Προς το περιεχόμενο

WilliamSats

Μέλος
  • Αναρτήσεις

    3.563
  • Μέλος από

  • Τελευταία επίσκεψη

Αναρτήσεις από WilliamSats

  1. Φίλε Dallas,

    Να υποθέσω ότι το πρόβλημα είναι ότι η κάρτα δεν δουλεύει σωστά σε full duplex mode.

    OK αν είναι αυτό μιλάμε για ένα συχνό "θεματάκι" για πολλές κάρτες όπου από default δεν είναι ρυθμισμένες σωστά.

    Αν μπορείς λοιπόν να ανεβάσεις μία φωτογραφία που να φαίνονται οι επιλογές που έχεις στις ρυθμίσεις της κάρτας θα βοηθούσε.

     

     

  2. Δοκίμασε το Marshall Guv'nor το mk1 κατά προτίμηση. Καλύπτει όλες τις παραμέτρους που έθεσες εκτός από την 3. Πρόσφατα το "ξέθαψα" από την αποθήκη μου και είναι πολύ ωραίο OD. Και αν δεν σε βολέψει το πουλάς πανεύκολα.

    Ναι όντως, τα παλιά marshall τα είχα ξεχάσει, σ'ευχαριστώ πολύ, θα τα έχω στα υπόψιν αν δεν βρεθεί κάτι πιο "μαζεμένο".

  3. Ο Τ5 λέει minimum 4Ω, οπότε και με 8άρι δουλεύει αλλά θα έχει χαμηλότερο output και ίσως σου κόψει headroom.

    O G5 απ'την άλλη έχει minimum 8Ω και ηχητικά είναι πιο ευέλικτος, αλλά απ'ότι βλέπω άλλαξες πορεία  :) all good then και καλόπαιχτη!!!!!

  4. Αρχικά ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

    Τώρα, τα περισσότερα που έχετε προτείνει μέχρι στιγμής δεν είναι Full EQ, εκτός απ'το Black Magic (μ'αρέσει η εμφάνισή του!!!) το οποίο όμως έχει και presence που δεν θα το ήθελα να υπάρχει στο κύκλωμα. Τώρα θα μου πείτε "Αν είναι κλειστό τι σε πειράζει", αλλά για τεχνικούς λόγους δεν θα το ήθελα στο κύκλωμα.

    Anyway, περιμένω και άλλες προτάσεις ενώ και εγώ συνεχίζω το ψάξιμο.

  5. Αρχικά τσέκαρε όλα τα θηλυκά jack για "κολλήματα", βάλε-βγάλε ένα jack σε όλα τα θηλυκά που έχει μπας και έχει κολλήσει κάτι.

    Επίσης μπορεί να είναι σκόνη με υγρασία, οπότε ένα γρήγορο άνοιγμα και φύσημα.καθάρισμα μπορεί να το λύσει το θέμα.

    Αν δεν είναι κάτι απ'τα παραπάνω πας για σέρβις που δεν ξέρω κατά πόσο θα συμφέρει, αλλά μπορείς να το μάθεις με ένα τηλέφωνο, μάλλον στον Στόλλα.

  6. Καλημέρα παιδιά,

    Τελευταία ψάχνω για ένα Overdrive (όχι distortion) πετάλι αλλά θα ήθελα να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όποια βοήθεια δεκτή.

    Έτσι λοιπόν τα χαρακτηριστικά που θα ήθελα να έχει είναι τα εξής:

    1) Να είναι Full EQ δηλαδή Volume, Bass, Mid, Treble, Gain.

    2) ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Να καθαρίζει τελείως το σήμα όταν το gain θα είναι κλειστό.

    3) Να είναι όσο το δυνατόν (για τα δεδομένα που ψάχνω) πιο μικρό αλλά χωρίς πολλά-πολλά smd (σε περίπτωση που χρειαστεί mod).

    4) Να έχει μόνο έναν διακόπτη on/off

    5)  Να είναι σε "ανθρώπινη" τιμή δηλαδή να μην ξεπερνάει τα €200 (καινούριο).

    6) Να είναι 9V.

     

    Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  7. Επειδή είμαι και εγώ της άποψης να αλλάξεις μαγνήτες και όχι όργανο, απ'τη στιγμή που σε βολεύει όπως λες, θα σου προτείνω τους DiMarzio PAF 36th Anniversary και για τις δυο θέσεις (DP223 & DP103).

    Και επειδή μιλάω εκ πείρας, θα σου πω ότι πριν από ένα χρόνο περίπου τους είχα βάλει για έναν νεαρούλη, σε μία απ'τις φθηνές schecter, μία SGR ...κάτι (θυμάμαι ήταν string throu the body).

    Το αποτέλεσμα ήταν κάτι περισσότερο από φανταστικό, όχι απλά έγινε άλλη κιθάρα (λογικό αν σκεφτείς τους μαμίσιους που είχε χαχαχα), αλλά βάζει κάτω πολλές κατά πολύ ακριβότερες.

    Μεγάλη εντύπωση μου έκανε η ανταπόκριση των μαγνητών στις δυναμικές και ότι έπαιζε καλά με ότι και να την δοκίμασα (λάμπα, τρανζίστορ, πετάλια, πεταλιέρες κλπ).

    Οπότε φαντάζομαι στην δικιά σου κιθάρα που είναι σαφέστατα ανώτερη το αποτέλεσμα θα είναι ακόμα καλύτερο.

     

    Να και ένα βιντεάκι που μου θυμίζει πάρα πολύ αυτό που είχα ακούσει.

  8. Γνωστό βίντεο, παλιό (παίζει με την παλιά Sky... Την original). Απλά εξαιρετικό!!!!!

    Για τον Uli τι να πω?

    Είναι ο μέγιστος, ο υπερτατος, ο μη συγκρίσιμος, πάνω απ'τον Νο1 (στο Νο1 βάλτε οποίον θέλετε).

    Τον έχω δει live 3 φορές και θα τον έβλεπα άνετα και κάθε μερά αν ήταν δυνατόν.

    Και όπως συνηθίζω να λέω "Μέγας είσαι Uli και θαύματα τα έργα σου" !!!!!

  9. Καλησπέρα,

     

    Όπως λέει και ο τίτλος, έκανα χθες εξαγωγή σε .omf 2.0 αρχεία, κάτι projects από Cubase.

    Τα .omf θα χρησιμοποιηθούν (θα γίνουν import) είτε από Pro-Tools σε windows, είτα από Logic σε MAC.

    Οι ερωτήσεις μου είναι βασικά δύο (και βλέπουμε).

     

    1) Υπάρχει κάποια ασυμβατότητα μεταξύ των παραπάνω προγραμμάτων όταν κάνουν import/export .omf αρχεία?

     

    2) Σε κάποια projects μου έβγαλε ένα μήνυμα για να γίνει μετατροπή σε 24bit λόγο κάποιου floating 32bit??????? Δεν ξέρω γιατί το έβγαλε αυτό, όλα μου τα projects είναι γραμμένα σε 24bit 96KHz και όλα τα κανάλια είναι mono audio, δεν έχουν καθόλου midi ή VSTi. 

     

    ...Γενικότερα ποια είναι η εμπειρία σας με τα .omf?

  10. Κατά τη γνώμη μου, μία αλλαγή που είναι άξια αναφοράς στο θέμα, είναι η σειρά ID: της Blackstar. Και αυτό γιατί έχουν πάρει το όρο "modeling" ένα βήμα παραπέρα.

    Σε αυτούς τους ενισχυτές η προσομοίωση είναι στις λάμπες και όχι σε συγκεκριμένους ενισχυτές. Δηλαδή, σε αφήνει να επιλέξεις τύπο λυχνίας (EL84, 6V6,EL34, KT66 κλπ κλπ) και σε συνδυασμό με το γνωστό πλέον (και πολυαντιγραμμένο) ISF τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

    Οπότε κατά κάποιο τρόπο, ξεπεράστηκε το κλασικό "Προσομοιώνω ενισχυτή" και πήγε στο "Στήνω ενισχυτή με προσομοίωση των components".

    Βέβαια και αυτό το κομμάτι έχει μέλλον και σηκώνει περαιτέρω εξέλιξη. Δηλαδή, για παράδειγμα, θα μπορούσαμε να δούμε έναν ολοκληρωμένο ενισχυτή που να "τρέχει" το ReValver της Peavey.  

     

    Επίσης άλλο ένα κομμάτι που έχει γίνει "ψιλό-στάνταρ" σε πολλούς ενισχυτές/εταιρίες (αν και προϋπήρχε απ'την Mesa Boogie) είναι το auto bias και η χρήση λυχνιών κατ'επιλογή του χρήστη. Πολύ σημαντικό και αυτό κατά τη γνώμη μου.  

  11. Πάρε τηλέφωνο τον Έλληνα εκεί και εξήγησέ του ότι το έχεις ξαναστείλει αλλά κάνει τα ίδια. 'Ίσως γλιτώσεις τα μεταφορικά. Πάντως σε κάθε περίπτωση η εγγύηση ισχύει αν δεν έχουν περάσει 2 χρόνια.

    Γνώμη μου είναι ότι με τα e-mails δεν θα βγάλεις άκρη, το τηλέφωνο είναι πιο άμεσο.

  12. Δεν δικαιολογείται να "τρώει" μπαταρία σε 2-3 ώρες ή ακόμα και να την ρίχνει.

    Οι "φθηνο-μπαταρίες" έχουν τουλάχιστον 350mAh-400mAh (οι καλές είναι από 550mAh μέχρι και 800mAh--> σε ορισμένες περιπτώσεις), οπότε απευθείας θα έπρεπε να έχεις τουλάχιστον 6 ώρες πριν να αρχίσει να "πέφτει" η μπαταρία σου με τα 45mA που απαιτεί το πετάλι.

    Δε νομίζω το πρόβλημα να είναι ούτε στις μπαταρίες, ούτε στο τροφοδοτικό.

    Και εξηγώ ότι, αν ήταν το πρόβλημα οι μπαταρίες που "πέφτουν" γρήγορα, το τροφοδοτικό θα έπρεπε να δουλεύει κανονικά, αλλά εσύ λες ότι με το τροφοδοτικό σου κάνει νερά εξ'αρχής, σωστά?

    Τώρα, το ενδεχόμενο να έχεις πέσει (και?) σε μάπα τροφοδοτικό δεν είναι απίθανο (αν είναι πήγαινε παίξε τζοκερ :-) ), οπότε κάνε μια βόλτα σε μουσικομάγαζα με το πετάλι ανά χείρας και ζήτα να δοκιμάσεις διάφορα τροφοδοτικά για να δεις αν τελικά βρεις κάτι να σου κάνει δουλειά.

  13. Καλημέρα παιδιά και καλώς σας ξαναβρήκα!!!

     

    Θα μπω κατευθείαν στο θέμα μου.

    Έχω ξεκινήσει μία έρευνα για τις ηλεκτρικές κιθάρες (προς το παρόν και στο μέλλον έπονται και άλλα) που ελπίζω να έχει παγκόσμια συμμετοχή, αφού κάτι παρόμοιο δεν έχω βρει κάπου στο Internet (αν ξέρετε εσείς, στείλτε link).

    Το θέμα είναι η σφυγμομέτρηση/τάσεις στα "θέλω" των κιθαριστών από το όργανο των ονείρων τους.

    Υπάρχουν 28 κατηγορίες/επιλογές με λίστες, που μπορείτε να επιλέξετε ότι σας αρέσει.

    Τα αποτελέσματα θα αρχίσουν να ανεβαίνουν μετά από 15-20 μέρες σαν πρώτο δείγμα, αλλά η φόρμα θα παραμείνει ενεργή για πολύ περισσότερο καιρό.

    Στόχος είναι το δείγμα να είναι όσο το δυνατόν πιο μεγάλο για να βγει πιο σωστό το αποτέλεσμα.

    Η συνεισφορά σας δεν σταματάει στο να "χτίσετε" μόνο αυτό που σας αρέσει, αλλά και να στείλετε το Link όπου εσείς θέλετε (φόρουμς, ΜΚΔ, e-mail κλπ) προκειμένου να ανεβάσουμε το δείγμα.

     

    Να σημειώσω κάπου εδώ ότι σκόπιμα κάποια πράγματα λείπουν, είτε αυτό θα μπορούσε να είναι κατηγορία (όπως τα control knobs), είτε κάποια μοντέλα, είδη κλπ, αλλά γι'αυτό υπάρχει όπου πρέπει η επιλογή, "other" (άλλο).

     

    Σας ευχαριστώ προκαταβολικά και τα λέμε σύντομα.

     

    Ιδού το εν λόγο link:

    https://docs.google.com/forms/d/1JgQFYK7VLPYcMnmOxtT3xRCDxOllEQtw5vmrFbmdjI8/viewform?usp=send_form

     

    Φιλικά,

    William Sats.

     

    P.S: Παρακαλώ μην μου ζητάτε ατομικά τα αποτελέσματα πριν ξεκινήσω να τα δημοσιεύω. Θα έρθει η ώρα τους  ;)

  14. Καταπληκτικό live με το Joe να δίνει τα μέγιστα και τα αποτελέσματα να είναι -φυσικά- εμφανέστατα  σ'αυτά που βλέπουμε στο video. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο (με τον Satriani).

     

    Τώρα επειδή διάβασα για τον Morse εδώ

    Ο οποιος Morse_για οσους ισως "ξεχνανε"_ειναι πλεον πιο πολλα χρονια κιθαριστας στους Deep Purple απ'οτι ηταν ο Blackmore. Απλα μια μικρη υπενθυμιση για οσους αναφερονται στον Morse λες και ειναι ακομα "the new kid in town". 8)

     

    Αυτό δεν το καταλαβαίνω!Πώς γίνεται ένας κιθαρίστας σαν τον Morse να έχει τέτοια αντιμετώπιση από ορισμένους; Ο τύπος είναι μύθος!

     

    Ο Morse είναι ένας μεγάλος μουσικός που μαζί του έχω περάσει πολλές ώρες διαβάζοντάς τον, είτε από κιθαρο-περιοδικά, είτε από βιβλία του και βιντεοκασέτες, αλλά όπως και να το κάνουμε δεν ήταν ποτέ Blackmore και ούτε πρόκειται να γίνει.

    Από τη μία αυτό είναι καλό, γιατί με τον τρόπο του δείχνει ότι δεν αντιγράφει και κατάφερε να βάλει την δική του πινελιά σε ένα ήδη τεράστιο group.

    Από την άλλη, το ύφος αλλά και ο διαφορετικός τρόπος παιξίματος και προσέγγισης των κομματιών του Blackmore δεν τον τιμούν καθόλου, αφού τα κομμάτια στερούνται του feel του Blackmore και έτσι είναι σαν να ακούμε τους DP να διασκευάζουν DP.

     

    Τώρα το ποιος έχει κάνει τα περισσότερα γι'αυτήν την μπάντα δεν έχει να κάνει με τα χρόνια που παίζει σ'αυτή, αλλά μπορεί να καταλάβει κάποιος αν κοιτάξει τα setlists που παίζουν μέχρι σήμερα ;) 

     

    Όσον αφορά τον Satriani πιστεύω ότι θα ήταν σαφώς καλύτερη επιλογή απ'τον Morse αν δεν υπήρχαν τα όποια διάφορα κολλήματα, γιατί για εμένα ο Satriani είναι περισσότερο "χαμαιλέοντας" απ'τον Morse και θα κολλούσε καλύτερα. 

  15. :'(Άλλη μία τεράστια απώλεια. :'(

    Ο κ.Lord ήταν για μένα (και για άλλους φαντάζομαι) πηγή έμπνευσης. Ίσως ο μοναδικός πληκτράς που έβαλε στο "τρυπάκι" κιθαρίστες (και όχι μόνο) να παίξουν τις συνθέσεις του.

    Η προσφορά του στη παγκόσμια μουσική σκηνή είναι ανεκτίμητη και πάρα μα πάρα πολλοί λίγοι έχουν αφήσει τέτοια κληρονομιά.

    Στην Big Band εκεί πάνω προστέθηκε ένα μέλος ακόμα.

     

    Αναπαύσου εν ειρήνη κ.Lord και εμείς θα ήμαστε εδώ να κρατάμε τον θρύλο σου ζωντανό, μέσα απ΄την σκέψη μας και την μουσική σου.

  16. Πως φαντάζεσαι να ότι δένει αυτός ο συνδηασμός?

    Μουσικά-συνθετικά-ηχητικά μια χαρά "Α Ψ Ο Γ Α" δένει.

    Τώρα με τις παραξενιές του Blackmore και του Malmsteen δεν ξέρω τι θα έπαιζε αλλά ΟΚ, κάπως θα τα έβρισκαν ε?

  17. το θεμα ειναι αφιερωμενο στα 90ς και οχι στην grunge πχ τα παρακατω

    Ε τότε να βάλω και εγώ κάτι καλά που βγήκαν στα 90s και αν σας αρέσουν συνεχίζω.

     

    1994 Motley Crue - Motley Crue

    1997 Generation Swine - Motley Crue

    1990 Heartbreak Station - Cinderella

    1994 Still Climbing - Cinderella

    1990 Flesh & Blood - Poison

    1993 Native Tongue - Poison

    1991 Screw It - Danger Danger

    1995 Dawn - Danger Danger

    1998 Four The Hard Way - Danger Danger

    1992 Keep The Faith - Bon Jovi

    1995 These Days - Bon Jovi

    1990 In the Heart of the Young - Winger

    1993 Pull - Winger

    1996 Trial By Fire - Journey

    1990 Eclipse - YJM

    1992 Fire And Ice - YJM

    1994 Power And Glory - YJM

    1994 The Seventh Sign - YJM

    1995 Magnum Opus - YJM

    1996 Inspirations - YJM

    1997 Facing The Animal - YJM

    1998 Concerto Suite - YJM

    1999 Alchemy - YJM

     

    Αυτά στα πολύ γρήγορα, θα θυμηθώ όμως και άλλα και θα επανέλθω.

  18. [Η αφεντομουτσουνάρα μου που γελάει, κατά τα 80's επέδειξε φανατική πίστη στο metal και ως εκ τούτου έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα σε Pretty Maids, Wasp, Winger, Cinderella, Bon Jovi, Europe, YJM, Dokken, Motley Crue, Stryper, Quiet Riot, Twisted Sister και ό,τι άλλη κιτσιά μπορεί κανείς να φανταστεί, μουσική που σήμερα θεωρεί επιεικώς αστεία, και ως εκ τούτου ξέρει ότι στην πορεία της ζωής του ανθρώπου τα γούστα ενδέχεται να αλλάξουν ριζικά, και αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που δεν έχει νόημα να τα κάνουμε σημαία για μας ή κανόνα για τους άλλους]

    Τα bold μπορεί να μου τα εξηγήσει σοβαρά κάποιος?

    Έχω ξαναδεί τέτοιου είδους τοποθετήσεις (τότε άκουγα και τώρα έχω σοβαρευτεί) και πραγματικά απορώ.

  19. Αν και απάντησαν και άλλοι, μου φαίνεται πολύ αστείο το παραπάνω.

     

    Θα με ενδιέφερε να ακούσω  :

    • ποιά ακριβώς είναι τα πολλά επίπεδα της μουσικής

    Προφανώς μιλάει για τα τεχνικά επίπεδα και για μένα έχει τα δίκια του.

     

    • πώς μια άποψη δασκάλων είναι ταυτόσημα αντικειμενική

    Όντας δάσκαλοι, πάει να πει ότι έχουν κάποιες γνώσεις που με βάση αυτές μπορούν να κρίνουν αντικειμενικά τι είναι σωστό και τι λάθος και καλό είναι εδώ να μην χρησιμοποιούμε την "ποιητική αδεία", συγγνώμη ;D "μουσική αδεία" ως δικαιολογία.

    Το αν αρέσει κάτι στον κόσμο ή όχι είναι πολύ διαφορετικό απ'το αν είναι καλό ή όχι.

     

    • ποιοί είναι αυτοί οι δάσκαλοι που σεβόμαστε όλοι

    Μερικά ονόματα στα γρήγορα χωρίς να το πολυσκεφτώ.

    Satriani, Vai, Malmsteen, Beck, Blackmore, Roth, Rhoads, Vandenberg, Gilbert, Masi, Norum, Batio, Impelliteri, Tipton, Tafolla, Marshall (Wolf), Stump, Iommi, Page κλπ κλπ κλπ.

     

    • πώς η έννοια μουσική μπορεί να πάει πίσω χωρίς κάποιος να κάψει τις παρτιτούρες του Bach

    Έλα μου ντε?

    Και εδώ έχω να πω ότι όλοι αυτοί "οι της glam" κιθαροπαίχτες, έχουν πάααρα πολύ bach (και όχι μόνο) στα κομμάτια τους, οι άλλοι τώρα...μπορεί και νόμιζαν ότι ο λόγος είναι για την Barbara Bach ;D ;D ;D

    Άρα ποιος έκαψε τις παρτιτούρες του J.S.Bach?

  20. Αργύρη, απ'το πρώτο (πολύ καλό) βίντεο που έβαλες, σκέφτηκα ένα "κόλπάκι", αλλά λόγο έλλειψης χρόνου δεν μπορώ να το υλοποιήσω και άρα δεν ξέρω αν θα δουλέψει.

    Το σκεπτικό είναι φτιαχτεί μία βάση που να μπαίνει από κάτω το δράπανο και από πάνω να φτιαχτεί ένας κύλινδρος (από έτοιμο στρογγυλά πόδια ;) ;D ) που θα παίρνει αυτοκόλλητα γυαλόχαρτα.

     

    Η βάση (έτσι όπως το σκέφτηκα) θα αποτελείται από 2 ξύλα με μία τρύπα στη μέση. Τα δύο ξύλα μεταξύ τους θα σφίγγουν με πεταλούδα και ροδέλες.

    Εκεί που θα είναι η τρύπα μπορεί να μπει και ένας προσαρμογέας με σφιγκτήρα όπως αυτόν που έχουν οι μπροστινές χειρολαβές των δράπανων.

     

    Δεν ξέρω μπορεί και να είναι βλακεία η όλη ιδέα, αλλά είπα να την πω.

    Η φωτογραφία είναι ένα "σχεδιάκι"  στο χέρι (ολίγον πρόχειρο ;D ).

    Vasi_gia_drapano.png.1f354bddb4043cbc84b7cb0011fabe55.png

  21. Και η αλήθεια είναι ότι η δεκαετία του 90 πήγε πίσω την μουσική σε πολλά επίπεδα.

    Αυτό δεν είναι υποκειμενική άποψη αλλά αντικειμενική, και μάλιστα είναι μια άποψη που έχουν εκφράσει πολλοί από τους μεγάλους κιθαρίστες / δασκάλους που όλοι μας σεβόμαστε.

    Πάρα Πολύ Μεγάλη  Αλήθεια.

     

    Και ιδού η πηγή του κακού:

    προώθησή τους κυρίως μέσω ενός καναλιού: του MTV!

    Ότι καλό είχε χτιστεί τη δεκαετία του '80, το γκρέμισε ένα κανάλι στον βωμό του χρήματος. Κυριολεκτικά στ'@ρχίδι@ τους η μουσική, όλα για τα φράγκα.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου