Προς το περιεχόμενο

S9F

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.780
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Bio

 • Mojo
  Κιθάρα
 • Day job
  -
 • Τόπος
  Thessaloniki

Πρόσφατοι επισκέπτες προφιλ

714 προβολές προφίλ

Συμμετοχή S9F

Rock Star

Rock Star (3/4)

65

Φήμη

 1. SF thanks για τα links θα τα διαβάσω. Είμαι πολύ περιέργος πως θα ακούγεται και γενικά όλο το feel του οργάνου... Σχετικά με το βάρος, θυμάμαι οτι στις tele ελαφριές θεωρούνται αυτές που είναι κάτω από 7lbs, είχα διαβάσει ακόμα και για tele με βάρος 6.20lbs... Disclaimer: Δεν έχω ιδέα απο tele.
 2. χαχα, ok ανεβάζω εδώ τότε... Το μοντέλο είναι TL62B-TX και είναι 2002-04 απ'οτι μου είπε, είναι σχετικά ελαφριά (7,15lbs) και έχει και hard-case που είναι σαν να την άφησες στη μέση του δρόμου στα Εξάρχεια ανήμερα 17Ν.
 3. ...περιμένω να έρθει. Μια ταπεινή "γιαπωνέζα" ΄62 Custom είναι, θυμάμαι οτι πάντα διάβαζα οτι είναι αρκετά καλές και για την τιμή που την βρήκα (£280 + μεταφορικά...) και κούτσουρο να μου βγει c'est la vie. Πιο πολύ απο περιέργεια για τις "γιαπωνέζες" fender την πήρα για να είμαι ειλικρινής. χαχα, δίκιο έχεις θα ανεβάσω φωτογραφίες που μου έστειλε ο γνωστός μου που μου την βρήκε και όταν έρθει θα ανοίξω καινούργιο θέμα, για να μην χαλάω το thread του dimsonic.
 4. Με όλη αυτή την telemania των τελευταίων ημερών με αναγκάσατε να αγοράσω την πρώτη tele στη ζωή μου. Και έλεγα οτι σε οτι αφορά τις κιθάρες έκλεισε το θέμα και άλλα ωραία και παλαβά...
 5. Ο Gandalf της μουσικής βιομηχανίας, o God του Family Guy, ο θρύλος Rick Rubin. Την είχα πρωτοδεί όταν είχε βγει στο BBC, την ξαναείδα πριν μερικές μέρες, ε είπα να την ποστάρω μήπως και κάποιοι δεν είχε τύχει να την δουν. Απολαυστική συνέντευξη.
 6. Τον "Trilogy". Η λογική που πήρα τον συγκεκριμένο ήταν οτι οι αμέσως "παρακάτω" μαγνήτες (σε οτι αφορά το output/DC Reisistance και πάντα μιλώντας για single coils) ήταν στην ουσία hot-vintage που το έχω εξαντλήσει σε οτι αφορά τις δυνατότητές τους σε διάφορες Strat που έχω. To baseplate που έβαλα μπορεί να είναι overkill για τον συγκεκριμένο μαγνήτη. Το μόνο σίγουρο είναι οτι θα δοκιμαστεί σε τουλάχιστον 3 Strat γιατί προσωπικά δεν βγάζω συμπεράσματα για μαγνήτες δοκιμάζοντάς τους μόνο σε μια κιθάρα. Θα παμε βέβαια σε συζητήσεις περι ξύλων και αρκετά είχαμε για το 2020 δεν χρειαζόμαστε να πλακωθούμε και για τα "κσυλα" ακόμα μια φορά. Ίδωμεν... Αν θέλεις θα στον στείλω να τον δοκιμάσεις και στη δικιά σου Strat και που ξέρεις, μπορεί να σου αρέσει.
 7. S9F

  Digital band review

  Παίζεις πάρα πολύ ωραία, μπράβο σου. Σχετικά με την ηχογράφηση δεν έχω γνώμη γιατί δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό το "κομμάτι" της μουσικής... Ήθελα ένα φεγγάρι, αλλά πιο πολύ με ευχαριστεί απλά να παίζω και αν θέλω να ηχογραφήσω το αφήνω στους ειδικούς.
 8. Κοίτα, υπο ιδανικές συνθήκες θα έπρεπε με κάποιο μαγικό τρόπο να το αλλάζεις on-the-fly και να συγκρίνεις με και χωρίς. Υποθέτω ότι τότε θα καταλάβαινες κάποιες διαφορές. Ο Άρης με "μπρίζωσε" με αυτό το thread του για single-coils () και απο περιέργεια παρήγγειλα πριν λίγο έναν custom wound Bare Knuckle με baseplate για bridge θέση για να τον δοκιμάσω σε διάφορες Strat. Ίδωμεν...
 9. Ναι, ξέχασα να γράψω οτι αναφερόμουν στη θέση bridge. Στη Les Paul που χρησιμοποιώ έχω καταλήξει σε T-top στη bridge και PAF στο neck. Σχετικά με τους single-coils με έχει πιάσει μια περιέργεια να αρχίζω να αλλάζω στη θέση bridge διάφορους μαγνήτες (πάντα single coils, όχι hums ή mini hums) και να δω που είναι τα όρια σε ότι αφορά τα "γκάζια" που μπορεί να δώσει ένας s.c. σε μια Strat. Let us know αν σου αρέσουν οι "Pure Vintage 65s" που θα βάλεις. Επίσης δεν έχω δοκιμάσει ποτε baseplate, οπότε πες μας και τις εντυπώσεις και γι' αυτό.
 10. Ναι ισχύει αυτό που λες. Δοκίμασε όμως να βρεις έναν original T-top humbucker και νομίζω οτι θα σου αρέσει. Έχουν ένα clarity και ένα "δάγκωμα" που θυμίζει single coil χωρίς να έχουν τα "προβλήματα" (εντός ή εκτός εισαγωγικών) των S.C. Στην ουσία είναι σαν "καραπουσαριμένοι" single coils με average output 8K Μου αρέσουν πιο πολύ τολμώ να πω απο P.A.F.s και τους αγόραζα με το κιλό όταν κανένας δεν τους ήθελε.
 11. Άρη παίζουμε πάνω-κάτω τα ίδια είδη μουσικής και σχετικα με τους single-coils/Strats και τις δυνατότητές τους κατά σύμπτωση έκανα το εξής "πείραμα". Καταρχήν και ενώ έλεγα πως από ηλ. κιθάρες δεν χρειάζομαι άλλες και με όσες έμεινα με αυτές θα μείνω, πριν λίγο καιρό είδα κατά σύμπτωση μία Rory Gallagher Strat και αφού μου έφυγε το τσερβέλο όταν την δοκίμασα την αγόρασα. "Δάσκαλε που δίδασκες" "Καλύτερα να μασάς παρα να μιλάς" κτλ κτλ... Η συγκεκριμένη -απ' όσο το έψαξα- φοράει τους λεγόμενους "Custom '60s" οι οποίοι είναι πολύ ωραίοι μαγνήτες, αν και είμαι σχεδόν σίγουρος ότι και οι απλές 60s απο το C.S. αυτούς φοράνε. Τους συνέκρινα (μέτρηση DC Output 7.5K, γενικότερο feeling κτλ) με άλλες '60s C.S. Strats που έχω και το πιθανότερο είναι αυτό το σενάριο. Οι συγκεκριμένοι Bareknuckles (Irish Tour) που σκεφτόσουν αυτους τους μαγνήτες προσπαθουν να αντιγράψουν, διοτι η Fender δεν τους πουλάει σαν stand-alone parts. Ο μαγνήτης που φορούσε η original 61άρα του Rory στη θέση bridge αν δεν κάνω λάθος ήταν ένας Fender "X1" ο οποίος στην ουσία είναι ένας ελαφρά "πουσαρισμένος" vintage single coil. Εν παση περιπτώσει, αποφάσισα σε μια πρόβα και εν είδει "πειράματος" να πάρω μόνο την Rory και να προσπαθήσω να παίξω τα πάντα με μια Strat με single coils από clean κομμάτια μέχρι Rammstein σε drop D tuning. Δεν ήμουν σίγουρος για τα αποτελέσματα για να είμαι ειλικρινής... Και εδώ είναι που θα συμφωνήσω απολύτως με όσους σου πρότειναν να δώσεις βάση στον ενισχυτή που χρησιμοποιείς παρά στην κιθάρα και τους όποιους μαγνήτες. Χρησιμοποίησα έναν JMP2203 (έναν απο αυτούς που σου έλεγα παλαιότερα σε p.m.) πουσαρισμένο όταν χρειαζόταν με TS808/BOSS SD1 και έναν SLO που για όσους δεν γνωρίζουν έχει τρελό gain απο μόνος του και δεν χρειάζεται πετάλια. Τα αποτελέσματα φιλε ήταν σχεδόν εξαιρετικά και αν και χρησιμοποιώ πιο πολύ Les Pauls με humbuckers κατάλαβα οτι ακόμα και με single coils αν έχεις τον κατάλληλο ενισχυτή (enough gain) μπορείς να παίξεις σχεδόν τα παντα. Προφανώς και είναι υποκειμενικό αν θα σου αρέσει αυτό που ακούς, αλλά οτι είναι εφικτό είναι σίγουρα τουλάχιστον από τη δικια μου εμπειρία.
 12. S9F

  Lenovo P53 VS Macbook Pro

  Ναι αλλάξανε (από το λεγόμενο "butterfly" mechanism σε "scissor") αλλά αυτό δεν σημάινει οτι δεν θα είναι ελαττωματικά και αυτά. Υποτίθεται είχαν βελτιώσει το μηχανισμό τους mid-production πριν βγάλουν το "scissor keyboard" αλλά το πρόβλημα παρέμεινε. Το μόνο "καλό" της υπόθεσης είναι ότι αν χρειαστεί να αλλάξεις keyboard σου βάζουν αναγκαστικά και καινούργια μπαταρία γιατί αυτά τα δύο πάνε "πακέτο" στα pros μετα το 2016. Σχετικά με τη RAM αυτό ήταν μια "λαμπρή" κίνηση της apple για να τα σκάσεις χοντρά ειδικά αν έχεις συγκεκριμένες απαιτήσεις... Προσωπικά τα pros που έχω τα χρησιμοποιώ και για την οθόνη τους η οποία είναι η μόνη που δεν μου κουράζει τα μάτια ειδικά μετά από πολλές ώρες.
 13. S9F

  Lenovo P53 VS Macbook Pro

  Ισχύει αυτό που λες τουλάχιστον και με βάση τη δικιά μου εμπειρία αν και άρχισα να χρησιμοποιω mac/macbooks από το 2005 αν θυμάμαι καλά. Βέβαια αυτή η πανέξυπνη τακτική της apple να καταργήσει την δυνατότητα επέκτασης της RAM στα macbook pros το 2016 -αν δεν κάνω λάθος- στην ουσία σε εξαναγκάζει να τα "σκάσεις χοντρά" εξαρχής. Αλλά το να δίνεις $3,000+ για macbook pro και να διαπιστώνεις μετά από μόλις μερικούς μήνες ότι το keyboard είναι για τον λούτσο (aka "sticky keys") και να προσπαθεί ο φούφουτος στο apple store να σε βγάλei "τρελο" και μόνο αργότερα αφού έχει ξεσηκωθεί όλος ο "ντουνιάς" παγκοσμίως, να στο αλλάζει μετά από επίσημη ανακοίνωση/παραδοχή της apple, είναι απαράδεκτο κατα τη γνώμη μου. Η ειρωνεία είναι οτι αυτή τη στιγμή που γράφω πάλι πολλά κουΜπιά δεν ανταποκρίνονται άμεσα οπότε πάω για 2η αλλαγή keyboard... Το μόνο θετικό είναι θα μου αλλάξουν αναγκαστικά και την μπαταρία αφού πάει "πακέτο" με το keyboard στα pros μετά το 2016... Συμφωνώ απόλυτα. Το #3 και σε λιγότερο βαθμό τα άλλα δυο, είναι ο βασικός λόγος που δεν αλλάζω με τίποτα τα macbook pros, αφού λόγω δουλειάς (trading + ατελείωτες ώρες μελέτης οικ. εκθέσεων + τεχνική ανάλυση/charting) είμαι σχεδόν μονίμως μπροστά σε 4+ οθόνες και η μόνη οθόνη που δεν με κουράζει ακόμα και μετά απο παρα πολλές ώρες είναι των macbooks. Υποθέτω ότι η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη για τους γραφίστες γι' αυτό και τα προτιμούν.
 14. Μόλις το είδα. Επισήμως η πιο ακριβή κιθάρα που δημοπρατήθηκε ποτέ. Αγοραστής ο Peter Freedman ιδρυτής της RODE Microphones LLC. Υποθέτω ότι ο Kurt θα χειροκροτούσε ολίγον τι ειρωνικά, αλλά όπως και να έχει είναι μία από τις ιστορικότερες κιθάρες. https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-21/kurt-cobain-s-mtv-unplugged-guitar-rakes-in-6-million
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.