Προς το περιεχόμενο

5 Legendary Snare Sounds | Recreating Iconic Drum Sounds

Από yameth, 08/07/2021
  • 83 views
  • 2 comments

Πως θα φτιάξετε τον ήχο 5 σημείων αναφοράς στο ταμπούρο.

Seven Days (Vinnie Colaiuta), Californication (Chad Smith), Vultures (Steve Jordan), Billie Jean (Leon "Ndugu" Chancler), St. Anger (Lars Ulrich).

  • Like 3

Recommended Comments

Σχόλια

Superfunk

Δημοσιευμένο (επεξεργασμένο)

2 ώρες πριν, Spyros Delta είπε

Copeland? Bonham? Katche?

 

.

 

Copeland: οποιοδήποτε 5" steel snare ,αλλάζεις το πάνω στεφάνι με die cast ,σφίγγεις την χορδιερα ,το κάτω δέρμα το κουρδιζεις ψηλά και το πάνω του θανατά μέχρι να μη μπορείς να γυρίσεις το κλειδί, προτείνω για δέρματα πάνω  Remo coated ambassador, κάτω  clear ambassador snare...το πραγματικό ταμπούρο που χρησιμοποιεί στους δίσκους των Police είναι ένα φθηνό ss Pearl με αλλαγμένο το πάνω στεφάνι με  Ludwig die cast (προφανώς γιατί κανένα triple flanged hoop  δεν μπορεί να επιτύχει τοσο υψηλό κούρδισμα αλλά και για τον cross stick ηχο) και αυτό που χρησιμοποιουσε ζωντανά σκοτώνει (το έχω ακόμα στη συλλογή μου) το Tama King beat και το βρίσκεις τζάμπα. 

 

Bohnam: 6,5" steel,brass ή  aluminum snare με triple flanged hoops,tight bottom Remo diplomat snare head,χαλαρή χορδιερα,μεσαία κουρδισμενη Remo coated emperor batter head. το πραγματικό ταμπούρο που χρησιμοποιεί στους δίσκους των LZ είναι ένα Ludwig Supraphonic ,στο τελευταίο άλμπουμ έχει χρησιμοποιησει και ένα black beauty,  για 100% αυθεντικό ήχο πρέπει να βρεις pre 1974 supraphonic που έχουν διαφορετικό κράμα από τα σημερινα

 

O Catche έχει διάφορους ήχους στα άλμπουμ δεν θα έλεγα ότι έχει signature sound,άλλωστε έχει και τη συνήθεια να κουρδιζει στον τόνο του τραγουδιού οπότε ο ήχος αλλάζει πολύ. 

Πάντως ζωντανά που τον έχω δει 4 φορές χρησιμοποιούσε πάντα τα κλασσικά 5" και 6,5" seamless brass snares που έβγαζε η Yamaha στα 80s και 90s ψηλά κουρδισμενα,τρομερά ταμπούρα και τρελές ευκαιρίες μεταχειρισμένα σήμερα, πλην του 4αριου που λογω Vinnie και Kalrok κάνει μια περιουσία 

Επεξεργασμένο από Superfunk
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε

IP.Board Videos by DevFuse
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Κανονισμοί της σελίδας.