Προς το περιεχόμενο

S9F

Μέλος
 • Αναρτήσεις

  1.761
 • Μέλος από

 • Τελευταία επίσκεψη

Οτιδήποτε δημοσιεύεται από S9F

 1. Fair enough, αλλά όταν λέγεσαι Gibson και όχι "Οργανοποιείο ο Μαστρο-Τάκης - Τιμαί προσιταί" πρώτον φροντίζεις να μην ξεφύγει η κατάσταση σε επίπεδο παραγωγής και βγάλεις τόσες "χαλασμένες" κιθάρες και δεύτερον -αν μη τι άλλο- φροντίζεις να μην διαρρεύσει το video που θυμίζει "Κάστρο του Τακέσι - Gibson Mayhem Edition".
 2. Οι κινέζοι αντιγράφουν πυραυλικά συστήματα και στρατιωτικά πρωτόκολλα επικοινωνιών, λες να κολλήσουν σε... 2 κομμάτια κσύλου με κάτι περιέργα κλειδάκια και κουμπάκια? Επίσης δεν τα αντιγράφει/reverse-engineering ο αντίστοιχος Κινέζος Μπάμπης, Τάκης και Μήτσος σε ένα υπόγειο, ήταν και είναι κεντρική κρατική/κομμουνιστική στρατηγική επιλογή και χαραγμένη πολιτική δεκαετιών. Το ποιοι απλά τα συναρμολογούν (είτε πρόκειται για παιχνίδι, είτε για... στρατιωτικό πύραυλο είναι άλλη ιστορία. Είμαi ηδη off-topic όμως, οπότε το σταματώ εδώ. Έχεις δίκιο όμως ότι θεωρείται ίσως το πιο αποτυχημένο μοντέλο, αλλά δεν ήξερα ότι η Gibson καταστρέφει τις επιστροφές.
 3. Μην ξεχνάς ότι και οι original Standard του 58-60 αποτυχημένες θεωρήθηκαν τότε και επειδή η ζωή είναι μερικές φορές πιο τρελή και από τις πιο τρελές ταινίες, μετα από μόλις μία 10-15ετία άλλαζαν χέρια για τρελά λεφτά, οπότε ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί αυτός ο τύπος μετα από μερικά χρόνια να θέλει να πέσει ο ίδιος κατώ από τις ερπύστριες για ένα καλό relicing... Λέμε τώρα, αλλά καταλαβαίνεις τι εννοώ. Επίσης το θεωρώ προκλητική και απαράδεκτη "σπατάλη πόρων"... Θα μπορούσαν να δωρηθούν σε ωδεία/νέα παιδιά που δεν θα μπορούσαν να τις αγοράσουν υπό διαφορετικές συνθήκες. edit: Λένε ότι δεν είναι αυθεντικές, αλλά ακόμα και έτσι να είναι, το μόνο σίγουρο είναι οτι θα μπορούσε να βρεθεί μία λύση ώστε να αξιοποιηθούν καλύτερα.
 4. Ακόμα και καινουργιες λυχνίες να πάρεις, πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο κάποια να είναι ελαττωματική. Part of the game, γι'αυτό οι σοβαροί πωλητές πάντα δίνουν εγγύηση τουλάχιστον 3 μηνών.
 5. Hawaii...25-0 όπου "25" οι μέρες παραμονής μάλλον τον Σεπτέμβριο. Έχω φίλο που μένει μόνιμα εκεί, αλλά όποτε έρχεται Χαλκιδική λέει και αυτός "Σα τη Χαλκιδική (και χωρίς καρχαρίες)" δεν έχει.
 6. Ανάμεσα στους δύο, τον origin θα διάλεγα και μάλιστα μου κάνει εντύπωση ποσο ωραία ακούγεται (ακόμα και απο ηχογράφηση με κινητό από το link που έβαλες) ενώ σε γενικές γραμμές τον "θάβουν" στα διάφορα forums. (Δεν έχει τύχει να τον δοκιμάσω, οπότε δεν έχω προσωπική γνώμη.) Off topic: Ο 6100 που έχεις απο αξιοπιστία τι λέει? Πάντα ήθελα να πάρω έναν και μάλιστα κατα καιρούς είχα βρει κάποιους σε τιμές "ξεφτίλα", αλλά ποτέ δεν το αποφάσισα κυρίως για τον παράγοντα "αξιοπιστία".
 7. JJ είναι και γενικά θεωρούνται σχετικά "σκοτεινές" όπως ακριβώς τις περιγράφεις για να χρησιμοποιήσω τον όρο σου, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι δεν είναι καλές, απλά ίσως δεν είναι αυτές που βολεύουν εσένα. Αν έχεις χρόνο και χρήμα πειραματίσου με διαφορετικές EL34, ακόμα και με 6550, αλλά επιμένω ότι στην ουσία θέλεις περισσότερο "headroom", ανεξαρτήτως λαμπών.
 8. Είναι υποκειμενικό αυτό, τουλάχιστον εως ενα βαθμό. Αν π.χ. έρθω σπίτι σου και τον δοκιμάσω μπορεί να μην το θεωρήσω "σκοτεινό". Αλλά η ουσία είναι η εξής: Αφού πειραματίστηκες και έκρινες ότι το sweet point (σε σχέση με το effects loop) είναι εκεί, τέλος δεν έχει σημασία τι λέω εγώ η οποιοσδήποτε άλλος. Επίσης, δοκίμασες διαφορετικές λάμπες? Να υποθέσω ότι αυτές που έχει τώρα είναι JJ? Και κάτι άλλο. Μην ξεχνάς ότι ο ενισχυτής σου είναι 20Watt, οπότε είναι λογικό να "αρπάζει" -όπως λες- πιο γρήγορα σε σχέση με ένα 100άρη. Άλλες φορές αυτό ειναι επιθυμητό και άλλες όχι. Ο λόγος που κάποιος αγοράζει εναν 100άρη σε σχέση με ένα 50άρη ή και λιγότερο δεν είναι η χαοτική διαφορά στην ένταση, αλλά στο λεγόμενο headroom αν έχεις ακούσει τον όρο. Υποπτεύομαι ότι στην ουσία θέλεις αυτό ακριβώς.
 9. Καταρχήν μπράβο που το bass το έχεις στο 0. Πολλοί αρχάριοι τελικιάζουν το bass και νομίζουν οτι ακούγεται ωραία σε εντάσεις ψιθύρου στο δωμάτιο (που για μένα δεν ακούγεται ωραία ούτε καν σε αυτές τις εντάσεις) και μετα απορούν γιατί χάνονται εντελώς σε live. Η αλήθεια κρύβεται στο middle και στο treble/presence Αυτό που έχεις ακούσει σχετικά με τους Marshall ειναι πολύ γενικό. Δεν χρειάζεται να είναι "τελικιασμένοι", αλλά σαφώς σε εντάσεις που κρίνονται απαγορευτικές για σπίτι. Για τον DSL20 δεν γνωρίζω που μπορεί να είναι το sweet point, αλλά σε πρόβα πριν μερικές μέρες έφερα έναν JMP2203 και έναν JMP2204 και ακούγονταν καταπληκτικά με το MV στο 3.5-4 (βέβαια μην μπερδεύεσαι, ΜV 3-4 σε JMP ή 800άρη δεν είναι το ίδιο σε σχέση με κάποιο άλλο μοντέλο και είναι πολύ δυνατά)
 10. Μερικές "πρόχειρες" απαντήσεις: 1. Φίλε δεν μπορώ να περάσω, θα στείλω ταχυδρομικό περιστέρι να το παραλάβει, δέστο στο πόδι του, προσεκτικά όμως, μην πέσει κατα τη διάρκεια της πτήσης. 2. Φίλε μια που θα ρθω, μήπως θες να φέρω και καμιά Τσεχίδα να σου κάνει "παρέα" αν... "παβλώσεις" ξαφνικά? 3. Φίλε τα ψώνια για το τραπέζι τα έκανες η αφού θα κάνω που θα το κάνω το δρομολόγιο να στα φέρω? 4. Φρεντ (sic) νταζ δε γουορντ "Δαφνί" ρινγκ ε μπελ??
 11. Γεια σου Άρη. Τα συλλυπητήριά μου, αλλά όπως έγραψες και εσύ, αυτό θα ήθελε και ο πατέρας σου. +1000
 12. S9F

  Μαμά

  Προσωπικά και από επιλογή είμαι εντελώς "αποκομμένος" από την ελληνική πραγματικότητα και δεν θέλω να έχω καμία σχέση. Δεν γνωρίζω, αλλά αν το μέσο πιτσιρίκι στην Ελλάδα ταυτίζεται με τις ανοησίες αυτού του τύπου, τότε η κατάσταση είναι τουλάχιστον ανησυχητική. Είναι σοκαριστικό αν κάποιος κάτσει και το σκεφτεί, ότι μιλάμε για την ίδια χώρα που πριν 2000+ χρόνια ο Πλάτωνας, ο μαθητής του Σωκράτη, έγραφε περι του "μύθου" του σπηλαίου και ο Αριστοτέλης περι των "μεταφυσικών", με την σημερινή του "power of nonsense". Μιλάμε για την απόλυτη "πνευματική εντροπεία". Το θετικό, για να μην είμαστε μίζεροι, είναι ότι άξιοι Έλληνες φεύγουν από αυτό το τσίρκο και κάποιοι διαπρέπουν στο "εξωτερικό", όπως ανέκαθεν συνέβαινε και μακάρι να συνεχίσει.
 13. Ο λόγος που έχω αποφασίσει, πλέον, να μην ασχοληθώ ποτέ με τέτοιου είδους λύσεις είναι κυρίως γιατί δεν δέχομαι η Fractal και η κάθε Fractal να με βάζει στο "τριπάκι" κάθε "τρεις και λίγο" να πρέπει να αγοράζω το "καινούργιο, καλύτερο, πιο ηχητικά πιστό κτλ." axe fx. Έχει πλάκα να βλέπεις στις αγγελίες -αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο- ιδιοκτήτες να πουλάνε axe fx I, II για να μπορέσουν να αγοράσουνε το ΙΙΙ. Με λίγα λόγια, ο χώρος έχει γίνει ακριβώς όπως τα PC κάτι που προσωπικά δεν το δέχομαι. Θα πει κάποιος ότι και με τους "πραγματικούς" ενισχυτές γίνεται το ίδιο, μόνο που δεν είναι ακριβώς έτσι. Πχ πριν λίγο καιρό "ξέθαψα" από την αποθήκη έναν παλιό JMP2204 του 77 που είχα σχεδόν ξεχάσει ότι είχα, ο οποίος μόλις "κουμπώθηκε" σε μια καμπίνα άρχισε να θερίζει και να παίρνει κεφάλια σα να μην πέρασε μια μέρα... Δεν είχε να ζηλέψει τίποτα απολύτως από 1002 πιο καινούργιους ενισχυτές. Μπορεί να πει το ίδιο κάποιος που έχει ένα axe fx σε...40+ χρόνια σε σχέση με τα τότε μηχανήματα? Και ακριβώς εδώ πάμε σε μια άλλη πολύ σημαντική παράμετρο: τι γίνεται με το θέμα της συντήρησης ενός τέτοιου είδους μηχανήματος. Μπορεί ο μέσος χρήστης να "βάλει χέρι" σε ένα axe fx αν κάτι πάει στραβά; Αμφιβάλω. Αμφιβάλω επίσης αν κάποιες από αυτές τις εταιρείες θα υπάρχουν σε 40 χρόνια... Και επειδή λόγω δουλειάς (investing/trading σε μετοχές/ομόλογα/κρυπτονομίσματα κτλ.) τα βλέπω όλα (καλώς ή κακώς) σαν επενδύσεις, τον συγκεκριμένο JMP που προανέφερα τον είχα αγοράσει για ψίχουλα, ενώ σήμερα δεν θα τον έδινα για λιγότερα από $1,800 μπορεί κάποιος, ο οποίος μονίμως δίνει χρήματα για τέτοιου είδους λύσεις, να πει ότι τουλάχιστον θα πάρει τα λεφτά του πίσω; Με τίποτα. Επίτηδες δεν αναφέρθηκα καν στο θέμα ήχου, γιατί προτού καν ασχοληθώ με αυτό πρώτα σκέφτομαι τα παραπάνω που έγραψα. Πάντως είναι γεγονός ότι η ευελιξία και η πιστότητα του ήχου που προσφέρουν πλέον είναι εντυπωσιακά.
 14. S9F

  To score του ΑΙΩΝΑ!

  Μην αποκλείεις το (σχεδόν απίθανο αλλά πιθανό nevertheless) ενδεχόμενο να είναι κάποιο "early prototype", το οποίο έχει ήδη αναφερθεί (σαν ενδεχόμενο) και αν ισχύει θα σπάσουν όλα τα "κοντερ"...
 15. S9F

  To score του ΑΙΩΝΑ!

  Φανταστική ιστορία. Απ' ότι φαίνεται ο Dan Erlewine εκτός από το restoration θα γράψει και κάποιο άρθρο στο Vintage Guitar Magazine.
 16. Σε ευχαριστούμε για την πληροφορία. Προσωπικά με έχεις πείσει να το οργανώσω να πάω όποτε βολέψει.
 17. 22 σελίδες και 210 σχόλια για την εμφάνιση του... Σάκη σε μία παρακμιακή εκπομπή της ανεκδιήγητης (πλην αξιολύπητα ελαχίστων εξαιρέσεων) "ελληνικής τηλεόρασης". Αν είναι δυνατόν... Sweet Jesus, ήμαρτον και έλεος.
 18. "I've no idea, it's worth whatever some blues-lawyer wants to pay for it" Θρυλικός Steve Albini... Ωραίο επεισόδιο από το studio του. Το ep. 18 έχει τον Lee Ranaldo των Sonic Youth.
 19. Ναι. Στην Jazz. Τη σιχαίνομαι. Χωρίς φόβο, αλλά με πάθος.
 20. Προσωπικά περιμένω "γράμμα" από Βενεζουελανή Βαρόνη δεν πουλάω σε Λόρδους.
 21. Στενοχωρέθηκα πάρα πολύ όταν έμαθα τα δυσάρεστα νέα... Τελευταία φορά που τον είδα πρέπει να ήταν το 2013-14 αν θυμάμαι καλά όταν πηγα απλά να τον δω γιατί είχαμε να τα πούμε καιρό.Τότε ήταν που μου είπε ότι σταματάει και θα πάει να μείνει για πάντα στο Miami κάνοντας πλάκα... Βασικά τότε συνειδητοποίησα ότι ένας κύκλος είχε κλείσει. Ήταν φίλοι με τον παππού μου που με έπαιρνε μαζί του και πηγαίναμε μαζί στον Ριχάρδο για να πάρει χορδές για τις κιθάρες και εξαρτήματα για τα "πλήκτρα" και το πιανο του και συγχρόνως του έλεγε του Μίκυ (πάντα έτσι τον έλεγε ) ιστορίες από την Αμερική (είχε γεννηθεί και ζήσει στην Αμερική πολλά χρόνια) Από τις καλύτερες αναμνήσεις που έχω από τη θρυλική "σπηλιά"...
 22. Απολύτως φυσιολογική εξέλιξη. Μου αρέσει αυτό που βλέπω. Πολύ ωραία η κιθάρα σου. Ποτέ δεν μου άρεσαν οι "αγρατζούνιστες" κιθάρες. Nitro χωρίς 2η σκέψη. Ναι. 'Εχουν περάσει 100+ Gibson από τα χέρια μου όλων των δεκαετιών (50,60,70,80,90,00) και όλες μα όλες όσες είχαν nitro, αργά ή γρήγορα "σπάσανε" ή ήταν ήδη "σπασμένες". Το πόσο γρήγορα θα συμβεί το είπες μόνος σου. Εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες του περιβάλλοντος που "ζει" η κιθάρα. Well said.
 23. Και καλά έκανες. Τα πράγματα είναι απλά. Ο κάθε πωλητής ορίζει μία τιμη. Από εκεί και πέρα κρίνει η "αγορά". Και μία υπενθύμιση: Προλάβετε ότι θέλετε να πάρετε από Αγγλία τώρα γιατί -κατά τα φαινόμενα- στο τέλος του μήνα η Αγγλική αγορά απλά δεν θα συμφέρει. Υπάρχει ένα site το "Gumtree" όπου κατα καιρούς "βγαίνουν" απίστευτες ευκαιρίες. Πριν χρόνια είχα αγοράσει εναν JMP2203 του 78' για ψίχουλα... Στην ουσία είναι το "craigslist" των Άγγλων. Μάλιστα κάποιοi Άγγλοι αγοράζουν συστηματικά "ότι κινείται" από εκεί και την ίδια μέρα το βγάζουν στο reverb/ebay στο +60-80% και τα πουλάνε εύκολα στην υπόλοιπη Ευρώπη. (εννοείται ότι δεν αγοράζεις αν δεν έχει paypal ο πωλητής)
×
×
 • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε.