιο είδος προετοιμασίας του εξοπλισμού, 7) χώρο για τον εξοπλισμό και τους δίσκους, και τελικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι και το καλύτερο, η εμπειρία όμως διαφορετική. ΟΚ, και το να σε κυνηγάνε 5 πεινασμένα ντόπερμαν εμπειρία το λες, αλλά νομίζω πως οι περισσότεροι θα την απέφευγαν :)
 4. Βέβαια υπάρχουν λάθη και λάθη, δεν είναι όλα το ίδιο κι αυτό το λάθος είναι κάπως χοντρό. Το λες και δείγμα κακού επαγγελματισμού. Σαν πελάτης περιμένεις κάποια πράγματα απ' τον επαγγελματία και στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν τα λες υπερβολικά. Ένα λάθος έγινε λοιπόν και μύτη δεν άνοιξε, η εικόνα όμως χάλασε και στον κόσμο του εμπορίου αυτό λέει αρκετά.
 5. Ναι. Αν έβρισκαν τρόπο να το κάνουν χωρίς να δημιουργούνται παρατράγουδα και αδικίες ας το έκαναν. Δεν με νοιάζει. Αρκεί να μην καταλήγαμε σε μεγάλο αριθμό εξαιρέσεων.
 6. Οπως είπα και σε προηγούμενο post, από ένα σημείο αποδοχής και πάνω η γνώμη του καθένα μας δεν έχει καμία αξία. Όταν ένα είδος έχει γράψει ιστορία δεκαετιών και έχει επηρεάσει την κοινωνία σε μεγάλο βαθμό και παγκοσμίως, η κουβέντα στην οποία αναφέρεσαι έχει αξία μόνο για να μάθεις τα γούστα του άλλου. Ο Καβάκος λοιπόν θα έπρεπε να το ήξερε αυτό πρίν ανοίξει το στόμα του. Μάλιστα το γεγονός αυτό δεν αλλάζει ακόμα κι αν έχεις εντρυφήσει στο είδος. @Nikolas Συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Άλλο το ΙΚΥ κι άλλο ο στρατός. Και όπως σου είπα, αν ανοίξει η κουβέντα για εξαιρέσεις βάσει αξίας και ταλέντου ζήτω που καήκαμε. Ποιος θα το κρίνει αυτό και με ποιο τρόπο; Θα μου πεις θα μπορούσαν να βάζουν εξετάσεις αλλά σε τι; Επί παντός επιστητού; Το ΙΚΥ σου λέει δίνω λεφτά για το Χ, το Υ, το Ζ. Εσύ δίνεις εξετάσεις για το Χ, το Υ, το Ζ κι αν περάσεις παίρνεις χρήματα. Στην περίπτωση όμως του στρατού δεν υπάρχει Χ, Υ, Ζ. Αρα ούτε με εξετάσεις μπορούν να κάνουν επιλογή. Κι άντε πες πως διαλέγουν κάποια Χ, Υ, Ζ. Θα βγεί ο άλλος και δικαίως θα φωνάζει "Γιατί όχι το Ω;" και πάμε η κολοκυθιά. Ή θα πρέπει μήπως να ελέγχουν τα βιογραφικά; Π.χ. στην περίπτωση του ερευνητή θα πει κάποιος "Έχει τόσες δημοσιεύσεις, έχει αυτά τα πτυχία, έχει πάρει αυτά τα βραβεία, έχει δουλέψει σ' αυτές τις θέσεις" κ.ο.κ. Αντιλαμβάνεσαι φυσικά πως κάτι τέτοιο οριζόντια για όλους τους άρρενες που μπορούν να πάνε στρατό δεν μπορεί να γίνει στην πράξη.
 7. Ας πήγαινε στο μουσικό τμήμα, δεκτό. Αυτός δεν πήγε καν. Ρωτάς γιατί αυτός ο ισοπεδωτισμός. Μα αν έμπαινε το σύστημα στην διαδικασία να κρίνει ποιος είναι χαρισματικός και ποιος όχι, ποιος προσφέρει και ποιος όχι, θα άνοιγαν οι ασκοί του Αιόλου. Ο κάθε πικραμένος θα το έπαιζε περίπτωση. Άσε που αυτομάτως θα γινόντουσαν άκυρες ή/και προσβλητικές συγκρίσεις (του τύπου γιατί αυτός και όχι εγώ). Όπως καταλαβαίνεις δεν γίνεται αυτό. Και μην ξεχνάς πως στον στρατό πας με την λογική (ακύρη ομολογουμένως για το μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας) της επαρκούς στελέχωσης του στρατεύματος ώστε αν γίνει πόλεμος να υπάρχει κόσμος να πολεμήσει. Σκέψου το, απίθανο, σενάριο να είσαι εσύ με το όπλο στα χαρακώματα κι ο άλλος να είναι σπίτι του για να μην πάθουν τίποτα τα δακτυλάκια του. Ή σκέψου το πιο πιθανό σενάριο να είσαι εσύ σκοπιά και να ξέρεις πως ο άλλος είναι σπίτι του για να μην πάθουν τίποτα τα δακτυλάκια του. Λες και στον στρατό περπατάμε με τα χέρια.
 8. @trolley Ο εν λόγω κύριος είναι προφανέστατα ένας εξαιρετικός επαγγελματίας και καλλιτέχνης (btw Νικόλα, συμφωνώ μ'αυτό που λες για την αξία του εκτελεστή) και προφανέστατα όταν μιλάει για θέματα μουσικής εμείς πρέπει να ανοίξουμε τα αυτιά μας. Επίσης συμφωνώ πως σε θέματα μουσικής η δικιά μου, η δικιά σου γνώμη δεν μπαίνει στο ζύγι με την δικιά του. Όταν όμως πετάει ένα "η ροκ δεν είναι μουσική" εε πως να το κάνουμε, ένα μικροεγκεφαλικό το παθαίνω. Μάλλον εδώ μιλάει πιο πολύ η έπαρση παρά η γνώση. Παρόλ' αυτά δεν μπορώ να τον δικαιολογήσω. Δεν πάει έτσι. Πολύ καλά τα λέει ο trolley, ο νόμος είναι σαφής. Όταν κι αν νομοθετήσουν εξαιρέσεις αυτού του τύπου τότε αλλάζει το πράγμα. Μέχρι τότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Ισχύει ότι είπα παραπάνω. Με 10-20 λιγότερους μπορεί να κάνει αλλά αν όντως μπορεί ας φτιάξουν έναν νόμο να τελειώνουμε. Και πως ακριβώς θα μπαίνει κανείς στο club αυτών των 10-20; Επίσης η δικαιολογία είναι να μην χαλάσει τα δάκτυλά του όχι ότι προσφέρει έργο. Κοινώς μπούρδες.
 9. Δεν σου λέω πως χρησιμοποίησες την λέξη υποτιμητικά. Αν εσύ ακούς ένα μόνο είδος δεν είσαι στόκος, δεν είπα αυτό. Το να υποστηρίζεις όμως πως όσα δεν ακούς δεν είναι και μουσική εε ναι, τότε είσαι στόκος με σφραγίδα. Δεν μπορείς να κρίνεις εσύ αν ο Χ δεν ξέρει τι θέλει να ακούσει. Αλλά ακόμα κι αν ισχύει αυτό που λες αφου το έχεις περιορίσει στους νέους (btw, φλερτάρουμε επικίνδυνα με την μυρωδιά της ναφθαλίνης) και μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι νέοι δεν ξέρουν τι θέλουν, η ροκ στην οποία αναφέρεται ο κύριος δεν είναι αποκλειστικό άκουσμα των νέων. Μάλιστα δεν είναι καν άκουσμα των νέων. Άρα ακόμα κι αν είναι σωστό αυτό που λες είναι εκτός θέματος.
 10. Υπάρχει αποδοχή κι αποδοχή. Άλλη τάξη μεγέθους η rock κι άλλη π.χ. η techno που όντως γεννήθηκε, έζησε και πέθανε στα 90's (χοντρικά). Από ένα σημείο αποδοχής και πάνω ένα είδος καθίσταται ανεπηρέαστο από συγκρίσεις και ταξινομήσεις. Αυτός δεν είναι. Αυτός όμως που ενώ δεν έχει ασχοληθεί κρίνει αρνητικά αυτούς που έχουν, είναι. Και τι πάει να πει δεν έχει ασχοληθεί; Δεν μπορεί να μην έχει ακούσει έστω κάποια τραγούδια. Μουσικός είναι και μάλιστα πολύ έμπειρος, θεωρητικά δεν χρειάζεται να εντρυφήσει για να καταλάβει κάποια πράγματα. Και μετά σου λέει δεν έχει ρυθμό. Έχεις δυο λάθη σε μια πρόταση. Πρώτον, δεν είναι απαραίτητο ο νεολαίος να θεωρεί καθήκον του να ακούει το οτιδήποτε. Και οι νεολαίοι μπορούν να έχουν κανονικότατα γούστα, δεν χρειάζεται ντε και καλά να είναι στρατευμένοι. Δεύτερον, εφόσον ισχύει το πρώτο δεν θα γίνει αλλαγή υπό το πρίσμα πως ο πάλαι πότε νεολαίος ανακάλυψε το πραγματικό του γούστο λες και τόσα χρόνια ζούσε μια πλάνη. Θα συνεχίσει να ακούει το ίδιο ή θα αλλάξει γούστα, όχι γιατί ανακάλυψε την αλήθεια αλλά γιατί απλά άλλαξε σαν άνθρωπος. Συμβαίνει κι αυτό ενίοτε, believe it or not. @LK +1
 11. @PlasmaPool Εφόσον λοιπόν το μόνο πράγμα που αναγνωρίζει σαν μουσική είναι η κλασική, γιατί εγώ αυτό καταλαβαίνω, τότε είναι στόκος και δεν με νοιάζει πόσο καλός μουσικός είναι (που είναι) ή πόσο καλός καλλιτέχνης είναι (είναι δεν είναι). Δεν μπορείς έται απλά να αφορίζεις κάτι που έχει τόση ιστορία και έχει επηρεάσει τις ζωές εκατομμυρίων επειδή τι, την έχεις μεγαλύτερη... την μουσική ιστορία; Και μετά αναρωτιέσαι γιατί ο κόσμους ακούει σκυλάδικα. Είναι φαινόμενα εποχής; Ναι, απ' τα 1940 (δεν ξέρω πότε γεννήθηκε η rock αλλά δεν νομίζω να πέφτω και πολύ έξω) μέχρι σήμερα. Ψιλοπράγματα δηλαδή. Ένας μουσικός, σε οποιοδήποτε είδος, που δεν παράγει δικό του έργο, πόση καλλιτεχνική αξία έχει σε σύγκριση με κάποιον που παράγει; Εγώ πιστεύω λιγότερη. Τουλάχιστον ο άλλος έχει τα κότσια να εκτεθεί.
 12. Βέβαια αυτά που λέει για τα λαϊκά τα λέει υπο το πρίσμα της πλήρους κυριαρχίας τους στην Ελλάδα. Αν όμως έχει πει παρόμοια και για την rock ή όποιο άλλο είδος σύγχρονης μουσικής (δεν ξέρω αν έχει πει κάτι, δεν τον παρακολουθώ) τότε είναι φάουλ.
 13. Από που και ως που το πιστεύεις αυτό; Ποιος σου λέει πως σε μια πλέον πιο δυσμενή θέση δεν θα αναγκαστούν να κάνουν περισσότερες υποχωρήσεις; Το ότι κάποιος δεν έχει επίσημους δεσμούς (πολιτικούς και οικονομικούς) δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως μπορεί να κάνει ότι γουστάρει προς όφελός του. Η ανεξαρτησία δεν συνεπάγεται μείωση της δύναμης του απέναντι. Αν ίσχυε αυτό σε μια Ευρώπη με τα κράτη μόνα τους, όλοι θα έβγαιναν μονίμως κερδισμένοι κάτι που πρακτικά δεν γίνεται γιατί πολύ απλά οι πόροι είναι περιορισμένοι και γιατί πάντα υπάρχουν ανταγωνιστικά οφέλη. Π.χ. η Αγγλία θα πρέπει πλέον να υπογράψει νέες εμπορικές συμβάσεις με την ΕΕ. Ποιος σου λέει πως δεν θα βγεί από πάνω η ΕΕ; Από που κι ως που η Αγγλία είναι εξ ορισμού σε θέση ισχύος;. Δεν είναι. Το πρόβλημα είναι πως έχετε αγιοποιήσει την ανεξαρτησία χωρίς να αντιλαμβάνεστε πως 1) πλήρη ανεξαρτησία δεν υπάρχει ούτως ή άλλως, και 2) ο μόνος τρόπος να βγείς κερδισμένος ως ανεξάρτητος είναι να είσαι ισχυρότερος όλων. Χλωμό.
 14. Βέβαια το ερώτημα είναι αν οι Άγγλοι ψήφισαν να φύγουν γιατί αντιδρούν για τα (όποια) ελαττώματα της ΕΕ ή γιατί απλά ήθελαν να υψώσουν το μεσαίο δάχτυλο επειδή έτσι γουστάρουν. Για να ισχύει το πρώτο και για να έχει νόημα θα πρέπει οι Άγγλοι να έχουν υποστεί συνέπειες απ' τα ελαττώματα αυτά. Έχουν; Η "επιθετική επιχειρηματικότητα" δεν είναι καν πολιτική, πόσο μάλλον Γερμανική. Οι Άγγλοι δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν απ' τους Γερμανούς κι αν έχουν οι φόβοι τους δεν θα μειωθούν αν φύγουν απ' την ΕΕ. Για την ακρίβεια κανένα πρόβλημα δεν λύνεται αν υψώνεις τείχη, κανένα.
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.