Προς το περιεχόμενο

Τί Ε-drums να αγοράσω;;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ!

Μόλις πούλησα τα ακουστικά μου τύμπανα, καθώς μου ήταν άχρηστα (δεν είχα χώρο, θόρυβος, γείτονες, κλπ...) Ψάχνω πλέον για ηλεκτρονικα. Δεν έχω όμως ιδέα!

 

Διαθέτω ΜΑΧ 1200€.

 

Γενικά έχω τις εξής ερωτήσεις:

1ον) Μπορω στο σετ να προσθέσω 2ο crash, ή οι εγκέφαλοι είναι "μπουκωμένοι"; Έχω συνηθίσει να πάζω με 2 κρας και μου είναι σχεδόν απαραίτητο.

2ον) Ο εγκέφαλος συνδέεται με PC? Αν ναι, με τι επιπλεόν εξοπλισμό - κόστος;

Τα έχω σκηνοθετήσει στο μυαλό μου έτσι ώστε να κατεβάζω από ίνετρνετ ήχους τυμπάνων/πιάτων και να τους προσθέτω στον εγκέφαλο, να ακούω από τα ακουστικά (και μεσω του εγκεφάλου) ένα τραγούδι και να πάιζω από πάνω του, κ.ά. Γίνονται αυτά που λέω ή θα μείνω με τη χαρά;

3ον) Κατά προτίμηση θέλω τα τύμπανα να μην είναι τα συνήθη pads, αλλά να μοιάζουν όσο γίνεται με τα κανονικά. Απ'ό,τι βλέπω αυτό το παρέχει μόνο η Μιλλένιουμ. Πάμε λοιπόν παρακάτω:

 

Με μια ματιά στο τόμανν εντυπωσιάστηκα από το σετ της Μιλλένιουμ (Pro Mesh Head Td-3 set), αλλά:

 

1ον) Θα ήθελα εγκέφαλο Td-6. Άραγε να μπορώ να κάνω αυτή την αλλαγή στο τόμανν χωρίς να αυξηθεί πολύ η τιμή;

2ον) Σκέφτομαι αξιοπιστία (βλέπω ότι οι αισθητήρες είναι πάνω στα τύμπανα) και μεταπωλητική αξία...Αν χαλάσει κάτι από το σετ θα πρέπει πάλι να κρέμομαι από τον τόμανν, ανώ για ένα ρόλαντ σετ (π.χ.) βρίσκω ανταλλακτικά και σε μαγαζί της Αθήνας.

 

Επίσης σε ακουστικά να δώσω πολλά λεφτά ή ένα συμβατό κάνει τη δουλειά;

 

 

Άλλες 2 ερωτήσεις:

 

--Διάβασα σε άλλο τόπικ ότι η κεφαλή σε περιορίζει στους ήχους της. Μπορεί κανείς και πώς να δημιουργήσει δικούς του ήχους; Κάτι για τρίγκερ και σάμπλερ διάβασα, αλλά δεν πήρα χαμπάρι... :-[

--Να υπολογίζω στο μπάτζετ καλή κάρτα ήχου;

 

Αυτά τα ολίγα (  :P ) για αρχή. Συγνώμη αν οι ερωτήσεις φαίνονται αστείες, αλλά όπως είπα δεν εχω την παραμικρή ιδέα από ηλεκτρονικά τύμπανα.

Έχω μπερδευτεί τρομερά...Τα φώτα σας!!

Οποιαδήποτε απάντηση στα ερωτήματά μου θα με βοηθήσει πολύ. Θέλω να το ψάξω πριν τα αγοράσω (μιας και φράγκα δεν έχω για πέταμα) και με ενδιαφέρει η κάθε απόψη.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά!

 

Γιώργος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ψάξε στα απαντημένα θέματα. Περίπου η ίδια ερώτηση έχει ξαναγίνει. Αν δεν βρεις κάτι που να σε ικανοποιεί ρώτα πάλι.

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ πολύ. Θα τα κοιτάξω κι αν χρειαστώ κάτι επιστρέφω!  :)

 

Επειδή όμως έχω κι εξεταστική και δεν προλαβαινω να τα κοιτάξω όλα πολύ σύντομα, αν κάποιος θέλει να απαντήσει σε κάποια/ες από τις παραπάνω ερωτήσεις μου θα είμαι ευγνώμων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λοιπόν μια και δεν έχεις χρόνο, κοίτα αυτό: http://www.thomann.de/gr/millenium_pro_mesh_headtd3_set.htm

 

Είναι η απάντηση στα περισσότερα ερωτήματά σου. Είναι μέσα στη τιμή. Έχει 9 trigger input οπότε προσθέτεις και το extra pad που θέλεις. Έχει midi in και out, οπότε με μια κάρτα ήχου ή ένα ανάλογο πρόγραμμα σε καλύπτει. Τέλος πάντων συνδέεται με CPU. Από ανταλλακτικά, όσο υπάρχει ο thomann πιστεύω θα βρίσκεις. Επίσης διαθέτει mesh heads που τα βρίσκεις Ελλάδα. Δεν έχει λαστιχένια pad που είναι καλό για τα χέρια…

Οι αισθητήρες πρέπει λογικά να είναι Roland. Οι αισθητήρες πρέπει λογικά να αφαιρούνται και μαζί με τον εγκέφαλο, τριγγάρεις μια άλλη ακουστική drums, άρα δύο σε ένα. Εγγύηση έχει 3 χρόνια.

 

Ακουστικά δες τα Sennheiser HD212 Pro υπάρχουν στο Νάκα κάπου στα 60 ευρώ. Τα έχω 4 χρόνια για την Yamaha μου, (όχι τη μηχανή, καταλαβαίνεις έτσι;) και για να ακούω μουσική. Είναι πολύ καλά φτάνουν χαμηλά σε συχνότητες και δεν μπουκώνουν σε αρκετά μεγάλη ένταση. Παρότι έχουν λεπτά καλώδια, με λίγο προσοχή, δεν μου έχουν κάνει ούτε τσικ…

 

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σ'ευχαριστώ πολύ ρε φίλε! Εξυπηρετικότατος. Τα είχα υπόψη κι αυτά, απλά αν τελικά πάρω εγκέφαλο και όχι trigger θα προτιμήσω τον td-6. Λες να μπορώ να τον προσθέσω στο σετ αφιρώντας το td-3? Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μοντελάκι με έχει ψήσει απίστευτα. Θα κοιτάξω όμως και τα άλλα τόπικ, ένα-ένα όσα μου έστειλες.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε αυτού του είδους τα τύμπανα, μόνο trigger κάνουνε. Από εκεί θα μπεί το καλώδιο του εγκέφαλου για να....κ.λ.π κ.λ.π. Αν έχεις pad με έτοιμο βίσμα που έχει ήδη μέσα το πιεζοηλεκτρικό αισθητήρα δεν χρειάζονται τα triggers. Γενικά οι εγκέφαλοι, πρέπει κάπου να συνδεθούν ώστε να πάρουν τη πληροφορία. Και το td3 και το td6, έχουν τη δυνατότητα, είτε να συνδεθούν σε triggers αισθητήρες, είτε να συνδεθούν σε έτοιμα pads. Απλά το 6 έχει κάποιες παραπάνω δυνατότητες. Αν θέλεις να μην έχεις triggers πρέπει να βρεις pads με ενσωματωμένους αισθητήρες, κανονικά πάλι με δέρμα. Εδώ έχεις τύμπανα, όπου και ο 6 πάλι στα triggers θα μπει για να πάρει πληροφορία.

Then as it was, then again it will be...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σόρρυ ρε φίλε αλλά δεν νομίζω ότι σε κατάλαβα 100%. Άσχετος γαρ. ???

Εννοείς ότι αν αγοράσω αυτό το σετ της μιλλένιουμ πρέπει να αγοράσω τρίγκερ και μετά έξτρα εγκέφαλο τον οποίο θα συνδέσω με το τρίγκερ; Μα έχει ήδη έτοιμο τον td-3. Όντως βλέπω ότι τους αισθητήρες τους έχει έξω κι όχι ενσωματωμένους.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου